Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@passys2 Jo, přesně tak. To byl první model a ten, o kterém se psalo, je druhý z té série nebo kategorie – nová generace. Není to úplně jiný model, takže podle mě je to tím spíš lepší.
@frutina To mluvíš o těch hodinkách, co se tu zmiňovaly? Jsou ty nejnovější i v různých velikostech, nebo jen v jedné univerzální?
To vážně? To jsem překvapená. Myslela jsem si, že vyrobí alespoň dvě velikosti pro děti podle věku.
@pouni No jasně, hodinky mají různé velikosti. Ale to si musíš porovnávat mezi sebou jednotlivé modely. U každých máš kromě ostatních funkcí a vlastností uvedené i rozměry hodinek a řemínku. Všechno tam je, jen si to musíš pořádně prohlédnout. Pokud si nedokážeš představit, jak by to vypadalo na ruce, tak si to klidně překresli na papír a přilož na ruku. Nejjednodušší způsob.
@frutina Podle mě je lepší jít si je vyzkoušet do nějaké prodejny a přiložit k dětské ruce. Tak je to nejlepší. Ovšem pokud to není překvapení.
@passys2 To určitě, ale asi nenajdeš obchod, kde by měli všechny možné modely hodinek od všech výrobců. A vlastně ani nevím, jestli ty hodinky mají vůbec možnost si je vyzkoušet. Víš jak, ani sluchátka si například nemůžeš jen tak rozbalit a vyzkoušet.
@frutina Zrovna kreslení velikosti ciferníku by mě rozhodně nenapadlo
Je mi jasné, že řemínky se dají i měnit, to asi u všech hodinek. Jen ten ciferník je taky důležitý.
Tak což, kvůli dětským hodinkám bychom si mohli zopakovat kreslení ![]()
Tak promiňte, holky
Já jsem jen hledala způsob, jak to zjednodušit a nemuset obíhat všechny prodejny a doufat, že si ty hodinky vůbec půjdou vyzkoušet. A pak si to pokaždé fotit na ruce nebo co, abyste to mohly porovnat… Do ničeho vás nenutím ![]()
Vždyť stačí zajít do jednoho obchodu a vyzkoušet si je, případně jiné v tom rozměru. Nemyslím si, že na papírku to bude vidět, protože je to dost poddajný materiál, což hodinky rozhodně nejsou.
My jsme hodinky objednávali, neběhali jsme po žádných obchodech, vlastně jsme ani v jednom nebyli. Rozměry jsme řešili tak, že jsme vzali pravítko a porovnali si, kolik je co. Jsou to sice jen milimetry, které rozhodují, ale rozdíl to udělá. Hlavně u dětí, které mají malé a tenké ruce, je to opravdu znát. U chlapů s mohutnějšími zápěstími je to něco jiného, tam je v podstatě jedno, jak velké hodinky si vezmou.
Já teda zkoušela několik levných a vždycky spíš nespokojenost.. nakonec jsem zůstala u applu i když jsou dražší, ale vydrží roky.
@TaMay píše: Více
Mě tedy všechny zkoušené hodinky od applu zklamaly hlavně výdrží baterie a za ty peníze i kvalitou senzorů. To i hodinky od Xiaomi za tři tisíce měří přesněji a mají více a modernějších senzorů. Hlavně jako dospělého by mě štvalo každý den nabíjet, u dítěte si nedovedu představit, že bude každodenní nabíjení dodržovat. U Xiaomi a některých dalších značek není problém nabíjet jednou za 14 dní i při používání pravidelného měření všeho možného a používání GPS. U Apple jsem měl pocit, že jakmile zapnu GPS, tak mi baterka mizí před očima.