Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blabla123 dyt jednam cekam na tu domaci peci byla jsem na socialce hledam nejaky levny podnajem co bych mohla udelat vic?
@Lili píše:
@blabla123 dyt jednam cekam na tu domaci peci byla jsem na socialce hledam nejaky levny podnajem co bych mohla udelat vic?
A dochází ti, že tu domácí péči budeš platit ty? Protože staříček si bude dávat peníze vnukovi?
Ať si ho vezme domů vnuk, tam mu může chodit ta asistentka…
Nechala jsi to zajít dost daleko, měla jsi to rozlousknout dokud byl děda v nemocnici.
Ta domácí péče je hrazená zdravotním pojištěním, domluvíte se, dáte jim klíče a sestry budou za otcem docházet a ošetřovat ho.
Příspěvek na péči se vyřizuje na ÚP, formuláře jsou na netu, ale lépe je na ÚP dojít a zjistit, co vše přesně budou chtít doložit. Vyřízení trvá několik měsíců.
V každém případě sděl otci, jakou částku po něm požaduješ a nechej si to podepsat. V den důchodu ať ti ji vyplatí.
Obvodního lékaře změňte. Bude nutné předepisovat léky a pomůcky, budeš mít problém vyzvedávat předpisy nebo lístky na sanitu.
Jestliže přítel již několikrát odešel, zase se vrátí. Když ne, žádná škoda. Pokud není oporou, tak co z něho máš.
Pokud otec na vše přistoupí, asi není vhodné se odstěhovat nyní, když je nemohoucí.
@elpiska píše:
Ta domácí péče je hrazená zdravotním pojištěním, domluvíte se, dáte jim klíče a sestry budou za otcem docházet a ošetřovat ho.Příspěvek na péči se vyřizuje na ÚP, formuláře jsou na netu, ale lépe je na ÚP dojít a zjistit, co vše přesně budou chtít doložit. Vyřízení trvá několik měsíců.
V každém případě sděl otci, jakou částku po něm požaduješ a nechej si to podepsat. V den důchodu ať ti ji vyplatí.
Obvodního lékaře změňte. Bude nutné předepisovat léky a pomůcky, budeš mít problém vyzvedávat předpisy nebo lístky na sanitu.
Jestliže přítel již několikrát odešel, zase se vrátí. Když ne, žádná škoda. Pokud není oporou, tak co z něho máš.
Pokud otec na vše přistoupí, asi není vhodné se odstěhovat nyní, když je nemohoucí.
Moc pěkně shrnuto, naprosto souhlasím.
@elpiska jen některá, tedy ta zdravotní např. Píchnout injekci, vyměnit cevku, podat léky apod. Péče jako jídlo, umyvani, prebalovani a pod je hrazena - proto se právě vyřizuje ten příspěvek na péči
@catherine100 jj, z příspěvku na péči je možné platit pečovatelky. Měla jsem na mysli zdravotní domácí péči.
@elpiska jasný, ale to moc zakladatelce nepomůže, udělají jen tu nejnutnější lékařskou péčí a taky ji obvodaci předepisují jen když je opravdu nutná…u nás jakmile byl děda jenom trochu mobilní, už mám ji nenapsala a doktoři nechtěli moc psát ani sanitku ![]()
@catherine100 My s psaním sanity, léků a pomůcek nemáme problém, ale jsme jiný případ. V každém případě obvodní lékař 80 km je problém. Obvodní nyní jezdí na návštěvy jen v rámci obvodu, a to je jen pár km.
Byla tady sestra z domaci pece a rikala ze obvodak 80 km daleko je nesmysl
@Lili proč? Dřív tam bydlel a po přestěhování doktora prostě nezměnil. Známý má obvoďáka nejméně 200 km daleko.
@vokishka ale znamy je asi schopen k nemu dojet ale tata nikoliv
@Lili to jo, teď už si ho musí změnit. Já jen, že tady někteří psali o tom, že to musí být ve vzdálenosti, kam se jezdí na návštěvy.
@vokishka no on ho menit proste nechce, zitra prijde zase sestra tak uvidime rikala ze mu to bude vysvetlovat