Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kačus82 Jo já tyhle chuděry, které si tu honí triko na cizím neštěstí taky nesnáším. Ale tenhle životní příběh je už dost síla. Zakladatelka si to takto uspořádala sama. Nikdo ji do ničeho nenutil. Podle jejích dalších komentářů se s chlapem nerozvede. Co jí chceš jako jiného poradit, než rozvod?
@Anonymní píše:
Ono to je celé složité, má rodina je věřící, tak poslouchám, že když nepije a nemlátí mě, že to je dobrý a že si s dětmi hraje. Ale to podle mě není vztah. Řešila jsem to s ním už několikrát, vždy to dopadlo, že se zbytečně urážím, že jsem nikdy neměla důvod se naštvat. Když jsem mu napsala, že v takovém divném vztahu žít nechci, tak nereaguje a přijede si jako by se nic nedělo.
Oblečení tu samozřejmě má, ale jen některé, ostatní věci má u maminky, kde spí, než jede do Prahy nebo když přijede z Prahy. Nikdy nepřijede rovnou za námi. Včera mi oznámil, že bude mít týden volna, aby mamince opravil záchod (chudák musí spoustu let žít v rozbouraném baráku), a že tedy bude pracovat u ní a za námi se prý taky někdy přijede podívat. A to maminka bydlí 20 km od nás.
Myslím, ze sis o svém muži v duchu vytvořila nějaký obrázek a marně doufala, ze se podle nej bude chovat. Podobně sis vysnila deti a rodinu, ale skutečnost je proste jiná. Obavám se, ze jsi nezvolila toho pravého tatínka. Chápu, ze se svých představ a cílů nechceš vzdát, ale čím dřív otevřeš oči a svůj život změníš a nasmerujes jinam, tím dřív budeš moci byt opravdu šťastná.
@MP Krista Ale jo, psala o tom:
„Po roce vztahu jsem měla zdravotní problémy a vypadalo to, že bych nikdy nemusela mít děti, tak jsme se domluvili, že to zkusíme. Vyšlo to hned napoprvé“
a to spolu nebydleli, ona u rodičů a on nevím kde
@S.Berankinová píše:
@Kačus82 Jo já tyhle chuděry, které si tu honí triko na cizím neštěstí taky nesnáším. Ale tenhle životní příběh je už dost síla. Zakladatelka si to takto uspořádala sama. Nikdo ji do ničeho nenutil. Podle jejích dalších komentářů se s chlapem nerozvede. Co jí chceš jako jiného poradit, než rozvod?
No, nastesti je ona s detmi u rodicu a on nejake penize vozí. To uz jsem na eM zazila smutnejsi pribehy-azylaky, ziti sice v domacnosti, ale bez penez a nemaji kam jit, zato muz je ponizuje atd. Ze nevyjde vztah, to se stává, proste on neni rodinny typ, ale ona chtela deti a ma je, zjevne v tu dobu nikdo lepsi nebyl. To fakt neni tragedie.
Podle me, potrebuje z nej vyrazit co nejvic peněz (a to myslim naprosto vazne, ne na sminky, ale na deti) a pak muzou byt klidne kamaradi s vyhodama nebo tak neco. Nerikam ideal, ale co jineho, kdyz je on na baterky, ale ona ho ma jeste porad rada ![]()
@Anonymní píše:
Ono to je celé složité, má rodina je věřící, tak poslouchám, že když nepije a nemlátí mě, že to je dobrý a že si s dětmi hraje. Ale to podle mě není vztah. Řešila jsem to s ním už několikrát, vždy to dopadlo, že se zbytečně urážím, že jsem nikdy neměla důvod se naštvat. Když jsem mu napsala, že v takovém divném vztahu žít nechci, tak nereaguje a přijede si jako by se nic nedělo.
Oblečení tu samozřejmě má, ale jen některé, ostatní věci má u maminky, kde spí, než jede do Prahy nebo když přijede z Prahy. Nikdy nepřijede rovnou za námi. Včera mi oznámil, že bude mít týden volna, aby mamince opravil záchod (chudák musí spoustu let žít v rozbouraném baráku), a že tedy bude pracovat u ní a za námi se prý taky někdy přijede podívat. A to maminka bydlí 20 km od nás.
Ono bohužel od začátku všechno špatně - Ty bez vlastního bydlení u rodičů, chlap dělá načerno a bydlí kdovíkde a do toho děti - ted se budeš muset zaměřit hlavně na ty děti, aby se to finančně utáhlo a Ty půjdeš stranou.
Opravdu si propočítat peníze, jestli je lepší to vést dál takhle anebo se rozvést a alimenty.
A děkovat rodičům, že Tě tam nechají a pomohou.
Jj moralizování je k ničemu, co bychom dělaly na zakladatelčinem místě? Já bych asi od něj odešla. Rodina by te mela podpořit. Promluv si s nimi. Jestli chtějí mit šťastnou dceru i vnoučata, pochopí tě a pomohou. Jestli je pro ně důležitější nestabilní, ale úplná rodina za kazdou cenu, osamostatnila bych se sama. Jak tu nekdo napsal, je to tvůj život.
@S.Berankinová píše:
@MP Krista Ale jo, psala o tom:„Po roce vztahu jsem měla zdravotní problémy a vypadalo to, že bych nikdy nemusela mít děti, tak jsme se domluvili, že to zkusíme. Vyšlo to hned napoprvé“
a to spolu nebydleli, ona u rodičů a on nevím kde
Omlouvam se, to jsem přehlédla. Ale trocha ženské sounáležitosti by třeba pomohla víc ![]()
@MP Krista píše:
Omlouvam se, to jsem přehlédla. Ale trocha ženské sounáležitosti by třeba pomohla víc
jooo s ženskou sounáležitostí souhlasím, takže mi ho sem podejte a já mu vysvětlím, jak se má chovat manžel a otec
mě tenhle vzorek mužské existence prostě vytáčí doběla, jistěže to není chyba jen zakladatelky, on se na všem podílel úplně stejně, jenže pro nás ženské to bohužel končí vždy špatně, chlap vychechtaný a ženská bez peněz s dětmi na krku, no ale zase má ty děti a to jsou největší její životní výhry
jenže takových životních zkušeností tady čtu denně hromady, a je to strašně smutné
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem s manželem 6 let, z toho 2 v manželství. Máme spolu 2 děti (4 roky a 1 rok). Ze začátku vztahu to celkem fungovalo, vídali jsem se jen o víkendech. Já měla práci a bydlela jsem dál. Po roce vztahu jsem měla zdravotní problémy a vypadalo to, že bych nikdy nemusela mít děti, tak jsme se domluvili, že to zkusíme. Vyšlo to hned napoprvé, což byl celkem překvapen. Poté sliboval, že opraví byt v baráčku u své matky, abychom tam mohli bydlet. Do té doby jsem bydlela ve volném bytě u svých rodičů a on za mnou jezdil jen na návštěvu. Když se syn narodil, tak u nás přespal asi po měsíci, vždycky přijel tak na 2 hodiny za týden. Že měl moc práce. Vlastně u nás nikdy nebydlel. Myslela jsem, že svatbou se to změní, pak jsme se domluvili, že aby syn nebyl jedináček. Tak se zadařila krásná dcerka. Manžel do loňského roku dělal jen práci načerno, takže jsem většinou živila rodinu já, protože i když furt někde něco dělal, tak si toho moc nevydělal. Nakonec kvůli dětem ho u sebe zaměstnala jeho příbuzná, abychom mohli děti odepisovat z daní a tak. Tak pracuje v Praze a k nám jezdí tak na jednu noc o víkendu.
Manžel hrozně spoléhá, že bydlím u rodičů, že ve všem mi pomůžou, pohlídají a tak. On se v naší domácnosti nikdy o nic nestará. Zajímá se jen o sebe a všem okolo jen lže. Stále si bere volno v práci, aby mohl dělat svoji práci načerno. Už spolu ani nežijeme. On o mě nejeví vůbec žádný zájem, už víc jak rok mezi námi nic není, ani polibek. Když jsem se ho na to zeptala, prý jsem nic neřekla, že bych měla zájem. O tom, že bych si někam vyrazila bez dětí si můžu leda jen nechat zdát, vždycky říká, že by si mohl taky jít pryč. Přitom v Praze po večerech má dost volna a netuším co dělá. Za celý týden se na děti zeptá jen jednou, víckrát se neozve.
Už ani nevím jestli chci v tomto vztahu kvůli dětem zůstávat. Začínám kolem sebe vidět, jak by se měl muž chovat ke svým dětem a ke své ženě, ale takto to rozhodně není. Musím se starat o všechno sama ( domácnost, děti, část zahrady, auto).
Podotýkám, že manžel je o 11 let starší a vlastně nikdy s nikým nežil. Je samotář, nespolečenský a chce mít svůj klid, což proto udělá cokoliv. Nevím jak dál.
já to mu nerozumím, když se rozejdete, nic se nezmění (vyjma té noci jednou v týdnu). Jediné co se změní je to, že ti bude muset posílat alimenty, takže předpokládám, že finančně si o trošičku polepšíš. Jinak změna žádná. Takhle se zahrabat. O rodinu s tebou evidentně vůbec nestál. Tak proč se budeš trápit. Takhle milující otec a manžel rozhodně nevypadá
Zakladatelko, nezlob se na mě, ale vy jste nikdy žádný vztah nebo manželství neměli. Chlap pouze splnil úlohu dárce genetického materiálu a toť vše. Tohle „soužití“ nebo jak to nazvat, nelze snad považovat ani za přátelství s výhodami.
@hani28 píše:
A nema nekoho jineho? V podstate celych 6 let vztahu se vidate jednou do tydne s bidou?Nikdy jste vlastne spolu nebydleli, nezili, chodi tam k vam jen na navstevu… to neni vztah, to budes mit na stejno kdyz se rozvedete a jednou za tyden prijde za detma.
ani bych se nedivila, kdyby jinde měl nějakou jinou (popř. jinou rodinu) a sem jezdil tak aby se neřeklo, když se mu to hodí ….
@Anonymní píše:
takže protože doma řekli, tak to s ním ignorantem doklepeš do důchodu…vsadím se, že natrvalo se k tobě přestěhuje až v okamžiku, kdy mu nebude mít kdo měnit plínky.
Vždyt vy jste reálně spolu vlastně nikdy nebyli! Takže rozchodem nemáš co ztratit, naopak ![]()
To je neuvěřitelné, já bych si hned našla nového chlapa, tohle fakt ne.
Zakladatelko, vy jste nikdy žádný vztah neměli. To co ty teď řešíš, mají ostatní vyřešeno ještě před tím, než mají děti a normálně ještě před nimi fungují jako pár a rodina. Vůbec nechápu, že si za takových podmínek děláš s někým děti. Kdyby naivně to první, ale vědomě si do tohoto nevztahu přivedeš další
Ve skutečnosti ty nemáš žádného partnera (manžela jen papírově) a děti prakticky nemají žádného tátu. Jejich biologický otec spíš funguje jako občasný strejda. Rozchodem se pro tebe ani nic nezmění, celou dobu si stejně každý žijete vlastní život.
@hani28 píše:
A nema nekoho jineho? V podstate celych 6 let vztahu se vidate jednou do tydne s bidou?Nikdy jste vlastne spolu nebydleli, nezili, chodi tam k vam jen na navstevu… to neni vztah, to budes mit na stejno kdyz se rozvedete a jednou za tyden prijde za detma.
to mě taky napadlo… jestli on v té Praze nemá další rodinku…