Jak moc hlídají vaše (ještě pracující) babičky ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40536
18.1.20 11:08
@venulka1 píše:
@Annadam u nás je to podobné hrablo jim vše jen pro psi. Náš vnoučata vubec neni cas psi nemuzou byt sami doma, psi nejsou zvyklý na deti oni je zavírat nebudou atd atd hold si to vybrali tak to je a bude a my jasně řekli že od nás nemaji čekat žádnou pomoc nebo případně starají o ty psi. Za prve se neznáme a za druhé to domu nechci ani já ani sourozenci sami mame své psi a rozhodně se nehodlám případně starat nebo zavázat jejich blbosti.

Taky mi přijde, že se pomátli, takových psů, chudáci sousedi…

A je to nezodpovědné, až se pak nebudou moct postarat, tak se bude narychlo shánět, ke komu psiska půjdou, aspoň nad tím by měli popřemýšlet a začít ty psy rozdávat, pomalu…
Opravdu nezávidím a nechápu, jak někdo může vyměnit vnuky za toto… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
18.1.20 11:24
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o Vaši odpověď jak to funguje u Vás? Hlídá Vám babička, pokud ano jak často? Chodí k Vám děti navštěvovat? My máme 3 děti, (7let, prvňáček, a 20 a 5 měsíců) A 2 babičky (jednu v důchodu, která by ráda vnoučata viděla co nejvíce, ráda by mi je například vzala ven abych si mohla v klidu uklidit, odpočinout nebo si něco zařídit - ale je daleko. A pak druhou babičku, která od nás bydlí 10 minut chůze, a 3 minuty autem, ještě pracuje. Zaměstnání má sedavé, 8-hod směny od po-pá, víkendy a svátky volné. Je ji 49let. Hlídá nám jen 20měsíční dceru, kterou si bere cca 1× za 2-3mesice přes noc. Nejstarší si nebere, mám ji z prvního vztahu a nejmladší logicky také ne, je ještě malá- kojim ji. Nikdy si k nám nepřišla s holkama pohrát, nikdy mi nevzala kočárek ven, abych si mohla odpočinout nebo něco udělat. Parkrat jsme ji využili a prostřední ji dovezli, abychom mohli na nákup nebo já k lékaři, ale bylo to cca tak 5×. Jinak spis požádám vlastní mamku, která váží více jak 100km cestu aby mi mohli pohlídat a já mohla jít např. dceři na rodicak. Jde mi o to, ze místní babička - manželova mamka moc zájem nemá. Odkazuje se na to, ze ještě chodí do práce, ze má velký dům, zahradu a ze nemá na hlídání takový čas. Na druhou stranu se ale chlubí kolik cte knih, a ze nikdy neměla tolik času jako teď. Navíc v týdnu po práci za vnoucaty nikdy nezajde, ale pak se dozvím ze se každý den po návratu z práce vydá na procházku se psi třeba i 7km. Ví, ze moje mamka je jako babička aktivnější, ale nepřeje si, aby se mým dětem tolik věnovala. (Uvažujeme o přestěhování, kde by byla moje mamka poblíž). Navíc mi nedávno řekla, ze pokud své děti nezvladam, neměla jsem si je dělat. Není to o tom, ze bych své děti nezvládala. Je to proste jen celkem náročné, každé dítě potřebuje svoje, a hlídání častěji jak 1× za čtvrt roku bych uvítala. Navíc mě mrzí, ze se jedna o moje děti a já mám pocit, ze má své psy raději než je. Co myslíte, jsem opravdu neschopna a chci tak moc? Kde je podle Vás chyba, je u mne? Zatim jsem stavěna k věci tak, ze moje mamka je jako babička nezdravě ochotna a aktivní a to rozhodne není dobre ani žádoucí. Zatím co druhy postoj je běžný a hlavně normální. Co myslíte Vy? A jak je to u Vás? Vratte mě prosím do reality,. Děkuji za Váš čas.

Jak už tu zaznělo, ona není povinná. Ano, myslím, že chyba je u Tebe, máš pocit, že je nejaký mustr, a pokud ho babča nenaplní, je ta špatná. Ty máš tři děti, ne ona, takže je absurdní si něco nárokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
18.1.20 11:38
@Venetia píše:
U nás obráceně, na tábor se vždycky těšili…u babiček to přežili, sice nějaký ten týden pohlídali, ale vice méně jen zajistili stravu, jinak děti lítali venku.
No jo. mám to prostě v rodině, že na ty děti moc nejsme

Je to u každého dítěte jinak, já jsem tábory ráda neměla, stačilo mi to jednou, dodržovat režim a hromadné akce, to není nic pro mě, pro mě opravdu lepší u babičky, kde si člověk mohl běhat venku anebo číst, tak, jak chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
18.1.20 12:20
@free333 píše:
Je to u každého dítěte jinak, já jsem tábory ráda neměla, stačilo mi to jednou, dodržovat režim a hromadné akce, to není nic pro mě, pro mě opravdu lepší u babičky, kde si člověk mohl běhat venku anebo číst, tak, jak chtěl…

Mám to naprosto stejně. Fakt je, že starší brácha tábory miloval.Byl king, vůdči typ, ten tábory přežíval v pohodě. Já jako tiché a melancholické dítě je protrpěla. Jezdili jsme každoročně od první třídy.
U babičky jsem to milovala. I tu samotnou babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
18.1.20 12:28
@Anna766 píše:
Mám to naprosto stejně. Fakt je, že starší brácha tábory miloval.Byl king, vůdči typ, ten tábory přežíval v pohodě. Já jako tiché a melancholické dítě je protrpěla. Jezdili jsme každoročně od první třídy.

je to všechno hodně o té introverzi a extroverzi, jak u dětí, tak u babiček, i u těch rodiček po čtyřícitce vedle v diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.1.20 14:49

@free333 je ale oni to neudělají nechali jim celý barak zahradu jsou všude. Nemůžu říct že jsou zanedbany nebo chudáci to vůbec dostávají tituly ocenění jsou úspěšný, ale je to moc…

Popravde mi to přijde jak nemoc znama kvůli psům opustila práci koupila kus louky u baráku a ma chovku NO a to ve velkém třeba 3 feny naráz jednou měla 50 štěňat najednou a to ma zájemce na další 3 roky dopredu je úspěšná slušně vydělává hodně cestuje. Ale jako by se taky pomatla jen psi psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
18.1.20 20:20
@venulka1 píše:
@free333 je ale oni to neudělají nechali jim celý barak zahradu jsou všude. Nemůžu říct že jsou zanedbany nebo chudáci to vůbec dostávají tituly ocenění jsou úspěšný, ale je to moc…Popravde mi to přijde jak nemoc znama kvůli psům opustila práci koupila kus louky u baráku a ma chovku NO a to ve velkém třeba 3 feny naráz jednou měla 50 štěňat najednou a to ma zájemce na další 3 roky dopredu je úspěšná slušně vydělává hodně cestuje. Ale jako by se taky pomatla jen psi psi.

Ještě bych se snažila pochopit, že tenhle životní styl je nadchl, i když pro mě nepochopitelné, ale proč nemají zájem o rodinu a o vnuky?

Ale je to život, nezbývá, než se s tím smířit, přestože to je člověku líto… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
18.1.20 20:24
@free333 píše:
Ještě bych se snažila pochopit, že tenhle životní styl je nadchl, i když pro mě nepochopitelné, ale proč nemají zájem o rodinu a o vnuky?Ale je to život, nezbývá, než se s tím smířit, přestože to je člověku líto… :kytka:

hele vedle zase zakazuji hlidani, aby netahali ditko za rucicky …. to si asi nevyberes…kdyz se sejde normalni snacha, matka, tchyne je to asi pomalu zazrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
18.1.20 20:33
@Anna766 píše:

Mně tam vadila hlavně ta organizovanost, na tom táboře…
Jinak se mi tam nic nedělo, ale prostě si ráda dělám věci po svém…

Naštěstí mě tam rodiče nenutili, v podstatě jsem si běhala o prázdninách hlavně venku, nějaká táborová pravidelnost by mě dorazila… :)
Ale je to opravdu jak u koho, neměly by se ty děti do toho nutit, ale je jasné, že vyřešit ty prázdniny bez hlídání babiček je problém… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
18.1.20 20:35
@Venetia píše:
hele vedle zase zakazuji hlidani, aby netahali ditko za rucicky …. to si asi nevyberes…kdyz se sejde normalni snacha, matka, tchyne je to asi pomalu zazrak.

Tak to nevím ani, kde, nějak to tu dnes pro hlídání našeho děcka nestíhám moc pročítat, za ručičky jsem ho tahala jen trochu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.20 21:57

Tak my máme poměrně hodně prarodičů, z obou stran. Dvakrát až třikrát týdně hlídá, 3 hodiny odpoledne, můj děda(malé praděda)nebo moje ségra či mamka.. protože chodím na brigádu. Jednou za 14 dní jezdí dcera za otcem na víkend k jeho mamce. Jeho taťka si ji bere taky cca jednou za 14 dní až 3 týdny. V podstatě mám hlídání kdykoliv chci. Malé jsou 2 roky. Nikdo není povinný hlídat „cizí“ děti, když svoje si už vychoval, je to jejich dobrá vůle. Ale já osobně bych se asi zcvokla občas :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.20 23:22

Nikdo tady o žádné povinnosti nemluvil.. no nemá cenu se obhajovat. Jsem rada ze mě tady aspoň někdo chápe.

• Citovat
  • Upravit
17
19.1.20 12:41

Když nad tím tak přemýšlím, povinnost to není, ale slušnost ano. Povinnost dětí také potom není aby se postarali o své staré rodiče, ale většina to tak vnímá. Mě pomohla i sousedka s dětmi já bych taky neměla problém pomocí. Je to o tom, že každý má plnou pusu svých práv a potom si myslí, že se každý přetrhne pro něj? Bohužel, to přináší dnešní doba a názory některých jako tady. Já já já jenom já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
19.1.20 17:49
@Káťa N píše:
Když nad tím tak přemýšlím, povinnost to není, ale slušnost ano. Povinnost dětí také potom není aby se postarali o své staré rodiče, ale většina to tak vnímá. Mě pomohla i sousedka s dětmi já bych taky neměla problém pomocí. Je to o tom, že každý má plnou pusu svých práv a potom si myslí, že se každý přetrhne pro něj? Bohužel, to přináší dnešní doba a názory některých jako tady. Já já já jenom já.

No, slušnost. Tak tahle babi občas pohlídá, jen si zakladatelka není jistá, jestli je ta četnost adekvátní. Pak se tu dost lidí takovým pejorativním stylem vyjadřovalo, že jejich rodiče raději čokly než vnoučata… Co když někteří po něčem celý život toužili, nemohli si to splnit, a teď k stáru tu možnost mají? Mají si to zase odepřít, aby mohli, podle mladých, dostatek času trávit s vnoučaty? Holt někdo chce být hlídací babička několikrát týdně, jiný si chce třeba konečně zařídit život po svém, něco dohnat, něco zažít a vnoučata přijít jednou za čas pomazlit. Proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
19.1.20 17:56
@Anonymní píše:
Nikdo tady o žádné povinnosti nemluvil.. no nemá cenu se obhajovat. Jsem rada ze mě tady aspoň někdo chápe.

Tak o povinnosti jsi nemluvila, ale píšeš např.:,,Odkazuje se na to, ze ještě chodí do práce, ze má velký dům, zahradu a ze nemá na hlídání takový čas. Na druhou stranu se ale chlubí kolik cte knih, a ze nikdy neměla tolik času jako teď. Navíc v týdnu po práci za vnoucaty nikdy nezajde, ale pak se dozvím ze se každý den po návratu z práce vydá na procházku se psi třeba i 7km." To vyznívá celkem výtečně. Přece má nárok si zařídit volný čas podle sebe a není na tom nic špatného, pokud ho chce trávit seberozvojem. Kor tak mladá ženská.

A k citaci:,,Navíc mě mrzí, ze se jedna o moje děti a já mám pocit, ze má své psy raději než je. Co myslíte, jsem opravdu neschopna a chci tak moc? Kde je podle Vás chyba, je u mne?" Tak ano, vnímám chybu u Tebe. Ne tím, že bys nezvládala, ale tím, že např. řešíš, jestli má radši psy nebo děti… Přijde mi, že máš jasnou představu babičky, kterou ona nenaplňuje a Ty to vnímáš jako něco negativního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová