Jak se vyrovnat se situací s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3990
29.8.19 14:43

@Wani
Musím. Já i podávám žádost o ta stipendia, takže já i manžel jsme důkladně finančně prolustrovany, nemůžu říct, že na to nemám. Jsem prostě v situaci kdy nemám na výběr. Nemám nárok mu změnit školu a platit to musím.

Fakt mě nenapadlo to postavit tak, že to prostě nedám. :think:

Teď už je to jedno, běh 15 dnů nabyde rozsudek právní moci a já budu mít volno a ať si to dal řeší matinka, s níž chlapec žije v, harmonickém soužití… Bodejť by ne když u ní nic nemusí, školu neřeší a nechává ho neomezene pařit na PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
29.8.19 16:57
@Anonymní píše:
@Lara Farseer upřímně? Ty dluhy vůbec netusim.. sama nám to neřekne. Kolikrát nám do očí říkala že nic nesplácí, pak se za měsíc přede mnou prerekla, že splácí někde přes 4tis. Hned jsem se ptala chlapa. Ten na ni uhodil a řekla mu že přece splácí, ale jen 1200kc. Asi před půl rokem měla exekutora, to jsme se dozvěděli asi po mesici. Smlouvy žádné nemá, poštu vyhazuje a dělá mrtvého brouka. Každému říká něco jiného. Je to vcelku rozumná ženská, ale každého kritizuje a pak sama u sebe toto.. jednou jsme se dozvěděli že po telefonu uzavřela smlouvu měsíčně za 1000kc na internet. Přitom nemá ani pc, ani chytrý telefon ani tv. Dozvěděli jsme se to na poslední chvíli že se to rychle jelo zrušit. Když se jí zeptáš z čeho to chtěla platit, tak že neví.

No to mi přijdete hodní až dost naivní. Pokud někdo nikdy nepracoval, takže asi nemá moc ponětí, jak těžce se peníze vydělávají, nadělá dluhy a lže o nich, tak pokud ji sponzoruju, tak bych chtěla mít 100% přehled o příjmech, výdajích, dluzích a splátkách.
Ona na soukromí ve financích nemá nárok.
Je taky možné že si dluhy nadělá znovu a další. Však co by řešila, rodina se postará…

Jinak je dobře, že to nějak začínáte řešit, rodičovská je nízká a děti ( hlavně jak rostou) stojí hrozně peněz. Bude tě to štvát víc a víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.8.19 22:53
@ospalámyš píše:
No to mi přijdete hodní až dost naivní. Pokud někdo nikdy nepracoval, takže asi nemá moc ponětí, jak těžce se peníze vydělávají, nadělá dluhy a lže o nich, tak pokud ji sponzoruju, tak bych chtěla mít 100% přehled o příjmech, výdajích, dluzích a splátkách.
Ona na soukromí ve financích nemá nárok.
Je taky možné že si dluhy nadělá znovu a další. Však co by řešila, rodina se postará…Jinak je dobře, že to nějak začínáte řešit, rodičovská je nízká a děti ( hlavně jak rostou) stojí hrozně peněz. Bude tě to štvát víc a víc…

Asi tak - ona nema zadny narok o financni soukromi, protoze je financne negramotna, takze pokud chce dotovat, tak ano ale pod podminkou naprosto pruhledneho rozkryti prijmu, vydaju a dluhu. A jak malemu diteti pripadne pridelovat kapesne.

Vy jste svym pristupem, ze nevite kolik tchyne ma duchod, za co utraci a kolik dluzi - ji v podstate k jejimu pristupu, ze natahnu ruku a synacek se snachou zacaluji, moc nepomohli a jeste ji v te jeji naproste financni negramotnosti jen podporujete…

• Citovat
  • Upravit
303
29.8.19 23:17

Milá zakladatelko, jste velmi hodné děti, ale:

• tchýně nejste nic dlužní, do své situace se dostala sama a teď " dělá nemohoucí" ( neberte si osobně), abyste ji pomohli a sama již neřeší?
  • zařiďte ji domov pro seniory, příspěvek na péči
  • pokud je finančně negramotná, omezte ji na svéprávnosti, zajistěte její příjmy k sobě a dávejte jí příděly
  • pokud nevíte jak, zajděte si někam do občanké poradny-poradí Vám fundovaně

Jako matce by mi bylo víc než trapně, aby si moje děti musely utrhovat od huby a šidit tím své děti-méí vnuky!!
Dále si také myslím, že s vámi tchyňka manipuluje a vy jste moc hodní a děláte vše, co ona chce..
POkud by byla v domově, bude mít zajištěnou péči, stravu a bydlení a vám by se ulevilo!
Existují také domovy pro seniory bez domova ( Armáda spásy), ptejte se po nich. Tchýně se do své situace dostala vlastním zaviněním, musí přijmout zodpovědnost, né VY!!
Proberte to s manželem a chraňte především svou novou rodinu, která bude již brzy!!
Neříkám, že nepomoci, ale vše musí mít své hranice!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
29.8.19 23:32
@drsňačka píše:
Milá zakladatelko, jste velmi hodné děti, ale:
  • tchýně nejste nic dlužní, do své situace se dostala sama a teď " dělá nemohoucí" ( neberte si osobně), abyste ji pomohli a sama již neřeší?
  • zařiďte ji domov pro seniory, příspěvek na péči- domov pro seniory nevyjde finančně lépe než současné ubytování, příspěvek na péči nelze jen tak zařídit.
  • pokud je finančně negramotná, omezte ji na svéprávnosti, zajistěte její příjmy k sobě a dávejte jí příděly- k omezení svéprávnosti je třeba soudní rozhodnutí, důvodem k takovému kroku není finanční negramotnost
  • pokud nevíte jak, zajděte si někam do občanké poradny-poradí Vám fundovaně
Jako matce by mi bylo víc než trapně, aby si moje děti musely utrhovat od huby a šidit tím své děti-méí vnuky!!
Dále si také myslím, že s vámi tchyňka manipuluje a vy jste moc hodní a děláte vše, co ona chce..
POkud by byla v domově, bude mít zajištěnou péči, stravu a bydlení a vám by se ulevilo!
Existují také domovy pro seniory bez domova ( Armáda spásy)****- kde, ptejte se po nich. Tchýně se do své situace dostala vlastním zaviněním, musí přijmout zodpovědnost, né VY!!
Proberte to s manželem a chraňte především svou novou rodinu, která bude již brzy!!
Neříkám, že nepomoci, ale vše musí mít své hranice!! :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
30.8.19 00:12
@matkabagristy píše:

Domov pro seniory-pokud není soběstačná ( spíše manipuluje..)..
Domovy pro seniory bez domova- záleží v jaké jsou kraji, ale s žádostí o radu se mohou obrátit na jakoukoli pobočku Armády spásy-rádi poradí.
Omezení k právní..- musí být důvod, to ano…záleží jak hluboko je problém, ale ano souhlasím, pouhá finanční negramotnost nestačí..
Příspěvek na péči- pokud má ID ( samozřejmě záleží na co) můžou zkusit vyřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
30.8.19 06:11

Pak me jeste zakladatelko napadl domov s pecovatelskou sluzbou, mozna lepsi varianta nez domov duchodcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 06:56

Dobre rano. Děkuji všem za příspěvky.. s tím bydlením… Upřímně pro mě by to byl vyřešeny problém, ale.. jde o to že tchýně je přímo závislá na rodině. I když celý život říkala, že by se jí třeba v duchodaku líbilo, když se to probiralo jako jedna z možností tak se to vyloučilo. Je hodně fixovana na rodinu, musí být ve stejné vesnici jako aspoň někdo z rodiny. Ona si asi před rokem v hlavě usmyslela že půjde bydlet buď k nám nebo k druhému dítěti a vyprávěla to jako hotovou věc i když se nás nikoho nezeptala. My pak jen zirali když jsme se to dozvěděli od někoho cizího. Zatím si stojíme za tím, že není důvod aby s námi bydlela doma. O sebe se postarat umí když chce. A chlap by ji asi nenechal jít někam kam by ona nechtěla. I přes to všechno ji má rád a jak říká nikam by ji nestrcil proti její vůli. Jsem vděčná za to jakého mám chlapa. Její finance zacneme víc hlídat a dokud to bude únosné tak budeme pokračovat jak to půjde. Zatím vše zvladame. Když se situace z nějakého důvodu změní tak zacneme řešit jinak.. pro mě je stále lepší kdybych měla jít občas na brigádu ji ty peníze dát než si ji nastěhovat k nám domů..

• Citovat
  • Upravit
3392
30.8.19 07:01
@Anonymní píše:
Dobre rano. Děkuji všem za příspěvky.. s tím bydlením… Upřímně pro mě by to byl vyřešeny problém, ale.. jde o to že tchýně je přímo závislá na rodině. I když celý život říkala, že by se jí třeba v duchodaku líbilo, když se to probiralo jako jedna z možností tak se to vyloučilo. Je hodně fixovana na rodinu, musí být ve stejné vesnici jako aspoň někdo z rodiny. Ona si asi před rokem v hlavě usmyslela že půjde bydlet buď k nám nebo k druhému dítěti a vyprávěla to jako hotovou věc i když se nás nikoho nezeptala. My pak jen zirali když jsme se to dozvěděli od někoho cizího. Zatím si stojíme za tím, že není důvod aby s námi bydlela doma. O sebe se postarat umí když chce. A chlap by ji asi nenechal jít někam kam by ona nechtěla. I přes to všechno ji má rád a jak říká nikam by ji nestrcil proti její vůli. Jsem vděčná za to jakého mám chlapa. Její finance zacneme víc hlídat a dokud to bude únosné tak budeme pokračovat jak to půjde. Zatím vše zvladame. Když se situace z nějakého důvodu změní tak zacneme řešit jinak.. pro mě je stále lepší kdybych měla jít občas na brigádu ji ty peníze dát než si ji nastěhovat k nám domů..

Co ten domov s pečovatelskou službou? To jsou prostě většinou normální byty za zvýhodněné nájemné s nějakými službami, které člověk může využívat a ona maminka není prostě v pozici aby si mohla vybírat, to si musí uvědomit. Jinak doporučuji utahovat kohoutek už teď postupně, aby to pro ní nebyl takovej šok, ale zvykla si. Pomalu a opatrně nastavovat jiná pravidla s vysvětlením, že čekáte druhé a maminka se musí začít uskromňovat. Na tom opravdu není nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 08:05

@Mysticlipstick našla jsem jeden přímo ve vesnici kde bydlí. Vypadá to moc hezky, cenově sice plus minus stejně jako nájem co platí ale zase by byla mezi lidmi..trošku by ji to třeba nakoplo. No ale volala jsem tam a mají plno.. každopádně to zkusím navrhnout doma jestli by nestalo za to podat žádost. :dance:

• Citovat
  • Upravit
3392
30.8.19 08:08
@Anonymní píše:
@Mysticlipstick našla jsem jeden přímo ve vesnici kde bydlí. Vypadá to moc hezky, cenově sice plus minus stejně jako nájem co platí ale zase by byla mezi lidmi..trošku by ji to třeba nakoplo. No ale volala jsem tam a mají plno.. každopádně to zkusím navrhnout doma jestli by nestalo za to podat žádost. :dance:

Zkuste podat žádost, nenechala bych se odbýt, že je plno. Uvidíte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
30.8.19 08:25
@Anonymní píše:
@Mysticlipstick našla jsem jeden přímo ve vesnici kde bydlí. Vypadá to moc hezky, cenově sice plus minus stejně jako nájem co platí ale zase by byla mezi lidmi..trošku by ji to třeba nakoplo. No ale volala jsem tam a mají plno.. každopádně to zkusím navrhnout doma jestli by nestalo za to podat žádost. :dance:

Určitě podejte, pokud he to přímo ve vesnici… Když nic jiného, bude v poradniku… A s těmi dluhy… Heke fakt ji založit datovou schránku a mít přístup - pak se žádnej průšvih nezatají před vámi. Projet ji v centrální evidenci exekucí, jestli už někdo něco není… Chtělo by ji to doma projít, co má za papíry a dát nějak dohromady dluhy… Jinak se z toho nevyhrabe a vy jen furt budete calovat dalsi a další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová