Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Střídavka 2 píše:asha píše:Je pravda, že s tím, jak se šíří rozvodovost, společnost morálně degeneruje a jsou snahy pojmy „otec“ (a možná i „matka“) relativizovat. To ale neznamená, že je to tak správně.
Taky to tak vidim. Nicmene v nasi generaci bylo hodne rozvedenych rodin a nebyla vyjimka, ze dite melo tatinky dva. A klidne tak obema rikalo.
Spolecnost takhle „degeneruje“ minimalne od doby, co jsou mozny rozvody. A tusim, ze ani predtim to nebyla vyjimka. Ja myslim, ze kdyz dite rika samo od sebe tato i svymu otcimovi, je to jen dobre.
Mmch. neznas pohadku o Popelce? Popelka tam rika maminko i svoji macese (vztahy teda dost nahouby, ale je videt, ze se to tak proste bralo i kdysi).
A navic je celkem bezny rikat maminko a tatinku i svym tchanovcum ![]()
Střídavka 2 píše:asha píše: [Jiste, mnohdy o to ale ten tatinek jaksi nestoji.Proc porad vidis to spatny jen v matkach?Protože většinou se takhle bohužel chovají matky. Znám jen málo případů otců, kteří by snažili matku odstavit od dítěte a už vůbec žádného, který by chtěl, aby dítě říkalo „matka“ nějaké jiné ženě (samozřejmě pokud matka třeba nezemřela).
Zato ja znam dost „tatinku“, ktery vezmou roha a rodina je jim kdesi.
mmonica píše:Anonymní píše:holka zlata,komu neni rady,tomu neni pomoci
Všem holkám, co mě pochopily, moc děkuji za jejich slova, odsuzovatelkám jsem psala už v úvodním odstavci, aby sem nepřispívaly.
ale toho ditete je mi lito
Jinak vy co prirovnavate tuhle situaci k tomu,kdyz zena zustane sama,protoze dojde k rozvodu,tak to bych absolutne nesrovnavala,to jsou dve odlisne veci
tady se jedna o rozmar zeny,ktera nemuze milovat jak otce,tak sve dite,protoze miluje pouze SEBE ,tot muj nazor
Jsem chlap, se ženskejma se moc „nemazlim“, ale tohle cítím stejně.
Předem úmyslně dítě připravit o jednoho rodiče je pitomost. Myšlenka, že nahradíš chlapa TY je naivní. Nehodlám Tě odsuzovat pouze říkám „už předem svému dítěti ubližuješ a dáváš mu horší startovní pozici pro život“
asha píše:
Spolecnost takhle „degeneruje“ minimalne od doby, co jsou mozny rozvody.
No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
Střídavka 2 píše:asha píše:No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkovi ![]()
asha píše:Střídavka 2 píše:To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkoviasha píše:No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.
Střídavka 2 píše:asha píše:Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.Střídavka 2 píše:To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkoviasha píše:No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
Tvuj nazor, tvuj pristup, neni to ale obvykly ![]()
asha píše:Střídavka 2 píše:Tvuj nazor, tvuj pristup, neni to ale obvykly
Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.
U někoho ne. Bohužel. Slibuju, že se na Střídavce budeme snažit s tím něco dělat.
Střídavka 2 píše:asha píše:Neprovokuj. Děti žádného „nového tatínka“ nemají a nikdy mít nemůžou. Maximálně otčíma.Střídavka 2 píše:To ovsem nema co delat s tim, jak deti rikaji novymu tatinkoviasha píše:No to je pravda. V každé společnosti jsou nějaké odchylky a úchylky. Akorát že před sto lety byla rozvodovost 1 % a dnes 50 %.
Myslíš, že otec je ten kdo dítě zplodí?????? Dítě je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku.Kdyby mi teď naši řekli, že táta není můj biologickej táta, tak toho biologickýho hledat nebudu,protože tenhle táta mě vychoval, miluje mě a já miluju jeho, stejně tak bylo i s mámou.
A ještě se zeptám co si myslíš o umělém oplodnění? Třeba když je pár, kde je muž neplodnej, žena se nechá oplodnit cizí spermií.To, taky ten co ho vychová vlastně není biologický otec.
Stejně tak žena, které jsou darovaný vajíčka, to je vlastně taky taková macecha. ![]()
Navíc nechápu co v týhle diskuzi děláš??? Podle vaše stránky jsou plné nenávisti vůči ženám, domácí násilí je tam brané jako něco normálního.Prostě dva rodiče spolu musí být za každou cenu i když si nerozumí.
Hlavně, že jsou spolu,že?
Kdo myslíš, že má horší startovní pozici do života?Dítě z rodiny, kde jsou spolu rodiče jenom kuli dítěti a jejich vztah nefunguje, nebo dítě, které bude sice jenom s matkou, ale bude vychovávané s láskou?
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena…
, od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…
Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena…, od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…
To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego. ![]()
lucineeccka píše:
Myslíš, že otec je ten kdo dítě zplodí?????? Dítě je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku.Kdyby mi teď naši řekli, že táta není můj biologickej táta, tak toho biologickýho hledat nebudu,protože tenhle táta mě vychoval, miluje mě a já miluju jeho, stejně tak bylo i s mámou.A ještě se zeptám co si myslíš o umělém oplodnění? Třeba když je pár, kde je muž neplodnej, žena se nechá oplodnit cizí spermií.To, taky ten co ho vychová vlastně není biologický otec.
Navíc nechápu co v týhle diskuzi děláš??? Podle vaše stránky jsou plné nenávisti vůči ženám, domácí násilí je tam brané jako něco normálního.Prostě dva rodiče spolu musí být za každou cenu i když si nerozumí.Stejně tak žena, které jsou darovaný vajíčka, to je vlastně taky taková macecha.
Hlavně, že jsou spolu,že?
Kdo myslíš, že má horší startovní pozici do života?Dítě z rodiny, kde jsou spolu rodiče jenom kuli dítěti a jejich vztah nefunguje, nebo dítě, které bude sice jenom s matkou, ale bude vychovávané s láskou?
Samozřejmě, že otec a matka jsou ti, kdo dítě zplodí. O tom nelze vůbec diskutovat. A samozřejmě, že pro dítě je lepší, když vyrůstá s oběma rodiči, i když ti se zrovna nemilují. Feministické podporovatelky rozvodů budou pochopitelně obhajovat opak, ale i Plzák říkal, že dítě se nezajímá až tolik o vztahy mezi rodiči, jako o jejich vztahy k němu a hlavně aby mu oba zůstali. Proto jsme také na Střídavce ostře proto falešným obviněním z tzv. domácího násilí a dalším úskokům, které provádějí rozvoduchtivé ženy snažící se připravit dítě o otce. Samozřejmě ale, že jsme proti skutečnému násilí.
lucineeccka píše:Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena…, od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego.
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Anonymní píše:lucineeccka píše:Anonymní píše:Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Děkuji všem za příspěvky i odsuzovatelkám a odsuzovatelům, aspoň jsem morálně poučena…, od otázky, jak mu mám říct, že s ním chci dítě jsme se dostali až ke střídavé péči…To víš, pan Střídavka si furt musí otužovat ego.
Anonymní píše:lucineeccka píše:Anonymní píše:Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Jasně, že střídavou péči může mít jen ten, kdo chce pečovat. Když o dítě nestojí, je to prostě špatný tatínek nebo špatná maminka. To je ale úplně jiný případ, než co tady řešíme.