Jak mu mám říct, že s ním chci dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1797
13.11.11 16:14

no jestli jeden z nich bude souhlasit budeš mít veliké štěstí, s tímto by jen tak někdo dneska nesouhlasil, potažmo pokud si nejsi jistá zda někoho mají či ne, píšeš jeden je bez vztahu, druhý myslím taky.. a víš co znamená myslet, že … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.11 16:17

Ja to vidim jako nefer, pokud to ten chlap nebude vedet. Pokud do toho pujde vedome, tak prosim. Ale co kdyz nekoho ma? Nemusis to vedet, nekteri chlapi se o tom nesiri. Pak bude tech nestastnych vic, kdyz se to provali. Nebo nevedomky poslouzi, za pul roku si nekoho najde, ozeni se, bude mit deti…a za dva za tri roky se to provali.
Tvoji situaci chapu, neni to lehky, na druhou stranu delat si kvuli tomu z nekoho jen nastroj, poslouzi a hotovo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.11.11 16:35
asha píše:
Ja to vidim jako nefer, pokud to ten chlap nebude vedet. Pokud do toho pujde vedome, tak prosim. Ale co kdyz nekoho ma? Nemusis to vedet, nekteri chlapi se o tom nesiri. Pak bude tech nestastnych vic, kdyz se to provali. Nebo nevedomky poslouzi, za pul roku si nekoho najde, ozeni se, bude mit deti…a za dva za tri roky se to provali.
Tvoji situaci chapu, neni to lehky, na druhou stranu delat si kvuli tomu z nekoho jen nastroj, poslouzi a hotovo? :nevim:

Ale zase na druhou stranu v jiných diskuzích ( o interupcích kupříkladu) se neustále každému podsouvá, že kdo souloží, měl by být připraven být rodičem.. :mrgreen:
Jestli si ten muž bez informace o antikoncepci zasouloží, tak to nemůže potom brát jako podvod či využití.. :nevim: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.11.11 16:36

Já také rozumím tomu, že bys moc chtěla dítě, děti jsou ta nejlepší „věc“ na světě. Ale bylo by mi líto, když by tvoje dítě už předem bylo odsouzeno k tomu, aby nemělo tatínka a žilo jen s maminkou. Pokud to bude kluk, nikdy se nenaučí od táty všechny věci, které by správný chlap měl uměl (mám doma chlapa, který vyrůstal bez táty, tak vím, o čem mluvím). A pro holčičku je tatínek taky důležitý.
Neodsuzuju tě, ale musím napsat svůj názor, že chtít si pořídit dítě bez tatínka je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.11 16:39

Všem holkám, co mě pochopily, moc děkuji za jejich slova, odsuzovatelkám jsem psala už v úvodním odstavci, aby sem nepřispívaly.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.11 16:49
Lizbeth píše:
asha píše:
Tvoji situaci chapu, neni to lehky, na druhou stranu delat si kvuli tomu z nekoho jen nastroj, poslouzi a hotovo? :nevim:
Ale zase na druhou stranu v jiných diskuzích ( o interupcích kupříkladu) se neustále každému podsouvá, že kdo souloží, měl by být připraven být rodičem.. :mrgreen:
Jestli si ten muž bez informace o antikoncepci zasouloží, tak to nemůže potom brát jako podvod či využití.. :nevim: :think: :mrgreen:

Jo jiste, to je pravda, tady jde ale o postoj ty, ktera tohle bude mit na svedomi. Z jeji strany to vyuziti proste je, a porad se tu o tom taky pise :nevim:

Zakladatelko, ja neodsuzuju, psala jsem, ze pokud o tom bude vedet, je to ok. Jinak v tom vidim docela problem. Zalezi, jestli na tohle mas zaludek, ty sice budes s ditetem v pohode, snad. Ale co on? Co kdyz to zjisti a prevrati mu to zivot? Neni dobry se zamyslet i nad timhle?
Jestli se nad tim zamyslet nechces ze vsech stran, moc nechapu, o co ti tu jde, jenom o schvaleni, a jak je to bezva? :nevim:

Nehlede na to, ze z jednorazovy akce vetsinou nic nevzejde, i kdyz jsou vyjimky, ale jak to budes resit pak? Myslim, ze je fakt lepsi si s dotycnym o tom promluvit, nikdy nevis, jestli z toho nakonec nebude neco vic ;) (i kdyz zname chlapy, ale jak je videt, stat se muze cokoliv ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.11.11 16:56

Zakladatelko, zajdi si do kina - tohle téma se řeší v novém filmu Alice Nellis - Perfect days - I ženy mají své dny. Zajdi si na to do kina, pobavíš se, je to skvělý film :palec: , perfektně herecky obsazený a třeba ti to odpoví na tvou otázku…

Nemyslím si, že je to nefér vůči tomu dítěti. Je spousta maminek, co musí dítě vychovávat sama, i když byly vdané…každý vztah prostě nevyjde. Pro dítě je mnohem horší, když vlastní táta nemá zájem, neplatí, je alkoholik, nevěrný, týrá svou ženu,… vždyť to tady pořád čteme… :think:
Ale ten chlap by to vědět měl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.11 16:58
asha píše:
Lizbeth píše:
asha píše:
Jestli si ten muž bez informace o antikoncepci zasouloží, tak to nemůže potom brát jako podvod či využití.. :nevim: :think: :mrgreen:

Jo jiste, to je pravda, tady jde ale o postoj ty, ktera tohle bude mit na svedomi. Z jeji strany to vyuziti proste je, a porad se tu o tom taky pise :nevim:

Zakladatelko, ja neodsuzuju, psala jsem, ze pokud o tom bude vedet, je to ok. Jinak v tom vidim docela problem. Zalezi, jestli na tohle mas zaludek, ty sice budes s ditetem v pohode, snad. Ale co on? Co kdyz to zjisti a prevrati mu to zivot? Neni dobry se zamyslet i nad timhle?
Jestli se nad tim zamyslet nechces ze vsech stran, moc nechapu, o co ti tu jde, jenom o schvaleni, a jak je to bezva? :nevim:

Nehlede na to, ze z jednorazovy akce vetsinou nic nevzejde, i kdyz jsou vyjimky, ale jak to budes resit pak? Myslim, ze je fakt lepsi si s dotycnym o tom promluvit, nikdy nevis, jestli z toho nakonec nebude neco vic ;) (i kdyz zname chlapy, ale jak je videt, stat se muze cokoliv ;) )
Asha: já jsem chtěla slyšet jen názory, jak to udělat, jak můžeš vědět, pro co jsem se rozhodla? Proč mě dopředu odsuzuješ? Samozřejmě že vím, že se sváděním to není jednoduché, že by mužský pak mohl být naštvaný, že je otcem, nebo naopak by jím chtěl být, ale já bych ho nechtěla. Vše tohle zvažuju, tak , prosím , mě neodsuzuj, neboť já ještě nevím, pro co se rozhodnu. Promluva se mi jeví jako nejvhodnější, ale nevím, jak ji mám nastolit. Přijde mi hloupé, sednout si s ním ke kávě a říct mu, Pane,já s vámi chci mít dítě.Snad chápeš…
  • Citovat
  • Upravit
12064
13.11.11 16:58
tinuviel píše:
Já také rozumím tomu, že bys moc chtěla dítě, děti jsou ta nejlepší „věc“ na světě. Ale bylo by mi líto, když by tvoje dítě už předem bylo odsouzeno k tomu, aby nemělo tatínka a žilo jen s maminkou. Pokud to bude kluk, nikdy se nenaučí od táty všechny věci, které by správný chlap měl uměl (mám doma chlapa, který vyrůstal bez táty, tak vím, o čem mluvím). A pro holčičku je tatínek taky důležitý.
Neodsuzuju tě, ale musím napsat svůj názor, že chtít si pořídit dítě bez tatínka je blbost.

Tatínka dítěti nic nenahradí. Vytváří mužský vzor, který je pro budoucnost dítěte velmi důležitý. Vidím to i kolem sebe, kamarádky, které neměly tátu, ten mužský vzor postrádají a perou se s tím v životě do teď. U chlapečků to platí také. Navíc není nic horšího než matka, která nezdravě lpí na dítěti, nic jiného kromě dítěte nemá a nenechá ho ani samostatně nadechnout, zasahuje mu do života i když už je dávno dítě dospělé…

Samozřejmě, že pokud tatínek stojí za starou belu, tak je lepší být bez něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.11 17:05
Anonymní píše:
asha píše:
Lizbeth píše:
asha píše:

Nehlede na to, ze z jednorazovy akce vetsinou nic nevzejde, i kdyz jsou vyjimky, ale jak to budes resit pak? Myslim, ze je fakt lepsi si s dotycnym o tom promluvit, nikdy nevis, jestli z toho nakonec nebude neco vic ;) (i kdyz zname chlapy, ale jak je videt, stat se muze cokoliv ;) )
Asha: já jsem chtěla slyšet jen názory, jak to udělat, jak můžeš vědět, pro co jsem se rozhodla? Proč mě dopředu odsuzuješ? Samozřejmě že vím, že se sváděním to není jednoduché, že by mužský pak mohl být naštvaný, že je otcem, nebo naopak by jím chtěl být, ale já bych ho nechtěla. Vše tohle zvažuju, tak , prosím , mě neodsuzuj, neboť já ještě nevím, pro co se rozhodnu. Promluva se mi jeví jako nejvhodnější, ale nevím, jak ji mám nastolit. Přijde mi hloupé, sednout si s ním ke kávě a říct mu, Pane,já s vámi chci mít dítě.Snad chápeš…

Ale vzdyt pisu, ze te neodsuzuju proboha! Jen jsi psala tohle:
„Všem holkám, co mě pochopily, moc děkuji za jejich slova, odsuzovatelkám jsem psala už v úvodním odstavci, aby sem nepřispívaly.“ a neprijde mi, krome mozna jedny, ze by te nekdo odsuzoval ;) Hodne se tu pise o tom, jak ho mas svest, cetla jsem i o tom, ze dite bude chudak, ale moc se nepise, ze chudak muze byt ve finale i ten chlap, proto jsem to rozepsala. Je jen na tobe, jak se s tim poperes.

Jak si o tom promluvit, to netusim, nedokazu si neco takovyho predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka 2
13.11.11 17:15

Řeší se tu otázka, jak to udělat, ale důležitější podle mě je, co se chystá udělat. Pořídit si dítě bez otce je nezodpovědné hlavně k tomu dítěti.

• Citovat
  • Upravit
12978
13.11.11 17:16

Ale vždyt zakladatelka přece nepíše nic o tom, že „nikdy“ dítě nebude mít tatínka..Sice ho chce vychovávat sama, ale já to pochopila, že jako nyní, že když není nikdo vhodný po ruce, tak jí nic jiného nezbývá..

Nechme to na ní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka 2
13.11.11 17:26

Jako že po čase řekne tatínkovi, že tedy by mohl být víc než dárcem spermatu? Nebo snad si najde nějakého jiného chlapa a bude mu říkat „tatínek“? Tatínek je přece jen jeden, stejně jako maminka. Nejde vyměnit jak kolo u vozu. Proto je špatné si vyrábět dítě, když vím, že bude bez tatínka.

• Citovat
  • Upravit
8566
13.11.11 17:26

:think: Kdyby to byl kamarád, řekla bys mu to narovinu, bez ostychu. Takto z toho chápu, že to kamarád není, proč sis vybrala zrovna jeho (je) ? Nebylo by snazší domluvit se s nějakým „kamarádem“ ? Takto si moc nedovedu předstvatit, že by s tím kolega souhlasil.. :think: Jako chtít mít s někým dítě, není jen tak..zkusila bych spíš promluvit fakt s někým ke komu mám důvěru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.11 17:28
Střídavka 2 píše:
Jako že po čase řekne tatínkovi, že tedy by mohl být víc než dárcem spermatu? Nebo snad si najde nějakého jiného chlapa a bude mu říkat „tatínek“? Tatínek je přece jen jeden, stejně jako maminka. Nejde vyměnit jak kolo u vozu. Proto je špatné si vyrábět dítě, když vím, že bude bez tatínka.

Tatinek je ten, kdo se stara a ma zajem, to s biologii dost casto nesouvisi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí