Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mischelinka Presne. Staci se jen vzit at uz do zakladatelky nebo do jeji rodiny. To fakt kdyby vas vase dcera samozivitelka pozvala na dovolenou, kterou vam sama zaplati, tak byste ji nechavali s deckem samotnou a nenapadlo vas nabidnout pomoc? Tomu proste snad ani nemuzu uverit, ze by nekdo z vas na neco takovyho mel zaludek, kdyz ted rikate, ze si za to muze sama, kdyz si vse nevyjednala predem.
@Timinka píše:
zakladatelka je dospělá. Má dítě. a rodiče již svou část,,práce,, odvedli. Tak proč by měli automaticky dovolenou trávit podlepředstav dcery, jen protože ji zaplatila? Byl to dar ne?
znovu opakuji, nejde třeba jen o to hlídání, ale rodiče evidentně nechtějí trávit čas ani s dcerou (zakl.), takže mi od nich přijde nefér, že na společnou dovolenou kývli. Zkus si představit, že bys jela společně s někým na dovolenou a ten někdo by tě nikam nevzal, nedělal plány, nebral na tebe ohled a tebe nechával sedět samotnou třebas na pokoji… ale to je marné, tebe by to asi nerozhodilo, evidentně nejsi moc společenská a empatická ![]()
@CokeLady u nás počasí fajn, díky za optání ![]()
Děti miluji, vychovám je, dám jim do světa vzdělání a zázemí. Jakmile se osamostatní, budu žít svůj život s manželem a pokud děti poprosí pomohu jim. Ale nebudu se chodit ptát (a to ani na dovolené) jestli něco nepotřebují.
Já teda jsem taková že když sem s někým na dovolené a vím že někam chci jít nabidnu i ostatním zda nechtějí jít semnou. to je jakobych se ráno zbalila a odjela a naší cuceli u hotelu…slušnost je nabídnout. já se nikoho nikdy nedoprosovala… každé ráno vztahu obstaráme malou, rychle na snídani…ptám se jich co by rádi viděli a navštívili. jedu podle jejich přání. pak chci jít někam já a to je blbý nápad. chtějí do hotelu, jelikož jsem v menšině jedem. oni pak se jdou koupat a já než vše stihnu připravit jsou pryč. a to je mi moc líto. trochu se bojím jejich reakce. nikdo mi s malou nepomůže, nepodrzi…a furt mě popohání…
@Timinka Ani v pripade, ze si od nich tu dovolenou nechas zaplatit? ![]()
@Sepishka nejde o to vyjednání předem. Jde o to, že je zakladatelka neupozarnila a oni tedy nemusí tušit, že je nespokojená s takovým průběhem dovolené. Má malé mimino, mohou si myslet, že přesně takto si to představovala
@Timinka píše:
@CokeLady u nás počasí fajn, díky za optání
Děti miluji, vychovám je, dám jim do světa vzdělání a zázemí. Jakmile se osamostatní, budu žít svůj život s manželem a pokud děti poprosí pomohu jim. Ale nebudu se chodit ptát (a to ani na dovolené) jestli něco nepotřebují.
a kdyby se tvoje dcera nedejbože dostala do situace, že zůstane s mimčem sama a jeli jste na společnou dovolenou, tak si ji budeš užívat jen s manželem, budete chodit na pivečko, dceři jen oznámíš, že se jdete koupat a bouchnete dveřma co? Však dcera je dospělá, na co na ni brát ohled ![]()
@Timinka Ty by sis neco takovyho myslela, kdyby slo o tvoji dceru, ktera je na dite navic i v beznym zivote sama? Jen rekni uprimne, jestli by sis myslela, ze je spokojena, kdyz jsou vsichni na plazi a ona sama s deckem.
@Anonymní píše:
Já teda jsem taková že když sem s někým na dovolené a vím že někam chci jít nabidnu i ostatním zda nechtějí jít semnou. to je jakobych se ráno zbalila a odjela a naší cuceli u hotelu…slušnost je nabídnout. já se nikoho nikdy nedoprosovala… každé ráno vztahu obstaráme malou, rychle na snídani…ptám se jich co by rádi viděli a navštívili. jedu podle jejich přání. pak chci jít někam já a to je blbý nápad. chtějí do hotelu, jelikož jsem v menšině jedem. oni pak se jdou koupat a já než vše stihnu připravit jsou pryč. a to je mi moc líto. trochu se bojím jejich reakce. nikdo mi s malou nepomůže, nepodrzi…a furt mě popohání…
drž se a v rámci možností si zkus dovolenou užít s dcerkou. Vím, že je ještě malá, ale choďte na pocházky, cabrejte se ve vodě, když ji dáš spát, tak si uvař kafíčko, dej nohy hore a něco počti. naprosto s tebou souhlasím, že je minimálně slušné, když s někým jsem mu oznámit svoje plány a zeptat se, jestli se nechce přidat, některým to asi tak normální nepřijde. A stejně tak je jasné, že péče o tak malé mimčo znamená nějakou tu přípravu, díky které je třeba na tebe počkat (event. pomoct). No, propříště jsi třeba poučená a radši sama s dceruškou (zas bude větší a budou lepší možnosti) anebo s kamarádkou..
Opravdu nejde o hlídání. jen když vidí že se o vše starám sama nabídnout jdi se vykoupat… dej si kávu.. nepotřebují aby mi ji hlídali celý den.. chodi ns večeři po osmé a to vi že malá už spinka… nevejdou mi vstřícní aby se šlo třeba v sedm. přijde mi to jak naschval. poprosila jsem je slušně zda pristi den mužem jít dříve uefa by mi to udělalo radost. výsledek?: stejně si jdou jak chtějí..
@Sepishka
hele u nás jsou zvyklý všichni mluvit, mluvit a mluvit… Takže pokud by nic neřekla, tak bych myslela, že je v pohodě. A sklenku vína s manželem o samotě bych taky ocenila
.
@mischelinka píše:
a kdyby se tvoje dcera nedejbože dostala do situace, že zůstane s mimčem sama a jeli jste na společnou dovolenou, tak si ji budeš užívat jen s manželem, budete chodit na pivečko, dceři jen oznámíš, že se jdete koupat a bouchnete dveřma co? Však dcera je dospělá, na co na ni brát ohled
to byla samozřejmě ironie
@Anonymní píše:
Opravdu nejde o hlídání. jen když vidí že se o vše starám sama nabídnout jdi se vykoupat… dej si kávu.. nepotřebují aby mi ji hlídali celý den.. chodi ns večeři po osmé a to vi že malá už spinka… nevejdou mi vstřícní aby se šlo třeba v sedm. přijde mi to jak naschval. poprosila jsem je slušně zda pristi den mužem jít dříve uefa by mi to udělalo radost. výsledek?: stejně si jdou jak chtějí..
tak se na ně vyprdni. Nekaž si dovolenou užij si ji sama s mimčem. Přestaň dělat,,rodinný program,, Ledová káva na terase, kniha, vana s bublinkama.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 19:45
@Timinka No to je jasny, ale tady jde o permanentni stav, kdy prarodice si uzivaji sami a nenapadne je to ani jedinkrat, ze by mohli pomoct, treba kdyz se jde osprchovat. Jde taky o tu miru. Nikdo prece neceka, ze tam jeli na galeje. Ja bych se na jejich miste hanbou propadla.