Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já teda jsem taková že když sem s někým na dovolené a vím že někam chci jít nabidnu i ostatním zda nechtějí jít semnou. to je jakobych se ráno zbalila a odjela a naší cuceli u hotelu…slušnost je nabídnout. já se nikoho nikdy nedoprosovala… každé ráno vztahu obstaráme malou, rychle na snídani…ptám se jich co by rádi viděli a navštívili. jedu podle jejich přání. pak chci jít někam já a to je blbý nápad. chtějí do hotelu, jelikož jsem v menšině jedem. oni pak se jdou koupat a já než vše stihnu připravit jsou pryč. a to je mi moc líto. trochu se bojím jejich reakce. nikdo mi s malou nepomůže, nepodrzi…a furt mě popohání…
drž se a v rámci možností si zkus dovolenou užít s dcerkou. Vím, že je ještě malá, ale choďte na pocházky, cabrejte se ve vodě, když ji dáš spát, tak si uvař kafíčko, dej nohy hore a něco počti. naprosto s tebou souhlasím, že je minimálně slušné, když s někým jsem mu oznámit svoje plány a zeptat se, jestli se nechce přidat, některým to asi tak normální nepřijde. A stejně tak je jasné, že péče o tak malé mimčo znamená nějakou tu přípravu, díky které je třeba na tebe počkat (event. pomoct). No, propříště jsi třeba poučená a radši sama s dceruškou (zas bude větší a budou lepší možnosti) anebo s kamarádkou..
Opravdu nejde o hlídání. jen když vidí že se o vše starám sama nabídnout jdi se vykoupat… dej si kávu.. nepotřebují aby mi ji hlídali celý den.. chodi ns večeři po osmé a to vi že malá už spinka… nevejdou mi vstřícní aby se šlo třeba v sedm. přijde mi to jak naschval. poprosila jsem je slušně zda pristi den mužem jít dříve uefa by mi to udělalo radost. výsledek?: stejně si jdou jak chtějí..
@Sepishka
hele u nás jsou zvyklý všichni mluvit, mluvit a mluvit… Takže pokud by nic neřekla, tak bych myslela, že je v pohodě. A sklenku vína s manželem o samotě bych taky ocenila
.
@mischelinka píše:
a kdyby se tvoje dcera nedejbože dostala do situace, že zůstane s mimčem sama a jeli jste na společnou dovolenou, tak si ji budeš užívat jen s manželem, budete chodit na pivečko, dceři jen oznámíš, že se jdete koupat a bouchnete dveřma co? Však dcera je dospělá, na co na ni brát ohled
to byla samozřejmě ironie
@Anonymní píše:
Opravdu nejde o hlídání. jen když vidí že se o vše starám sama nabídnout jdi se vykoupat… dej si kávu.. nepotřebují aby mi ji hlídali celý den.. chodi ns večeři po osmé a to vi že malá už spinka… nevejdou mi vstřícní aby se šlo třeba v sedm. přijde mi to jak naschval. poprosila jsem je slušně zda pristi den mužem jít dříve uefa by mi to udělalo radost. výsledek?: stejně si jdou jak chtějí..
tak se na ně vyprdni. Nekaž si dovolenou užij si ji sama s mimčem. Přestaň dělat,,rodinný program,, Ledová káva na terase, kniha, vana s bublinkama.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 19:45
@Timinka No to je jasny, ale tady jde o permanentni stav, kdy prarodice si uzivaji sami a nenapadne je to ani jedinkrat, ze by mohli pomoct, treba kdyz se jde osprchovat. Jde taky o tu miru. Nikdo prece neceka, ze tam jeli na galeje. Ja bych se na jejich miste hanbou propadla.
Řeknu jak by to bylo u nás : Mami, tati zaplatili jsme vám dovolenou (budu si užívat dovolenou)
a nebo mami, tati zaplatili jsme vám dovolenou, ale chtěli jsme poprosit o 2-3 hoďky denně hlídání dětí, abychom si mohli dáchnout i mi.(budu hlídat)
zakladatelko napíšu to sem ještě jednou a třeba se dočkám odpovědi
z toho co píšeš mi vyznívá, že nikdy na nějaký hlídání a pomáhání ti nebyli
tak proto nechápu že se tomu divíš a myslela sis že na dovolené to bude jinak? Jestli to blbě chápu, tak se omlouvám
jinak samozdřejmně chápu že tě to mrzí, ale aspoň budeš poučená pro příště – co třeba si příště vzít s sebou nějakou kamarádku (nebo dvě) ![]()
@Timinka Jak rikam- kazdej normalni clovek se tim, ze za nej nekdo plati musi citit castecne zavazanej…nebo ne? Sam od sebe, bez rikani. Nebo to je automaticky, ze matka samozivitelka dotuje dovolenou sirsi rodiny? Neudelala to zistne, protoze v takovym pripade by vzala treba jen mamu. Chtela vsem udelat radost a vysledek je ten, ze se vsichni naramne bavi a ona je tam v podstate jen v roli kreditky, ktera se pak vytahne jen kdyz je potreba. To se neda chapat jinak nez ze je to minimalne totalni tupost, kdyz ne umysl.
@Timinka Jenze tady neni zadny MY, ta holka tam ani nikoho k sobe jako partnera nema- vzdyt pise, ze je sama. Kdyby jela s partnerem, tak jeste pochopim, ze se nikdo nejak vyrazneji nemusi angazovat, pacz jsou na to dva. Ani na ni nepockaji, kdyz se jdou koupat…proste jako by tam nebyla. Ucel splnila- dovolena je zaplacena, tak co.
: @Timinka : mě nejde hlídání, jde mi o pochopení že strany rodičů. úmysl dovolené byl abych nebyla sama. nepotřebují aby mi stali za zadkem. půl dne litam po městech hradech a zámcích s nimi, kam jen chtějí. řídím, starám se o malou prakticky i o rodiče. já pak pečují o malou, oni sedí na verandě a mají veget, jsem ráda že jsou štastní. ale samy od sebe mi nanabidnou pojď s náma na pivco.. celou dobu jsem se těšila na pivo… ani si ho dat nemohu řídím a podřizuje se. navrhnu půjdete si semnou zahrát pexeso?… ne… takže jsem furt sama kromě výletu. jde mi o tu samotu. a mluvit se s nimi nedá… :‚(:‘( hned na mě vylitnou…
@Sepishka to je jedno jestli my nebo já. Prostě takhle to funguje u nás (i když zatím ne s dovolenou nebo vnoučaty) Musí a jsou zvyklí říct co chtějí a jak si to představují.
@Anonymní píše: : @Timinka : mě nejde hlídání, jde mi o pochopení že strany rodičů. úmysl dovolené byl abych nebyla sama. nepotřebují aby mi stali za zadkem. půl dne litam po městech hradech a zámcích s nimi, kam jen chtějí. řídím, starám se o malou prakticky i o rodiče. já pak pečují o malou, oni sedí na verandě a mají veget, jsem ráda že jsou štastní. ale samy od sebe mi nanabidnou pojď s náma na pivco.. celou dobu jsem se těšila na pivo… ani si ho dat nemohu řídím a podřizuje se. navrhnu půjdete si semnou zahrát pexeso?… ne… takže jsem furt sama kromě výletu. jde mi o tu samotu. a mluvit se s nimi nedá… :‚(:‘( hned na mě vylitnou…
Však ti píšu, nekřesej tady někde něco, co pravděpodobně není. Udělej si zbytek dovolené hezký pro sebe. BUď sice s mimčem, ale v dovolenkové náladě, přečti si knihu, dej si malé pivo
, ledový kafe, nalož se do vany (mimčo můžeš mít u vany nebo až když spí)
@Sepishka Já když za někoho něco platím (o dovolenou nikdy nešlo, třeba jen o oběd v dražší restauraci, koupení hračky nebo oblečení dítěti kamarádky atd..) tak to nikdy nedělám proto, abych čekala protislužbu. Mně to dělá radost. Mám jí ráda a tak jí chci potěšit. A vůbec nečekám, že kamarádka na oplátku udělá totéž. Mně ten oběd zaplatí svou milou a příjemnou společností. Takže když to vezmu za sebe, nečekám, že by mi ta druhá strana měla být zavázaná. Buď to dělat chci a nebo nechci. Bez ohledu na to, že si pak mohu nárokovat například hlídání dítěte od kamarádky.
Tohle je trošku jiný případ, ale pisatelky rodiče asi nikdy s vnoučetem nepomáhali a asi je nenapadlo, že na dovolené se to změní. Určitě se mohli nabídnout s hlídáním, ale třeba já osobně NENÁVIDÍM, když se mě pořád někdo dokola nabízí. Pokud něco chci, sama se ozvu. Tak to i čekám od okolí. Pokud ode mě něco chce, ať se samo ozve. Pokud nemám zrovna extremě stydlivou kamarádku u které vím, že by se nikdy nezeptala.