Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
Takže, hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli, chlap, i sebelepší může odejít, může ti ublížit, to dítě ti zůstane celý život a bude takové jaké si ho vychováš a rozhodně je lepší vychovávat sama, než ve vztahu, kde to neklape, ty děti to vnímají a podle toho se pak vyvíjí i jejich psychika. Já tvrdím, že je lepší žádný tatínek než špatný tatínek.
Otec vytváří pro své děti vzor do dalšího života. Pokud muž bije ženu, chodí do hospody, stará se jen sám o sebe, je hulvát… Jaký asi vzor předá svým dětem?
Rodina přece není od toho, aby se v ní rodiče užívali, ale aby vytvořila zázemi dětem. Díky tomu, že naši předkové si rodiny vážili a viděli v ní smysl, i když to mezi rodiči skřípalo, mohly děti takové zázemí mít, včetně otcovské autority. Bohužel rozvodovost produkuje lidi, kteří často rodinu nepoznali a myslí si proto, že rodina je zbytečná, a šíří takové názory dál…
Rodina není přeci jenom pro děti! I ti rodiče musí být šťastní což v nefungující rodině jistě nemohou.
Já vyrostla v úplné rodině, kdy moje mamka 35 let žila v hrůze, ale měli jsme otce. Já ho nenáviděla od doby, kdy jsem začala vnímat jak se k té mámě chová a opravdu, šťastnější dětsví bych měla jistě bez něj.
Tak to přeci být nemá.
Střídavka 2 píše:
Rodina přece není od toho, aby se v ní rodiče užívali, ale aby vytvořila zázemi dětem. Díky tomu, že naši předkové si rodiny vážili a viděli v ní smysl, i když to mezi rodiči skřípalo, mohly děti takové zázemí mít, včetně otcovské autority. Bohužel rozvodovost produkuje lidi, kteří často rodinu nepoznali a myslí si proto, že rodina je zbytečná, a šíří takové názory dál…
Než špatné vzory, jsou lepší žádné, a to mi nikdo nevymluví. Když od mala klučík slyší, že je tatínek sprostý na maminku, jaký asi bude? Co z něj vyroste? Ve většině případů to samé. Když holčička má tatínka hulváta a násilníka, přijde jí to normální a jakého partnera si nejspíš najde? To samé co je její tatínek. A to není v pořádku. Spousta maminek chce pro své děti lepší život, proto odcházejí.
Střídavka 2 píše:asha píše:Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.Střídavka 2 píše:To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkoviasha píše:No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
Spolecnost takhle „degeneruje“ minimalne od doby, co jsou mozny rozvody.
Tvl, to je zase jednou názor… ![]()
Můj partner od svých dvou let vyrůstal s „otčímem“ nikdy mu neřekl nijak jinak než táto a i po tom, co mu rodiče oznámili, že jeho biolog. otec je někdo jiný, byl hrozně rád, že jeho „otčím“ je jeho táta a ne ten pablb, co se na něj vyprdnul hned po narození. Nikdy toho nelitoval, naopak. Je šťastnej, že má tak skvělýho tátu a že se s mámou milujou. Biologie se v tuhle chvíli může jít bodnout. Ano, podle učebnice biologie je otcem jen jeden člověk, ale ten skutečný „táta“ může být kdokoliv.
A ještě k tomu, že dítěti záleží na lásce, kterou dostává od rodičů víc, než jestli se mají rodiče rádi mezi sebou…tak s tímhle rozhodně nesouhlasím. Moji rodiče mě oba milovali a milují, ale byla jsem neskutečně ráda, když se rozvedli a šli od sebe a my nemuseli koukat a trápit se tím, jak na sebe byli hnusní, jak se k sobě chovali jako dva cizí lidi. Nikdy to nebyla kompletní rodina. Teď mám kompletní rodiny dvě. Máma se znovu vdala, táta oženil a není nic hezčího, než vědomí, že mě oba pořád moc milujou a sami jsou opět šťastní ![]()
Jinak zakladatelce asi moc neporadím. Já osobně vím, že „udělat“ si dítě záměrně s tím, že ho budu vychovávat sama…by mě stálo asi spoustu výčitek, jak vůči dítěti, tak mě samotný…Asi bych se snažila opravdu slevit ze svých nároků a prostě jít do dětí okamžitě, ale s jeho souhlasem…a buď se pak bude chtít starat (a ty budeš ráda) nebo se nebude chtít starat (v tom případě nebudeš zklamaná, protože budeš připravená na výchovu sama.) Hodně štěstí při rozhodování…
Monika H. píše:
Než špatné vzory, jsou lepší žádné, a to mi nikdo nevymluví. Když od mala klučík slyší, že je tatínek sprostý na maminku, jaký asi bude? Co z něj vyroste? Ve většině případů to samé. Když holčička má tatínka hulváta a násilníka, přijde jí to normální a jakého partnera si nejspíš najde? To samé co je její tatínek. A to není v pořádku. Spousta maminek chce pro své děti lepší život, proto odcházejí.
Maminka ale nemá vůbec žádné právo posuzovat, jestli je tatínek pro jejich dítě „vhodný vzor“. Není mu njijak nadřazená, oba jsou rovnoprávní rodiče a měli by se tak i navzájem respektovat. Nehledě na to, že si ho jako otce jejich dítěte obvykle i sama vybrala.
Střídavka 2 píše:Monika H. píše:Maminka ale nemá vůbec žádné právo posuzovat, jestli je tatínek pro jejich dítě „vhodný vzor“. Není mu njijak nadřazená, oba jsou rovnoprávní rodiče a měli by se tak i navzájem respektovat. Nehledě na to, že si ho jako otce jejich dítěte obvykle i sama vybrala.
Myslíš, že maminka nemá takové rozlišovací schopnosti, aby neviděla rozdíl mezi gamblerem, ochlastou, násilníkem, ignorantem, hospodským povalečem, feťákem, manipulátorem,workoholikem a milujícím tatínkem, který má děti na prvním místě??
Opravdu jsou maminky tak hloupé..??
Ty stále žiješ v představě, že většina žen vymění tatínka proto ,že nechce večer koupat děti..Tobě se totiž stalo něco hrozného, své děti miluješ, chceš být s nimi pořád, ale něco vám ve vztahu nevyšlo a šlo vše do kopru..Pak jsi si uvědomil, že je to pro tebe hrozná křivda, protože tatínek jsi skvělý - tomu bych i věřila..
Ale zkus se opravdu podívat i na ty ostatní případy, kdy je tatínek kriminálník, násilník, na děti zvysoka sere, do noci sedí v hospodě atd..Není to o tom ,že maminka mu ukradla děti a mstí se mu za neuspořádaný vztah mezi nimi..Chce pro děti lepší život, protože i slepý by viděl, že to mají doma díky tatínkovi ( který se vůbec jako tatínek nechová) na hovno..
Prostě to neházej všechno do jednoho pytle..
Tobě možná bylo ukřivděno, tobě možná někdo odložil na vedlejší kolej neprávem a je mi to líto a není to fér..
Ale takhle to není vždycky..Opradu to nevíš???
Střídavka 2 píše:Monika H. píše:Maminka ale nemá vůbec žádné právo posuzovat, jestli je tatínek pro jejich dítě „vhodný vzor“. Není mu njijak nadřazená, oba jsou rovnoprávní rodiče a měli by se tak i navzájem respektovat. Nehledě na to, že si ho jako otce jejich dítěte obvykle i sama vybrala.
Zdravím,
nedá mi to…
Střídavka 2 můj známí je teď v situaci,
kdy se rozešel s manželkou a stará se o děti (3 a 6 let).Jeho drahé paní totiž byli přednější cizí chlapy než vlastní děti.
Pokud vztah nefunguje jako má a neplatí tam pravidlo: máma + táta = spokojené dítě
Je lepší vztah ukončit.
To je můj názor: Žena není nijak nadřezená muži,
ale ani muž není nadřazený ženě
Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
Takže, hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli, chlap, i sebelepší může odejít, může ti ublížit, to dítě ti zůstane celý život a bude takové jaké si ho vychováš a rozhodně je lepší vychovávat sama, než ve vztahu, kde to neklape, ty děti to vnímají a podle toho se pak vyvíjí i jejich psychika. Já tvrdím, že je lepší žádný tatínek než špatný tatínek.
Střídavko, nechápu o co ti jde? To je jako lepší zůstat ve vztahu, kde to neklape, matka a otec se hádají, každý z nich má milence..na to doplatí jen to dítě, bude nucené vidět hádky a bude na tom špatně. Lepší polosirotek, než být s chlapem, co chodí denně do hospody, nebo s nějakým ješitným, žárlivým debilem.
Toto všechno se může vyplavat na povrch až po několika letech ve vztahu.
Mě připadá, že patříš do nějaké církve, a že pro tebe je přijatelné pouze Matka+otec+dítě…jen tenhle vzorec ty přijímáš.
Střídavka 2 píše:
Právě naopak, člověk, který pochází z neúplné rodiny, bude chtít pro své dítě úplnou rodinu, kterou v životě sám neměl.
Podle mě píšeš úplné blbosti. Z tebe jde cítit zlost vůči matkám samoživitelkám a všechny viníš za to, že ony mohou za rozpad rodiny. To, že pravděpodobně tobě nevyšel vztah, za to nikdo nemůže.
Pokud trpíš idealismem, že rodina se má založit proto, aby si v ní rodiče neužívali, ale aby vytvořila zázemí dětem, tak se odstěhuj do Saudské arábie. Tam to ještě dobře funguje pokud chlap není hajzl. ![]()
Sumaya píše:Střídavka 2 píše:
Rodina přece není od toho, aby se v ní rodiče užívali, ale aby vytvořila zázemi dětem. Díky tomu, že naši předkové si rodiny vážili a viděli v ní smysl, i když to mezi rodiči skřípalo, mohly děti takové zázemí mít, včetně otcovské autority. Bohužel rozvodovost produkuje lidi, kteří často rodinu nepoznali a myslí si proto, že rodina je zbytečná, a šíří takové názory dál…Právě naopak, člověk, který pochází z neúplné rodiny, bude chtít pro své dítě úplnou rodinu, kterou v životě sám neměl.
Podle mě píšeš úplné blbosti. Z tebe jde cítit zlost vůči matkám samoživitelkám a všechny viníš za to, že ony mohou za rozpad rodiny. To, že pravděpodobně tobě nevyšel vztah, za to nikdo nemůže.
Pokud trpíš idealismem, že rodina se má založit proto, aby si v ní rodiče neužívali, ale aby vytvořila zázemí dětem, tak se odstěhuj do Saudské arábie. Tam to ještě dobře funguje pokud chlap není hajzl.
Souhlasím s Tebou Sumayko i s Lizbeth ![]()
Tak se snažme, ať to funguje i u nás. Samozřejmě pouze otec + matka + děti.
Střídavko už jsi fakt trapnej.Opravdu.Najdi si dobrého psychologa, evidentně ho potřebuješ.
Zakladatelko, nebylo by lepší nechat tuhle diskuzi uzamknout?
Střídavka 2 píše:
To podle mě bohužel nikdy nepůjde, protože my v Evropě a jinde tu máme jinou kulturu a jiné hodnoty, jiný způsob života, jiné vztahy s rodinou. Tam jsou většinou všichni zvyklí žit společně, jak první, tak druhá generace (nebo hodně blízko sebe), takže je rodina vždy pohromadě. Je tam i míň příležitostí podvádět druhého. Tam je rodina na úplně jiném levelu.
Střídavka 2 píše:
Čtu vaší diskuzi od začátku a upřímně, bože chraň potkat takového chlapa jako jsi ty
![]()
Takhle to nejde, člověk není otrok a nesmí být ani kvůli dětem!!!!