Jak mu mám říct, že s ním chci dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
15.11.11 12:44
Dáma01 píše:
Je dobře, že se diskuse „zvrhla“ směrem k tomu, ukázat zvrhlost nápadu zakladatelky. Rodinné hodnoty se vytrácejí, klasická rodina mizí a tady je vidět, k čemu až to vede.

Mě se ten nápad zvrhlý nezdá, někdo prostě nemá takové štěstí na partnery, zato má víc rozumu na to, aby nestrávil život s někým, s kým si sice udělá vytoužené dítě, ale s kým bude nešťastná nebo stejně skončí sama. V čem je rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.11.11 12:52
lucineeccka píše:
AgatkaZ píše:
lucineeccka píše:
Dáma01 píše:
Je dobře, že se diskuse „zvrhla“ směrem k tomu, ukázat zvrhlost nápadu zakladatelky. Rodinné hodnoty se vytrácejí, klasická rodina mizí a tady je vidět, k čemu až to vede.
Ježiši tak je jí 35, nemůže mít najít toho pravého, je zoufalá a chce mít dítě.Hrozný co? :roll: TO se totiž nikomu stát nemůže.Zase nějaká puritánka. :roll:
Radši si zakladatelko najdi nějakého blbečka, je jedno jakého, hlavně, že bude plodnej a budete rodina. :zed: :zed: :zed:
:pankac: :pankac: :pankac: a další nešťastná ženská a dítě bude na světě… :pocitac:
Nešťastný dítě? Dítě přece necítí, že si rodiče nerozuměj, že spolu nejsou šťastný,dítěti jde hlavně o to aby rodiče byli spolu!!!! :wink: :zed: :zed: :zed: :zed:

Ani jedno není pravda. Dítě vycítí, když si rodiče nerozumí a vůbec mu nejde o to, aby rodiče byli spolu. Pokud bude od narození žít jen s matkou, tak to bude brát jako fakt a nevidím na tom nic špatného. Já jsem žila půlku dětství jen s mamkou a mám na to nejlepší vzpomínky, druhou půlku dětství jsem žila i s tatínkama a na to už mám ty horší vzpomínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.11 13:03
Kakabus píše:
lucineeccka píše:
AgatkaZ píše:
lucineeccka píše:
Dáma01 píše:
Ježiši tak je jí 35, nemůže mít najít toho pravého, je zoufalá a chce mít dítě.Hrozný co? :roll: TO se totiž nikomu stát nemůže.Zase nějaká puritánka. :roll:
Radši si zakladatelko najdi nějakého blbečka, je jedno jakého, hlavně, že bude plodnej a budete rodina. :zed: :zed: :zed:
:pankac: :pankac: :pankac: a další nešťastná ženská a dítě bude na světě… :pocitac:
Nešťastný dítě? Dítě přece necítí, že si rodiče nerozuměj, že spolu nejsou šťastný,dítěti jde hlavně o to aby rodiče byli spolu!!!! :wink: :zed: :zed: :zed: :zed:
Ani jedno není pravda. Dítě vycítí, když si rodiče nerozumí a vůbec mu nejde o to, aby rodiče byli spolu. Pokud bude od narození žít jen s matkou, tak to bude brát jako fakt a nevidím na tom nic špatného. Já jsem žila půlku dětství jen s mamkou a mám na to nejlepší vzpomínky, druhou půlku dětství jsem žila i s tatínkama a na to už mám ty horší vzpomínky…

Přesně tohle je myšlenka každé normální ženy, pokud vztah nevyjde nebo je matka rovnou s dítětem sama, i tak dokáže vytvořit hezké dětství a vychovat sama dítě, které ikdyž v ní nevyrostlo si bude vážit úplné rodiny, ne, že pak bude brát jako standartní, že to tak má být jak se pan Střídavka 2 snaží prezentovat.

Fakt je potřeba, aby si chlapi uvědomili, že pokud nebudou partneři jak mají být (a věřím, že žádná z nás nečeká na prince na bílém koni), bude přibývat žen, které je budou odmítat, žena dítě dokáže vychovat sama velice dobře a není to nic špatného, zvlášť v dnešní době,když kolem sebe vidíme právě ty „milující partnery“, kteří si partnerku a dítě často pletou s hromosvodem za svůj zpackaný život.

Zakladatelka má právo se tak rozhodnout, bude s tím žít sama,ale ikdyž to některí z nás nepřizná, většina by v její situaci přemýšlela stejně. Dítě je smysl života.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
15.11.11 13:17
Kakabus píše:
lucineeccka píše:
AgatkaZ píše:
lucineeccka píše:
Dáma01 píše:
Kakabus píše:
lucineeccka píše:
AgatkaZ píše:
lucineeccka píše:
Dáma01 píše:

Kakabusko,
já to vím, tohle byla reakce na Střídavku apod., kteří hlásají, že rodina má být pohromadě za každou cenu. :wink:
Já jsem se synem sama.Už od těhotenství a nemám potřebu někde nějaký tatínky hledat. :wink:
Prostě ten pravej buď přijde nebo nepřijde.Nedělám z toho tragédii.A právě nechci,aby bylo měl za život několik tatínků.Matyasovi do života přivedu kamaráda až budu vědět, že to fakt stojí za to.Rozumíš co tím chci říct?

• Citovat
  • Upravit
88
16.11.11 10:56
lucineeccka píše:
Kakabusko,
já to vím, tohle byla reakce na Střídavku apod., kteří hlásají, že rodina má být pohromadě za každou cenu. :wink:
Já jsem se synem sama.Už od těhotenství a nemám potřebu někde nějaký tatínky hledat. :wink:
Prostě ten pravej buď přijde nebo nepřijde.Nedělám z toho tragédii.A právě nechci,aby bylo měl za život několik tatínků.Matyasovi do života přivedu kamaráda až budu vědět, že to fakt stojí za to.Rozumíš co tím chci říct?

Lucineeccko, tak to se ti omlouvám. Přišlo mi že si trochu protiřečíš a vůbec mi nedošlo, že to bylo myšleno na někoho jiného. Střídavku jsem nečetla, neměla jsem na to žaludek, tak se mi to nespojilo. V tom případě s tebou souhlasím, máš zdravý nadhled a to je správné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gapa007
13.11.12 19:00

Neni to extremni feminismus?

Mile damy,
jak jsem si to precetl tak je mi z toho nejak mdlo. To jsou opravdu muzi jen chodici spermobanky nebo penezenky? Copak uz je zenska emancipace tak dokonala ze muz je jiz jen domaci zvire a nositel genetickeho materialu? Uvedomte si ze vetsina z Vas ma tatinka a zavzpominejte si na ty spolecne casy. Samozrejme ne kazda bude mit vzpominku hezkou ale muzsky faktor hraje roli ve vychove a to podstatnou. Zamer zakladatelky primo popira listinu liskych prav a to ze dite ma pravo na oba rodice. Uvedomte si ze ani zeny nejsou svate a pri rozvodu/rozchodu se nechovaji cestne a nehledi na zajem ditete. Muj pribeh je takovy ze ackoliv syna miluji tak jsem s matkou uz nedokazal dal zit - bylo to vzajemne a ted mi proste brani byt se synem. Prijde Vam to fer? Prislo by Vam fer kdyby to bylo obracene? Nejde totiz o to co je fer ale co je dulezite pro dite. Ano matka dite nauci zakladum stolovani, kreslit, mluvit… ale to vsechno dokaze i otec. Dokud si ceska populace neuvedomi ze kdyz ma fungovat gendrova rovnocennost, je potreba to praktikovat na vsem, i na rodicovstvi.

Pro zakladatelku: Nez riskovat nechtene problemy s pripadnym urcovanim otce (z jeho iniciativy) doporucuji navstivit gynekologa anebo nejakou kamennou (ne tu chodici) spermabanku.

S pozdravem

Tomas - nejsem anonym ani sovinista

Upraveno administrátorem 13.11. 23:38 - kontaktní údaje

• Citovat
  • Upravit
2190
13.11.12 19:29

Gapa007 : souhlasím s tebou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
13.11.12 20:02

Taky souhlasim s Gapou…Kdyz si predstavim, ze je vse obracene a nekdo me jen vyuzije a nekde vyrusta moje dite, aniz bych o tom vedela nebo mela moznost ho poznat a vychovavat. To je hruzny :-(
Resenim je spermobanka a rict diteti, zes ho chtela i za situace, ze mu nemuzes nabidnout uplnou rodinu. Pokud nic jinyho nepozna, pravdepodobne mu to nebude vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.12 20:22

Přidala bych příspěvek z „jinýho soudku“, který nemá nic společnýho s prvotním příspěvkem, ale je ze života, mýho života a souvisí se vztahy otec-matka-dítě, po rozvodu. Když jsem byla skoro v pubertě, můj taťka si našel „jinou“ a rozvedl se s mamkou. Navenek to vypadalo, že je hajzlík, co odešel od rodiny, ale já už tehdy moc dobře vnímala ty jeho důvody. Řekla bych, že jsem jej chápala. Byla hluboká totalita, žádný mobily, jen pevný linky, žádnej internet apod. Zůstala jsem s mamkou na dědině (s jejími rodiči v baráku) a on odešel cca 30 km do sousedního města za manželkou. Mamka mi bránila v jakýmkoliv kontaktu s ním, jeho nenáviděla a tak 25 let ještě po rozvodu mu dělala peklo na zemi a i mně, protože nechtěla slyšet, že jej mám ráda a chci jej aspoň někdy vidět, což ona nedokázala překousnout. Mstila se mu přeze mě děsným způsobem a čím víc to dělala, tím víc jsem měla ráda jej a ji nikoliv. Nikdy nepochopila nic a nikdy, dokud taťka vloni neumřel mu neodpustila. Nikdy si nepřiznala, že chyba by mohla být i jinde, než u něj a dokud jsem nebyla dospělá a neměla svůj život, abych se s ním mohla stýkat „normálně“, tak jsem byla od něj odtržená a hrozně moc mě to trápilo - táta byl úžasnej člověk. Nikdy jí nezapomenu, kolik let mi vzala tím, že bez ohledu na mě, mi jej vzala z mýho života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gapa007
13.11.12 20:23

Damy ale toto je tak zabehly ritual a praxe ze vysledky jsou v tomto smeru desive. Nepopiram fakt ze je i velka spousta spatnych otcu ale porad toto procento neprehlusi ten desivy vysledek matek. Vsechna cest tem matkam ktere koukaji v prvni rade na dite a ne na svuj prospech. Doporucuji k tematice jeste kouknout na http://www.adikia.cz/…k-pritvrdil/

Je potreba aby se tento fenomen siril i mezi Vami zenami.

Dekuji vsem ktere toto chapou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymos
13.11.12 20:24

Do toho by sel jen dement, tvoje slovo, ze nebudes chtit alimetny a on nebude v RL vubec nic neznamena. Nikdy nevis co se stane, treba bude uplne bez penez a nezbude ti, nez se obratit na nej.
A svobodne zeny bez partnera snad nemuzou vyuzit tu spermabanku, ne? Mozna nekde v cizine…

• Citovat
  • Upravit
719
13.11.12 21:59
Milá zakladatelko, přečetla jsem si celou diskuzi :roll: Na jednu stranu je mi líto, že se tu objevily příspěvky, které se snažily moralizovat, ale na druhou stranu jsi musela tak trochu počítat s tím, že i když poprosíš, aby diskutovali jen ti, co se budou držet tématu a nebudou odsuzovat, tak se stejně projeví. Je to citlivé téma. Nemyslím si, že to, co jsi napsala směřovalo k tomu názoru, že muži jsou dnes bráni, jako chodící spermobanky nebo peněženky. Ke zplození dítěte je zapotřebí dvou…mě by jen zajímalo, jak by tedy jednal takový chlap, kdyby byl sám a chtěl by mít dítě? to už je pak sakra problém, ne? Ženě stačí jen ta spermie, ale kdo chlapovi to dítě odnosí, bude snášet nevolnosti, změny, porod a tak dále? a co je to proboha za nesmysl, že matka naučí stolovat, kreslit, mluvit? Co těch 9 měsíců? co ten porod? co to piplaní, kojení, přebalování? Pane Gapa007, myslím, že jste to nemyslel zas tak špatně, ale v podstatě jste napsal hovadinu, to se teda na mě nezlobte. Protože otec nedokáže to, co dokáže matka. Ano, na výchově dítěte je třeba se domluvit, dělat kompromisy a matka nemůže říci otci, ať je zticha, že ona je matka, to také ne. Ale nemůžete přeci srovnávat, že co dokáže matka, dokáže i otec…Od té doby, co jsem si prošla těhotenstvím, porodem, šestinedělím, a vším možným, tohle prostě nemůžu nechat jen tak být. A další věc, rovnocennost mezi mužem a ženou není. Já osobně si myslím, že to, co může kolikrát zastat chlap, ženská prostě nedá. Chlapi se dívají na jádro problému a ženy řeší spoustu nesmyslů kolem…Nemůžeme si být rovni. Ano, jsou výjimky, ale pořád to jsou výjimky a ne standard…Já nepotkávám tatínky s kočárky. Zakladatelko, děláš dobře, že to řešíš…můžu ti říci, že znám jednu takovou paní, za mlada krásnou dámu, která plně využívala svého vzhledu, potenciálu, šarmu a tak dále. O děti nikdy nestála a hlavně, když už se údajně našel ten, se kterým by je chtěla mít, tak to nešlo. Takže dnes jezdí ta '50-ti letá dáma s kočárkem a v něm vozí psa :zed: být tebou, ani jednomu bych to neříkala. Zkus si s některým něco začít a pokud ti vyjde, že otěhotníš, tak se nejlépe odstěhuj pryč a v klidu si užívej miminko. Časem si najdeš třeba přítele, který ti rád s výchovou pomůže a garantuji ti, že pokud se ti o miminko bude starat dobře, bude ho vychovávat, tak ho bude mít rád a nějaký biolog.otec ať si trhne nohou. Ano, je to možná trochu sobecké, co se týče toho muže " oplodnitele ", ale uvědomte si, že některé ženy už prostě nemají na vybranou…Přeji hodně štěstí a napiš, jak to dopadlo :)
@Gapa007 píše:
Mile damy,
jak jsem si to precetl tak je mi z toho nejak mdlo. To jsou opravdu muzi jen chodici spermobanky nebo penezenky? Copak uz je zenska emancipace tak dokonala ze muz je jiz jen domaci zvire a nositel genetickeho materialu? Uvedomte si ze vetsina z Vas ma tatinka a zavzpominejte si na ty spolecne casy. Samozrejme ne kazda bude mit vzpominku hezkou ale muzsky faktor hraje roli ve vychove a to podstatnou. Zamer zakladatelky primo popira listinu liskych prav a to ze dite ma pravo na oba rodice. Uvedomte si ze ani zeny nejsou svate a pri rozvodu/rozchodu se nechovaji cestne a nehledi na zajem ditete. Muj pribeh je takovy ze ackoliv syna miluji tak jsem s matkou uz nedokazal dal zit - bylo to vzajemne a ted mi proste brani byt se synem. Prijde Vam to fer? Prislo by Vam fer kdyby to bylo obracene? Nejde totiz o to co je fer ale co je dulezite pro dite. Ano matka dite nauci zakladum stolovani, kreslit, mluvit… ale to vsechno dokaze i otec. Dokud si ceska populace neuvedomi ze kdyz ma fungovat gendrova rovnocennost, je potreba to praktikovat na vsem, i na rodicovstvi.

Pro zakladatelku: Nez riskovat nechtene problemy s pripadnym urcovanim otce (z jeho iniciativy) doporucuji navstivit gynekologa anebo nejakou kamennou (ne tu chodici) spermabanku.

S pozdravem

Tomas - nejsem anonym ani sovinista
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
13.11.12 22:05
@Gapa007 píše:
Damy ale toto je tak zabehly ritual a praxe ze vysledky jsou v tomto smeru desive. Nepopiram fakt ze je i velka spousta spatnych otcu ale porad toto procento neprehlusi ten desivy vysledek matek. Vsechna cest tem matkam ktere koukaji v prvni rade na dite a ne na svuj prospech. Doporucuji k tematice jeste kouknout na http://www.adikia.cz/…k-pritvrdil/

Je potreba aby se tento fenomen siril i mezi Vami zenami.

Dekuji vsem ktere toto chapou.

Toto je také hnus. Bohužel, tak jak matky dokáží být pěkné mrchy, tak i chlapi dokáží být grázlové ve smyslu placení výživného. Víte vůbec, kolik chlapů neplatí alimenty a nic se jim nestane, pokud pošlou alespoň určitý obnos? A co výměr výživného z platu, který je minimum, přitom otec dělá na černo a nepošle na své dítě ani korunu navíc? jsme v tom stejně. Teď nedávno jsem zase viděla nějakou reportáž, jak otec kašle na dítě, které ještě ve finále trpí autismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gapa007
13.11.12 22:49
@Minniee píše:
Toto je také hnus. Bohužel, tak jak matky dokáží být pěkné mrchy, tak i chlapi dokáží být grázlové ve smyslu placení výživného. Víte vůbec, kolik chlapů neplatí alimenty a nic se jim nestane, pokud pošlou alespoň určitý obnos? A co výměr výživného z platu, který je minimum, přitom otec dělá na černo a nepošle na své dítě ani korunu navíc? jsme v tom stejně. Teď nedávno jsem zase viděla nějakou reportáž, jak otec kašle na dítě, které ještě ve finále trpí autismem.

Ano s tvym nazorem plne souhlasim, ale proc se medialne projevuje jen linc muzu a jen v minimalnim mnozstvi zen. Spekulace na toto tema je totiz dvojsecna. Proc muzi nesmeji milovat kdyz chteji a umi(snad vetsina deti vznikla z lasky). K neplaceni alimentu, ano taky jsem s tim mel problemy, ale myslis ze nekoho zajimalo ze jsem 14 mesicu nemel narok na zadnou davku v CR ani v UK kvuli jednomu papiru EU? Ne, matku zajimala jen ta penezenka, neresila moznou pricinu (urcite to neni pripad vetsiny ale spis obracene) ale porad to jen poukazuje jen na medialni masaz. Kolik z Vas pritomnych zen bez pravnickeho vzdelani jste musela cist zakony a paragrafy aby jste uhajily to posvatne pouto rodic dite. Bohuzel, bude to ode mne znitprevdepodobne holupe ale prave tyto skutecnosti kdy dochazi k psychyckemu natlaku ci tyrani otcu vetsinou vznika tento blok a problem. Nerikam ze to je spravne, ale jak ma byt takovy otec zodpovedny kdyz mu tu povinnou odpovednost v mnoha pripadech nekdo veme (zena, soud)

Nejhorsi na tom celem je to ze rodice takovym chvanim ublizuji zbytecne sami sobe ale predevsim v nejvetsi mire detem.

Poukazu taky na jeden fakt ktery z jedneho portalu na kterem se zdruzuji podobne odstrceni tatinkove. http://www.chlapivakci.cz/PAS.htm#…

Dulezita vec k zamysleni!!! Co musi udelat zena aby mela deti u sebe a prectete si co musi udelat muz aby dosahnul aspon maleho posunu ku predu.

Jeste porad si myslite ze je feminizmus dnesni podoby zdravy? Ano, muze byt napadano ze stranky vytvoril nejaky zhrzeny tatinek. Ale resi to nekdo? Ne, jedeme porad dal a deti rostou jen u jednoho rodice.

Proto taky zakladatelce vlakna ukazuji jak jeji prispevek zde je pro nektere lidi absurdni a mozna i zadelavani si problemu.

Tomas

• Citovat
  • Upravit
Gapa007
14.11.12 00:02

@Minniee Ženě stačí jen ta spermie, ale kdo chlapovi to dítě odnosí, bude snášet nevolnosti, změny, porod a tak dále? a co je to proboha za nesmysl, že matka naučí stolovat, kreslit, mluvit? Co těch 9 měsíců? co ten porod? co to piplaní, kojení, přebalování?

Omlouvam se ale toto je to jadro feminizmu (nic proti Vam) Muz od prirody nema tuto moznost a chapat to jako vyhradni pravo na peci o dite neni na miste. Je to pokazde individuelni ale proc se ohanite pravem na poceti ditete? Protoze je to v prvni rade na nazoru zeny. Proc zeny tak urputne bojuji za rovnocennost. Zde mate bonbonek http://www.novinky.cz/…-dolech.html Toto bych chtel zazit, pracoval jsem v dole a jsem pro aby toto fungovalo v ramci rovnocennosti. Proc pracuje na socialkach tak mizive mnozstvi muzu, jestli nejaci? Proc je umoznovano a tolerovano braneni styku rodice s ditetem.

Pokud se ma zmenit pohled na nazor zakladatelky musi se zmenit i povaha naroda a s tim i pomery gendru. Dokud nebudou si v tomto obe pohlavi rovni tak to bude vzdy feministicky zamer zany pouzit muze jen k jednomu ucelu a popirani zakladni funkce rodiny a vyznamu slova rodiny pro dite.

Bohuzel tot tem neni vox populi a jeste k tomu off topic.
Timto se omlouvam zakladatelce vlakna i minie ktere dekuji za komentare ktere urcite myslela dobre.

Tomas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí