Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím vás holky, nedělejte z toho tragédii. Všechno funguje, jak má. Pokud by někde nastala chyba, dá se to vždy vyřešit. Nejlepší je zavolat na infolinku výrobce hodinek a problém řešit ![]()
@violetka61 Pokud je výrobce tak ochotný, tak opravdu není co řešit. Ale musíš uznat, že taková ochota vůči zákazníkům se jen málokdy vidí ![]()
@nikka323 Tak to už samotný výrobce neřeší. Na to jsou všechna ta oddělení pro styk s veřejností a zákazníky, infolinky, chaty a podobně. To už řeší jiní lidé než výrobu.
@frame samu mě to překvapilo, ale protože se mi moc nechtělo pátrat po důvodech, rovnou jsem změnila operátora, telefon a bylo hotovo ![]()
@nikka323 Nemám nejmenší problém to uznat
Proto je taky důležité si všímat, když člověk kupuje něco dražšího, jaký je vlastně servis pro zákazníky. Máš to jako my, když jsme minulý měsíc kupovali kotel. Také muž řešil, jaká je dostupnost náhradních dílů a jestli je dost lidí, kteří tyto kotle servisují.
@violetka61 Ano, jasně, takové detaily udělají hodně, hlavně v případě poruch nebo reklamací. Jenže dnes už se taková ochota vidí málokde, většinou jde výrobcům jen o to, co nejvíc prodat a mít pak klid.
@IcePlanet7 píše: Více
Garmin za 30tis vydrží 12hodin.. něco je špatně??? Manžel má solary, nabíjí je tak jednou za měsíc možná mín… Já mám venu sq, nabíjím jednou za týden. A zapnuté mám dost věcí v nich…denně chůze, nebo posilovna a měřím si to s nima.
Ale Garminy Solary určitě nemůžeš porovnávat s běžnými dětskými hodinkami, o kterých byla řeč předtím. Asi je taky rozdíl v tom, jestli hodinky potřebují SIM kartu, nebo jsou jen propojené s telefonem.
@frutina Jakože, kromě té SIMky nevím, jestli bych kupovala Garminy za 30 tisíc dítěti. To už je trochu moc, ne?
@pouni Já bych si tak drahé nekoupila, a už vůbec ne dítěti
Myslím, že optimální cena je tak kolem 2500 Kč. Pro mě aspoň. Není to málo, ale za takovou částku se už dají koupit docela slušně vybavené hodinky.
@pimpia ani já nejsem zastáncem kupovat dětem nejdražší věci. Vždyť oni s tím ještě tak dobře neumí zacházet, můžou spadnout třeba, neví si dávat pozor na věci. A rozhodně nechci, aby je jen proto, že byly drahé, nenosily, nebo abychom se báli, jestli přežijí den ve škole ![]()
@barts93 Právě že děti s takovou elektronikou umí zacházet mnohem lépe, než si myslíme
Mně nepřipadá nutné, aby ty hodinky byly nacpané všemi možnými aplikacemi, které ani nepotřebují a nevyužijí, a navíc pak zbytečně rychle klesá baterie. Když se podíváš třeba na Carneo Tiny, tak ty jednak vypadají jako dětské, nejsou obrovské a mají opravdu jen ty funkce, které im úplně stačí.
@faubi Já si však myslím, že to, jaké funkce by měly mít hodinky, záleží na tom, pro jak staré dítě se kupují. Vždyť je jasné, že třeba druhák na základní škole nepotřebuje to samé jako osmák. Takže s tím, že hodinkám stačí nějaké základní funkce, úplně nesouhlasím. Vždyť, jak jsi napsala, dnes děti umí ovládat elektroniku lépe než rodiče ![]()
@faubi Souhlasím s tím, že méně je někdy více. Tyhle jsou fajn právě proto, že jsou malé, lehké a mají jen základní funkce, které děti opravdu využijí, bez zbytečných aplikací, které by jen vybíjely baterii.
@nikka323 Pravda, že záleží na věku dítěte, starší děti možná ocení víc funkcí, ale pro menší je praktičtější jednoduchost ![]()
@paulita4 Hlavně dětem, které jsou malé a s hodinkami se setkávají poprvé, určitě netřeba kupovat nic složitého. Potom už záleží na šikovnosti a věku, jestli koupit něco složitějšího. Ale zase ty větší děti, myslím tím středoškoláky, podle mě spíš chtějí telefon nebo originální hodinky pro dospělé.