Pobyt s rodiči, s malou vůbec nepomohou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
1.8.13 20:01

@Elilen přesně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.13 20:02

@Verunecka289 : jsou to mi rodiče a miluji je…dýchal bych pro ne. jsou asi odemne zvyklí že si vše delam sama, nechci aby se cítili být zavazani. jde mi jen o samotu… ne o hlídání…vůbec na mě neberou ohled ani na malou. co jsem čekala? nebýt sama…

• Citovat
  • Upravit
15977
1.8.13 20:03
@Anonymní píše: : @Timinka : mě nejde hlídání, jde mi o pochopení že strany rodičů. úmysl dovolené byl abych nebyla sama. nepotřebují aby mi stali za zadkem. půl dne litam po městech hradech a zámcích s nimi, kam jen chtějí. řídím, starám se o malou prakticky i o rodiče. já pak pečují o malou, oni sedí na verandě a mají veget, jsem ráda že jsou štastní. ale samy od sebe mi nanabidnou pojď s náma na pivco.. celou dobu jsem se těšila na pivo… ani si ho dat nemohu řídím a podřizuje se. navrhnu půjdete si semnou zahrát pexeso?… ne… takže jsem furt sama kromě výletu. jde mi o tu samotu. a mluvit se s nimi nedá… :‚(:‘( hned na mě vylitnou…

Pokud se s nimi nedá mluvit, měla jsi to tak trochu čekat a už vůbec ne s nimi jezdit na dovolenou. Možná si doufala, že se to změní, ale nikdy nic nečekej, pak budeš zklamaná.

Takže když rodičům řekneš, mohla bych si dát pivo? Odřídili byste to zpět do hotelu? Tak na tebe vlítnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
1.8.13 20:03

@Elilen Ja s tebou naprosto souhlasim. Prvni, co bych resila, kdybych nasim platila dovolenou by bylo, aby to nebrali tak ze za to od nich neco ocekavam, ale to uz jsem psala. Chapu, ze ti je protivny, kdyz se nekdo pta porad dokola, ale ji se nikdo nezeptal ani jedinkrat a to je rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 20:04
@Anonymní píše:
@Verunecka289 : jsou to mi rodiče a miluji je…dýchal bych pro ne. jsou asi odemne zvyklí že si vše delam sama, nechci aby se cítili být zavazani. jde mi jen o samotu… ne o hlídání…vůbec na mě neberou ohled ani na malou. co jsem čekala? nebýt sama…

8oA proč s nimi o tom nemluvíš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.13 20:08

@Elilen : opakuji několikrát. nejde mi o protisluzby, ani o závazky. jde mi jen o to že vi že jsem na vše sama a nechávají mě tu samotnou. o nic víc mi nejde… a říci jsem to zkusila jednou a hloupá jsem byla já..prostě se cítím jen na vše sama a samotná… účel dovolené byl necitit se sama proto jsem je brala…ne aby mo hlídali a já se šla opalovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.13 20:11

@Timinka : oni to vi…a snad i proto protože jsem nikdy nebyla dítě číslo jedna v naší rodině. malá nema tátu, nema druhou babičku ani dědečka…proto jsem chtěla abychom se zblizili..

• Citovat
  • Upravit
15977
1.8.13 20:13
@Anonymní píše:
@Verunecka289 : jsou to mi rodiče a miluji je…dýchal bych pro ne. jsou asi odemne zvyklí že si vše delam sama, nechci aby se cítili být zavazani. jde mi jen o samotu… ne o hlídání…vůbec na mě neberou ohled ani na malou. co jsem čekala? nebýt sama…

Příště si opravdu nikdy nic neplánuj. Dneska se mi to mockrát potvrdilo. V dřezu bylo nádobí. Řekla jsem si „chlap to pak umeje“. Za hodinu a půl jsem si šla naštvaně stoupnout ke dřezu. :mrgreen: V poledne jsem si říkala „večer si uděláme hezký večer, zahrajeme si karty, napustíme vanu…“ chlap sedí u tabletu a čte si idnes. :jazyk:

Ono je to i o tom, říct vše, co chceš. Pokud máš nějaký plán, sděl ho. Druhá strana nemusí tušit, že si to přeješ. Ono je to ani nemuselo napadnout. Už jen proto, jak si sama říkala. „Oni jsou zvyklí, že si vše dělám sama.“ Když to vezmu z trochu jiného úhlu, kdyby se takhle na dovolené chovala mamka nebo tchyně, tak skáču radostí. Toto chování by se mi u nich líbilo a byla bych spokojená. Oni by zrovna dělali pravý opak, po kterém bys toužila ty.

Co mám dcerku, tak jsem se naučila, že ostatní nejsou telepaté a pokud si něco přeješ - mluv! :palec: Pokud ti něco vadí - mluv! Pokud chceš pomoct - mluv! :) Opravdu. Pusu máme k dorozumívání. Nenarostla nám proto, abychom si stěžovali, jak nás ostatní nechápou. :kytka: Ale to jsem pochopila až nedávno. Jsem ale nesmírně ráda, že vůbec někdy. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 20:14
@Anonymní píše:
@Elilen : opakuji několikrát. nejde mi o protisluzby, ani o závazky. jde mi jen o to že vi že jsem na vše sama a nechávají mě tu samotnou. o nic víc mi nejde… a říci jsem to zkusila jednou a hloupá jsem byla já..prostě se cítím jen na vše sama a samotná… účel dovolené byl necitit se sama proto jsem je brala…ne aby mo hlídali a já se šla opalovat

To měla byt rekace na jinou přispívatelku. ;) Myslím, že na Septishku. I jsem ji zmiňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 20:15
@Anonymní píše:
@Timinka : oni to vi…a snad i proto protože jsem nikdy nebyla dítě číslo jedna v naší rodině. malá nema tátu, nema druhou babičku ani dědečka…proto jsem chtěla abychom se zblizili..

Když tě odsunovali již dřív nechápu, proč si s nimi ničíš dovolenou. Vykašly se na ně, ať stráví zbytek jak chtějí a ty si užívej miminka.

• Citovat
  • Upravit
6538
1.8.13 20:18
@Elilen píše:
@Sepishka Já když za někoho něco platím (o dovolenou nikdy nešlo, třeba jen o oběd v dražší restauraci, koupení hračky nebo oblečení dítěti kamarádky atd..) tak to nikdy nedělám proto, abych čekala protislužbu. Mně to dělá radost. Mám jí ráda a tak jí chci potěšit. A vůbec nečekám, že kamarádka na oplátku udělá totéž. Mně ten oběd zaplatí svou milou a příjemnou společností. Takže když to vezmu za sebe, nečekám, že by mi ta druhá strana měla být zavázaná. Buď to dělat chci a nebo nechci. Bez ohledu na to, že si pak mohu nárokovat například hlídání dítěte od kamarádky.
Tohle je trošku jiný případ, ale pisatelky rodiče asi nikdy s vnoučetem nepomáhali a asi je nenapadlo, že na dovolené se to změní. Určitě se mohli nabídnout s hlídáním, ale třeba já osobně NENÁVIDÍM, když se mě pořád někdo dokola nabízí. Pokud něco chci, sama se ozvu. Tak to i čekám od okolí. Pokud ode mě něco chce, ať se samo ozve. Pokud nemám zrovna extremě stydlivou kamarádku u které vím, že by se nikdy nezeptala.

zakladatelka se už poněkolikáté snaží vysvětlit, že nejde jen o hlídání, ale o tu společnost, chtěla strávit dovolenou s někým, ale rodiče chodí na večeři jindy (psala, že nemůžou jít o hodinu dřív, aby mohla jít taky…), na pivo sami, ji nechávají jen s mimčem, které moc dobrý společník ještě není. Tak nechápu, proč je jí furt předhazováno jen to s tím hlídáním a že měla dopředu říct očekávání. Ono třeba podržet malou než se vyčurám nepovažuju za hlídání, tak aspoň to by mohli, chápu, že ne všichni prarodiče jsou hlídací a hrací, ale oni nechtějí trávit čas ani s dcerou a to, co dělají, mi přijde dost sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 20:20
@Anonymní píše:

Je mi tě líto, že ti to sblížení nevychází, ale dej tomu čas. Máš ještě malé miminko. Počkej, až bude starší, bude chodit, mluvit, to už bude jiná. Ne každý je na míma. I já mám radši ty starší. 8) Třeba je to tak i u rodičů. Třeba jen neví, jak se s tak malinkým tvorem zachází, jak se uspává, krmí, chová… Opravdu bych tomu dala ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.8.13 20:22
@mischelinka píše:
zakladatelka se už poněkolikáté snaží vysvětlit, že nejde jen o hlídání, ale o tu společnost, chtěla strávit dovolenou s někým, ale rodiče chodí na večeři jindy (psala, že nemůžou jít o hodinu dřív, aby mohla jít taky…), na pivo sami, ji nechávají jen s mimčem, které moc dobrý společník ještě není. Tak nechápu, proč je jí furt předhazováno jen to s tím hlídáním a že měla dopředu říct očekávání. Ono třeba podržet malou než se vyčurám nepovažuju za hlídání, tak aspoň to by mohli, chápu, že ne všichni prarodiče jsou hlídací a hrací, ale oni nechtějí trávit čas ani s dcerou a to, co dělají, mi přijde dost sobecké.

Souhlasím. Rozumím tomu tak, že už několikrát dokonce i požádala (např. ta večeře) a byl to z nějakého důvodu problém. Nebo že jí matka něco odmítla s tím, že je to její dítě. To si neumím představit, že bych řekla kamarádce, snad dokonce asi cizí ženské, kdyby mě poprosila např. o pohlídání v čekárně u doktora - natož vlastní dceři. Tam je něco špatně a není to jen tím, že by si zakladatelka neřekla, jak jsem si původně myslela i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 20:24
@mischelinka píše:

A já naopak už jednou psala, že jsem nereagovala na zakladatelku. ;) Tvůj citovaný text patřil někomu jinému. :palec:

A že ti jejich chování přijde sobecké? Možná je, ale zakladatelka své rodiče asi neznala týden, když je brala na dovolenou. Nemohla počítat s tím, že se rodiče budou chovat jinak. Pokud se chovají sobecky, tak je přeci nebudu brát na dovolenou a pak fňukat, že se chovají stejně jako dřív, ale já to tak nechci. Přece nemohla čekat, že se na dovolené změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
1.8.13 20:36

@Elilen jojo, už koukám, tobě nepatřil, promiň, moje chyba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie