Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako vyprdni se na to že budeš za hysterku, já jsem šílená v konstruování různejch katastrofickejch scénářů když se mi muž dlouho neozve z cesty, vždycky to právě mělo naprosto neškodné rozuzlení, nicméně ve tvé situaci bych tu PČR pro informaci o nehodách na cestě volala, myslím že nebudeš ani první ani poslední. Doufám že napíšeš jak to dopadlo. Držím palce
Holky, diky za podporu za vsechny rady, moc si toho cenim! Postupne to tak nejak zkousim zjistovat. Zadna autonehoda naseho auta hlasena neni. Ve dvou velkych nemocnicich cestou ho nemaji. Starosta mi nejde najit, ve vesnici neni a z mestecka pobliz by tam asi nikdo nejel, jeste na to juknu. Fajn rada by byla, ze bych nasla nekoho tady, ale uz nekolikrat jsem se pokusela tu najit nejakou kamosku z okoli a bohuzel nic, mame to tam nejake mrtve. Taxikem tam ted rozhodne jet nemuzu, tady jeden prdelakov, tam druhy, cesta skoro dve hodiny a mam tu spiciho 20mes kluka.
Jeste vyckavam s tou policii, do toho se mi nejak nechce, delat ze sebe hysterku a jestli si manzel pokojne chrupka v posteli…
Pro tu uprimnou osobu, ktera uz vidi meho muze, ze si nekde jucha s milenkou: pominu-li, ze jsem samozrejme presvedcena, ze zadnou nema, manzel nas se synem nevidel uz nekolik dni, moc se na nas tesil, klukovi do telefonu hlasil, jak si zitra udelame vylet. Kdyby si chtel zasu.kat nekde jinde, urcite by to umel zakamuflovat mnohem lepe nez se takhle vytratit.
Des, takovouhle situaci nikomu nepreju.
@peta81 Nemůžeš vzbudit sousedy aby ti někdo přišel pohlidat malého a jet tam taxíkem? Nevím jak je to teda daleko. Nebo nějakou nejbližší hospodu místu kde bydlíte, zavolat tam, popsat situaci, je pátek, třeba by se někdo ze štamgastů našel a šel zvonit na zvonek. Možná trochu blbý no ale nic jinyho mě nenapadá. Pak už jen PČR. Držím palce
@peta81 Tak aspoň už jsi o něco moudřejší. Zkus ještě nějakýho toho souseda, třeba se probudí. A jinak vyzvánět manželovi mobil no ![]()
Zavolej na tu policii, normalne jim tu situaci vysvetli - jsi tehotna, spi ti doma maly dite, nemas auto - a manzel mel odpoledne dorazil a nedorazil a nemuzes se dovolat. Myslim si taky, ze jen spi, ale kdyby to nedejboze bylo neco horsiho, vycitala by sis, zes nic nepodnikla. Podle me za hysterku nebudes, oni ti poradi, co delat, pripadne to proveri, aspon budes mit klid na dusi. Ma treba proc spat - dlouho pracoval, nekde dlouho jel? Kdyby spal, tak je zase divny, ze uz od odpoledne a ani by se nevzbudil, kdyz vi, ze mel jet za tebou. Moc ti drzim palce, at se to vyresi, ja bych nemeskala a zavolala poldy, vzdyt je to jejich prace.
@peta81 píše:
Holky, diky za podporu za vsechny rady, moc si toho cenim! Postupne to tak nejak zkousim zjistovat. Zadna autonehoda naseho auta hlasena neni. Ve dvou velkych nemocnicich cestou ho nemaji. Starosta mi nejde najit, ve vesnici neni a z mestecka pobliz by tam asi nikdo nejel, jeste na to juknu. Fajn rada by byla, ze bych nasla nekoho tady, ale uz nekolikrat jsem se pokusela tu najit nejakou kamosku z okoli a bohuzel nic, mame to tam nejake mrtve. Taxikem tam ted rozhodne jet nemuzu, tady jeden prdelakov, tam druhy, cesta skoro dve hodiny a mam tu spiciho 20mes kluka.
Jeste vyckavam s tou policii, do toho se mi nejak nechce, delat ze sebe hysterku a jestli si manzel pokojne chrupka v posteli…
Pro tu uprimnou osobu, ktera uz vidi meho muze, ze si nekde jucha s milenkou: pominu-li, ze jsem samozrejme presvedcena, ze zadnou nema, manzel nas se synem nevidel uz nekolik dni, moc se na nas tesil, klukovi do telefonu hlasil, jak si zitra udelame vylet. Kdyby si chtel zasu.kat nekde jinde, urcite by to umel zakamuflovat mnohem lepe nez se takhle vytratit.
Des, takovouhle situaci nikomu nepreju.
Bodejť, ještě milenku do toho… ![]()
Normálně mi nejde usnout, přemýšlím, co bych ti poradila a jakým scénářem tě uklidnila… Máte v autě funkční rezervu kola? Jestli třeba nepíchnul a neshání někde náhradu, popř. odvoz, a třeba se mu vybíjí mobil, tak nechce zbytečně telefonovat? Ale to by asi aspoň napsal, co? ![]()
Lidi volají na policii kvůli kravinám, tohle k tomu nepatří. Zavolej tam, i když by jsi byla za hysterku, což si myslím že nebudeš.
@Azeretereza píše:
Zavolej na tu policii, normalne jim tu situaci vysvetli - jsi tehotna, spi ti doma maly dite, nemas auto - a manzel mel odpoledne dorazil a nedorazil a nemuzes se dovolat. Myslim si taky, ze jen spi, ale kdyby to nedejboze bylo neco horsiho, vycitala by sis, zes nic nepodnikla. Podle me za hysterku nebudes, oni ti poradi, co delat, pripadne to proveri, aspon budes mit klid na dusi. Ma treba proc spat - dlouho pracoval, nekde dlouho jel? Kdyby spal, tak je zase divny, ze uz od odpoledne a ani by se nevzbudil, kdyz vi, ze mel jet za tebou. Moc ti drzim palce, at se to vyresi, ja bych nemeskala a zavolala poldy, vzdyt je to jejich prace.
Taky mi přijde divné, že by se od odpoledne nevzbudil, nebo aspoň nedostal do slabší fáze spánku, kdy by si uvědomil, že za okny už je tma… ![]()
Ex se jednou zabouchnul na chalupe, mobil v kuchyni, musel prokopnout dvere, aby se z te mistnosti dostal, byt tam dvere z masivu, tak nevim, jak by to s nim dopadlo.
Ja bych tu policii zavolala, obzvlast pokud je moznost, ze muz delal neco kolem domu, nekam splhal, lezl do sklepa, chtela bych mit jistotu, ze nekde nelezi, ci neni zavreny a nepremysli, jakto, ze nikomu nechybi. Jeste bych tem policajtum rekla, ze jsem na chate s batoletem ve vysokem stupni tehotenstvi, tehuli neodmitnou.
Drzim palce. Pokud by chlap jen pochrupoval, tak bych ho asi zabila, ze nedal vedet. ![]()
@peta81 chvilku jsem si sedela na prstech, nechci Te jeste vic plasit, ale telefon nebere, nehoda neni, nemocnice taky nic. Takhle dlouhy slofik mi uz prijde divny. Osobne bych opravdu necekala. Mohlo se mu doma udeat zle a cim driv mu nekdo pomuze tim lepe. Snad se nezlobis ze tu pisu jeste nejake dalsi sve scenare
ja jsem hrozny plasan ale ja bych nevydrzela nic neudelat, nikoho domu neposlat. Ale samozrejme jsme kazda jina a kazda resime takove desne situace jinak. ![]()
Určitě bude manžel v pořádku a opravdu doma jen usnul ![]()
já navrhuju ještě městskou policii, přece jen to není zase až tak oficiální, voláme jim na zatoulané psy atd, nemuselo by je trápit zajet k vašemu domu podívat se, jestli je tam auto, případně zazvonit, zjistit, jestli se svítí. ![]()
Držím pěsti, ať je vše v pořádku a za hysterku rozhodně nebudeš…
Příspěvek upraven 25.07.15 v 00:27
Zavolej jim, nenervuj se, i to je jejich práce, spojí se s místní služebnou, za hysterku tě neoznačí (max. si to budou myslet), linka je monitorovaná, budou slušní a konat, tak tam zavolej, popiš jim celou situaci.
Ahoj, tak jsem Ti jednoho policistu vzbudila a zeptala se. Ber telefon a volej. Vysvetli jim situaci, jsou uplne v pohode(ne ten muj prave probuzeny
) - zajedou a mrknou. Nic za co by ses mela stydet, oni se na to tak nedivaji a uprimne ani to neresi. Jsou radi, ze nemusi tahat opile poblite bezdaky nebo fetaky.
Hele, bejt na tvým místě, tu policii bych zkoušela, oni si maximálně zaklepou na čelo, že jsi zbytečně hysterická, ale taky se třeba manželovi mohlo udělat doma špatně nebo co ty víš.. věřím, že na 100% se to nějak vysvětlí, drzim pesti!
@msonulka píše:
Lidi volají na policii kvůli kravinám, tohle k tomu nepatří. Zavolej tam, i když by jsi byla za hysterku, což si myslím že nebudeš.
Svata pravda. Za tohle se opravdu nikdo zlobit nebude. Hasici jedou sundat kocku, tak proc by policie nemohla bouchat na dvere domu a ujistit zda se nedeje neco zavazneho.