Kaufland

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
26.9.06 12:45

No to jsou syčáci. To je mi tě líto a úplně tě chápu jak se cítíš. Zkus to napsat do nějakých vašich místních novin, ať si to lidé přečtou a chtěj veřejnou omluvu také do novin. Tím by se ti mohlo ulevit. Držím palečky a už bych tam taky nešla,jsou to teda parch… pardon věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
26.9.06 12:49

Zkušenosti s ochrankou? Tak ty mám, hned několikanásobné:

Případ první

Je mi asi 15, bydlíme na malém městě, jdu nakoupit. Nakoupím, zaplatím, odcházím. Před obchodem, na parkovišti, mě zastaví chlapík v černé uniformě, že jsem něco zapomněla zaplatit. Ptám se, co to tedy je (stát se to může, ne). Papírové kapesníčky (jeden balíček). Řekla jsem mu, že ty jsem nekupovala, ale jestli chce, tak mu ty dvě koruny dám. Naštěstí mu to stačilo.
Byla jsem z toho přesto špatná, tak mi doma vysvětlili, že to nejsem já, kdo má dokazovat, že jsem nic neukradla, ale oni, že jsem něco ukradla.
Tady dodávám, že mě opravdu mohl vidět, jak vytahuju ten jejich balíček z kapsy (a smrkám), protože jsem ho tam měla z dřívějších dob. Mám totiž alergickou rýmu a tenkrát to byla jediná samoobsluha u nás. Navíc nejbližší obchod.

Případ druhý
Jen o pár let později jsem jela do Prahy. Před zpáteční cestou jsem si chtěla koupit něco k jídlu, a cestou na nádraží jsem to vzala přes Václavák a Meinl. Při vstupu :! do obchodu jsem jim to tam rozblikala a rozhoukala. Sama jsem se vylekala, jak je to možné. I přistoupil ke mě ochranář a ať mu ukážu kapsy. Tak jsem je ukázala. Nic. To už ale zavětřil kolega, že se něco děje, a přispěchal na pomoc. Už ani nevím, jestli mi něco řekl, ale sundal mi batoh a začal z něj vyndavat věci.. Dokonce se pamatuju, jak ten první si na mě vytahoval kalhoty - prostě měl strašnou radost, že mě ulovil. Strašné! Nevěděla jsem vůbec, co mám dělat. Tatínkova věta o důkazu tady nefungovala, protože ten vlastně měli. Už nevím, jestli jsem něco četla, nebo to byl instinkt, ale něco mi říkalo, že to nesmí a myslela jsem na policii.. Jenže jsem nebyla schopná ničeho. Navíc jsem to chtěla mít co nejdřív za sebou, jel mi vlak..(A obávám se, že ani dnes, ani po tomhle bych se dneska nezachovala jinak, je to prostě tak hrozný pocit..)
Nakonec se zjistilo, že to byla jedna z knížek z Britské rady, snad slovník. Čárové kódy tam používali taky. Myslím, že se mi ani neomluvili, spíš byli zklamaní, že jim to nevyšlo, když to vypadalo tak nadějně :(
Na rohlík jsem ani nepomyslela, otočila se a na ulici se strašně rozbrečela. Doma mě maminka vyslechla, řekla, že je to na stížnost, ale na tu nedošlo. (Dneska, když mě něco fakt namíchne, tak stížnosti píšu sama.)

Případ třetí - spíš pro zasmání
Nakoupila jsem, a najednou mě oslovila (snad dokonce jménem) ochranka, ať jdu s nimi. Dovedli mě do kanceláře a vítězoslavně mi předali moji kabelku s peněženkou a doklady, co mi ji asi měsíc předtím kdosi ukradl. Respektive jsem ji nechala v trolejbusu :oops: .
Ten hodný pán poznamenal, že: „byla u nich v odpadkovém koši, že v peněžence sice už žádné peníze nejsou, ale doklady ano - i když - vy už asi máte nové, že?“ Tak tuto domněnku jsem mu potvrdila.
Pozitivní je to, že občas opravdu sledují ty kamery a že mě tam objevili. Akorát nechápu, proč čekali, až někdy půjdu nakoupit do Tesca, proč rovnou nepoužili adresu z těch dokladů..

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.9.06 16:09

Ahoj.

Tak já teda taky nadskakuju ze židle z toho, co se ti stalo !!!

Napadá mě jen to, že bys mohla po nich chtít (teda, jestli budou svolni), aby přímo v prodejně vylepili omuvu beze jména, že se stal omyl vůči jedné mamince s kočárkem atd. jinak, že to dáš do novin apod.

Nakukuju do jiné diskuse, kam jsi to psala a chtěla jsem ti to napsat už tam…i když tě lidi viděli, časem zapomenou. Já jsem viděla odvádět několikrát v krámu „podezřelé“ a nikoho z nich bych už nepoznala…a to mám na obličeje fakt paměť.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
26.9.06 17:57

Bohužel je to smutný,
v obchodech mají příkaz dávat pozor na matky s kočárky. Díky zvýšenému výskytu krádeží u matek s kočárky nás hodili všechny do jednoho pytle.
Za mnou dokonce jednou v obchodě šla po celou dobu nákupu prodavačka a sledovala mě. Tenkrát mi to sice nedošlo, ale vím že to bylo právě z důvodu, že jsem vešla do prostoru obchodu s kočárkem.
Proti tomu asi obrana není, jan se na prodavačku škaredě dívat, v každém případě nesmí nikdo po vás chtít vidět vaše věci ani chtít vaše doklady, k tomu má pravomoc policie. Já sobně bych požadovala omluvu od ředitele (vedoucí) už v momentě, kdy se zjistilo,. že nařčení bylo falešné. šárka

• Citovat
  • Upravit
980
26.9.06 19:40

Holky, a pozor jestli máte handsfree na uchu…i to stačí ochrance v Lidlu,aby se na vás zaměřili.

Katko - drž se, čas to napraví,ale je to šrám na duši a i ten se zahojí…hele tvoje svědomí ví…a na ostatních ti záležet nemusí. Tak se drž holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.9.06 20:36

Katko - máš možnost napsat stížnost. Ale pošli jí nejlépe poštou do rukou Vedoucího kauflandu (je napsán na vchodových dveřík, nebo má fotku se jménem nad informacema), a nebo to můžeš poslat přímo na centrálu do prahy - adresa je na účtence.
Rozhodně si tohle nemůžou dovolit (i když ochranka patří pod jinou firmu, musí se ale řídit pravidly kauflandu). Příště (doufám že žádné nebude) s nima nikam nechoď a trvej na přítomnosti policie. Oni tě do ničeho nutit nesmí. No, jinak s těmi důkazy - ne všechny obchoďáky mají kamerový systém, takže prostě chodí mezi lidma a koukaj - a jestli jim to jen řekl nějaký jiný zákazník že to viděl ..... ovšem ani to neni omluva pro jejich chování, no.
Andělka

• Citovat
  • Upravit
2
3.4.13 16:23

Také kaufland

Psáno kolegyni.
Ve středu 20.3. jsem jela kočce na veterinu pro léky a stavila jsem se v Kauflandu, pro nějaké drobnosti. Do rána mě noha bolela tak strašně, že jsem se rozhodla, že ve čtvrtek pojedu k doktorovi., aby mi dal nějaký obstřik na páteř. Pak jsem si jela vyzvednout léky do Šumperka a protože od čtvrtka měli v Kauflandu levnější máslo, tak jsem se jela podívat, jestli ještě mají a nakoupila jsem kromě másla ještě nějaké zlevněné čokolády a různé potraviny.
Jenže obstřik ani jiné léky od doktora nepomohly, objednala jsem se na úterý 26.3. k ortopedovi.
Protože mi došla baterka v kuchyňské váze, na které vážím koťátka, musela jsem koupit i tu baterku, jenom že tam měli otevřeno až od 9. hod. Šla jsem se projít do Kauflandu, že koupím alespoň chleba.
A tady je to, kvůli čemu to celé píšu.
Přišla jsem k pokladně a jak jsem přešla za rám, začal pískat. Pokladní se na mě dívala, co že jsem to ukradla, tak jsem vyložila na pult věci, co jsem měla v kapse. Kromě kapesníků a klíčů od auta i obal od oříškové čokolády, který jsem zapomněla doma vyhodit, když jsem posbírala nepořádek z auta.
Přišla ochranka, chlap nepříjemný jak osina v prdeli, zavedl mě do sanitární místnosti, kde můj nákup ještě zkontroloval a řekl, že je to opravdu ten obal. Čokoláda měla hodnotu 13.70 a byla s velkými lískovými oříšky. Povídám mu, já jsem tu čokoládu nemohla teď sníst, protože jsem si doma zapomněla zubní protézu a v puse mám jenom jeden zub, na čem bych to jedla. On, že ho to nezajímá a zavolal policajty. Špatně mi bylo od bolesti, protože mě injekce od ortopeda nezabrala, nemohla jsem kvůli plotýnkám sedět, ani stát. Chlap mi říkal, abych mu tam nehrála divadlo, že mi na to nenaletí.
Policajti přijeli a dusili mě tam asi 2 hodiny. Chtěli, abych jim zaplatila pokutu 200,–. Nebudu jim přece platit pokutu, to je, jako bych se přiznala, že jsem tu čokoládu s tím jedním zubem fakt sežrala. A že když jim ty dvě stovky nedám, tak budu muset jít k trestnímu řízení. Když jsem policajtům říkala, že mají lidi chránit, že to mají napsáno na autě, řekli mi, že oni to tam napsané nemají.
Mám doklad od té čokolády,(kupovala jsem v tu středu dvě, ale píská jenom jeden) jenom že nedokážu, že je to právě od té čokolády, ten obal, co píská.

No a teď poraď, co s tím.
Na starý kolena téměř v 70. letech bude člověk za zloděje.
Takže ti radím, když půjdeš do obchodu dávej pozor, jestli ti nezbylo něco v kapse, co by mohlo začít pískat. A řekni to všem, který znáš, ať si dají pozor.
A tohle to ponaučení mě vyjde asi na tisícovku kromě nepříjemného pohovoru, pokud neuznají, že je to celé hovadina.
V příspěvcích jsem četla, že se mají stížnosti posílat na vedení, ne tam, kde se to stalo. Prosím o mail. adresu na vedení, ať se mohou také pobavit…
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
26.5.13 19:45

Holky, jak to vypada s mnozstvi Sunaru complex v kauflandu??

Jsem ted zjistila, ze na nej maji akci, ale akce, myslim, pozitri konci…

• Citovat
  • Upravit
12505
26.5.13 19:51

U nás je ho dost, já ho nekupuju.Ale jedno vím, je ho u nás dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
26.5.13 19:53

@Prcek88 A odkud jsi, Prcku? :-))

• Citovat
  • Upravit
12505
26.5.13 19:53
@chatwenna píše:
@Prcek88 A odkud jsi, Prcku? :-))

Já??Z města :mrgreen: Beroun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
26.5.13 19:54

Akce má kaufland do středy, ve čtvrtek začínáají nové co teda já vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
26.5.13 19:55

@ka-tka je to hrozný, mě teda jen prohlíželi a zničeho neobvinili, ale vím jistě, že kdyby mi chtěl někdo sáhnout do kočárku, nebo kabelky, trvám na přítomnosti polocii. ;)

• Citovat
  • Upravit
12505
26.5.13 19:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
26.5.13 19:57

@Prcek88 Díky :))

• Citovat
  • Upravit