Je tady někdo věrný a šťastný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
13.2.15 08:40

Prošel jsem si skoro celou tuto diskusi a musím se přiznat, že vám i závidím. O sobě vím, že bych nikdy nemohl být své ženě nevěrný a to samé jsem si myslel i o ní. Jenže po 9 letech vztahu (z toho 3 jako manželé) upadl náš vztah do stereotypu - marně jsme se snažili o dítě a manželka to nesla dost těžce. Já pro ni v tomto nebyl (podle ní) dostatečná opora a její náznaky jsem nechápal. Dopadlo to tak, že se sblížila se svým kolegou (navíc se strašným ňoumou) více než je vhodné. Na její několika měsíční avantýru jsem přišel náhodou při přehrávání dat ze starého telefonu do nového. Navíc těsně před vánoci. Tu noc, než jsem na ni uhodil, bych nikomu nepřál. Ráno jsem začal nejvážnější rozhovor mého života. Postupně jsem z ní vše vytáhl a mimo snad dvou věcí jí „úlet“ odpustil a dal druhou šanci. Ví, že je poslední a další nebude.
Od vánoc máme (z mého pohledu) krásný vztah, vše si říkáme a trávíme spolu hodně času. Přesto se manželka bojí budoucnosti a nedokáže pochopit, že jsem jí dokázal bez „trestu“ odpustit. Dokud mi nepřiznala vše, byla v pohodě. Pak si ale uvědomila co mi provedla a jak mi ublížila a od té doby se cítí prázdná, uzavřená a bez emocí, navíc přišla i o chuť na sex (když mi už vyhoví, užije si ho až do konce). V tuto chvíli kvůli tomu vybíráme manželskou poradnu a chci to řešit s odborníkem - nechci o ní po tom všem přijít.

Všem vám přeju, abyste nic z tohoto nemuseli řešit, ale také nebuďte naivní. Žena, o které jsem si myslel, že ji znám, mi dokázala půl roku lhát a přetvařovat se. Nebýt „jedné“ sms, nikdy by se mi k tomu nepřiznala (její slova). A to vše jen kvůli neschopnosti říct mi jasně co cítí a že máme problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
13.2.15 09:39

@Chlap30 to je velmi složitá situace. Ale pokud jsi opravdu „překousl“ tu avantýrku a se svou ženou chceš zůstat, tak si rozhodně zasloužíš být šťastný jako každý jiný. Nikdo neví jak to bude z adevět deset let probíhat v naších vztazích a každý si přeje mít jednoho partnera na celý život. Ale OSUD si umí vybrat né klacky, ale někdy pěkné klády co postaví do cesty dvou lidí.
Věřím, že manželka byla velmi zoufalá z toho, že nejde mít dítě. Na druhou stranu i ty jsi mohl být z téhle situace přece zoufalý a ona měla ocenit i tvou snahu a to, že to nevzdáváš. I když nevím jak si představovala tvou oporu. To zase víš ty v čem jsi selhal. Ale myslím, že muži to tolik neprožívají. Vím i u svého manžela, že těhotenství začal více vnímat i v době, kdy to na mě šlo poznat. Do té doby mu to stále nedocházelo a byla to spíše moje věc :-D. Projít různým vyšetřením a snažit se i jinou cestou o miminko by jí taky odvrátilo přece myšlenky od takových hloupostí jako je úlet s nějakým ňoumou. Teď zase manželka nechápe jakto, že bez trestu jsi jí to odpustil?? Řekla bych jí asi být tebou, že věříš, že jí to hodně štve a že jí to samotnou u vnitř trestá, tak proč bys jí měl ještě chtít ty ublížit, když ty sám se s tím musíš srovnat. Potrestaní jst esvým způsobem oba.
Ono opravdu obdivuji to, že se stím smiřuješ tímhle způsobem. Já nejsem tenhle typ povahy. Nevěru neumím odpouštět. A ani kvůli dítěte bych nezůstala a už vůbec né, když v tom dítě není. Ale vím, že pár takových příběhů tady v diskuzi již bylo, kdy nevěru prostě zvládli a jsou spokojení a šťastní.

Ano manželská poradna je rozhodně rozumný krok, když to nechcete ani jeden ukončit. Po manželské poradně se můžete rozhodnout oba dva jak na tom jste. Naučí Vás určitě i více spolu komunikovat.

Přeji Ti ať se tam najde nějaká rozumná cesta a řešení. A klidně sem kdykoliv přijď si zanadávat, nebo si počíst jen ty hezké příběhy a nabrat nějakou tu naději ať to dopadne jak chce. :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8
13.2.15 09:57

Peka83: děkuji za názor.
Určitě byla chyba v komunikaci i na mé straně, ale neviděl jsem ji jako velký problém a spoléhal se na to, že to dítě spraví. Nenapadlo by mě, že to celé vyřeší takto sobecky.

Ohledně odpuštění: podobně jsem jí to taky sdělil, přidal jsem k tomu, ať to bere jako takový „dárek“ ode mě (když byly ty vánoce).

Samozřejmě, že jsem o budoucnosti uvažoval a rozvod byl jednou z možností - v první chvíli jedinou možností. Ale snažím se vše řešit v klidu a rozumně a odpuštění jsem považoval za logickou volbu. Jistěže mě to co udělala s.re a nikdy na to nezapomenu, ale přesto svou ženu miluji a doufám, že toho v budoucnu litovat nezačnu. Manželka to ví (nenapsal jsem zde nic co bych jí tajil) a o to víc se asi vnitřně trápí.

Jen pro vysvětlení ohledně dítěte: vyšetření máme za sebou a cestu jak to vyřešit oba známe. Zatím volíme (zkoušíme) to snadnější a i levnější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
13.2.15 11:19

@Chlap30
rozhodně nespoléhej na to, že dítě něco spraví. Ani vztah a ani komunikaci. to je opravdu hloupost. Pokud je vztah opravdu pevný vztah je v pohodě, ale pokud je vztah něčím narušený, tak náročnost jak těhotenství a pak i péče o dítě spíše vztah může zničit. To jsem hodně viděla i okolo sebe.

víš spíš je otázkou proč se trápí manželka, když ty se stím umíš poprat? To nechápu? Čekala spíš, že tou nevěrou jí automaticky pošleš někam a tím to celé usnadníš a vyřešíš i za ní? Nebo chtěla, abys jí vyfackoval, nadal??

Zaskočil jsi jí asi svým pohledem na věc, ale nejduležitější je stejně jedno. TY JÍ MILUJEŠ. MILUJE I ONA TEBE? dokáže ti na to bez zaváhání odpovědět a dívat se ti při tom do očí? Nesmíte být ve vztahu jen ze zvyku. To není pak vztah. Nevím kolik Vám dvěma je let.

• Citovat
  • Upravit
8
13.2.15 11:36

Kalkulace s tím, že to dítě spraví byla chybná a vím to už taky. Ona sama prý moc nechápe, proč se tím trápí. Z toho co udělala se cítí sama sebou zhnusená a čím víc jí dávám najevo svou lásku, tím je to pro ni horší. Proto chci (chceme) vyhledat pomoc jinde.
Počítala, že na nevěru nikdy nepřijdu a kdyby ano, dopadne to jako ve filmu - nadám ji do ku…, vyfackuju, bouchnu dveřma a opustím ji. Můj přístup ji hodně překvapil a nevěděla jak se k němu postavit.
Probírali jsme společně co dál a rozejít se nechce, jde na ní vidět, že ji na mě záleží a lituje toho co provedla. Ale „miluji tě“ mi říct nedokáže (vysvětlení viz první post). Já to od ní ani slyšet nepotřebuji, vidím to na ní. Těžko se mi to popisuje, člověk musí být u toho.

Jedna z těch „dvou věcí“ co jí odpustit nedokážu je důvod zahnutí. Z mého pohledu to byla „blbost“, která se dala vyřešit rozhovorem nebo manželskou poradnou. Ona ji vyřešila tím nejstupidnějším způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.2.15 12:40

Tobě musí žena říct, že tě miluje? Ty to nepoznáš z jejího výrazu poté, co jí to řekneš ty?
Nečekám od MP přeprogramování, čekám, že ji zbaví nějakého jejího bloku. Pokud MP vyhodnotí problém jinde, ať nám doporučí někoho jiného. Za zkoušku mi to stojí a nechci se zpětně ohlédnout a litovat něčeho, co jsem měl udělat a neudělal.
Nevím jestli je to osudová láska a nemyslím si, že bych jinou nenašel. Nechci kvůli její jedné chybě zahodit skoro 10 let společného života.

Kdyby o mě vážně nestála, mohli jsme to ukončit. Materiálně by nestrádala ani ona ani já. Navíc jsem ji jasně řekl, že pokud mě nechce, ať mi to řekne a já bez boje vyklidím pole.

Prvním postem jsem se jen snažil zareagovat na množství pozitivních zpráv ostatních členů, jak si jsou jisti věrností svých partnerů. Nechci se nechat zatáhnout do nicneříkajících diskuzí o mojí hloupnosti, naivitě a nevím ještě čeho (což se zde děje v každém threadu na toto téma - @boy by mohl vyprávět ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
13.2.15 12:56

@Chlap30 Jestli byla u vás chyba v komunikaci, tak se nedá říct, že jste měly kvalitní vztah a tam je opravdu těžké být naivní a myslet si, že by se nemohlo nic stát.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
13.2.15 13:04

@Chlap30 Myslím si, že se cítí provinile vůči tobě, zvlášť pokud jsi se takhle zachoval. Kdyby jsi ji nadal, řekla by si, blbec jeden a jela by dál, ale ty jsi ji postavil před situaci, kdy najednou vidí, jaký jsi dobrák a stydí se před tebou a před sebou. Můj manžel taky říká, že by mi nemohl být nevěrný z důvodu, že by si to neobhájil sám před sebou.

• Citovat
  • Upravit
593
13.2.15 13:37

@Chlap30 Já zkušenost nemám, ale pokud s tebou žena chce zůstat a je ochotná pracovat na změně, šance vztahu je dobrá volba. Odpuštění není slabost, i kvůli sobě člověk potřebuje druhému odpustit, i kdyby ze vztahu nic nebylo. Jinak se to může projevit i v dalších vztazích. Pokud jste ochotní se po odpuštění usmířit a obnovit důvěru, může vztah pokračovat. Poradna je fajn, ale stává se, že si člověk s tím, koho tam potká nesedne, takže klidně hledejte na víc místech.

Jinak u nás taky dlouholetý vztah, který bych neměnila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
22.2.15 17:16
@Žlababák píše:
„@Chlap30“Pak se ukázalo, že jsem byl jen pohodlnou rezervou. Ten bezpečný přístav, kam se může vrátit, když jí nevyjdou její avantýry.

S tímhle musím souhlasit. Můj manžel takhle byl s holčinou 4,5 roku a z toho mu 3 roky byla nevěrná a jako bonus spala i s jeho nejlepším přítelem. a MŮJ chlap byl tehda prostě pro ní jen takový pitomeček co nic nerozpozná a naivně jí všechno žere. Rozešli se a on si myslel, že se rozešli proto, že prostě už se ani jeden nemilovali a chtěli to oba ukončit, protože asi půl roku měli nějakou tu krizičku. On to chtěl ukončit a ona také. A pak se vše provalilo. Až po rozchodu zjistil veškeré její nevěry. 8 můžů se kterými mu zahýbala. Uvědomil si kolik času sní zapykal úplně zbytečně. Kolikrát nebyl sní v mnoha věcech spokojený a ani vzhledově ho nijak neoslovila, ale pořád žil v tom, že je to hodná věrná holka, tak se nějak vždy snažil vztah udržovat. Vlastně s někým koho vůbec neznal chodil. Ona tvrdí, že byla mladá a hloupá, protože sním byla od jejich 15 let do jejich 19 let jeho 23 let, ale já myslím, že tohle je v povaze. I kdyby byla mladá blbá do 18 let a nic mu neřekla, tak později mohla mít přece rozum. Je to prostě v povahách lidí. Já nezahnula ani v 15 a ani ve 30. prostě mě se nevěra hnusí. A lidí by si měli lidí vážit.
S bývalým manželem jsme byli spolu 7 let a nikdy jsem mu nevěrná nebyla. Jezdil kamionem a já viděla nevěru všude I U LIDÍ CO SPOLU BYLI SKORO DENNO DENNĚ. A byla jsem hrdá na to, že já taková nejsem. Náš vztah ztroskotal na tom, že každý jsme měli jiné představy o budoucnosti. Já chtěla alespoň dvě děti a muže mít doma alespoň co druhý den. On druhé dítě nechtěl ani omylem a kamiony a cestování byl prostě splněný sen. Já mu sny brát nechtěla, ale svou vidinu budoucnosti sem si taky brát nechtěla. Ale jak říkám nebyla jsem mu nevěrná, protože ty roky co jsme spolu byli jsem si jej jako člověka vážila.

Dneska jsem šťastná já se svým manželem, který nevěru také odsuzuje. vážíme si jeden druhého a Milujeme se strašně moc a 16.2. jsem mu porodila jeho první miminko holčičku Laurinku.
Můj ex manžel je také spokojený se svou partnerkou a jejíma dětma a také jí nepotkal hned a dokonce nejezdí ani kamionem.
A ex přítelkyně mého muže co mu zahýbala je teď taky spokojená se svým partnerem po nějakých nevydařených vztazích. Hold prostě někdy nám osud do cesty vyšle ty nesprávné lidi. A nemusí se to ukázat za měsíc nebo za rok. Klidně i za deset let, ale důležité je najít tu správnou cestu v životě s tím správným partnerem a neudržovat vztah jen z nějakého zvyku. Život máme opravdu jen jeden. A NEMŮŽEME HO ZTRÁCET VEDLE NESPRÁVNÉHO ČLOVĚKA, KTERÝ SI NAŠÍ LÁSKU ANI NEZASLOUŽÍ.

• Citovat
  • Upravit
peka83
22.2.15 17:19

@Chlap30 ale to je případ od případů. Máš chuť něco zkusit a vyhledat pro vás pomoc a tak toprost ězkus. vidíš v tom naději. Nikdo ti tu naději brát nesmí. Je to tvé rozhodnutí a kecy okolo jsou dobré na vyslechnutí, ale názor si stejně vždy musíš udělat ty sám a tvá žena.

• Citovat
  • Upravit
323
11.12.15 20:35

@peka83 je mi to opravdu moc lito. Pokazde kdyz si na to vzpomenu, vzenou se mi slzy do oci. Vubec si to nedokazu predstavit. Rodine posilam hodne sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
11.12.15 21:26

@MartinaIrena jj, ono to se ani nedá nijak komentovat.
@kaarcuulkaa já řvu pokaždé, kdy na to pomyslím, nebo když na jejim Fb vidím fotečky Adi. Ale Adík už má pokoj. Ted jen rodiče musí toho klidu dostat, časem. A i Ondík, který to psychicky taky nese hrozně těžce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky