Je naše generace divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
9.4.18 18:26
@Anonymní píše:
@divine woman učí mě přítel, když má čas, jinak se učím sama podle lekcí z internetu, do terénu chodím taky, s přítelem se bavím i s cizími lidmi německy ale pořád ještě mám problémy rozumět, je tu hodně cizinců, přízvuků, „nářečí“ a nerozumím tomu tak, jak bych měla. Polovině věcí rozumím, ale odpovědět nedokážu, dělám co se dá, abych se to naučila co nejrychleji, ale někdy a to není čas.

a jaká byla domluva, když ses k nim nastěhovala? Oni za tebe všechno platí, živí tě, poskytují ti ubytování… tak asi chtěli patřičné protislužby za toto, ne? Najdi si raději nějaký intenzivní kurz, přítel asi taky nemá zrovna moc času, když chodí do školy a do práce… tak holt opraš svou samostatnost a začni jednat… nic jiného ti stejně nezbude, pokud ti stávající situace nevyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
10.4.18 19:02

Mně to přijde podle toho co doplňuješ čím dál víc totálně divný. Jak tě vůbec napadlo nastěhovat se k příteli kterej chodí na praxi a studuje, tj. vydělává spíš kapesné než plat, do ciziny kde neumíš jazyk, a řešit to tím že tě učí přítel, kterej je Brňák? :-) :-) :-) Tohle přece není jednání samostatného dospělého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
10.4.18 20:48
@Janasas píše:
Já to vidím takto… Uklízet po bra trovi, je fakt nesmysl, na druhou stranu, pokud třeba dáváš jídlo manželovi na stůl, tka je divné říct, ty si běž..
Samozřejmě si může i ten chlap sám dát, ale taky je otázka kolikrát za den to děláš..
Já manželovi klidně to jídlo na stůl dám, protože on pro mě dělá jiné věci.. Sama píšeš, že přítel že něco učí, nebo tak nějak, taky s tebou musí zabývat určitý čas, který by mohl mít pro sebe, takže dát na stůl mi přijde normální.. a pak mi přijde i logické, dám teda obou.. ale ne posluhovat..
To bych si tam řekla, že nebudeš uklízet bratrovi..
Ale onoje to stejně těžko, já zase nebyla vychovaná, k pořádku- no bordel jsme doma neměli, ale prostě moc jsem nepomáhala, to přiznám, a teda, když jsem přijela např. k manželovi na víkend tak jsem prostě viděla, že je tam uplně normální, že i já něco pomůžu, když už jakoby patřím do rodiny..
např. se grilovalo, tak švagrová nakládala maso, jestli nenakrájím zeleninu, pak jeslti nedonesu na stůl.. atd..
Já bych se na to dívala spíš jako, že si doma.. Protože znám holky v tvém věku, které i mámě dokážou obstarat celou domácnost- automaticky, a pokud tam bydlíš, tak tě berou, že si tam snima..
Nevím, jak často to děláš, ale např. ohřát jídlo, a dát jednu myčku a třeba uvařit jednu kávu za celý den!!! mě přijde uplně normální..
Možná to zlehčuju, ale právě já pracuju s 20 letýma slečnama a, když slyším, co všecho např. jdou pomoct k babičkám- ještě se třeba sadí a nebo tak tak se to fatk nedá srovnám.. Jedna taky bydlí u přítele a ta automaticky bere, že je součástí a říkala, že tchýni- budoucí nasadila veškerou zeleninu-chtěla pomoct..

:potlesk: úplně jsem si vzpomněla, jak jsem ještě, s dnes už manželem, chodila a jezdila k němu na víkendy. Normálně jsem tam věšela prádlo, pomáhala s nádobím, obědem, když se grilovalo tak jsem připravovala na stůl, automaticky jsem se ptala co kdo chce přinést atd atd. Takový revanž za to, že tam spím a jím. I k jeho dědovi jsme jezdili kopat brambory na pole.

Příspěvek upraven 10.04.18 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.18 20:48

@pst007 1) mi to sami nabídli, 2) bydlí tady přes 8let, takže německy umí krásně, 3) u vás v čehách to je kapesné, tady si jako „kapesné“ vydělá slušné peníze, cca 20 000 na české tím, že pracuje jen 3 týdny v měsíci (bohužel Německo je Německo a nájmy jsou tu vyšší, takže na přestěhování to není), za pár měsíců se mu bude plat navyšovat, ale plnou palbu cca 3500euro dostane až když bude mít dostudováno. 3) holt jsem se zamilovala :D

• Citovat
  • Upravit
3739
11.4.18 08:16
@Anonymní píše:
@pst007 1) mi to sami nabídli, 2) bydlí tady přes 8let, takže německy umí krásně, 3) u vás v čehách to je kapesné, tady si jako „kapesné“ vydělá slušné peníze, cca 20 000 na české tím, že pracuje jen 3 týdny v měsíci (bohužel Německo je Německo a nájmy jsou tu vyšší, takže na přestěhování to není), za pár měsíců se mu bude plat navyšovat, ale plnou palbu cca 3500euro dostaneaž když bude mít dostudováno. 3) holt jsem se zamilovala :D

Tak to už dává všechno smysl. :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
11.4.18 09:43

Takyžijeme s přítelovýma rodičemaVe vaření se střídým spřítelovou mamkou. Přítel klidně i uklidí, naskládá vyskládá nádobí z myčky. Pomůže, za což jsem ráda. Mně bude brzo 28 a příteli 30 a žijeme takto spolu 7 let. A být tebou tak bráchovi bych neuklízela. Už je dost starý na to, aby si po sobě uklízel. A dodám k tomu : Jaké si to uděláš, takové to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.18 10:33
@Cullenka19 píše:
Takyžijeme s přítelovýma rodičemaVe vaření se střídým spřítelovou mamkou. Přítel klidně i uklidí, naskládá vyskládá nádobí z myčky. Pomůže, za což jsem ráda. Mně bude brzo 28 a příteli 30 a žijeme takto spolu 7 let. A být tebou tak bráchovi bych neuklízela. Už je dost starý na to, aby si po sobě uklízel. A dodám k tomu : Jaké si to uděláš, takové to máš.

jenže ty oproti zakladatelce chodis do práce a i prispivas na domácnost předpokládám, zakladatelka nemá žádný příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
11.4.18 10:38
@Anonymní píše:
@pst007 1) mi to sami nabídli, 2) bydlí tady přes 8let, takže německy umí krásně, 3) u vás v čehách to je kapesné, tady si jako „kapesné“ vydělá slušné peníze, cca 20 000 na české tím, že pracuje jen 3 týdny v měsíci (bohužel Německo je Německo a nájmy jsou tu vyšší, takže na přestěhování to není), za pár měsíců se mu bude plat navyšovat, ale plnou palbu cca 3500euro dostane až když bude mít dostudováno. 3) holt jsem se zamilovala :D

Tak my už jsme - u vás v Čechách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.18 13:38

@kontramatka jakože jdu po penězích?? :mrgreen: :mrgreen: to fakt ne, poznala jsem ho, když ještě nevydělával :mrgreen: mimochodem - není hezké dělat unáhlené závěry jen proto, že jsem napsala to, co jsem napsala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.18 13:38

@kontramatka jakože jdu po penězích?? :mrgreen: :mrgreen: to fakt ne, poznala jsem ho, když ještě nevydělával :mrgreen: mimochodem - není hezké dělat unáhlené závěry jen proto, že jsem napsala to, co jsem napsala.

• Citovat
  • Upravit
13320
11.4.18 18:18

Tak zase máš skoro jistotu, že on není s tebou kvůli prachům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.4.18 22:39
@pst007 píše:
Mně to přijde podle toho co doplňuješ čím dál víc totálně divný. Jak tě vůbec napadlo nastěhovat se k příteli kterej chodí na praxi a studuje, tj. vydělává spíš kapesné než plat, do ciziny kde neumíš jazyk, a řešit to tím že tě učí přítel, kterej je Brňák? :-) :-) :-) Tohle přece není jednání samostatného dospělého člověka.

Kdyby mi řekla dcera, že se stěhuje za týpkem do Němec a bude tam bydlet a rodiči, řekla bych jí, že se zbláznila. Ne zamilovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
13.4.18 07:04

Hm, ještě mě napadá, není to třeba tak, že tě k nim vzali bydlet s očekáváním že ti pomůžou překlepat začátek v cizí zemi a že po cca 2-3 měsících třeba už si najdeš práci a odstěhuješ se, což se nestalo a oni teď prudí, protože už jim tam vadíš a nechtějí tě vyhodit na ulici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.4.18 15:55
@Anonymní píše:
@pst007 1) mi to sami nabídli, 2) bydlí tady přes 8let, takže německy umí krásně, 3) u vás v čehách to je kapesné, tady si jako „kapesné“ vydělá slušné peníze, cca 20 000 na české tím, že pracuje jen 3 týdny v měsíci (bohužel Německo je Německo a nájmy jsou tu vyšší, takže na přestěhování to není), za pár měsíců se mu bude plat navyšovat, ale plnou palbu cca 3500euro dostane až když bude mít dostudováno. 3) holt jsem se zamilovala :D

3500 euro ma mozna manazer nejakeho podniku, ale rozhodne ne nekdo, kdo se vyucil a ma cerstve dostudovano. Zila jsem v zapadni evrope, neco o platech tudiz vim.

Mohu se prosim zeptat, jaky ucnak s nastupnim platem 3500 tvuj pritel studuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.4.18 20:46

@warita Také by mě zajímalo. V Německu pracuje jeden kámoš na dost odborném řemeslném postu a 3500 éček rozhodně nemá. Jo, a má praxi nejmíň 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová