Jack Russel Terriér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
27.3.12 12:21

OK, zkusím. Teď už mám teda namočený oběd, ale jak budu dávat pak, tak zksuím nasucho. Ony ty Royalu jsou samy o sobě docela vlhký, takže uvidíme, jak jí to pujde.. Jo a co zvracení v autě?? měla (máš) s tím nějakej problém?? Naše jela autem snad jednou a to když jsme si ji vezli domů. To teda nezvracela, jen se chvilkama tak divně „nahrbovala“ a jakoby houpala tělíčkem, ale nic… Docela mě to děsí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 12:22

Dneska totiž chceme jet do města nakoupit ty plíce atd. a ozkoušet jí menší obojek… Tak nevím ajk jí dát nebo nedát nažrat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 13:16

s blitím v autě zkušenost mám, štěně, které jsme si z vrhu nechali, bleje pravidelně jak Amina :D
lepší je jet s prázdným žaludkem, když se pozvrací, aby z toho nebylo tolik bordelu 8) A taky prázdný žaludek bývá klidnější

Ale je to o zvyku, někdo si zvykne rychle, někomu to trvá, vemte si radši do auta nějakou tu plenu a dejte ji pod ni, aby se případná patálie dala snadno zlikvidovat :-) To nahrbování a houpání nic není, prostě se s tím vypořádávala, jak uměla, že se jí najednou houpe zem pod nohama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 15:02

No já doufám, že to bude OK.. Vezmu ji do ošatky na prádlo, ve které jsme si ji vezli už od chovatelky…
Snad to bude v poho, hlavně doufám, že když se nám poblije tak se mi taky nenatáhne :D A řešíte to nějak??Už jsem o tom taky kde co přečetla, jakože vozit krátce a na místa, který má ráda, zvykat atd… Funguje to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 15:42

my to teď neřešíme, protože jsme momentálně bez auta a musíme si půjčovat od kamaráda…ale u starší psiny mi to pomohlo, ona strašně slintala a byla nervní, ale pak okolo toho roku, když jsme začali jezdit na různé akce a závodíky, tak se pro ni autíčko stalo znamením, že bude zábava a přestala se v něm bát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 17:21

Takže blití v autě je známka strachu? Nebo strach je jen spouštěč toho, že mozek nestíhá co oči vidí? :D Jinak kolik máš vlastně hafanů a co za rasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 20:21

nevolnost v autě může být jednak nevolnost z toho, jak to houpe, jednak ze stresu, anebo kombinace obojího. Drtivá většina psů si na jízdu autem zvykne a většinou si ji i zamilují. Štěňata celkově bývají blicí víc, tak je potřeba jezdit vybaveni čistícími prostředky :-D

A já mám dvě psiny rasy border kolie, matku a její tříměsíční dceru :-) V sobotu jdu s velkou na dogdancingové závody, zbytek zvěřince (štěně, dítě, manžela, kočky) necháváme doma, tak se obě těšíme, že si od nich odpočinem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 21:33

Tak už jsme zpátky… NEBLULA!! (klepu) Nenajeli jsme toho moc, celkem tak 20-25 minut tipuju, s přestávkama u báby, pak u Globusu a nakonec ten Hornbach.. Prvních 10 minut byla jak z divokých vajec, furt kousala uzel, skákala, kouakal z okna (boční i čelní), pak lehla čumákem na deku a usla… To samo při cestě od babči do obchodu a to samo od obchodu do Hornbachu a to samo i domů… Takže pohoda…

Jinak koupila jsem ty plíce, to ti povím, to je teda pěkná rychna.. jsem zvědavá, jeslti mi to bude žrát nebo taky ne :cert:

A tys měla někdy i Jacka? Já jen že se v tom tak vyznáš, nebo ono je to u všeho na stejný brdo??

Tak ty závody vyhrajte, budu držet palce i s tím mojím smradlavým smraďochem :dance: :hug: A užijte si den bez toho ostatního „zvěřince“ se vším všudy… Já se zas za chvíli určo ozvu, ti ještě pár týdnů určitě nedám pokoj :D :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.3.12 19:26

já jsem měla jenom ovčácká plemena, ale ono u těch štěňat to funguje stejně :-) až potom v dospělosti se víc projevují ty povahy podle plemen a tomu přizpůsobovat výcvik. Ale docela dost russelů znám :-)

a to s tím neblitím je super, závidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.12 14:59

nejde mi to zobrazit :cert: Pošli to jako text bez http ;)

Jinak mazlicí poloha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
9.4.12 21:57

Ahojky holky :mavam: po dlouhé době se hlásím :mrgreen: a potřebuji radu. @Seizdra jééé máte krásnou fenečku :potlesk: at Vám dělá jen samou radost :kytka:

Ted o co se jedná :P naše začala v neděli hárat a chtěli by jsme jí zkusit nechat připustit.Ale chtěla bych poradit kdy přibližně máme jet za ženichem :mrgreen: :mrgreen: Na netu jsem našla že už od 10 dne.Jak jste to měli vy co jste nechávali připoustět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.4.12 08:22
@Miššíí píše:
Ahojky holky :mavam: po dlouhé době se hlásím :mrgreen: a potřebuji radu. @Seizdra jééé máte krásnou fenečku :potlesk: at Vám dělá jen samou radost :kytka:Ted o co se jedná :P naše začala v neděli hárat a chtěli by jsme jí zkusit nechat připustit.Ale chtěla bych poradit kdy přibližně máme jet za ženichem :mrgreen: :mrgreen: Na netu jsem našla že už od 10 dne.Jak jste to měli vy co jste nechávali připoustět?

Díky :) asi jsem díky ní pochopila, jak je možný, že pro každou matku je její dítě to nej. U psa to je totiž stejný ;) :D jinak radost dělá, je vcelku šikovná, jen lehni pořád nejde, budu muset naučit něco dalšího krom toho :) jo a už je tak 3× větší než jak jsme si ji přivezli, má už 1700g! Už je to velká ‚potvora‘ :) jinak s haraním neporadim, protože je to můj první pes ve věku 10+ a na tyhle věci jsme ještě nedospěli :) přeju úspěšný vdávání :) mimochodem, psice je s pp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.4.12 09:01

@Miššíí krytí se doporučuje zhruba 10.-14. den, ale bývá to individuální, lepší je nechat odebrat krev na hladinu porgesteronu, anebo nechat dělat stěry z pochvy, podle toho se to určí nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
10.4.12 09:47

@Etcetera78 No a tu krev jí mužou vzít už ted a podle toho poznají kdy máme vyrazit?Nebo musím čekat taky do nějakýho dne? @Seizdra No to znám :mrgreen: mi jí máme taky jak miminko :oops: a pěkně rozmazlený mimino :P :P ne ne máme jí bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.4.12 09:54

@Miššíí na tu krev bych šla tak 7.-8. den, jsou schopni to určit zhruba tři dny dopředu s velkou přesností, může se stát, že doporučí opakovaný odběr za několik dní.

Můžu jenom takový dotaz, jestli jste plánovali chov, proč jste si nepořídili fenu s PP a nechováte normálně štěňata taky s PP? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný