Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lepší se asi hádat kvůli blbostem než řešit nevěru
neznám nikoho z přátel kdo by byl v „nepodvedeném“ vztahu. Sama to odsuzuju a nedokážu si to představit že bych to odpustila. Takže v rámci být štastní vážit si maličkostí. Ale v dnešní době je to asi normální. Je to kolečko.. ženy brečí že je chlapi podvádí, píšou si s jinýma ale sami dělají z 80% to samé, nekonečné téma.
Já jsem štastná, spokojená za 20 let s manželem. Vzala jsem si ho z velké lásky, miluji ho snad víc než na začátku. Mám vše v co jsem nikdy nedoufala. Pocházím z problémové rodiny, nevěry, nezájem o děti..atd. Mám ůtulný, pěkný domov, vytouženého syna dočkala jsem se až v 28let, pracovitého, veselého, stále pro mě přitažlivého hezkého manžela, vzorného otce.Oba dva jsme toužili po fungující rodině, zázemí, přátelství, partnerství. Spolu dozráváme, stárneme, vyvíjíme se, stále se poznáváme, prošli jsme si kdečím. Přesto jsem šťastná milující manželka, matka. Myslím, že je to o prioritách, morálních zásadách, hodnotách, představách splněných, nesplněných. Já bych byla štastná i za jiných podmínek, ale se stejným mužem, nepotkala jsem za 20 let, lepšího pro mě. I když v krizích často člověk v ten okamžik pochybuje, jsou tu od toho, aby vyzkoušeli vztah, toleranci, kompromisy, empatii, naše priority. Mám ráda život, jsme spokojená, štastná a užívám si to, každý den. Vše může být v okamžiku jinak, život je složitější. Když vidím život a problémy druhých, nemoci, finanční problémy, rodinné tragédie. Pěkný večer.
Hm…no tak nevím teda kde se přišlo na to, že každý druhý pár se rozvádí ![]()
Jinak u mě byly také kryze…nějak jsme to přežily, přetrpěly…ale nevím, prostě neveřím, že to je na celý život. Prostě tak. Ale děti miluju ![]()
Ano ja, teda my
sice uz jsem taky chtela hazet zasnubak do more, ale hormony no
oproti memu minulemu zivotnimu stylu, jsem jak jeptiska ![]()
kazdy hrnec ma nekde svou poklicku…
To jsem ráda, že stále se hlásí ty spokojené a šťastné páry.
@Bazinka krásně napsané.
@Onan nemyslím si, že se každý druhý pár rozvádí, ale o každém druhém páru se možná tak mluví. Nikoho totiž nezajímá to hezké a každý spíš medializuje to nehezké.
@mrs.gendy jéva já jednou hodila snubák po manžovi.
při hádce. řekl mi, že dokud si ho nezasloužím, tak ho od něj neuvidím. Naštěstí mi ho ještě večer sunul na prst:-D protože naše hádky netrvají nikdy dlouho.
Taky se hlásím ![]()
Musím říct že mě těch 40 stran příjemně překvapilo.
@kore
to vždy potěší. O proti smutným diskuzím o nevěře a různých podobných hnusáren ![]()
My se s manželem brali doopravdy z lásky (v mém okolí se totiž většinou berou, protože musí, nebo že je to tak „trochu“ z donucení, nechce se mi to více rozepisovat, ti co znají podobné situace pochopí - jinak dodávám, že všechny tyhle případy tvrdili že je to z lásky (tedy ty ženy)
) no a stejně jak velká láska to byla, tak někdy mám svého manžela plné zuby, vše se obrátilo po narození dcery, nikdy bych si nedokázala představit, že bych byla nevěrná a ted už jsem na to dokonce párkrát pomyslela, ale pořád si říkám, že bych mu to udělat nemohla i přes všechny neshody co ted máme cítím, že ho mám ráda a nechci mu ublížit… jen doufám, že tohle krizové období přejde co nevidět, už to trvá dost dlouho a začínám cítit beznaděj.
@Elis22 jsem si té zprávy všimla, až dneska. To těhotenství mé myšlenky na vše úplně odvrátily
.
Nechci chytračit, ale je opravdu důležité si s partnerem pohovořit o tom co tě trápí. Po narození dítěte se vztah určitě obrátil. Ty se věnuješ více dítěti, než jemu. Tehda si patřila jen jemu. Možná to tak zažiji opravdu i já. Nemůžu nikdy vědět. Ale hodně se otom s manželem bavíme a já upozorňuji na to, že to dítě mě bude potřebovat a že budu unavená a protivná a že bude asi chvíli potřeba, aby byl ve všem nad věcí a vyčkal nějak to obtížné období.
Je to s dítětem spíš nový nádech do vztahu přece. Je spoust ačinností, která se dají dělat společně s mužem i dětmi. Já na to teda spoléhám. Můj manžel to zatím chápe a doufám, že to pochopí i v praxi ![]()
do nevěry se nepouštěj. Z toho by již nešlo se vrátit zpátky. Vrazíš mezi vás kolík jako blázen. Věřím, že nevěra by ti odlehčila, protože do nevěry se netahají rodinné problémy a starosti a jde jen o jednorázovku, ale t ystím budeš muset žít a nic tím nevyřešíš. je to přece jen chvilkové potěšení a žádná jistota. Nemluvě o tom jak bys ublížila sobě i partnerovi.
Já nevěru neuznávám. Promluvit si s partnerem a když ani to nezabere, tak partnerksá poradna. můžete kolem problému chodit a může to být opravdu hloupost.
JINAK HLÁSÍM, ŽE JSEM STÁLE ŠŤASTNÁ ![]()
každým dnem čekáme naší holčičku a nemůžeme se již dočkat. Převážně Já, až ten velký bubínek bude mrčet vedle mě a nebude mě nakopávat při každém pohybu, když se mi zrovna perfektně leží.
Doufám, že i u Vás stále převažuje štěstí nad hrůzostrašnýma myšlenkama. Hezký den
![]()
Ahoj zakladatelko, muzu s cistym svedomim rict, ze verne a statne miluju svyho chlapa:)
Myslim si ze testi v partnerskym vztahu je hrozne moc o komunikaci, co se tyce vttahu, domacnosti, sexu, vychovy deti…nebat se a rict si to. a samozrejme nenechat vztah upadnout do stereotypu a porad na nem delat
@peka83 píše:
JINAK HLÁSÍM, ŽE JSEM STÁLE ŠŤASTNÁ![]()
každým dnem čekáme naší holčičku a nemůžeme se již dočkat. Převážně Já, až ten velký bubínek bude mrčet vedle mě a nebude mě nakopávat při každém pohybu, když se mi zrovna perfektně leží.
Doufám, že i u Vás stále převažuje štěstí nad hrůzostrašnýma myšlenkama. Hezký den![]()
![]()
To mas doma ten typ muze, co si povida s briskem?
![]()
@Electrolux_IV. Oba si snim povidame. Je na tom neco zlého? A jako třeba jen, když dostanu velkou šlupku a řeknu au, tak řekneme třeba no jo miminku se to nelíbí a tak. Ale jako dítě hlasy vnímá a tak proč na dítě nemluvit, že?? kolikrát je v životě člověk těhotnej? Já třeba vím, že teď naposled.