Jak na děti nekřičet a nevyhrožovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
26.7.14 21:59

Máma na mně skoro nikdy nekřičela, těch párkrát je pro mě dodnes hororový zážitek a na syna taky nekřičím. Takhle, občas se stane, když mám o něj strach (aby nespadl, aby se nepopálil atd.) ale řvát kvůli uklízení hráček - ne. Bohužel neumím to popsat vědecky, domnívám se ale, že je to tím, že hodně času trávím s dítětem (hrajeme, čteme, zpíváme, tančíme, chodíme do parku, na návštěvy) takže se to dítě nenudí a nezlobí. Co se týče uklizení hraček, bere to jako hru Kde dnes bude spát autíčko a kde medvídek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
31.7.14 06:41
@lalk píše:
Máma na mně skoro nikdy nekřičela, těch párkrát je pro mě dodnes hororový zážitek a na syna taky nekřičím. Takhle, občas se stane, když mám o něj strach (aby nespadl, aby se nepopálil atd.) ale řvát kvůli uklízení hráček - ne. Bohužel neumím to popsat vědecky, domnívám se ale, že je to tím, že hodně času trávím s dítětem (hrajeme, čteme, zpíváme, tančíme, chodíme do parku, na návštěvy) takže se to dítě nenudí a nezlobí. Co se týče uklizení hraček, bere to jako hru Kde dnes bude spát autíčko a kde medvídek?

máš jedno dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
31.7.14 07:02
@Bavi píše:
Mám 3 děti.8,2 a 2m. Křičím často, ačkoliv nerada, ale někdy to fakt jinak nejde :oops: Už jsem i přemýšlela, že se poptám v lékárně, jestlij nějaký doplněk stravy na klidnější nervy :lol: V reklamě právě říkají že magnezko, tak nevím :nevim:

Za tímto účelem tlačím hořec a zmíněný hořčík :palec: Ale asi dost málo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lizaveta
31.7.14 07:03
@Pudloslava píše:
máš jedno dítě?
:mrgreen: tak tak :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
20885
31.7.14 07:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
31.7.14 14:08
@Lizaveta píše: :mrgreen: tak tak :mrgreen:

jedno a ještě malé určitě :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.8.14 17:29

Mám doškoláka. Myslíte si, kdybych je měla víc, tak by ze mně stala ježibaba, která kazí nervy svým dětem, protože neumí poradit sama s sebou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.8.14 20:55
@lalk píše:
Mám doškoláka. Myslíte si, kdybych je měla víc, tak by ze mně stala ježibaba, která kazí nervy svým dětem, protože neumí poradit sama s sebou???

Možná že jo - já když mám doma jedno (kterékoli z nich, tím spíš to starší, to je absolutní vegáč), tak jsem v pohodě. Jak jsou dva, tak mám tep 90 i když jsou hodní (měřila jsem se asi před rokem pro zajímavost sporttesterem :mrgreen: ), nedejbože když nejsou nebo do toho vstoupí třeba PMS :mrgreen: Dívala jsem se nedávno na videa, když byla mladší miminko a to jsem furt byla ještě vyrovnaný člověk - minimálně tak zním. Za to dnes… :lol: :lol: :lol: Ale je hrozně těžké si to představit, taky jsem to s jedním dítětem nedokázala a myslela si, jak jsem hrozně vytížená a úžasná :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.8.14 23:54

@Angua :palec: kdo nezažil, nepochopí… :palec:

nejhorší jsou odchody a příchody… mladšího se snažím přeprat a obléct, během toho na starší volám přes ten cirkus, co s mladším máme, ať se vysléká, obléká, převléká.. starší absolutně nereaguje, přestože se oblékat sama umí… když mladšího přeperu a obléknu, jdu se s ním porvat ke kočárku, aby vůbec nasednul… je chodící, takže jasně, že se nechce vozit… mezitím starší stále polonahá… jdu ji obléknout, zatímco mladší řve v kočárku, ptž jen tak sedět je fakt nuda… mezitím chce starší čurat a mladší se pokaká… už vím, tak proto řval… :roll: jdu přebalit, starší stále polonahá… takže kolotoč nanovo… přeprat maladšího a přebalit a obléct ho, a u toho přemluvit starší, aby se oblékla…potom se převléknu ze zpocených hader navoním se deodorantem a jdu na procházku ukazovat, jak jsem úžasně vyrovnaná a šťastná matka :kytka:
příchod domů je podobný, ale důvod řevu je únava a hlad… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.8.14 23:56
@lalk píše:

myslíš, že jsem ježibaby? :mrgreen: se dvěmi dětmi prostě svůj čas dělíš mezi dvě děti… a není tolik času se tolik věnovat… pak sama poznáš, že - jedno dítě=žádné dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
29.8.14 07:32
@3HE píše:
@Angua :palec: kdo nezažil, nepochopí… :palec:nejhorší jsou odchody a příchody… mladšího se snažím přeprat a obléct, během toho na starší volám přes ten cirkus, co s mladším máme, ať se vysléká, obléká, převléká.. starší absolutně nereaguje, přestože se oblékat sama umí…

jo, jo, jo :mrgreen: Takhle to u nás vypadlo, když byla mladší v kočáru. A bohužel, dost podobně to vypadá dodneška :cert: Od pondělí nás čeká všechny ranní vypravování do školky a práce a jen z představy, že děti budou muset být mezi 6:30-7 ve školce (umyté, oblečené, nasnídané) mi stoupá krevní tlak :mrgreen:

@Angua píše:
Možná že jo - já když mám doma jedno (kterékoli z nich, tím spíš to starší, to je absolutní vegáč), tak jsem v pohodě. Jak jsou dva, tak mám tep 90 i když jsou hodní (měřila jsem se asi před rokem pro zajímavost sporttesterem :mrgreen: ), nedejbože když nejsou nebo do toho vstoupí třeba PMS :mrgreen: Dívala jsem se nedávno na videa, když byla mladší miminko a to jsem furt byla ještě vyrovnaný člověk - minimálně tak zním. Za to dnes… :lol: :lol: :lol: Ale je hrozně těžké si to představit, taky jsem to s jedním dítětem nedokázala a myslela si, jak jsem hrozně vytížená a úžasná :jazyk: :mrgreen:

Zvláštní, že? Skoro všude platí rovnice :andel: + :andel: = :cert: :cert:
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.8.14 09:02

@Jahru ta rovnice je naprosto dokonalá :palec:
v pondělí jde starší do školky, takže mám za úkol jen ji dopravit do 8hod. na místo Když vstanu v šest, tak to snad stihnu. Zrovna mám manže ranní, tak to bude veselé, ale jde poprvé do školky, tak si asi pozvu babičku, aby pohlídala prcka… ať máme první den ve školce v klidu, i pro mne to bude novinka… se dvěma bych se tam potentovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.8.14 22:08

@3HE zrovna dneska jsem se bavila se sousedkou - jestli chodíme do dětské knihovny nebo tak a já jsem říkala, že kolikrát, než bych se s nima někam vypravovala, tak je radši vypustím na zahradu :oops: :mrgreen:

No a co se týče těch malých dětí, mám o 13 a 17 let mladší bratrance, teta je naprosto beránčí povaha, člověk by řekl, že neumí ani zvýšit hlas a když byli malí (předškolní a mladší školní věk), tak to bylo jediné období, kdy jsem ji slyšela vyloženě hystericky ječet :mrgreen: Ani bych si netipla, že je toho schopna :lol:

Taky nás v pondělí čeká školka - dvojmo. První den jdu teda taky, ale pak se manžel hrdinně nabídl, že je tam bude ten měsíc, co budu ještě doma, vodit sám. Tak proč ne, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.8.14 22:09
@Jahru píše:
Zvláštní, že? Skoro všude platí rovnice :andel: + :andel: = :cert: :cert: :mrgreen:

Je to tak! V podstatě ať je levá strana jakákoli, na pravé straně jsou vždycky dva čerti. Jenom když máme návštěvu, to si schválně ostentativně krásně hrajou, aby je každý obdivoval, jaké jsou to hodné děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
29.8.14 22:28
@3HE píše:
@Angua :palec: kdo nezažil, nepochopí… :palec:nejhorší jsou odchody a příchody… mladšího se snažím přeprat a obléct, během toho na starší volám přes ten cirkus, co s mladším máme, ať se vysléká, obléká, převléká.. starší absolutně nereaguje, přestože se oblékat sama umí… když mladšího přeperu a obléknu, jdu se s ním porvat ke kočárku, aby vůbec nasednul… je chodící, takže jasně, že se nechce vozit… mezitím starší stále polonahá… jdu ji obléknout, zatímco mladší řve v kočárku, ptž jen tak sedět je fakt nuda… mezitím chce starší čurat a mladší se pokaká… už vím, tak proto řval… :roll: jdu přebalit, starší stále polonahá… takže kolotoč nanovo… přeprat maladšího a přebalit a obléct ho, a u toho přemluvit starší, aby se oblékla…potom se převléknu ze zpocených hader navoním se deodorantem a jdu na procházku ukazovat, jak jsem úžasně vyrovnaná a šťastná matka :kytka:
příchod domů je podobný, ale důvod řevu je únava a hlad… :D

Zažila a přesto nepochopím. Já prostě nedělám druhým to, co by mě samotné vadilo. Si představím, jak na mě v práci řve šéf a jak mi je a tohle budu dělat svým dětem jako denní program, jen proto, že jich je víc než jedno a já si to neumím zorganizovat? Myslím, že vychovávat se dá i bez řevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí