Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
OK, zkusím. Teď už mám teda namočený oběd, ale jak budu dávat pak, tak zksuím nasucho. Ony ty Royalu jsou samy o sobě docela vlhký, takže uvidíme, jak jí to pujde.. Jo a co zvracení v autě?? měla (máš) s tím nějakej problém?? Naše jela autem snad jednou a to když jsme si ji vezli domů. To teda nezvracela, jen se chvilkama tak divně „nahrbovala“ a jakoby houpala tělíčkem, ale nic… Docela mě to děsí ![]()
Dneska totiž chceme jet do města nakoupit ty plíce atd. a ozkoušet jí menší obojek… Tak nevím ajk jí dát nebo nedát nažrat ![]()
s blitím v autě zkušenost mám, štěně, které jsme si z vrhu nechali, bleje pravidelně jak Amina ![]()
lepší je jet s prázdným žaludkem, když se pozvrací, aby z toho nebylo tolik bordelu
A taky prázdný žaludek bývá klidnější
Ale je to o zvyku, někdo si zvykne rychle, někomu to trvá, vemte si radši do auta nějakou tu plenu a dejte ji pod ni, aby se případná patálie dala snadno zlikvidovat
To nahrbování a houpání nic není, prostě se s tím vypořádávala, jak uměla, že se jí najednou houpe zem pod nohama ![]()
No já doufám, že to bude OK.. Vezmu ji do ošatky na prádlo, ve které jsme si ji vezli už od chovatelky…
Snad to bude v poho, hlavně doufám, že když se nám poblije tak se mi taky nenatáhne
A řešíte to nějak??Už jsem o tom taky kde co přečetla, jakože vozit krátce a na místa, který má ráda, zvykat atd… Funguje to?
my to teď neřešíme, protože jsme momentálně bez auta a musíme si půjčovat od kamaráda…ale u starší psiny mi to pomohlo, ona strašně slintala a byla nervní, ale pak okolo toho roku, když jsme začali jezdit na různé akce a závodíky, tak se pro ni autíčko stalo znamením, že bude zábava a přestala se v něm bát ![]()
Takže blití v autě je známka strachu? Nebo strach je jen spouštěč toho, že mozek nestíhá co oči vidí?
Jinak kolik máš vlastně hafanů a co za rasy?
nevolnost v autě může být jednak nevolnost z toho, jak to houpe, jednak ze stresu, anebo kombinace obojího. Drtivá většina psů si na jízdu autem zvykne a většinou si ji i zamilují. Štěňata celkově bývají blicí víc, tak je potřeba jezdit vybaveni čistícími prostředky ![]()
A já mám dvě psiny rasy border kolie, matku a její tříměsíční dceru
V sobotu jdu s velkou na dogdancingové závody, zbytek zvěřince (štěně, dítě, manžela, kočky) necháváme doma, tak se obě těšíme, že si od nich odpočinem ![]()
Tak už jsme zpátky… NEBLULA!! (klepu) Nenajeli jsme toho moc, celkem tak 20-25 minut tipuju, s přestávkama u báby, pak u Globusu a nakonec ten Hornbach.. Prvních 10 minut byla jak z divokých vajec, furt kousala uzel, skákala, kouakal z okna (boční i čelní), pak lehla čumákem na deku a usla… To samo při cestě od babči do obchodu a to samo od obchodu do Hornbachu a to samo i domů… Takže pohoda…
Jinak koupila jsem ty plíce, to ti povím, to je teda pěkná rychna.. jsem zvědavá, jeslti mi to bude žrát nebo taky ne ![]()
A tys měla někdy i Jacka? Já jen že se v tom tak vyznáš, nebo ono je to u všeho na stejný brdo??
Tak ty závody vyhrajte, budu držet palce i s tím mojím smradlavým smraďochem
A užijte si den bez toho ostatního „zvěřince“ se vším všudy… Já se zas za chvíli určo ozvu, ti ještě pár týdnů určitě nedám pokoj
![]()
já jsem měla jenom ovčácká plemena, ale ono u těch štěňat to funguje stejně
až potom v dospělosti se víc projevují ty povahy podle plemen a tomu přizpůsobovat výcvik. Ale docela dost russelů znám ![]()
a to s tím neblitím je super, závidím ![]()
nejde mi to zobrazit
Pošli to jako text bez http ![]()
Jinak mazlicí poloha ![]()
Ahojky holky
po dlouhé době se hlásím
a potřebuji radu. @Seizdra jééé máte krásnou fenečku
at Vám dělá jen samou radost ![]()
Ted o co se jedná
naše začala v neděli hárat a chtěli by jsme jí zkusit nechat připustit.Ale chtěla bych poradit kdy přibližně máme jet za ženichem
Na netu jsem našla že už od 10 dne.Jak jste to měli vy co jste nechávali připoustět?
@Miššíí píše:
Ahojky holkypo dlouhé době se hlásím
a potřebuji radu. @Seizdra jééé máte krásnou fenečku
at Vám dělá jen samou radost
Ted o co se jedná
naše začala v neděli hárat a chtěli by jsme jí zkusit nechat připustit.Ale chtěla bych poradit kdy přibližně máme jet za ženichem
![]()
Na netu jsem našla že už od 10 dne.Jak jste to měli vy co jste nechávali připoustět?
Díky
asi jsem díky ní pochopila, jak je možný, že pro každou matku je její dítě to nej. U psa to je totiž stejný
jinak radost dělá, je vcelku šikovná, jen lehni pořád nejde, budu muset naučit něco dalšího krom toho
jo a už je tak 3× větší než jak jsme si ji přivezli, má už 1700g! Už je to velká ‚potvora‘
jinak s haraním neporadim, protože je to můj první pes ve věku 10+ a na tyhle věci jsme ještě nedospěli
přeju úspěšný vdávání
mimochodem, psice je s pp?
@Miššíí krytí se doporučuje zhruba 10.-14. den, ale bývá to individuální, lepší je nechat odebrat krev na hladinu porgesteronu, anebo nechat dělat stěry z pochvy, podle toho se to určí nejlíp.
@Etcetera78 No a tu krev jí mužou vzít už ted a podle toho poznají kdy máme vyrazit?Nebo musím čekat taky do nějakýho dne? @Seizdra No to znám
mi jí máme taky jak miminko
a pěkně rozmazlený mimino
ne ne máme jí bez PP.
@Miššíí na tu krev bych šla tak 7.-8. den, jsou schopni to určit zhruba tři dny dopředu s velkou přesností, může se stát, že doporučí opakovaný odběr za několik dní.
Můžu jenom takový dotaz, jestli jste plánovali chov, proč jste si nepořídili fenu s PP a nechováte normálně štěňata taky s PP? ![]()