Jak moc hlídají vaše (ještě pracující) babičky ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2358
17.1.20 13:52
Já bych řekla, že největší žrout „babiček“ je internet a televize. :nevim: Když někdo chce mít koníčky - psy, sport, čtení, tak je měl i dřív, ale dřív v televizi nic nebylo. Teď se pustí jen jako kulisa nebo se „jen pošle mail“ a odpoledne v tahu. Vidím to nejen na zmiňovaných babičkách. Takže máš pravdu, není to tím, že víc bydlí v bytech. Nemají čas, sílu a prostory, protože je mít nechtějí. Toť vše. Smutné. :nevim:
@Anna766 píše:
To si nemyslím, že je to tím. Ano, já jezdila k babičce na ves do baráku se zahradou. Ale kamarádka jezdila na půl prázdnin k babičce do Prahy na sídliště. Spolužačka jezdila k babičce, která ještě chodila kamsi do kanceláře a bydlela někde ve městě v činžáku, taky na prázdniny, na víkendy…prostě tehdy to byla asi jinak, jiná doba.
Když dítě stonalo, mělo prázdniny, bylo u babičky, dnes hlídá chůva nebo sousedka za peníze.
Docela smutné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
17.1.20 14:10

Moji tchanovci nehlídají, malé je rok pryč a a i jednou s ní nebyly s kočárkem, ani jednou nepohlidali a to jsou v důchodu. Moji matce pro změnu na hlídání malou nedám já, i když mi to matka vyčítá. Nevěřím ji, moje volba. U tchanovcu mě to mrzí, ale nijak je nedonutim. Uvidím, jak to bude dál, až bude mala větší. Holt to musím zvládnout s mužem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
17.1.20 14:14
@Annadam píše:
Jak to tady tak čtu, přijde mě, že si většina „novodobých babiček“ pořídila psy :) je to teda už naprosto mimo téma, možná bych měla založit nějaké nové. Naprosto nic proti psům nemám, sama jsem měla psa 12let, ale když jsem si ho pořídila, nesměl k našim do baráku, návštěvy byly problém, chlupy u mě doma byly problém, prostě ho nesnášeli, společné dovolené nehrozily, atd. A teď? Na stará kolena si pořídili sami psa a nosí ho všude sebou, spí s nima v posteli, když mají jet na návštěvu tak jen se psem (my ho u nás nechceme, máme kočky a navíc jak někdo psal, jak sedo lesa volá, tak se z lesa ozývá - oni mi dělali kdysi taky problémy a nesměla jsem k nim se psem ani na kafe na hodinu), takže návštěvy u nás se konají minimálně kvůli absenci psa a že je sám doma dlouho. Nesmíme promluvit na psa křivého slova, když se promluví o našem případném budoucím miminku, tak hned zaútočí, běda jestli psovi bude děcko ubližovat apod. :D (hlídání vnoučete si nedovedu představit vůbec)… jak dkyby se prostě zbláznili. A to není jen v rodině, pozoruju to u kolegů v práci, u známých. Kolikrát mě to přijde až nespravedlivý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

já chtěla psa odjakživa ,ale vlastního jsem si pořídila až v 35.,když trochu odrostly děti.
Ted mám jednoho ve finální fazi advě kočky .na psa už nemám podmínky, tak leda , že by se můj život nějak změnil ,což pochybuju .

@Anna766 píše:
To si nemyslím, že je to tím. Ano, já jezdila k babičce na ves do baráku se zahradou. Ale kamarádka jezdila na půl prázdnin k babičce do Prahy na sídliště. Spolužačka jezdila k babičce, která ještě chodila kamsi do kanceláře a bydlela někde ve městě v činžáku, taky na prázdniny, na víkendy…prostě tehdy to byla asi jinak, jiná doba.
Když dítě stonalo, mělo prázdniny, bylo u babičky, dnes hlídá chůva nebo sousedka za peníze.
Docela smutné.

babičky pracujou, nemusí taky dostat v létě dovolenou nebo jen omezeně, případně chtěji taky někam na dovolenou samy…těžko někdo má čas celé prázdniny a trávit je někde v bytě, to je lepší nějaký tábor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
17.1.20 14:19
@Tonka83 píše:
Moji tchanovci nehlídají, malé je rok pryč a a i jednou s ní nebyly s kočárkem, ani jednou nepohlidali a to jsou v důchodu. Moji matce pro změnu na hlídání malou nedám já, i když mi to matka vyčítá. Nevěřím ji, moje volba. U tchanovcu mě to mrzí, ale nijak je nedonutim. Uvidím, jak to bude dál, až bude mala větší. Holt to musím zvládnout s mužem sama.

a nabídla jsi jim to nebo čekáš, že se projeví sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.1.20 15:30
@Tonka83 píše:
Moji tchanovci nehlídají, malé je rok pryč a a i jednou s ní nebyly s kočárkem, ani jednou nepohlidali a to jsou v důchodu. Moji matce pro změnu na hlídání malou nedám já, i když mi to matka vyčítá. Nevěřím ji, moje volba. U tchanovcu mě to mrzí, ale nijak je nedonutim. Uvidím, jak to bude dál, až bude mala větší. Holt to musím zvládnout s mužem sama.

Co musíš zvládnout? Já si zařídila hlídání na zubaře jednou, ale i tak by mohl muž. Kočár na co? Abych mohla místo procházky na sluníčku doma šůrovat :lol: no jo holt ten „welness“ s manželem tři roky počká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.1.20 15:36

Takhle ještě… Vedle v diskuze hrozný ha ha, jak při čištění zubů a vysávání nudlí dítě zaklekavame, tak to má jako absolvovat denně babička jo? Fakt není potřeba do nějakých čtyř, pěti let blbnout. Do ty doby pravidelný společný návštěvy, dvou hodinový hlídání… Plenkové a nemluvici dítě bych ani já nechtěla hlídat nějak dlouhodobě než hodinu (rozuměj neteř, synovec)a ani by mě prostě nenapadlo ho „jen tak“ z pleziru někomu na hlídání dávat. 2 roky jsou pro mě nějaký minimum, optimální 3 roky plus, 5 let značka ideál. Vím o čem mluvím, neteř jsem od narození vídala jednou za měsíc až dva, v jejich pěti odjela na rok do zahraničí a od šesti let jezdí naprosto nadšeně ke mně na týdenní prázdniny. A není to o kvantitě ale o kvalitě, na to taky dost zapomínáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
17.1.20 15:47
@Bubla Bůčková píše:
Takhle ještě… Vedle v diskuze hrozný ha ha, jak při čištění zubů a vysávání nudlí dítě zaklekavame, tak to má jako absolvovat denně babička jo? Fakt není potřeba do nějakých čtyř, pěti let blbnout. Do ty doby pravidelný společný návštěvy, dvou hodinový hlídání… Plenkové a nemluvici dítě bych ani já nechtěla hlídat nějak dlouhodobě než hodinu (rozuměj neteř, synovec)a ani by mě prostě nenapadlo ho „jen tak“ z pleziru někomu na hlídání dávat. 2 roky jsou pro mě nějaký minimum, optimální 3 roky plus, 5 let značka ideál. Vím o čem mluvím, neteř jsem od narození vídala jednou za měsíc až dva, v jejich pěti odjela na rok do zahraničí a od šesti let jezdí naprosto nadšeně ke mně na týdenní prázdniny. A není to o kvantitě ale o kvalitě, na to taky dost zapomínáte.

Tak by to bylo celkem ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
17.1.20 20:24

@Venetia jo životní styl :lol: začali to delat před pár lety sice jezdi každou výstavu závod, ale štěňata si nechávají ze je nedokazi nekomu dát. Děti k tomu naopak maji díky tomu odpor vsude chlupy lejna smrad věčný štěkot. My doma psa mame jednoho a ten jim stačí. Tohle už je extrémně moc. Ať si klidně jezdi delaji za chvíli jdou oba do důchodu deti už mám velké ze uz sami nemaji zájem tam jezdit. A bohužel si to udělali sami nemůžou čekat pak nějaký zájem a péči od nás nebo od nich. Je tam nulový vztah neznají se. Jak se paní ptala ja bych šla tam kde je vztah tvoření vztahů i pomoc. Ja se nedivím že dneska si každý hrabe sam na svém a rodině akce pomalu mizí a příbuzní se spolu vlastně neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
17.1.20 20:32
@Venetia píše:
babičky pracujou, nemusí taky dostat v létě dovolenou nebo jen omezeně, případně chtěji taky někam na dovolenou samy…těžko někdo má čas celé prázdniny a trávit je někde v bytě, to je lepší nějaký tábor

Za mě tábor lepší není. Tabor jsem vždy pretrpela, k babičce se těšila a užívala si to.Taky jsem k ní jezdila i jako dospělá, klidně na dva týdny o dovolené.
Ale opakují, je to můj názor.
Kdyby ta babička a dědeček chtěli, ten čas si o prázdninách udělají, i kdyby jen týden.
Když se nechce, je to horší než když se nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
17.1.20 21:25
@venulka1 píše:
@Venetia jo životní styl :lol: začali to delat před pár lety sice jezdi každou výstavu závod, ale štěňata si nechávají ze je nedokazi nekomu dát. Děti k tomu naopak maji díky tomu odpor vsude chlupy lejna smrad věčný štěkot. My doma psa mame jednoho a ten jim stačí. Tohle už je extrémně moc. Ať si klidně jezdi delaji za chvíli jdou oba do důchodu deti už mám velké ze uz sami nemaji zájem tam jezdit. A bohužel si to udělali sami nemůžou čekat pak nějaký zájem a péči od nás nebo od nich. Je tam nulový vztah neznají se. Jak se paní ptala ja bych šla tam kde je vztah tvoření vztahů i pomoc. Ja se nedivím že dneska si každý hrabe sam na svém a rodině akce pomalu mizí a příbuzní se spolu vlastně neznají.

A jsi si jistá, že něco očekávají? Třeba jsou takto spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
17.1.20 21:27
@Anna766 píše:
Za mě tábor lepší není. Tabor jsem vždy pretrpela, k babičce se těšila a užívala si to.Taky jsem k ní jezdila i jako dospělá, klidně na dva týdny o dovolené.
Ale opakují, je to můj názor.
Kdyby ta babička a dědeček chtěli, ten čas si o prázdninách udělají, i kdyby jen týden.
Když se nechce, je to horší než když se nemůže.

U nás obráceně, na tábor se vždycky těšili…u babiček to přežili, sice nějaký ten týden pohlídali, ale vice méně jen zajistili stravu, jinak děti lítali venku.
No jo. mám to prostě v rodině, že na ty děti moc nejsme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
18.1.20 03:37

Já jsem čerstvá pracující babička. Za dcerou jezdím tak 2×-3× týdně. Užít si malého, nebo aby si dojela rychle nakoupit. Prostě taky si zase sama něco prošmejdit. Teď půjdu poprvé do kina, tak to bude pro nás premiéra. Malého miluji, jako by to bylo mé další dítě, stačí když dostanu do práce fotku, už se mi stýská, hned bych tam jela. Snažím se ale dodržovat takovou tu rovinu, abych nebyla ta vlezlá babička, takže o víkendech je nechávám.
Mám také své aktivity. Mladí v létě plánují nějaké ty koncerty a návštěvy různých akcí, takže já ráda pohlídám. Užiji si malého a vlastně i pomůžu dceři, aby měla spokojené manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
18.1.20 03:57
@Soňa Baarova píše:
Já jsem čerstvá pracující babička. Za dcerou jezdím tak 2×-3× týdně. Užít si malého, nebo aby si dojela rychle nakoupit. Prostě taky si zase sama něco prošmejdit. Teď půjdu poprvé do kina, tak to bude pro nás premiéra. Malého miluji, jako by to bylo mé další dítě, stačí když dostanu do práce fotku, už se mi stýská, hned bych tam jela. Snažím se ale dodržovat takovou tu rovinu, abych nebyla ta vlezlá babička, takže o víkendech je nechávám.
Mám také své aktivity. Mladí v létě plánují nějaké ty koncerty a návštěvy různých akcí, takže já ráda pohlídám. Užiji si malého a vlastně i pomůžu dceři, aby měla spokojené manželství.
… Mám tam překlep :lol: myšleno je, že oni půjdou poprvé do kina co mají malého.
A kde beru na to čas? Nekoukám na žádné ordinace a ulice. Radši se domluvím s dcerou, jestli chce a zastavím se u nich na návštěvu. Pro mě využitý čas, který mi v životě dá víc, než nějaká televize nebo pes.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.1.20 09:16

@Venetia jo očekávají :D mamu ceka operace a už nas obvolava kdo jim bude venčit prat varit a starat se o ně :D hold mají smůlu jsou tam ve 2 dospělých a mají tu svoji psí rodinku hold smůla.

Já proti psům nic nemám sami je mame x let ted mame jednoho staršího a uvažujme ze si pořídíme noveho, ale vseho moc skodi.

Paradox je ze nas jako deri davali k babickam, tetam na chatu :mrgreen: vikendy prazdniny porad.

Když nas nahání jejich sousedi at jim domluvíme, ze je to hrozne vedle nich žít od smradu v létě pres věčný štěkot coz taky není zrovna příjemný.

Hold si vybrali sami. Vyměnili vlastní deti vnoučata za psí. Ještě bych pochopila jednoho dva ze se doma nudi chteji něco dělat atd. Ale ne to co předvádí oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.1.20 09:23

@Annadam u nás je to podobné hrablo jim vše jen pro psi. Náš vnoučata vubec neni cas psi nemuzou byt sami doma, psi nejsou zvyklý na deti oni je zavírat nebudou atd atd hold si to vybrali tak to je a bude a my jasně řekli že od nás nemaji čekat žádnou pomoc nebo případně starají o ty psi. Za prve se neznáme a za druhé to domu nechci ani já ani sourozenci sami mame své psi a rozhodně se nehodlám případně starat nebo zavázat jejich blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová