Jak se vyrovnat se situací s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.8.19 09:43

Asi tak, to svědomí, rodina.. tchýně má důchod 11tis a 10tis je nájem. Takže něco platí ona a zbytek doplácíme my. Aby měla na jídlo a slozenky. Dávat ji ty peníze pro nás není likvidační, ale je to na úkor těch vztahů v rodině. Nikdo nedáváme že bychom nevěděli, co s penězi. Levnější bydlení není sranda sehnat. Potřebuje přízemí nebo výtah. A musí být ve stejné vesnici jako někdo z rodiny, už kvůli nákupům a lekarum. Vyžaduje každodenní návštěvy a když neprobihaji, tak telefonuje že umírá. Nikdy nepracovala, nechápe že my chodíme do práce a staráme se o bydlení a rodiny, děti. Je to celé takové komplikovanější. Jak říkám, dokud ty částky jsou v mezích tak je dávat musíme a budeme. Přítele podporuju, proto spolu žijeme. Pro prcka mám vše z druhé ruky. Jen nový kočárek trvají na tom že mi koupí moji rodiče jako dárek od nich. Chodíme oba do práce, stavíme dům,.hypo na 20 let. Mimco na cestě.. nejsme chudáci, jen za tu práci a drinu si myslím, že si občas zasloužíme dojít do kina třeba nebo na večeři. Je to možná sobecké, ale chceme někdy i žít a ne jen přežívat. Snažím se taky každý měsíc nasetrit něco bokem kdyby náhodou někdy neco. Jenže pak tchýně zavolá ze potřebuje zaplatit dluh za popelnice, takže vezmeme ty peníze na kino a místo kina zaplatíme její složenku. A to už jsem naštvaná a vztahy jdou prostě do háje.. A to mě mrzí… ten pocit, že od mládí si platím všechny své účty, nikdy nic po splatnosti. Vždy se ujišťuju že nemám nikde žádné dluhy a místo toho abychom si za ušetřené peníze dopřáli nějakou radost, odměnu něco hezkého pro nás vztah, tak to dáváme tchyni, která svou laxnosti a ignoraci způsobila tyhle problémy. To je prostě asi ten kámen úrazu přes který se teď nějak nedokazu přenést…

• Citovat
  • Upravit
10032
27.8.19 10:55

@Lara Farseer My jsme oba s manželem tak vychovaný, že se v rámci rodiny o sebe staráme… : rodina manžela vás spíš pěkně využívá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 11:05

@Letiště upřímně nevím co by se delo kdybychom peníze nedali.. Určitě by se tím rozpadla rodina.. buď by platil někdo ze širší rodiny coz pochybuji nebo by tchýně asi šla pod most.. ona už několikrát říkala že si i něco píchne a že se zabije aby nebyla nikomu na obtíž, takže možná by to dopadlo tak.. Ale nikdy jsme tohle neresili, bylo automatické ze se postaráme.. dneska si ještě s mužem sednu, chci to s ním nějak probrat jestli by nás nějaká možnost ještě nenapadla třeba..

• Citovat
  • Upravit
66852
27.8.19 11:05

Zakladatelko, něco podobného máme v rodině, snažili jsme se její finance dostat pod kontrolu, ale všechno bylo marné. Když jsme jí omezili rozpočet, rozjela půjčky.
Pak přišly velké zdravotní potíže, umístění do ústavu. Furt za ni doplácíme ubytko i stravu, navíc další nákupy. Ale už aspoň nemá přístup k půjčkám.
Radu nemám. Jen to prostě přežít a doufat, že nebude hůř.
@Lara Farseer až mi slza ukápla. Jen je mi divné, že na jednu stranu tvoje matka se vzdala svých dětí, které máš v hrazené pěstounské péči, a na druhou stranu utrácí za vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.8.19 11:06
@Anonymní píše:
@Letiště upřímně nevím co by se delo kdybychom peníze nedali.. Určitě by se tím rozpadla rodina.. buď by platil někdo ze širší rodiny coz pochybuji nebo by tchýně asi šla pod most.. ona už několikrát říkala že si i něco píchne a že se zabije aby nebyla nikomu na obtíž, takže možná by to dopadlo tak.. Ale nikdy jsme tohle neresili, bylo automatické ze se postaráme.. dneska si ještě s mužem sednu, chci to s ním nějak probrat jestli by nás nějaká možnost ještě nenapadla třeba..

pod most by matka nešla, tvůj muž má vůči ní vyživovací povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 11:16

@matkabagristy jojo to je jasné. Jen jsem tím myslela že sama by to neřešila. Zvykla si že se ostatní postarají. Za poslední rok se dostala do stavu malého dítěte. Ale to asi se Prostě starým lidem i stává, je to život. Je jí 70 let. Ale u ní je to tak z půlky lenost a vycuranost zatím ještě. Na tom se shoduje celá rodina, ale situace je jaká je a nějak to fungovat prostě musí.

• Citovat
  • Upravit
1502
27.8.19 11:21
@Anonymní píše:
Asi tak, to svědomí, rodina.. tchýně má důchod 11tis a 10tis je nájem. Takže něco platí ona a zbytek doplácíme my. Aby měla na jídlo a slozenky. Dávat ji ty peníze pro nás není likvidační, ale je to na úkor těch vztahů v rodině. Nikdo nedáváme že bychom nevěděli, co s penězi. Levnější bydlení není sranda sehnat. Potřebuje přízemí nebo výtah. A musí být ve stejné vesnici jako někdo z rodiny, už kvůli nákupům a lekarum. Vyžaduje každodenní návštěvy a když neprobihaji, tak telefonuje že umírá. Nikdy nepracovala, nechápe že my chodíme do práce a staráme se o bydlení a rodiny, děti. Je to celé takové komplikovanější. Jak říkám, dokud ty částky jsou v mezích tak je dávat musíme a budeme. Přítele podporuju, proto spolu žijeme. Pro prcka mám vše z druhé ruky. Jen nový kočárek trvají na tom že mi koupí moji rodiče jako dárek od nich. Chodíme oba do práce, stavíme dům,.hypo na 20 let. Mimco na cestě.. nejsme chudáci, jen za tu práci a drinu si myslím, že si občas zasloužíme dojít do kina třeba nebo na večeři. Je to možná sobecké, ale chceme někdy i žít a ne jen přežívat. Snažím se taky každý měsíc nasetrit něco bokem kdyby náhodou někdy neco. Jenže pak tchýně zavolá ze potřebuje zaplatit dluh za popelnice, takže vezmeme ty peníze na kino a místo kina zaplatíme její složenku. A to už jsem naštvaná a vztahy jdou prostě do háje.. A to mě mrzí… ten pocit, že od mládí si platím všechny své účty, nikdy nic po splatnosti. Vždy se ujišťuju že nemám nikde žádné dluhy a místo toho abychom si za ušetřené peníze dopřáli nějakou radost, odměnu něco hezkého pro nás vztah, tak to dáváme tchyni, která svou laxnosti a ignoraci způsobila tyhle problémy. To je prostě asi ten kámen úrazu přes který se teď nějak nedokazu přenést…

Píšete, ze nepracovala, tak to pořad ještě bere slušné penize! A kdo ji tedy cely život podporoval? Ona sice vašeho manžela vychovala, ale nevydělala na nej ani na sebe jedinou korunu a ani nemyslela na zadní kolečka! To je tedy, prominte, parazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 11:27

@MP Krista manžel než zemřel. Pak si nasekala nějaké ty půjčky a nesplácela. Co šlo tak se staral můj muž dokud jsme nezačali žít spolu.. dle mého názoru pracovat mohla ale bylo pohodlnější být doma a stěžovat si na celý svět že jo.. Ale nechci nikoho soudit, čas se vrátit nedá, je to jak to je.. já k ní měla respekt i tak, ale pak se stalo pár věcí kvůli kterým se to ve mě zlomilo a už respekt je skoro pryc.. Snažím se jak můžu ale jsme teď prostě ve vztahu čistě tchýně a snacha, žádné velke kamarádky… což mě mrzi. Bude do brzy babička mého dítěte a je mi líto že to došlo až takhle daleko a nějak nevím jak to v sobě zpracovat a přenest se přes to všechno..

• Citovat
  • Upravit
1502
27.8.19 11:34
@Anonymní píše:
@MP Krista manžel než zemřel. Pak si nasekala nějaké ty půjčky a nesplácela. Co šlo tak se staral můj muž dokud jsme nezačali žít spolu.. dle mého názoru pracovat mohla ale bylo pohodlnější být doma a stěžovat si na celý svět že jo.. Ale nechci nikoho soudit, čas se vrátit nedá, je to jak to je.. já k ní měla respekt i tak, ale pak se stalo pár věcí kvůli kterým se to ve mě zlomilo a už respekt je skoro pryc.. Snažím se jak můžu ale jsme teď prostě ve vztahu čistě tchýně a snacha, žádné velke kamarádky… což mě mrzi. Bude do brzy babička mého dítěte a je mi líto že to došlo až takhle daleko a nějak nevím jak to v sobě zpracovat a přenest se přes to všechno..

Já asi rozumím tomu, ze nikdo slušný a rozumný nenechá rodiče v bídě, byť si ji zavinili sami. Byla by to koneckoncu i jeho ostuda. Ale znovu smekám před vámi i Larou, protože mně to připadá strašlivě nefer a nezodpovědné, nechat se od někoho živit. Pořad bych spis od babičky čekala spis snahu po darovat něčím vnoučata, i když ani to není samozřejmě povinnost. Nevím nevím, jak bych se v takové situaci zachovala já sama. Drzim všechny palce, mate můj hluboký respekt, opravdu!

Příspěvek upraven 27.08.19 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.8.19 11:35

@Wani
Výše píšu, že třeba maminka se stará o svoji maminku, pomáháme si celá rodina. Třeba tchyně byla úžasná, ta by se strašně těšila s vnoucatky, bohužel už nám zemřela. Že nám zbyl jen tchán sobec je holt smůla…

@Letiště
No tak babička (o kterou se stará moje máma) by už byla mrtvá, protože v ústavu by se s ní nikdo nepiplal.
Tchán by přišel o byt, protože by to finančně nedal a asi by šel do domova (a být by byl v háji)
Děti by zkejsly v decaku, to asi není dobrý pro nikoho. Švagr by skončil jako bezdomovec.

@matkabagristy
Já to nerozepisovala. Moje maminka je úžasná žena, která si udělala děti s kretenem a když nás opustil, vychovavala nás sama a pak do našla partnera se kterým je doteď a beru ho v podstatě jako tátu. Otec si pak s jednou paní udělal druhou sadu dětí (kterou pojmenoval stejně jako mě a bratra), paní psychicky a fyzicky tyral, ona do toho má problém s pitím, nakonec odešla a děti mu nechala. On to nějakou dobu řešil za pomoci rodičů a i moji a pak je strčil do decaku…

Jsou to teda my polorodi sourozenci a moje maminka s nimi nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
27.8.19 11:39

@Lara Farseer Ty brďo!!! Jste fakt a vážně skvělí!!!

Příspěvek upraven 27.08.19 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 11:40

@MP Krista tady není co obdivovat. Nedáváme ji zase tolik peněz že by se z nás měli stát úplni chudaci :lol: nedávno se zmínila že chce něco koupit aby mohla dát právě mimcu, vzpomínku na babičku. Je to od ní moc hezké, ale já vím že když mu něco koupí tak za týden bude volat že nemá peníze na složenku jestli ji,,pujcime,, :lol: už to tak bylo několikrát. Je to vzdy něco na úkor něčeho. Takze se ted bojím aby nekoupila něco úplně strašně drahého že je mi jasné že to budeme platit my že jo :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.19 11:43

@Lara Farseer promiň ale teď jsem se musela. zasmat :D to že pojmenuje děti stejně jako vás dva? Jako vážně? To se neděje jen v tv? :D tak teď se musím vážně smát že tohle je někdo schopný udělat :zed:

• Citovat
  • Upravit
3990
27.8.19 11:58

@MP Krista
Maminka z nás vychovala slušný lidi, i když na to kolikrát doplácíme. Manžel měl taky hodně prorodinnou výchovu. Ale třeba svému otci nedám ani na slanou vodu. Vykašlal se na nás, neplatil alimenty, pak stejný jména pro další děti, pak je dal do decaku a nakonec proti mě obrátil babičku a přiměl ji vyhodit myho dědu v 80 letech z bytu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.8.19 12:00
@Anonymní píše:
@Lara Farseer promiň ale teď jsem se musela. zasmat :D to že pojmenuje děti stejně jako vás dva? Jako vážně? To se neděje jen v tv? :D tak teď se musím vážně smát že tohle je někdo schopný udělat :zed:

Bohužel to je možné, nejde to pouze kdyzsji děti stejne oba rodiče… Bylo mi 14 a fakt mě to vzalo. O tři roky později repete s bráchou. Ten můj vlastní před osmi lety zemřel takže je to o to bolestnější :,(

Otec je prostě piiiip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová