Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ha, knihy pořídím před dovolenou u tchánovců a doufám, že se mi je tam podaří přečíst a, že mi to pomůže.
Co si budeme říkat, ty děti, po nás to chování kopírují…Minule má dcerka tak zařvala na hřišti na jednoho kluka že se rozbrečel a utekl pryč. Úplně jsem v tu chvíli poznala sebe. Vím, že oni to řvaní nesou špatně. Často se i rozbrečí a starší vždycky říká ty, ty, ty, víš, že křičet je špatný a nedělá se to…V tu chvíli mě hanba fackuje, ale to je bohužel pozdě.
@Pudloslava píše:
jeden cas jsem k vozicku do kramu vozila vlastni ksiry
blby je, kdyz hrabe v nakupu
dobrej nápad
od té doby co máme mimi, tak je vejce přímo za ním a nákup vpředu, tak tam nedosahne a taky se tam moc věcí nevejde tak ušetříme ![]()
@Erwinka píše:
Ha, knihy pořídím před dovolenou u tchánovců a doufám, že se mi je tam podaří přečíst a, že mi to pomůže.Co si budeme říkat, ty děti, po nás to chování kopírují…Minule má dcerka tak zařvala na hřišti na jednoho kluka že se rozbrečel a utekl pryč. Úplně jsem v tu chvíli poznala sebe. Vím, že oni to řvaní nesou špatně. Často se i rozbrečí a starší vždycky říká ty, ty, ty, víš, že křičet je špatný a nedělá se to…V tu chvíli mě hanba fackuje, ale to je bohužel pozdě.
Když to fakt přeženu, tak se pak omluvím…
Promiň, že jsem tak křičela, ale hrozně mě naštvalo, že xxx. Už jsem to nevydržela a křičela. Ty taky křičíš, když se ti něco nelíbí…
Tak budeme se snažit, abychom už křičet nemusely.
@Pipet píše:
Promiň, že jsem tak křičela, ale hrozně mě naštvalo, že xxx. Už jsem to nevydržela a křičela. Ty taky křičíš, když se ti něco nelíbí…
@Kdokoli píše:
@marrlinkaNo tak to máš opravdové štěstí, protože to je dnes hříčka přírody. Buď nikdy neexistovali a vznikají, nebo kdysi byli, ale dnes vymírají. Přece jen opravdový muž, otcovská postava je v životě dítěte zcela nezastupitelná role. Jakmile není otec, na dospívajícím člověku se to podepíše, což jsem nejen pozoroval na „ulici“, ale i u sebe sama. Teprve až pak záleží na tom, co si z této absence odneseš.. Valná většina lidí tomu podlehne, nezná pokoru ani respekt, proto je tolik nezodpovědných chlapů i otců, kteří stejným způsobem zplodí zase svoje syny a jde to do nekonečna. Ti druzí, tedy valná menšina v tom našli sílu a tu pokoru si vyvinuli sami.. Je to spíše takový obraný mechanismus, protože chceš dítě opravdu vychovat k určitým hodnotám, které jsou dnes dokonale v rozporu s dnešní „moderní“ výchovou. Jak není řád, je chaos a Svět je dnes chaotický až moc.
No tak to by si měl přečíst i můj skoro bývalý muž. Je z rozvedené rodiny, se mnou už dva roky nežije a za boha mu nemůžu vysvětlit, že chci pravidelné návštěvy dětí, že si nemůže dojít chaoticky, jak se mu zrovna zachce, ale ne a ne mu vysvětlit, že se s ním ze dne na den domlouvat dalších 15let nechci.
On je vyloženě ten typ bez pokory a respektu a nenávidí pravidla a řád. ![]()
@Angua píše:
Jo, pravdu díš, já jsem s jedním dítětem chodila nakupovat moc ráda - on jel ve vozíku, rozhlížel se, když se začal kroutit, nacpala jsem mu rohlík…Dneska jsem v DM škodolibě pozorovala paní s cca 2,5letým dítětem. Samozřejmě vezlo ten pekelný pidivozíček (zahlušit toho, kdo to vymyslel!) a ona jela - Kubičku pozor, Kubíčku zastav, počkej, já si tady vyberu - né, nejezdi tam, pojď za mnou Kubíčku, kde jsi, ne, to nebudeme kupovat, to tam nedávej… Když jsem nastupovala do auta, tak Kubíček se vyřítil s tím vozíkem z obchodu na parkovištěTak jsem byla ráda, že jsem tam bez dětí a nemusím to říkat taky
Nenávidím tyhle vozíky a pak ty autíčkové v Tescu ap. hypermarketech
![]()
@berushkacz píše:
Nenávidím tyhle vozíky a pak ty autíčkové v Tescu ap. hypermarketech![]()
Proti autíčkovým bych nic neměla, kdyby byly dvoumístné a byl jich dostatek ![]()
@werunkaw123 píše:
@Pipet JEDNA DVA TŘI! se u nás naprosto skvěle osvědčilinejdřív varuji, že budu počítat! potom začnu hezky pomalinku a to je panečku fofr
tohle dělali naši když jsme byli malí a fungovalo to ![]()
a já to pak využívala i na dětském táboře, když jsem jezdila jako oddílová vedoucí. Tam se to taky osvědčilo ![]()
@Angua píše:
Proti autíčkovým bych nic neměla, kdyby byly dvoumístné a byl jich dostatek
jj asi tak souhlasím ![]()
@Pudloslava píše:
no ale mimino se nepocita, zadne dite pridelane na vozik se nepocita, to muze maximalne tak brecet ale nic nezmuze
To by se mi líbilo, kdyby nic nezmohla
Je to malá chobotnice, navíc nějaká urychlená, v půl roce stojí a obchází postýlku. Takže k vozíku je přikšírovaná a stejně je to v úzkých uličkách peklo. Vždycky nějak zahákne nohu, vysedne a vezme si, co chce. Ten starší pro změnu chce tlačit vozík… Minule ji málem vyklopil.
@Temeraire jsem ráda, že nejen mé dítě se v určitém věku změnilo na chobotnici ![]()
@Pipet píše:
Taky se omlouvám a taky si pak říkáme, že se už budeme chovat tak, aby se tohle nestávalo - já nebudu křičet a on nebude tolik zlobit. No, vydrží nám to oběma chvíli
![]()
@Pipet nám s mamkou to teda nefungovalo nikdy - snažily jsme se, ale máme obě v některém směru dost podobné povahy ![]()