Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ardilera moooc drzim palce, tat tam je! Ja se tak bojim testnout, ale dnes si zas rikam, ze to mozna zitra prubnu. Protoze kdybych minule netestovala, nevedela bych, ze mam to biochemko. A ono je vlastne dobre, ze jsem to vedela, protoze to je dobry znameni. Tak se nakonec mozna hecnu. A i kdyby nebyla druha carka, jeste to porad nemusi znamenat, ze to nedopadlo ![]()
@Shazzou spíš si myslím, že je to fakt jen ryska případně pozůstatek ovitrelle. Mám už jen jedno balení mamatestů, tak s tím musím šetřit. Další test zkusím asi až v pondělí, to už budu týden po ET. Ted mě tak napadlo, jak se to počítá? Bere se den ET jako den 0? A jinak já kromě té nespavosti taky nemám žádnej příznak, občas se mi objeví něco nahodilého jako např. včera ta bolest v kříži. Už mě ani nebolí prsa, nic. Chápu, že se bojíš testovat, já z toho mám taky pokaždé srdce až v krku, ale člověk té realitě stejně musí dřív nebo později čelit. U mě se to rozsekne nejpozději 3.1., to jdu na krev, 30.12. mám termín MS. Tak uvidíme. Do té doby semo tamo testnu a budu doufat v druhou čárku.
@Ardilera neboj, ještě stále je dost času, aby se druhá čárka ukázala ![]()
@Shazzou píše:
@Ardilera moooc drzim palce, tat tam je! Ja se tak bojim testnout, ale dnes si zas rikam, ze to mozna zitra prubnu. Protoze kdybych minule netestovala, nevedela bych, ze mam to biochemko. A ono je vlastne dobre, ze jsem to vedela, protoze to je dobry znameni. Tak se nakonec mozna hecnu. A i kdyby nebyla druha carka, jeste to porad nemusi znamenat, ze to nedopadlo
jj, tohle mi taky říkal štelcl. Že je dobrý o tom biochemku vědět. A to jinak než testováním nezjistíš. A i kdyby tam druhá čárka nebyla, tak se nic neděje, ještě má mimčo dost času na to, aby se projevilo. A my tě tu všechny podržíme, ať bude výsledek jakýkoli!
@BrnackaM mas pravdu navic na me dychla takova spravna Vanocni pohoda, doma je nam spolu krasne, tak to zitra asi zkusim. A priteli to nereknu, kdyby tam nic nebylo, at mu kdyztak nekazim rano. Ja si stejne rikam, ze ted menim nazor na to testovani kazdy den dvakrat, tak uvidime, co zitra rano ![]()
Jinak den transferu mam jako 5dpo v kalendari. Den opu je jako 0dpo. Ja jsem ted tim padem 13dpo. Dnes me obcas v brise nebo v krizi dloubne, ale pozitri mam termin ms podle apky a myslim, ze to muze byt i driv, protoze to dostavam tak 12dpo a ne az 15. Mela jsem ovulaci o par dni driv. Tak to dloubani muze znamenat zase cokoli.
@Shazzou jj, to znám, taky měním názor na testování často
Ale zvědavost většinou vyhraje nad racionálním uvažováním. Právě si říkám, že jak je možný, že po ET/KET trvá klidně i 10-12 dní než embryjko vytvoří druhou čárku na testu. Když už má v podstatě + 5dní navíc (nejčastěji). Já jsem loni měla po IUI už 10. dpo krásně viditelnou čárku. A v přirozeném cyklu taky není neobvyklé vidět 9dpo ducha… zvláštní ![]()
@BrnackaM ono je to asi ruzny, ja nekde cetla, ze teprve 6 dni po transferu zacina produkovat hcg, takze meritelny je to az za par dni na to, ale na jednom foru taky mela holcina carku uz 5 dni po transferu. Myslim, ze zalezi, jak rychle se zavrta a pak kolik toho hcg jde do moci.
Zitra se zkusim rano hecnout, dam pak vedet. Kdyby to nahodou bylo dobry, tak ten test dam na stromecek. Stromecek je letos teda jen ozdobeny bobkovy list ![]()
@Shazzou asi jo no. Někde jsem teď viděla, že i po transferu to embryo ještě několik dnů jakoby poletuje v děloze, než se uhnízdí. štelcl teda tvrdil, že se uchytí hned. No, kdo ví
Já zítra testování vynechám, ale dneska jsme s manželem dali embryjku pod stromeček první ponožtičky. Manžel říkal, že by si to embryjko mohlo přijít vyzvednout za 9 měsíců, že ho tím přivoláme. Tak doufám, že tomu tak fakt bude. Budu zítra ráno nakukovat a věřím, že už tam budeš mít krásnou čárku a ten test bude na stromečku úplně zářit ![]()
@Shazzou
Strašně moc Ti přeji, aby už tam zítra byly ty //
![]()
@Ardilera
Pořád se ještě může ukázat, držím pěstičky
![]()
@BrnackaM Tak to je super jestli už máš mini ducha
určitě testuj dál ať vidíš jestli sílí
já jsem dneska nakonec taky manželovi to medvídkový bodyčko ukázala, tak snad nám to přinese štěstí ![]()
@Shazzou Držím palce na zítřejší testování, ať už na vás mrňous vykoukne
![]()
@Týna 93 @BrnackaM @Shazzou Holky moc děkuji za podporu, ještě v něj věříme. Zkusím zítra další testík
Dnes jsme měli rodinou pohodičku u mých rodičů, kteří o tom vědí, tak třeba to ještě přijde.
Ahoj holky, tak jsem tajne testovala, kdyz jsem sla kolem ctvrty na zachod, ale je to bily. Kdyz dam na pocity, tak si myslim, ze to zas nedopadlo. Citim se proste jako bych ani nebrala hormony. Ale jsem dost v pohode, protoze jsem prave kvuli tem pocitum ty dve carky nejak necekala a po tom minulym mesici uz je to snazsi. Jeste to zkusim v pondeli.
@Ardilera no ja se obavam, ze to byl jen ovitrelle. Uvidime, co přinesou další dny. Co ty? @Shazzou neboj, to ještě vykoukne. Jinak ja jsem dnes spala celou noc, takže všechny ty příznaky předtim byly ovitrelle + progesteron. Uvidime, co přijde dal. Zatím se moc tehotně necítím.
@BrnackaM nakonec jsem to pritelovi rekla, chtela jsem mu to rict az v pondeli, ale mela jsem spatny pocit, ze pred nim neco tajim. Vzal to dobre s tim, ze ten vysledek jeste neni stopro. Ale i kdyby, tak to porad beru dobre, ani jsem nebrecela. To po ET jsem na tom byla blbe jeste pred testem ![]()
@Shazzou ale stále je to ještě brzo, vždyť minule ti vyskočil duch až 15dpo. Ten poslední týden v roce prostě bude napínavej…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.