Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Nechci vytesnit, zapomenout, že to stalo. To postupně přijmu. Chci to jen dostat ze své hlavy tím stylem, abych na to pořád nemyslela. Abych to vzala jako „stalo se, stalo, na tom nic nezmenim, ale jde se dal“. A neviděla je před očima pořád spolu.
Na tohle bych ti doporučil naučit se relaxační dechová cvičení a to: „stalo se, stalo, na tom nic nezmenim, ale jde se dal“ použivej jako afirmaci.
Já před třema rokama začal pracovat s afirmaci na řešení svyho problému a mě to zabralo a problém vyřešilo.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
v partnerem jsem si prošla těžkým obdobím, jeho nevěrou, ke které se mi přiznal.Rozhodli jsme se (nebo spíš já) i tak ve vztahu pokračovat.
Je to hodně živé a dělá mi problém vytěsnit to z hlavy. Pořád to mám před očima, v hlavě.Co vám, které jste to zažily pomohlo? A teď vynechme, prosím rady jako „konec, odejít, ukončit“.
Děkuju
Ja se obávám, že bys měla pracovat i s možností, že to proste nejde přejít či vytěsnit. Už ti trvale naboural důvěru a to se s Vama ponese navždy. Pro mě by to byla zkrátka konečná, protože vím, že to nejsem nikdy schopen přejít.
Já neznám jediný pár, kde by se to “odpuštěním” vyřešilo. Za měsíc, za rok, prostě někdy se vám to vrátí jako bumerang a ten vztah zničí. Ukončila bych to hned a nedávala do toho zbytečně energii.
@jednoslunicko píše:
Zkus to brat tak, ze je to lidske selhani jako kterekoli jine. Lidi delaji chyby, chyby jsou lidske. A taky si zkus pripustit, ze podobna situace se nekdy v budoucnu muze stat i tobe, ze se zakoukas. Do niceho se nenut. Na psychoterapii bez a pokud spatne spis, tak si nechej napsat prasky na spani. V noci clovek mysli na blbosti a mlatit sebou na posteli nicemu neprospeje. A dobre jez.
Tohle ale není chyba. Chyba je, když pošleš peníze na špatný účet nebo při parkování někomu odřeš auto… to že někoho vědomě podvádíš 3 měsíce, vy. šukáváš v autě to už je prostě rozhodnutí a není pro to omluva.
@Tosidelassrandu píše:
Tohle ale není chyba. Chyba je, když pošleš peníze na špatný účet nebo při parkování někomu odřeš auto… to že někoho vědomě podvádíš 3 měsíce, vy. šukáváš v autě to už je prostě rozhodnutí a není pro to omluva.
Vidím to podobně.
@Anonymní píše:
Nechci vytesnit, zapomenout, že to stalo. To postupně přijmu. Chci to jen dostat ze své hlavy tím stylem, abych na to pořád nemyslela. Abych to vzala jako „stalo se, stalo, na tom nic nezmenim, ale jde se dal“. A neviděla je před očima pořád spolu.
A není to tím, že se soustředíš na věci nepodstatné…
On samotný „akt“ v autě, téměř na veřejnosti je spíš pro zpestření, moc pohodlné to asi nebylo. Svým způsobem to mohl být docela trapas.
Rozhodně mu to netálo za to, aby v tom pokračoval a musel vynaložit mnohonásobně více úsilí, aby to ukončil a pokusil se to obnovit s tebou, než kdyby v tom pokračoval.
@Tosidelassrandu píše:
Já neznám jediný pár, kde by se to “odpuštěním” vyřešilo. Za měsíc, za rok, prostě někdy se vám to vrátí jako bumerang a ten vztah zničí. Ukončila bych to hned a nedávala do toho zbytečně energii.
Já znám minimálně sebe a osobě dva další páry. Lidi z toho nedělají a reálně jde doslova o nic. Horší je třeba násilí nebo neshody o vyvhovnem přístupu
@Anonymní píše:
A nevím, jak třeba na znovuobnovení sexu. Zatím to nedokážu.
Buďto mu budeš upouštět páru ty a to co nejdřív. Nebo se mu tak přetopí kotel, že se ho ujme jiná a to velmi snadno. Jen si s tím zahrávej, ale pak tady neplač.
@Diagnoza2 píše:
Já znám minimálně sebe a osobě dva další páry. Lidi z toho nedělají a reálně jde doslova o nic. Horší je třeba násilí nebo neshody o vyvhovnem přístupu
Myslim normální páry of course. Ne páry typu Klopotková ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Energii mě to stojí, ale je mi s ním stále dobře. Dokáže si užít společné zážitky, těším se na něj, na jeho zprávu, úsměv, obejmutí.
Takže si myslím, že mi to i tak víc dává, než bere. A proto jsem i tady.
Přijde mi to „lepší“, než někde v depkám brečet, protože ho miluju, vyhodit ho, i když ho chci a mít to snad ještě víc před očima.
Takhle máme šanci tvořit nové zážitky. Silnější.
@Proximus píše:
Buďto mu budeš upouštět páru ty a to co nejdřív. Nebo se mu tak přetopí kotel, že se ho ujme jiná a to velmi snadno. Jen si s tím zahrávej, ale pak tady neplač.
Nezahravam si s něčím, ale takový kousek od nevery se mi sex prostě hnusí
nechci být jen další v řadě. Pokud o mě stojí, počká. Pokud ne, nestojí za to.
@Anonymní píše:
Energii mě to stojí, ale je mi s ním stále dobře. Dokáže si užít společné zážitky, těším se na něj, na jeho zprávu, úsměv, obejmutí.
Takže si myslím, že mi to i tak víc dává, než bere. A proto jsem i tady.
Přijde mi to „lepší“, než někde v depkám brečet, protože ho miluju, vyhodit ho, i když ho chci a mít to snad ještě víc před očima.
Takhle máme šanci tvořit nové zážitky. Silnější.
Máš vůbec nějakou důstojnost? Sorry, tohle stejně dopadne špatně, ale sni si dál.
Domácí násilníci taky slibujou, omlouvají se a brečí a stejně to vždycky udělá znova. Stejně jako to udělá ten tvůj. Ví, že mu to projde, tak proč by se měl omezovat.
Nedávno jsem řešil se svou dlouholetou kamarádkou, jak se s nevěrou vyrovnat. Chodila nějakou dobu k psychoterapeutce. Naučila brát život s nadhledem. Naučila se radovat z maličkostí. Našla si nové přátelé a přijmula fakt, že v životě není žádná jistota.
Ten zmetek ji ale znovu podvedl a víš co? Ona se z toho nesesypala a poslala ho tam, kde slunce nesvítí. Má kamarády, rodinu, své koníčky a to je pro ni nejvíc.
Tohle je na nevěrách to nejhorší. Člověk dá hodně své energie do odpuštení a když už to konečně dokáže, tak zjistí, že měl vedle sebe člověka, který si to nezaslouží. Naštěstí to neplatí vždycky a spousta lidí si po nevěře uvědomí, že toto není cesta.
Mně pomohl čas, přátelé, knihy, změna myšlení a dnes už mě nic nerozhodí. Pokud se opravdu snaží, tak mu dej ve svém srdci jednu šanci. Řekni mu, že další nedostane. Pokud se tím budeš trápit příliš dlouho, tak vyhledej psychoterapeuta nebo se rozveďte. Tvé zdraví by pro tebe mělo být prioritou.
Ještě jedna rada. Ty nemáš povinnost tuhle situaci zvládnout, protože nevěru málokdo dokáže skutečne odpustit. Většina lidí se stejně časem rozejde/rozvede.
@Tosidelassrandu píše:
Jo mimochodem a už sis došla na testy na pohlavní nemoci?
Ne. Ale on ano. Tak blbá nejsem. A hlavně nic zatím nebylo.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat