Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ynax píše:
Já jsem proti, když mladí nedávají vnoučata prarodičům… ovšem, když prarodiče nejsou ochotní respektovat to, co chtějí rodiče, tak se nedivím, že mají smůlu. Zkus jim znovu vysvětlit, že mimčo jim dávat budeš, ovšem musí respektovat TVOJE pravidla, pokud ano, není problém. V jiném případě mají smůlu
Mě by stačila aspoň snaha o respektování našich pravidel. Úplně normální věci, jako „nešetřit“ nám plínkama a radši ji přebalit. Na co je mi 5 „ušetřených“ plínek a zapařený promočený ditě. To už ji mmanžel ukazoval několikrát, jak a kdy přebalit a oni si prý nevšimli, že brečí kvůli mokru. A ještě o tom šetření řeknou ve srandě.
@Bábrdl píše:
To jistě. Ale není zajímavé, že takových zjevných neschopných, nezodpovědných a sobeckých aktů se v drtivé většině dopouštějí MATKY SYNŮ? že by vadný gen?![]()
![]()
matky dcer jsou při ma babičky, kterým stopro věříme
není to vadný gen, prostě to tak je, v našem konkrétním případě
moje matka se dokáže o děti postarat úplně v pohodě, nechávala jsem jí malou jako dvouměsíční na jednu dvě hodiny, když jsme jeli nakoupit. Věděla jsem, že když se vrátím, malá bude v pohodě. Tchýně je naprostý opak!! Už jsem to tady psala, tříměsíčního syna mi učila chodit. Normálně ho postavila na dlažbu a chytila za ručičky, aby šel. Kdybychom to neviděla, nevěřila bych. Dneska se tomu zasměju, ale v tu chvíli jsem byla pěkně nasraná. O pár týdnu později mi malýho položila do starýho, opelíchanýho kočárku pro panenky, který vytáhla z půdy (neumyla, neočistila). Když jsem malýho vzala, byly pod ním myší bobky
To bych tady z těchle zážitků mohla psát román
Naposledy jsme přijeli na návštěvu, seděla za stolem, nechala si dát do náručí malou a když jsme odcházeli, vstala a měla nohu s hlubokým bércovým vředem neovázanou jen tak.. a v ruce půlroční mimino
Takže takový osobě fakt nesvěřím ani kočku, natož dítě
A je jedno, jestli je to tchýně nebo matka. Kdyby to bylo naopak a tohle s mýma dětma prováděla moje matka, tak bych je zase nesvěřila jí ![]()
@madi Koukám, že to máš stejně. Přesně - kdyby to byla moje máma, teta nebo moje babička, hodnotila bych to stejně.
Mimochodem k té kočce, já jim před pár lety dala pohlídat na týden křečka a vrátili mi jen klec. Třetí den chcípnul.
Příspěvek upraven 24.07.13 v 16:51
@madi To mi řekni, jak je ty věci napadají, třeba ten neumytej kočárek, učit je chodit nebo třeba u nás miminko opalovat??
Jo to nevím
já mám to štěstí, že manžel stojí za mnou, už několikrát se prostě naštval, že tam prostě jezdit nebudeme (a to je to jeho matka!!), to jen já jsem měkká a nechci, aby přišli o babičku
tak chci, aby jakýs takýs kontakt spolu měli (návštěvy atd..když jsme tam s dětmi i my), jenže tchýně teď vyvádí ještě v mnoha dalších směrech, takže už prostě nebude. Poslední kapka byla ta, že týden po té návštěvě s holou nohou našli malý v uchu stafylokoka
Takže teď je utrum definitivní, tohle je moc i na mě. Je to cca měsíc a ani jednou nezavolala a nezeptala se, jak jí je
Ale u mě je to jiné, my s žádným hlídáním z její strany prostě do budoucna nepočítáme.. možná je to tvrdé, ale v momentě, kdy jde o jejich zdraví, tak už to prostě jinak nejde. Omlouvám se za román, ale trochu mě tohle téma rozvášnilo
![]()
@sarusa4 píše:
@madi Koukám, že to máš stejně. Přesně - kdyby to byla moje máma, teta nebo moje babička, hodnotila bych to stejně.Mimochodem k té kočce, já jim před pár lety dala pohlídat na týden křečka a vrátili mi jen klec. Třetí den chcípnul.
Příspěvek upraven 24.07.13 v 16:51
@sarusa4 píše:
Já přece vůbec nechci přerušovat kontakt, ani nic podobného, ani by to nešlo. My tam prostě chodit budem. Už kvůuli manželovi. Ale jak to přežiju, to nevím.![]()
Manžel byl s malou venku, v 1 odpoledne ve stínu s jeho rodiči, tak mu poradili, ať stáhne stříšku na kočárku a popojede, aby se opálila.
Tak to jsem pak byla zlá na manžela, když jsem zjistila, že ji opalujou.(Já řekla „do stínu“)
Další den se jí ještě ptali „jaký bylo opalováníčko“ a mě říkali, že vypadá líp.
Oni se totiž opalujou přes poledne bez mazání, aby se líp opekli a mě nevěří, že je to špatně, ale ˇat si to dělají, ale ne dceři.Stejné třeba s jídlem..sní 10 dní prošlý jogurt, když nebublá. A to já prostě nechci, aby jí ho kdy dali.Ale s tímhle názorem jsem tu sama.
Nějaký spací režim, jak píše mišmiš mě netankuje - tyhle zdravotní věci jo.
No presne. Spousta veci se da prejit, ale jak jde o zdravi, jsem vztekla jak pes.
Minuly tyden me manzel vezl k doktorovi a sam pak vzal malou (14m) na navstevu k tchyni. Kdyz se pro me vratili, tak mala lezela v autosedacce po krk zabalena dekou - venku bylo 30st, auto jak sklenik! Tento skvely napad dostala tchyne, aby dceru nahodou neofouklo, kdyz jsem ji oblekla jen kratasy
pak z manzela jeste vypadlo, ze ji meli takhle prikrytou uz na prochazce v kocaru. Za cele dopoledne nikoho nenapadlo ji dat napit… ZE byla neprebalena a nechtela jim jist, to bych presla, ale narvat mi decko do flisove deky, kdyz se sama potim i v tilku, to uz je na me moc.
Těžko hodnotit, když nežijeme v té konkrétní rodině, jednotlivé situace jsou popsané vždy velmi subjektivně. Nemám ráda to vyžadování přesných postupů při péči o dítě (co přesně smí jíst, dělat, jak koukat), jak to dneska mnozí od prarodičů chtějí, já myslím, že pokud od někoho něco chci (pohlídat mé dítě), musím mu dát trochu volnou ruku, samozřejmě nemluvím o život a zdraví ohrožujících věcech. Pokud něco vysloveně nechci (např. dávat dítě do chodítka apod.), je třeba to prarodičům sdělit, ale ne stylem seřvat je, když to nic netušíc udělali, ale předem a s vysvětlením, proč to tak chci (např. protože se zjistilo, že chodítka zatěžují a tím poškozují páteř, což se zřejmě dříve nevědělo či nezkoumalo), ne stylem „já jsem matka, já to tak chci a chci a chci“. Myslím, že spousta věcí, co je jasný dnes nám, protože jsme si to mohli leckde nastudovat, není jasné prarodičům, protože za nich se to dělalo, často přímo na lékařské doporučení.
Na druhou stranu by mi vadilo, kdybych řekla „nechci, aby jelo mimi do obchodu kvůli chřipkám“ a tchýně s ním přesto do krámu jela. Prostě pokud by mi přišla opravdu neschopná postarat se o mimi (což může být někdy vzhledem k věku možné), tak jí nenechám hlídat, ale zajistím dostatečný kontakt v mé přítomnosti.
@Jana206
Ježiš, to myslíš vážně, že mi podsouváš odstavení dítěte od kojení kvůli hlídání? To jsem někde byť jen naznačila??? No to je na palici..
K tomu elaborátu se nebudu rozepisovat, jen můžeš mi vysvětlit, co je tak smrtonosnýho na supermarketu v 7 měsících dítěte? To už je přehnaný, ne? Jako pokud to myslíš tak, že si hodinový hlídání představuješ jinak, pak ok, ale není to myšleno tak, že supermarket je hrozba, že ne? ![]()
@sarusa4
Tak tyhle všechny tebou uvedený příklady jsou ukázkový, proč by jeden dítě takovým prarodičům nesvěřil, to se ti nedivím.
@Camael zakladatelka psala, že to se supermarketem se stalo ve 2,5 měsících dítěte, pokud je mu teď stejně jako malé, bylo to v zimním období, zřejmě v období chřipek, tady se vůbec nedivím, že takhle malýho tam vzít nechtěla. naší malou jsem tam taky nebrala ![]()
@madi
Aha, tak to jsem špatně pochopila, o kterým prckovi byla řeč, já myslela, že o tom 7měsíčním. No tak to pak jo, to pak chápu.
@Camael píše:
@Jana206
Ježiš, to myslíš vážně, že mi podsouváš odstavení dítěte od kojení kvůli hlídání? To jsem někde byť jen naznačila??? No to je na palici..K tomu elaborátu se nebudu rozepisovat, jen můžeš mi vysvětlit, co je tak smrtonosnýho na supermarketu v 7 měsících dítěte? To už je přehnaný, ne? Jako pokud to myslíš tak, že si hodinový hlídání představuješ jinak, pak ok, ale není to myšleno tak, že supermarket je hrozba, že ne?
Já jsem Tě někde citovala nebo zmiňovala? ![]()
Já jsem psala v obecné rovině a k zakladatelce a ještě k Bohunce, ale o Tebe jsem ani slovem „nezakopla“. Ty jsi vztahovačná
..
Ale když už jsme u toho, taky jsou takové případy - babičky, které nekojily a byly nuceny dát dítě do jeslí ve 3 měsících totéž považují za nejlepší pro své vnouče..Stačí si přečíst některé diskuze tady. Z okolí to neznám nebo se mi k tomu nikdo nepřiznal.
A ano, myslím si, že v období chřipek není vhodné, aby kojenec chodil do supermarketu. Pokud to rodiče můžou pořešit jinak, je to fajn
Potom to ještě není vhodné v období těchto veder, kdy jede klimatizace na plné obrátky a teplotní rozdíl může být i více než 5 stupňů..A pokud poprosím babičku, aby povozila venku a s dítětem do supermarketu nechodila, tak předpokládám, že to bude respektovat. Pokud ne, už vozit nebude.
A je jedno, jestli má 2,5 měsíce,7 měsíců nebo třeba 5 let.
@Jana206
Tak tohle tady taky žeru. Vydáváš se za jedinou dokonalou, přitom ani číst neumíš. Nechci to kopírovat celý, jo, zmiňovala jsi mě, komentovala jsi můj příspěvek, který nebyl ani určený tobě, ale BohunceP na s.5 ve 14.16, takže ne, nejsem vztahovačná.
a co se týká supermarketů, to jsem přesně psala, tak doporučuju líp číst a mít pořádek v tom, na co reaguju. ![]()
@Camael píše:
@Jana206
Tak tohle tady taky žeru. Vydáváš se za jedinou dokonalou, přitom ani číst neumíš. Nechci to kopírovat celý, jo, zmiňovala jsi mě, komentovala jsi můj příspěvek, který nebyl ani určený tobě, ale BohunceP na s.5 ve 14.16, takže ne, nejsem vztahovačná.a co se týká supermarketů, to jsem přesně psala, tak doporučuju líp číst a mít pořádek v tom, na co reaguju.
Omlouvám se Ti, citovala jsem Tě.
To jsou ty nepřehledné citace..Kde jsou ty časy, kdy tu byly citace citací několikátých citací, to se k tomu mohl člověk vrátit.
A jestli neumím číst, no, já to tak „nežeru“,jen jsem se zmiňovala k určitým konkrétním věcem, co tu byly napsány.
V paměti už to nemám, je mi to dávno jedno, protože to za zakladatelku stejně nevyřešíme.
Já bych to vyřešila rázně. Ale asi proto, že jsem zvyklá, že ten, kdo si moje dítě převezme(nesnáším sousloví „půjčit dítě“),tak respektuje naše požadavky. Tím ale netvrdím, že jsem nebyla nucena řešit nějaké konflikty. Byla. Rázné řešení pomohlo. Rodinka se na chvíli urazila, já jsem měla klid a potom to přešlo. Všichni jsme si dávali sakra pozor, aby se to posunulo k lepšímu a nezajelo to do starých kolejí.