Jiná představa manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.9.19 09:23

To, že v Praze nikoho nemá, to asi vim. Bydli totiz u pribuznych, ale prý večery tráví na tabletu a co tam hleda, to nikdo neví.
Ma rodina hlavně řeší, aby děti nepřišli o tátu, ze prý když vozí peníze a občas přijede, tak ho tak mám nechat. Podle me, kdyz se rozvedu, tak on za dětmi jezdit nebude.
Kdybych nebydlela u rodicu a oni mi napomáhali s dětmi, tak bych ho asi uz dřív kopal někam. Uz k němu nic necítím, ani bych nemohla po tom jak se ke me chová, jako ke sluzce.Za děti jsem strašně ráda, jsou zlaticka. Za neschopného otce nemůžou.
Popravdě se objevil někdo, kdo by měl o nás zájem, jen jsem opatrna a musim zjistit, jestli by to bylo pro nás lepší. I když si myslím, ze by bylo asi cokoliv lepší.

• Citovat
  • Upravit
2805
6.9.19 09:24
@Anonymní píše:
To, že v Praze nikoho nemá, to asi vim. Bydli totiz u pribuznych, ale prý večery tráví na tabletu a co tam hleda, to nikdo neví.
Ma rodina hlavně řeší, aby děti nepřišli o tátu, ze prý když vozí peníze a občas přijede, tak ho tak mám nechat. Podle me, kdyz se rozvedu, tak on za dětmi jezdit nebude.
Kdybych nebydlela u rodicu a oni mi napomáhali s dětmi, tak bych ho asi uz dřív kopal někam. Uz k němu nic necítím, ani bych nemohla po tom jak se ke me chová, jako ke sluzce.Za děti jsem strašně ráda, jsou zlaticka. Za neschopného otce nemůžou.
Popravdě se objevil někdo, kdo by měl o nás zájem, jen jsem opatrna a musim zjistit, jestli by to bylo pro nás lepší. I když si myslím, ze by bylo asi cokoliv lepší.

A co bys chtěla tedy ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.19 09:27

Nekdy si rikame, ze je ten život nefér, těžký, atd. Je to ale o pohledu na věc. Proč je těžký, proč nefér?. Proč se někdo má dobře, má prachy, skvělý vztah, zdravé děti a někdo ne? Ano vysníme si skvělou budoucnost a pak najednou přijdou problémy a my sedíme sklesle, čteme na e miminu, kdo je na tom hůř, žádáme rady, pohledy nezaujatých. Já to dělám taky a vždy ufff, když je na tom nekdo hůř. Vzdy jsem delala jen to, co si přál druhý. Kamarádi, rodiče, partneři, všichni. A vite jak jsem dopadla? Nesebevědomá ženská, která si nevěřila. Ale došlo mi, ze pokud budu brečet u diskuzí na e miminu, možná mi to pomůže si srovnat myšlenky, ale jinak činy za mne nikdo neudělá. Tu skvělou budoucnost má každý z nás před sebou. Jen chtít, vzepřít se a jít do toho. Je to tvůj a jenom tvuj život. A můžeš být šťastná, ale musíš pro to neco udělat? Nelíbí se ti vztah jaký máte? Změň to. Není to lehké, ale jestli s tím nic neudělaš, odneses to ty a děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.19 09:27

@hopsalka popravdě nějak nevím. Nechtela bych s dětmi zůstat sama. Ale take nechci zit uz tento zivot. Budu se muset brzo rozhodnout, dokud jsou děti malé a nebudou to tolik vnímat.

• Citovat
  • Upravit
2805
6.9.19 09:31
@Anonymní píše:
@hopsalka popravdě nějak nevím. Nechtela bych s dětmi zůstat sama. Ale take nechci zit uz tento zivot. Budu se muset brzo rozhodnout, dokud jsou děti malé a nebudou to tolik vnímat.

Odpověděla sis sama.

1. V podstatě nechceš vést dosavadní způsob života = rozvod
  2. Nechceš zůstat sama. V současné době sama jsi, takže abys měla někdy v budoucnu šanci mít plnohodnotnou rodinu s chlapem, který tě a tvé děti bude mít rád, musíš tomu dát šanci a jít té možnosti naproti = rozvod
  3. setrváš-li v současném vztahu, nic se pro tebe nezmění (což nechceš jak jsi řekla) a navíc budeš navždy sama, neboť tvůj současný manžel BOHUŽEL nemá důvod cokoli měnit. Z toho bohužel vyplývá jediné: rozvod
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40521
6.9.19 09:34
@Anonymní píše:
Popravdě se objevil někdo, kdo by měl o nás zájem, jen jsem opatrna a musim zjistit, jestli by to bylo pro nás lepší. I když si myslím, ze by bylo asi cokoliv lepší.

A dovedeš se o vás postarat finančně bez rodičů?

Myslíš, že Ty alimenty nebudou směšně malé proti tomu, co máte od manžela ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.19 09:52

@free333 nyní ob měsíc nejake peníze dostávám, v loni jsem nedostala za cely rok skoro nic, vše jsem táhla ze svých úspor. Když jsem si stěžovala ze uz nemám peníze, tak řekl.. to je koloběh, nekd, peníze jsou a někdy nejsou. A nestaral se. Kdybych měla dostávat alimenty, tak si myslím, ze bych byla za 2000 rada. Což bohužel je o dost min než dává nyní. K ridicaku mam ještě vedlejší příjem, tak si myslin, ze i bez jeho peněz bych rodinu dokázala uživit.

• Citovat
  • Upravit
7188
6.9.19 09:56

Tak to je masakr 8o taky se s přítelem vidíme málo, kvůli práci a dětem furt pendluje a má to komplikovaný, ale do doby, než si to nějak adekvátně vyřeší, bych určitě neplánovala manželství a tuplem už ne děti. Jdi od něj, jsi samostatná jednotka, celkem nemáš co řešit, a takhle strávit celej život, to je bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
6.9.19 09:56

A když od sebe půjdete pryč, změní se vůbec něco?  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
6.9.19 09:57
@Anonymní píše:
@free333 nyní ob měsíc nejake peníze dostávám, v loni jsem nedostala za cely rok skoro nic, vše jsem táhla ze svých úspor. Když jsem si stěžovala ze uz nemám peníze, tak řekl.. to je koloběh, nekd, peníze jsou a někdy nejsou. A nestaral se. Kdybych měla dostávat alimenty, tak si myslím, ze bych byla za 2000 rada. Což bohužel je o dost min než dává nyní. K ridicaku mam ještě vedlejší příjem, tak si myslin, ze i bez jeho peněz bych rodinu dokázala uživit.

Vážně, jak se sebou můžeš takhle nechat orat? A je tvoje rodina při smyslech, že to ještě obhajují? Vždyť ty děti tátu nemají. A nikdy neměli podle tvého líčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
6.9.19 10:20

Tak upec buchtu a v tom tydnu dovolene se s detmi za nim k mamince jedte podivat, at vidis, jestli ti lze nebo ne. Mozna ti to pomuze v rozhodovani, kdyz uvidis, jaky je tam zajem vas videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
6.9.19 10:26
@Anonymní píše:
Když vám muž, co ho milujete, slibuje, jak bude pomáhat a bude s námi bydlet, že si najde práci v okolí, aby mohl být s námi, tak jsem mu věřila. Hlavně on dokáže oblnout i jiné lidi a všichni mu ty lži věřej. Tak jsem taky naletěla.
Vyřešit si to budu muset samozřejmě sama, alimenty asi moc velký nebudou, jelikož má smlouvu na minimum a dokázat, že dělá načerno nemám jak, žádné podklady, ani výpisy nejsou. Peníze tento rok nosí, tak to je lepší.
Ano, asi si za to mohu sama, ale věřila jsem těm jeho slibům.

vždyt vy ani partneři nejste :? A jestli to někomu v okolí přijde normální tak fakt není. I Ti co makají přes týden mimo domov jsou s rodinou o víkendu, ve volnu jsou rádi doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34340
6.9.19 10:26
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem s manželem 6 let, z toho 2 v manželství. Máme spolu 2 děti (4 roky a 1 rok). Ze začátku vztahu to celkem fungovalo, vídali jsem se jen o víkendech. Já měla práci a bydlela jsem dál. Po roce vztahu jsem měla zdravotní problémy a vypadalo to, že bych nikdy nemusela mít děti, tak jsme se domluvili, že to zkusíme. Vyšlo to hned napoprvé, což byl celkem překvapen. Poté sliboval, že opraví byt v baráčku u své matky, abychom tam mohli bydlet. Do té doby jsem bydlela ve volném bytě u svých rodičů a on za mnou jezdil jen na návštěvu. Když se syn narodil, tak u nás přespal asi po měsíci, vždycky přijel tak na 2 hodiny za týden. Že měl moc práce. Vlastně u nás nikdy nebydlel. Myslela jsem, že svatbou se to změní, pak jsme se domluvili, že aby syn nebyl jedináček. Tak se zadařila krásná dcerka. Manžel do loňského roku dělal jen práci načerno, takže jsem většinou živila rodinu já, protože i když furt někde něco dělal, tak si toho moc nevydělal. Nakonec kvůli dětem ho u sebe zaměstnala jeho příbuzná, abychom mohli děti odepisovat z daní a tak. Tak pracuje v Praze a k nám jezdí tak na jednu noc o víkendu.
Manžel hrozně spoléhá, že bydlím u rodičů, že ve všem mi pomůžou, pohlídají a tak. On se v naší domácnosti nikdy o nic nestará. Zajímá se jen o sebe a všem okolo jen lže. Stále si bere volno v práci, aby mohl dělat svoji práci načerno. Už spolu ani nežijeme. On o mě nejeví vůbec žádný zájem, už víc jak rok mezi námi nic není, ani polibek. Když jsem se ho na to zeptala, prý jsem nic neřekla, že bych měla zájem. O tom, že bych si někam vyrazila bez dětí si můžu leda jen nechat zdát, vždycky říká, že by si mohl taky jít pryč. Přitom v Praze po večerech má dost volna a netuším co dělá. Za celý týden se na děti zeptá jen jednou, víckrát se neozve.
Už ani nevím jestli chci v tomto vztahu kvůli dětem zůstávat. Začínám kolem sebe vidět, jak by se měl muž chovat ke svým dětem a ke své ženě, ale takto to rozhodně není. Musím se starat o všechno sama ( domácnost, děti, část zahrady, auto).
Podotýkám, že manžel je o 11 let starší a vlastně nikdy s nikým nežil. Je samotář, nespolečenský a chce mít svůj klid, což proto udělá cokoliv. Nevím jak dál.

Nevíš jestli máš v tomhle vztahu zůstat kvůli dětem? Vždytˇtáta pro ně je jen jako cizí pán, co se občas na hodinu staví :think: To není vztah, nejste rodina. Platí ti na děti asponˇ? Co tě vedlo k tomu, žít takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
6.9.19 10:36
@Katka372 píše:
A když od sebe půjdete pryč, změní se vůbec něco? :nevim:

Podle mne se změní jedna důležitá věc. Nebude mít ona k němu vyživovací povinnost (tu teď mají vzájemnou) a nebude za něj ručit za případné dluhy. Teď o žádných nepíše, ale to neznamená, že jednou to tak být nemůže.
A co se týče návštěv děti, tak ty přeci může navštěvovat dál. Peníze jí v podstatě stejně nedává.
Za mne jednoznačně rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.19 10:53

@arinecka že jí nasliboval jak se vše změní. Po svatbě nic, po prvním dítěti nic, po druhém… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí