Co byste dělali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9006
29.1.17 17:37

@brisco jo to vidi ale ono je to tak nejak zase nezajima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.1.17 17:38

Oni vidi ze je o nej postarano neni tady zcela sam, ze ja mu uvarim a pripravim obed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
29.1.17 19:24
@Lili píše:
Od rana na me povykuje co by si dal dobreho

Tak si mu řekni o peníze, když konečně uznal, že jí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
29.1.17 19:31
@Lili píše:
Oni vidi ze je o nej postarano neni tady zcela sam, ze ja mu uvarim a pripravim obed

No tak pokud potřebuje jen uvařit, zkásni ho, připrav mu jídlo a v pondělí jdi klidně do práce, když je děda podle sebe natolik samostatný, že vstane, ohřeje si jídlo a dojde na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.1.17 19:37

@Martina D. Jenze ja uz to nechci delat, proc to vsichni ocekavaji jako moji povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
29.1.17 19:50

@Lili Tak logicky si otec asi zítra těžko nakoupí a navaří. Neřešilas to takovou dobu, tak nyní ti nezbývá nic jiného, než se o otce ještě pár týdnů starat a zároveň hledat řešení a zajistit pečovatelskou službu nebo nějakou výpomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 20:01

@Lili Ahoj, přelouskala jsem celou diskuzi a manžel říkal, že se máš podívat do darovací smlouvy, jestli je tam pasáž o dochování tatínka, tj. věcné břemeno. Jinak máš možnost dojít na městský úřad a podat stížnost na soužití, kdy tě otec slovně napadá a uráží před nezletilými dětmi. Oni by ho předvolali, pokud by se dostavil, tak je to prý pro lidi dost potupné vysvětlovat co a jak, pokud by se nedostavil,, dostal by nějakou byť malou pokutu, ale už by bylo někde evidováno, že ve vašem soužití není všechno v pořádku. Ono se taky může stát, že se ta tvoje všechna letitá péče o tatínka tvrdě vymstí. Čekat, že toho na stará kolena nechá a bude ti projevovat vděk je více než naivní, ono i obyčejné děkuji by tě možná srazilo na kolena. Není jednoduché v tomto vyrůstat, a následne svůj život podřizovat člověku, který tě dnes a denně uráží. Žena vydrží hodně, ale pokud jsou toho svědci i tvoje děti a tvůj přítel už od vás utíká, tak je něco hodně špatně. Někteří lidé jsou opravdu na stáří velmi problematičtí. Život v Praze je dost nákladný, možná bych zvážila prodej bytu a úplný odchod někam jinam, kde život nebude tak nákladný a kde najdeš práci. Začít žít život v klidu za to stojí. Před tímto, třebas velikým krokem bych uskutečnila poslední rozhovor se svým otcem, kde bych mu dala na vybranou, buď by se zklidnil a tvoji péči by přijal bez výhrad a choval se ve společné domácnosti slušně, nebo se spolu rozloučíte a vaše cesty se rozdělí. Klidně bych mu zdůraznila, že peníze pro tebe nejsou prioritní, ale slušné chování je základ. Tak jak ho může občas navštívit vnuk, tak to může být obráceně. Všechny kroky bych zvážila, zjistila bych si své možnosti a podle toho konala. Tak jak pozitivní člověk v blízkosti neuvěřitelně druhého dobíjí, tak negativní člověk dokáže z druhého všechno vycucnout. Taky se může stát, tvoji péči budou potřebovat tvoje děti a co pak? Všechno se dá nějak řešit. Možná ta řešení budou pro jednu či druhou stranu bolestná, ale nikdo si nezaslouží žít takhle. Drž se. :hug:

• Citovat
  • Upravit
8451
29.1.17 22:45
@Lili píše:
@Martina D. Jenze ja uz to nechci delat, proc to vsichni ocekavaji jako moji povinnost

Já chápu, že už nemůžeš. Ale Martina má pravdu. Vydrž, teď už se to rozlouskne, teď se nesmíš složit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.1.17 17:38
@Lili píše:
@Sojkka nezmeni on nevi ani jak se zapina pracka ani co se do ni sype navic kdyz se odstehuji zadnou mit nebude, vim, ze se nezmeni kdyz mi dokaze rict kdyz lezi v nemocnici co by jsi tady delala to je drsnej kalibr uz i na me

Když jednou ležela maminka v nemocnici, málem mne dohnala k slzám. Donesla jsem jí její oblíbený jogurt a nějaké ty drobnosti. A ona mi udělala scénu jako hrom, at to odnesu, že to nechce a ne a ne a ne, křičela tam na mne. nechod sem zítra a nic mi nenos. No síla. Druhý den jsem tam po bědě přifrčela a byla celá štastná - a jogurt jsi mi přinesla? no to je bezva. A ty se sem naběháš každý den, no jo. Doted to nechápu, ale ten den prostě byla mimo. Starý člověk je prostě zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.1.17 17:40

,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
30.1.17 20:11

@inkakřivák to ja vim a mela jsem trpelivost 20 let ale uz zkratka nemuzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
2.2.17 21:28

Holky jste tady nektera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
2.2.17 21:34
@Lili píše:
Holky jste tady nektera?

:-)

• Citovat
  • Upravit
9006
2.2.17 21:37

@blabla123 diky ti ze jsi se ozvala, tak tata odjel k obvodacce, ta ho poslala do nemocnice a ja jsem se asi do cista pomatla a je mi ho lito uz se v sobe nevyznam… vim ze je tady celedny sam ale kdyz ho slysim v telefonu brecela bych nemam na nic naladu prijdu si zrala na blazinec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
2.2.17 21:38
@Lili píše:
Holky jste tady nektera?

Povídej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek