Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Bohužel mi asi není pomoci. jsou to rodiče… a asi jak říkáte čekám na to až si vsimnou že jsem tu i já..ne jen ma sestra…třeba je to prohraných boj..ale já se na ne neumím vykašlat.
jsi teď sama máma, tak si užívej každého dne s malou a buď jí jednou „lepší“ mámou než ta tvoje tobě. Na zítra si naplánuj nějaký pěkný výlet nebo procházku, dej si někde něco dobrého a raduj se z krásného a zdravého dítka. V každé rodině je holt něco a sama vím, že to bolí…
@Anonymní píše: : @Timinka : mě nejde hlídání, jde mi o pochopení že strany rodičů. úmysl dovolené byl abych nebyla sama. nepotřebují aby mi stali za zadkem. půl dne litam po městech hradech a zámcích s nimi, kam jen chtějí. řídím, starám se o malou prakticky i o rodiče. já pak pečují o malou, oni sedí na verandě a mají veget, jsem ráda že jsou štastní. ale samy od sebe mi nanabidnou pojď s náma na pivco.. celou dobu jsem se těšila na pivo… ani si ho dat nemohu řídím a podřizuje se. navrhnu půjdete si semnou zahrát pexeso?… ne… takže jsem furt sama kromě výletu. jde mi o tu samotu. a mluvit se s nimi nedá… :‚(:‘( hned na mě vylitnou…
Zakladatelko, rozumím ti, jak ti je. Ale holt někdy to nefunguje, to sblížení se nekoná. I takový ostřílený kozák jako já si naivně myslel, že se společnou dovolenou sblíží vnoučata s babičkou. Prostě to nefungovalo. Výsledek byl, že jsem měla další velké rozmazlené dítě navíc.
Nenapadlo tě sbalit se a odjet domů? Ať se chytí za nos nebo ať si tedy užívají sami? Já bych to udělala. Než by si všimli, že tam nejsi, už bys byla na půl cestě. Počkej, až půjdou zase na pivo a odjeď. Třeba jim dojde, že jsi i něco víc než taxíkář. A jestli ne, jejich smůla. Jsi dospělá a příště na dovolenou pozvi třeba dobrou kámošku. Stejně si jejich lásku a náklonnost koupit nemůžeš. Tak ti může být jedno, co si o tobě budou myslet.
@Timinka máš můj obdiv, že jsi se dokázala takhle odstřihnout a jít za svým štěstím a být teď lepší mámou, to moc lidí nedokáže, většinou se v tom spíš topí a pořád zkoušejí…
@Anonymní píše:
Bohužel mi asi není pomoci. jsou to rodiče… a asi jak říkáte čekám na to až si vsimnou že jsem tu i já..ne jen ma sestra…třeba je to prohraných boj..ale já se na ne neumím vykašlat.
Hele je to hrozne tezke, znam to. Take mam cloveka, ktery me neustale zklamava. A ja vzdy, kdyz je potreba, Tak mu pomohu, v brynde ho nenecham. Ale tam to konci. Ty jim uplne podstrojujes a oni se chovaji hrozne. Ale to je take zname, proste si te nevazi. Nehapu proc, proc uprednostnuji druhou dceru, ale Ty se muzes snazit sebe vic, muzes Jim podstrojovat jak chces, stejne se nedockas toho, ze si te budou povazovat. To mozna, az z jejich zivota odejdes, az te ztrati. Myslim, ze kdyz se na ne vykasles, udelas pro sebe a vas pripadny vztah nejlepe.
@Anonymní píše:
Je mi to moc líto ma chère, že máš takové rodiče jaké máš. Tady asi nemá cenu se s nimi pouštět do křížku. Příště radši řekni té sestře. I když její upřednostňování možná poznamenalo i vztah mezi Vámi viď? Jak dlouho na dovči ještě budete? Od zítřka si dělej program podle svého. Až přijdou rodiče co se jako děje, proč se nejede na výlet, řekni jim, že jsi na dovolené, a že už si taky potřebuješ odpočinout, takže se jdeš koupat a nech je tam ať si dělají co chtějí. ![]()
@Timinka píše:
@mischelinka nejsem nějaká extra máma, jsem jako každá normální máma.
myslela jsem lepší než ta tvoje ![]()
@Sepishka píše:
@Elilen Nevim, jestli znas nekoho, kdo vyrustal v prostredi s rodicema, co k nemu zrovna nemeli nejvrelejsi vztah. Ty deti si to s sebou tahnou do dospelosti a snazi se jim zavdecit a ziskat tak jejich pozornost a lasku. Dospet v tom vztahu k nim je strasne tezky a je to beh na dlouhou trat. Tezko ji to vycitat. Chyba neni u ni.
Vůbec neříkám, že její chybou je, jak se rodiče chovají! Ale měli si před dovolenou dopředu promluvit, co očekávjájí a co by chtěli. A ano, zažila jsem to. Zažila jsem mockrát, jak čekám s batůžkem oblečená a obutá u dveří, až si pro nás po roce, dvou, třech, přijde táta.
Tak se sestrou také není vztah tak jak by mel být. ona je cysticka, já čele dětství chápala že je nemocná, nebo jsem se spíše snažila to chápat i když asi ve 4 letech to moc dítě nechápe. ať sem udělá co jsem udělala vždy bylo špatně. sestra mě ani jednou nenavstivila v nemocnici když jsem ležela v nemocnici ve 22 týdnu tehu s tím že nejspíš potratim. ale volala mi tam že chce půjčit 30 tisíc kvůli operací na kterou cekal její pes. malou nikdy nevozila v kočárku. vždy jsem ji pomáhala se vším. vše co se mi povedlo bojkotovala. odmítala jít na promoce, do porodnice…atd.
@Anonymní píše:
Tak se sestrou také není vztah tak jak by mel být. ona je cysticka, já čele dětství chápala že je nemocná, nebo jsem se spíše snažila to chápat i když asi ve 4 letech to moc dítě nechápe. ať sem udělá co jsem udělala vždy bylo špatně. sestra mě ani jednou nenavstivila v nemocnici když jsem ležela v nemocnici ve 22 týdnu tehu s tím že nejspíš potratim. ale volala mi tam že chce půjčit 30 tisíc kvůli operací na kterou cekal její pes. malou nikdy nevozila v kočárku. vždy jsem ji pomáhala se vším. vše co se mi povedlo bojkotovala. odmítala jít na promoce, do porodnice…atd.
někdy mám pocit, že čím víc okolí zneužívá, tím spíš máme tendenci se zavděčit, ale je škoda takto život prožít. soistřeď sena dcerku, to za to stojí a zkus neřešit neřešitelné, aspoň ne tak moc. Určitě máš kolem sebe pár přátel, kteří tě mají rádi a i kdyby náhodou zrovna ne, tak hledat přátelé jde vždycky a kolikrát můžou i rodinu nahradit.
@mischelinka : přátel mám mnoho, sama jsem hodně přátelská…ale tohle se mi nese i do vztahů…
jsem asi moc hodná…
@Anonymní píše:
@mischelinka : přátel mám mnoho, sama jsem hodně přátelská…ale tohle se mi nese i do vztahů…jsem asi moc hodná…
toho nelituj, to je dobře, že jsi hodná, jednou potkáš někoho, kdo to ocení
@mischelinka : byla jsem kvůli tomu i u psychologa…a diagnóza?..nesu si z dětství to že si lásku potřebují zaslouzit.. moc se snažím aby to tak nebylo… ale stejně pak jedu ve stejných kolejích.