Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Psychického zhroucení se nebojím. Na terapie chodím pravidelně, pro svůj dobrý pocit, i když nemam problémy. A naopak mi tohle dodalo energii. Je to paradox, ale ano. Těším se zase na společné chvíle, nový začátek a je to mezi námi jako na začátku. Větší zamilovanost, než kdy předtím. Říkal, že si uvědomil, o co přišel a co (ne)chce a víc si mě i teď váží. Řeknete, že to jsou kecy. Možná? Určitě? Ať. Ale jsem ve stavu, kdy je mi s ním líp, než bez něj. A tu šanci tomu chci dát. Ukončit se to dá vždycky.
K nevěře se mi přiznal sám. Bylo to v době, kdy jsme se nevídali, měli jsme jakousi neoficiální pauzu ve vztahu. Předtím to nějak utichlo, vyšumělo, tak jsme „šli od sebe“. Neměli jsme žádná pravidla, protože jsme nevěděli, jak to bude dál. I já v té době měla možnost realizovat se teoreticky podle sebe. Nebo jak to říct.
A ten chytrý nápad s,,pauzou,, byl čí?
@Monchichik píše:
A kdyby si měla někoho v té době i ty, tak by s tebou taky chtěl zůstat?
Myslím si, že ano.
@Anonymní píše:
Bylo by to alespoň 1:1, nebo jak to říct, jen já si myslela, že oba to máme stejně. Tedy dáváme tomu čas, ale nic nikde. Já byla jen na pár schůzkách, posezení u kafe. Nic víc.
Třeba to mát stejně…
Jen ta jeho slečna byla akčnější než ti co se ti dvořili u kafe.
Jak málo stačilo, aby jste si neměli co vyčítat? ![]()
Není to třeba trochu o tom, že tě víc děsí to prostředí?
Já to netuším, ale někdy hrají tyto detaily velkou roli.
Kdyby to teoreticky bylo naopak, tak si třeba myslím, že by ti spíš odpustil víkend v nějakém hotelu než rychlovku v parku poblíž diskotéky ![]()
@Salome123 píše:
A ten chytrý nápad s,,pauzou,, byl čí?
Nějak to vyplynulo. Vzájemně. Že potřebuje oraz od sebe, utřídit si, kdo co (ne)chce. A zda chceme pokračovat spolu dál.
@Josef_t píše:
Třeba to mát stejně…
Jak málo stačilo, aby jste si neměli co vyčítat?![]()
Kdyby to teoreticky bylo naopak, tak si třeba myslím, že by ti spíš odpustil víkend v nějakém hotelu než rychlovku v parku poblíž diskotéky
To určitě byla. Bylo to účelově, na sex. Já se snažila hledat spíše „kandidáty na vztah vážný“. Spíš jsem sama nechtěla postoupit nikam s nikým dal, než si to vyjasnime spolu, a myslela si, že on to má stejně.
Asi mě děsí to, jak to bylo proti jeho povaze, úplně opak jeho normalniho chování. Je rozvazny, pomalejsi, na vztah nedá dopustit a na rodinu a teď tohle.
Prostředí asi taky hraje roli. A také to, že jeho okolí (rodina apod.) to vědělo.
@Josef_t píše:
Třeba to mát stejně…
Jak málo stačilo, aby jste si neměli co vyčítat?![]()
Kdyby to teoreticky bylo naopak, tak si třeba myslím, že by ti spíš odpustil víkend v nějakém hotelu než rychlovku v parku poblíž diskotéky
Možná mi na tom nejvíc vadí, že to bylo soustavně. Vícekrát. Ne jen jeden úlet.
@Anonymní píše:
Nějak to vyplynulo. Vzájemně. Že potřebuje oraz od sebe, utřídit si, kdo co (ne)chce. A zda chceme pokračovat spolu dál.
No tak na nějaké pauzy teda nevěřím…buď spolu být chceme nebo ne…a to snad víme…ale pauza mi přijde, že se pokoušíš najít někoho lepšího a zároveň zůstávají otevřená vrátka, kdyby se to nepovedlo…takže on si 3 měsíce zaskotačil a pak zjistil, že tuhle nechce, tak se vrátil k tobě…a ještě ti to čestně oznámil…
@Anonymní píše:
Možná mi na tom nejvíc vadí, že to bylo soustavně. Vícekrát. Ne jen jeden úlet.
Nemohl s ní táhnout už když mlel o tom, že chce pauzu?
@Monchichik píše:
No tak na nějaké pauzy teda nevěřím…buď spolu být chceme nebo ne…a to snad víme…ale pauza mi přijde, že se pokoušíš najít někoho lepšího a zároveň zůstávají otevřená vrátka, kdyby se to nepovedlo…takže on si 3 měsíce zaskotačil a pak zjistil, že tuhle nechce, tak se vrátil k tobě…a ještě ti to čestně oznámil…
Na jednu stranu je to „výhra“. Zjistil, že to nejlepší už měl. A málem o to přišel.
@Anonymní píše:
Na jednu stranu je to „výhra“. Zjistil, že to nejlepší už měl. A málem o to přišel.
Na druhou stranu přišel na to, že ho chceš a jsi schopná mu odpustit… ![]()
@Monchichik píše:
Nemohl s ní táhnout už když mlel o tom, že chce pauzu?
Upřímně nevím, ale to bych mu věřila, že ne. Veškerý volný čas jsme byli spolu, vymyslel romantické nápady (víkendy welness apod.). Nikam ani nechodil, např. s kamarady, kolegy. Jinak řečeno…měl vždycky alibi
a nic nikdy netajil (např. telefon apod.)
@Monchichik píše:
Na druhou stranu přišel na to, že ho chceš a jsi schopná mu odpustit…
To sice ano, ale ne jentak. Dostal to dost sežrat a dostává pořád. Ví, co udělal a nemá to taky tak jednoduché. Nečekala jsem s otevřenou náručí. Naopak. Viděl, že se scházím často s kamarádem, a prý žárlil do běla, i když měl tamtu.
@Anonymní píše:
Upřímně nevím, ale to bych mu věřila, že ne. Veškerý volný čas jsme byli spolu, vymyslel romantické nápady (víkendy welness apod.). Nikam ani nechodil, např. s kamarady, kolegy. Jinak řečeno…měl vždycky alibia nic nikdy netajil (např. telefon apod.)
Tak potom nechápu, na co chtěl pauzu, když jste měli tak idylický vztah…a hned skočil po jiné ženské…to byl nějaký fofr…
Ale to záleží teď už jen na tobě, jestli jsi schopná to překousnout…a jestli on je ten nejlepší pro tebe…
@Anonymní píše:
To sice ano, ale ne jentak. Dostal to dost sežrat a dostává pořád. Ví, co udělal a nemá to taky tak jednoduché. Nečekala jsem s otevřenou náručí. Naopak. Viděl, že se scházím často s kamarádem, a prý žárlil do běla, i když měl tamtu.
Na tebe žárlil, ale sám měl jinou… ![]()
@Monchichik píše:
Tak potom nechápu, na co chtěl pauzu, když jste měli tak idylický vztah…a hned skočil po jiné ženské…to byl nějaký fofr…
Ale to záleží teď už jen na tobě, jestli jsi schopná to překousnout…a jestli on je ten nejlepší pro tebe…
Upřímně jsem mu asi já nedávalo dost jasně najevo zájem. Takže asi proto…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat