Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lara Farseer to jo, ale třeba bytový prostory taky no, dovolené… Hele jako fakt jste dobří, neskutečný, co ten život někdy vymyslí ![]()
@Bubla Bůčková
Tak s bydlením je to trochu haluz no… Máme 3+1, 70 M, decka mají pokoj, my ložnici. Je pravda že přes školní rok jsou na koleji (chodí na Opengate, školné 440 000/rok ale mají k tomu stipendium, takže já za kazdyho platím „jen“ 3000/měsíčně). Tzn přes týden má malej pokoj, přes víkendy a prázdniny spí v obýváku s druhým to máme plánovaný, že zase přes týden spolu v pokoji, přes víkendy (když jsou puboši) starší s tátou v ložnici a mladší v obýváku se mnou.
To víš že mě někdy mrzelo že se moje dítě musí stěhovat sem a tam ale tomu miminku je to jedno…
Lidé zijou i ve stisnenejsich podmínkách… Ale teda je fakt že prázdniny jsou náročný.
@Anonymní píše:
@Mysticlipstick no nevim.. přijdu si trošku jako ta zla, co nechce pomoc a navadi přítele proti máme.. padl i návrh, že by bylo řešení přestěhovat ji k nám coz tedy na plné čáře odmítám a i když mě to mrzí, řekla jsem, že jestli tchýně půjde k nám, tak beru dítě a. stehuju se k našim.. Já prostě s takovým člověkem žít nechci A nedokážu. Může tu být ještě dalších 20 let a i když jsem asi sobec tak vím, že to bych prostě nezvládla.. kdyby to byla fajn ženská tak bych o tom přemýšlela. Ale v tomhle případě to prostě nedokážu. Na druhou stranu chci být podpora pro chlapa v dobrém i ve zlém.. nevím, strašně se to ve mě míchá všechny pocity co je a není správné..teď to asi necháme pár měsíců dýchat. Dokud budu brát mateřskou tak to pořád půjde. Pak až budu brát jen rodicak, tak se teprve uvidí. Chlap chce brát přesčasy atd, jako asi to zvládneme, musíme, lidi jsou na tom mnohem hůř. Jen ten vztah k ní už mám asi těmi penezmi ovlivneny a nedokážu se přes to přenést…
Ty máš nějaký zvláštní pocit, že jí musíš mít ráda, ale to opravdu nemusíš. Stačí že k ní cítíš úctu jako k matce svého manžela a pomáháte seč můžete. Ráda jí mít fakt nemusíš, není to tvá povinnost, stačí že jí má rád tvůj manžel. Vaše situace se bude mít do budoucna takto a tak i maminka se musí nějak přizpůsobit, to neznamená že se o ní přestanete starat
Myslím že jsi dobrá snacha i přestože se ti tu půlka přispívatelek snaží namluvit že ne jen aby někoho udusili, to už je tu tak zvykem. Z toho si nic nedělej. Staráš se a obětuješ se lépe než 50% dětí o svoje vlastní rodiče ![]()
@Bubla Bůčková
Jo a na dovolene s námi jezdili dokud já nebyla tehotna (to jsem nikam nemohla, měla js zdravotní potíže) a teď už o to nestojí.
Ségra jezdila na několik turnus koňských táborů. Mladší chtěl klasický tábor (3 týdny) a než se na to vyflakl, platila jsem mu vždycky i jeden sportovní a fotbalový soustředění.
Je jim 15 a 18,to už fakt není na dovolenou se ségrou, svagrem a miminem ![]()
@Lara Farseer mně prostě někdy přijde, že vás prostě neskutečně lidi kolem využívají. Fakt bych byla za nějakých padesát let zvědavá, kdo se bude starat o vás. Tu školu jim platil předtím decak? A takhle malý už na intru? ![]()
@Mysticlipstick
Souhlas, Zakladatelka, děláte to dobře, rodina to musí pochopit a spousta lidí by to fakt nedělala.
Já třeba na rovinu tchana nemám ráda. Respektuju, že je to manželuv táta a patří do rodiny. Ale ráda ho nemám. Je to sobec. Nelíbilo se mi jak se choval k tchyni, když ještě žila (jeli stylem moje peníze, její peníze, ona měla malý důchod, takže on jezdil 3krar ročně do lázní a ona jen když jsme ji to my zaplatili protože na to neměla), je mi líto, že se vůbec nezajímá o vnoučata, otravuji mě jeho telefonáty, štve mě, když si jako cukrovkar dává dorticky. Vadí mi, že když mu k narozeninám a vánocům zaplatíme lázně, protože on už na to „nemá“, má ještě tu drzost si říct manželovi o kapesné. Nesnáším jeho brbla i na všechno. Je mi líto, že jsme nikdy neměli rodinné vánoce, vždy zveme jeho a svagra a on celou dobu brbla jak tchyně umělá lepší salát i řízky (jedina situace kdy na ni vzpomíná).
Takže ho nemám ráda a nestydím se za to. Chovam se k němu s respektem a úctou, snasim jeho vrtochy a jsem na něj vcelku milá. Víc po me nikdo nemůže chtít…
@Bubla Bůčková Školu platíme my od začátku, protože když se tam ségra dostala, tak otec řekl, že ať radši zůstane na základce, že na to nemá ![]()
Upřímně, já doufám, že se dokážeme natolik zajistit, abychom bylo soběstační a nebyli na obtíž (jo, já vím, že je to paradox
).
S manželem třeba máme slušný pojistky kdyby něco a tak ten druhej případně bude se s placeným bytem a tak.
A taky doufám, že moji synove uvidí náš příklad a vyrostou z nich stejně „hodní troubove“ aby nás pak ve stáří nenechali na holičkách…
@Lara Farseer ty práva na seriál by byly vážně terno
tak ať se daří ![]()
@Bubla Bůčková
Jinak je to škola OpenGate, projekt p. Kellnera, dojezd od nás je přes hodinu a půl a na denní studenty neposkytují stipendium. A ségra tam šla protože ji to bylo doporučený a byla na to zralá. Bratr tam šel protože se ho otec chtěl zbavit a taky podle toho jeho studium vypadá. Oba meli odklad a jsou tam tak od 12 let.
@Lara Farseer píše:
@Bubla Bůčková
Jinak je to škola OpenGate, projekt p. Kellnera, dojezd od nás je přes hodinu a půl a na denní studenty neposkytují stipendium. A ségra tam šla protože ji to bylo doporučený a byla na to zralá. Bratr tam šel protože se ho otec chtěl zbavita taky podle toho jeho studium vypadá. Oba meli odklad a jsou tam tak od 12 let.
Já myslela, že na Open Gate se dělají celkem těžké přijímačky a jen tak někdo se tam nedostane. ![]()
@Wani
Jsou. Brácha je chytrej, ale bohužel to promrhava. Nechce se učit. Nedělá úkoly. Nevede si portfolia. Přijede na víkend a nic s sebou nemá… Takže přijímačky dal, ale prospěch trojky a čtyřky a nenadelas nic. Ještě jsem byla za tyrana když jsem to řešila
@Wani
Ještě Edit chytrý na přijímačky byl ale dostatečně vyspělý, aby zvládl tak náročnou školu a kolejní pobyt, nebyl a do jisté míry není doteď. Shodlo se na tom několik psychologů ale jako pestounka nemám nárok to změnit.
@Lara Farseer To je blbý, inteligence na studium lepších škol prostě nestačí. ![]()
@Wani
No je to fakt škoda, protože je asi i chytřejší než ségra, neskutečně kreativní, nadanej i pohybově, logicky myšlení… Snažila jsem se mu dát prostor a podporovat to a rozvíjet, ale marně…
Promarneny potenciál
.
Bohužel kreativitu využívá nejčastěji na lži a manipulace, jak naplánovat krádež, charisma k šikaně a tak. Je to fakt smutný pozorovat, ale už nemám sílu s ním pokračovat, fakt jsem tomu dala maximum. Okradl i tu svoji vlastní ségru a o několik tisíc…
@Lara Farseer Co by se stalo, kdybys jako pěstounka neplatila to školné?