Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dicentra27 taky mám embryjka očíslovaný. Začínáme zavádět embryjko č.6 😁 taky mě to pobavilo
Ahoj holky, moc vám všem držím palce. Gratuluji k duchům, a přeji jen, ať sílí a ať je vše v pořádku. Věřím, že co nejvíc bude mít konečně úspěšný pokus. Já jsem dnes 11KET, a test naprosto bílý, takže vím, co to znamená. Předtím jsem měla // už 9 KET, ale nedopadlo to… Celkově je to můj 7. transfer, 2IVF… naděje umírá poslední, ale nějak tuším, že pro nás sedmička šťastná nebude.
Chci se zeptat, vy, které máte od partnera/manžela spermie po MESA/TESE, vyšetřovali je nějak? Nebo hned použili/zamrazili? Díky moc, a posílám všechno pozitivní myšlení, co jen v sobě najdu ![]()
@Mihaila_N Ahojky, co vím tak hledali ty nejlepší spermie na oplodnění, ale nejsem si jistá jestli je geneticky vyšetřovali. Už si to přesně nepamatuji. Ale myslím ze ano. A zbytek dobrých zamrazili. Držím palce, třeba se ještě čárky ukáží
![]()
@Mihaila_N
Vyndali něco podobné spermiím a to nejhezčí použili… mrazit nebylo co, z 5O ICSI jen 25 pokračovalo a 12 jedničkovejch embryí, ale nevyšetřovalo se.
Děkuji, takhle mi to bylo řečeno taky, že se „vloží ty nejlepší“, což mi neřekne, zda to posoudí embryolog, nebo je poslali na nějaké genetické vyšetření, atd. Ani právě nevím, jestli se to dělá. ![]()
No, zeptám se, ale přemýšlím o změně CAR, tady mi přijde jejich přístup omezen na „další pokus a uvidíme“ (samozřejmě placený). To samé také nemám info o kvalitě embryí, akorát teď poprvé mi řekli, že je čtyřkové a nemá budoucnost, a tak rozmrazili další. Podotýkám morulu po 96h kultivaci, což mi taky nevysvětlili, proč mrazí takhle brzy. Dost koukám na vaše zkušenosti, že některá dostane i fotky, počet, čísla embryí… ![]()
@Málinka25 píše:
@Pavluja @Tvojeteta holky držím na zítra moc palečky.![]()
Budeme vam zitra posilat pozitivni energii
![]()
Co berete za ponozky?
![]()
Holky me ale bylo receno ze kdyz jsou embryjka vysetrena, tak se u nich kvalita nerozlisuje
@ancksunamun
Nevím, mám tam připravené tlusté froté podkolenky nudné šedé barvy, ale ladí mi s košilkou…
Ale asi bych neměla trhat partu a vytáhnou bláznivinu naposled ![]()
Cos nakonec vzala ty? Lenochody nebo plodné opičí jaro?
@šmoulililinka nám bylo po genetice řečeno 1. embryo AB norma a 2. embryo BB norma, teď mám v sobě to poslední BB
@Anonymka Ka
A to se tam má skvěle!!! Četla jsem tady skupinu, kam psala holčina, která šla pro horší kvalitu embryí, ani tomu nevěřila a chytlo se!!! Sice jí trochu trápilo, ale vypadá to přes všechno nadějně…
Ja vzala nakonec modre kacatka
protoze jsem rano nemohla jednu z tech pripravenych ponozek najit
takove nervy!
Ber to jak to citis
ja na ladeni outfitu nikdy nehrala
kacenky byly svetle modre a k tomu dlouhej bordo svetr ![]()
Mela jsem tam dokonce dva dokturky dikybohu sympataky (jeden byl podle me mladsi jak ja a koukal se na druheho pri praci)
tak priste urco zvolim zase nejake barvicky ![]()
Tyjo jak tady vsechny ty konverzace ctu tak jsem asi rada ze vim o tom vsem tak malo
ja jsem hroznej premyslivec a mit vsechny informace jak vy
tak me asi klepne.
@ancksunamun
S protože tě máme rády a rády si s tebou píšeme, tak ti ten klid narušíme!!!
To byla legrace.
Musím ale říct, myslím Pavla psala, zme jí přišel KET březen hrozně vyhrocenej a mě se tenkrát dost dotklo ( protože jsem ho zakládala a poprvé jsem se fakt dost zapojovala..). Ale musím říct, že asi měla pravdu!!!
Fakt je v tomhle složení klid a pohoda a opravdu dubnu věřím!!
Jo, takže jestli se embryo chytne, tak to musí být Kačenka… jen je blbý, že Kateřiny mají svátek v listopadu a termín budeš mít v prosinci… ![]()
@Tvojeteta do Pronatalu v ČB
Holky, vy jste s těmi ponožkami skvělé, já mám kočky a pak plameňáky, tak si je příště taky vezmu. Mohli by v CAR kromě fotek miminek vystavovat i nej ponožky, které přišly na transfer, aspoň by to odlehčilo náladu ![]()
@Tvojeteta Tak ja mam ted jen dve embryjka zamrazene z prvniho IVF bez ET tak tomu radeji bezhlave verim
ze to klapne. Kdyby doslo na dalsi IVF tak si to asi taky vic nastuduju.
Jj je tady moc prijemne ![]()
![]()