Jak mu mám říct, že s ním chci dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Střídavka 2
13.11.11 18:09
Sumaya píše: [Ale co když ten tatínek o ně nestojí a střídavou péči nechce. Prostě se zamiluje jinde.

Jasně, že střídavou péči může mít jen ten, kdo chce pečovat. Když o dítě nestojí, je to prostě špatný tatínek nebo špatná maminka. To je ale úplně jiný případ, než co tady řešíme.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.11 18:13
Střídavka 2 píše:
asha píše:
Taky to tak vidim. Nicmene v nasi generaci bylo hodne rozvedenych rodin a nebyla vyjimka, ze dite melo tatinky dva. A klidne tak obema rikalo.
Je pravda, že s tím, jak se šíří rozvodovost, společnost morálně degeneruje a jsou snahy pojmy „otec“ (a možná i „matka“) relativizovat. To ale neznamená, že je to tak správně.

Spolecnost takhle „degeneruje“ minimalne od doby, co jsou mozny rozvody. A tusim, ze ani predtim to nebyla vyjimka. Ja myslim, ze kdyz dite rika samo od sebe tato i svymu otcimovi, je to jen dobre.
Mmch. neznas pohadku o Popelce? Popelka tam rika maminko i svoji macese (vztahy teda dost nahouby, ale je videt, ze se to tak proste bralo i kdysi).
A navic je celkem bezny rikat maminko a tatinku i svym tchanovcum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.11 18:14
Střídavka 2 píše:
asha píše: [Jiste, mnohdy o to ale ten tatinek jaksi nestoji.Proc porad vidis to spatny jen v matkach? :think:
Protože většinou se takhle bohužel chovají matky. Znám jen málo případů otců, kteří by snažili matku odstavit od dítěte a už vůbec žádného, který by chtěl, aby dítě říkalo „matka“ nějaké jiné ženě (samozřejmě pokud matka třeba nezemřela).

Zato ja znam dost „tatinku“, ktery vezmou roha a rodina je jim kdesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nevernej12
13.11.11 18:17
mmonica píše:
Anonymní píše:
Všem holkám, co mě pochopily, moc děkuji za jejich slova, odsuzovatelkám jsem psala už v úvodním odstavci, aby sem nepřispívaly.
holka zlata,komu neni rady,tomu neni pomoci
ale toho ditete je mi lito :nevim:
Jinak vy co prirovnavate tuhle situaci k tomu,kdyz zena zustane sama,protoze dojde k rozvodu,tak to bych absolutne nesrovnavala,to jsou dve odlisne veci
tady se jedna o rozmar zeny,ktera nemuze milovat jak otce,tak sve dite,protoze miluje pouze SEBE ,tot muj nazor

Jsem chlap, se ženskejma se moc „nemazlim“, ale tohle cítím stejně.
Předem úmyslně dítě připravit o jednoho rodiče je pitomost. Myšlenka, že nahradíš chlapa TY je naivní. Nehodlám Tě odsuzovat pouze říkám „už předem svému dítěti ubližuješ a dáváš mu horší startovní pozici pro život“

• Citovat
  • Upravit
Střídavka 2
13.11.11 18:17
asha píše:
Spolecnost takhle „degeneruje“ minimalne od doby, co jsou mozny rozvody.

No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.11 18:26
Střídavka 2 píše:
asha píše:
No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.

To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka 2
13.11.11 18:33
asha píše:
Střídavka 2 píše:
asha píše:
To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkovi ;)

Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.11 18:36
Střídavka 2 píše:
asha píše:
Střídavka 2 píše:
asha píše:
Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.

Tvuj nazor, tvuj pristup, neni to ale obvykly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka 2
13.11.11 18:44
asha píše:
Střídavka 2 píše:
Tvuj nazor, tvuj pristup, neni to ale obvykly ;)

U někoho ne. Bohužel. Slibuju, že se na Střídavce budeme snažit s tím něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
13.11.11 20:22
Střídavka 2 píše:
asha píše:
Střídavka 2 píše:
asha píše:

Myslíš, že otec je ten kdo dítě zplodí?????? Dítě je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku.Kdyby mi teď naši řekli, že táta není můj biologickej táta, tak toho biologickýho hledat nebudu,protože tenhle táta mě vychoval, miluje mě a já miluju jeho, stejně tak bylo i s mámou.

A ještě se zeptám co si myslíš o umělém oplodnění? Třeba když je pár, kde je muž neplodnej, žena se nechá oplodnit cizí spermií.To, taky ten co ho vychová vlastně není biologický otec. :think: Stejně tak žena, které jsou darovaný vajíčka, to je vlastně taky taková macecha. :think:

Navíc nechápu co v týhle diskuzi děláš??? Podle vaše stránky jsou plné nenávisti vůči ženám, domácí násilí je tam brané jako něco normálního.Prostě dva rodiče spolu musí být za každou cenu i když si nerozumí. :think: Hlavně, že jsou spolu,že?
Kdo myslíš, že má horší startovní pozici do života?Dítě z rodiny, kde jsou spolu rodiče jenom kuli dítěti a jejich vztah nefunguje, nebo dítě, které bude sice jenom s matkou, ale bude vychovávané s láskou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.11 20:38

Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena… :potlesk: , od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
13.11.11 20:42
Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena… :potlesk: , od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…

To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Střídavka 2
13.11.11 20:48
lucineeccka píše:
Myslíš, že otec je ten kdo dítě zplodí?????? Dítě je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku.Kdyby mi teď naši řekli, že táta není můj biologickej táta, tak toho biologickýho hledat nebudu,protože tenhle táta mě vychoval, miluje mě a já miluju jeho, stejně tak bylo i s mámou.

A ještě se zeptám co si myslíš o umělém oplodnění? Třeba když je pár, kde je muž neplodnej, žena se nechá oplodnit cizí spermií.To, taky ten co ho vychová vlastně není biologický otec. :think: Stejně tak žena, které jsou darovaný vajíčka, to je vlastně taky taková macecha. :think:

Navíc nechápu co v týhle diskuzi děláš??? Podle vaše stránky jsou plné nenávisti vůči ženám, domácí násilí je tam brané jako něco normálního.Prostě dva rodiče spolu musí být za každou cenu i když si nerozumí. :think: Hlavně, že jsou spolu,že?
Kdo myslíš, že má horší startovní pozici do života?Dítě z rodiny, kde jsou spolu rodiče jenom kuli dítěti a jejich vztah nefunguje, nebo dítě, které bude sice jenom s matkou, ale bude vychovávané s láskou?

Samozřejmě, že otec a matka jsou ti, kdo dítě zplodí. O tom nelze vůbec diskutovat. A samozřejmě, že pro dítě je lepší, když vyrůstá s oběma rodiči, i když ti se zrovna nemilují. Feministické podporovatelky rozvodů budou pochopitelně obhajovat opak, ale i Plzák říkal, že dítě se nezajímá až tolik o vztahy mezi rodiči, jako o jejich vztahy k němu a hlavně aby mu oba zůstali. Proto jsme také na Střídavce ostře proto falešným obviněním z tzv. domácího násilí a dalším úskokům, které provádějí rozvoduchtivé ženy snažící se připravit dítě o otce. Samozřejmě ale, že jsme proti skutečnému násilí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.11 20:49
lucineeccka píše:
Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena… :potlesk: , od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego. :wink:

Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.11 20:50
Anonymní píše:
lucineeccka píše:
Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena… :potlesk: , od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego. :wink:
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Anonymní píše:
lucineeccka píše:
Anonymní píše:
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky