Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
nesedly mi… normálně jsem pořád špinila, vyrazilo mi akné, šíleně se mi mastily vlasy i pleť a byla jsem ráda, že to za další tři měsíce přešlo…
no, on mi doktor rikal, ze nesednou kazdemu… ja doufam, ze me jo a pak prejdu na Mirenu (ktera ma stejnou davku hormonu i ucinnou latku)… ![]()
@Tiger-lily píše:
povídej, přeháněj. Já jsem teda miminům vzkázala, že nic velkého rodit nebudu, tak ať koukají mazat ven, dřív než budou mít 4 kila, jak mi odhadovali hmotnost k porodu.
no, já jsem to říkala u naší Gabči, že maximálně 3,80 kg a ven a vyšlo to, měla 3820 g, ale u Pavlínky to nefungovalo, tak se hezky vykrmila do 4720 g a šmytec, prý se jí tam líbí a ven nepůjde… no, tak sice šla, když to vezmu průměrem, tak jsem si porodila tříměsíční dítě…
na pokoji jsem byla s maminkou, co měla chlapečka 2400 g, tak to byl mazec… prostě poloviční… jinak ale dobrý, zvenku paráda, ani steh, ale stydká kost to neunesla a povolila… pět týdnů masakr, kdy jsem nevěřila, že budu zase někdy normálně bez bolesti chodit, pak to přestalo a v šesti týdnech už jsme vyrazili na Rejvíz…
@Regina Hero
To víš, starou rašplí projde všechno.
Můj třetí měl teda jenom 3,40, ale ani jsem necítila, že rodím.
@Tiger-lily jo, Gabča měla 3,82, ale bylo to fakt super, ani nevím, jak jsem vlastně porodila… můj nejlepší porod, naprosto euforický zážitek… s dalším prtětem jsem měla břicho, že jsem ho ani unést nemohla… když mi říkali, že odhad je 4 kg, tak jsem jim slepě věřila, i když jsem tušila, že to bude víc… no a bylo… vždycky mělo mé další dítě o půl kila víc než to předchozí, jen u posledního se to nějak zdvojnásobilo… takže páté už fakt riskovat nebudu… ![]()
@Regina Hero
To já jsem měla všechy +- stejně velké. A do dalších bych šla hned. Jen teď nevím, jestli si to ještě můžu dovolit, když jsem taková důchodkyně.
@Tiger-lily no blbneš? Další dítě? Na stará kolena? Ty bys opravdu byla tak nezodpovědná a sobecká???
@Regina Hero Ne, na kolena ne. Myslím, že by bylo nejdřív v břichu a pak u prsa. Ale už si nejsem ničím jistá.
@Tiger-lily píše:
@Regina Hero Ne, na kolena ne. Myslím, že by bylo nejdřív v břichu a pak u prsa. Ale už si nejsem ničím jistá.
hahaha… tak hlavně, abys neměla to břicho až na kolena… a později prsa… jak ta babička v tom vtipu…
Přijde k doktorovi babička s prostřeleným kolenem. Doktorovi se to nezdá a zeptá se jí, jak se jí to stalo. Babička odpoví, že se chtěla zabít. Doktor se pousměje a zeptá se:
„A to vám nikdo neřek', babičko, že když se střelíte do kolena, tak se nezabijete?“
Babička ale odvětí:„Víte, pane doktore, mně ale jeden známý poradil, abych se střelila dva centimetry pod levé prso.“
@Regina Hero
mám kafe na monitoru a vzpomínám na jeden podobný:
Co má na prsou žena ve 20 letech?… sperma
Co má na prsou žena ve 40 letech?… zlato
Co má na prsou žena v 60 letech?… gumu od tepláků
No, já rodila 1910g a stejně mě museli nastřihnout, protože musel mrňous rychle ven.
A už jsem to psala (ani nevím v jaké diskuzi), že váhový odhad měl přes 4kg.
A zřejmě by je fakt měl, protože v tom týdnu těhotenství, kdy se narodil, mívají děti tak max. 1500g a syn měl skoro dvě kila.
Ale 4kg bych fakt rodit nechtěla. ![]()
@Haku jo, naše oblíbené výletní místo po porodu… s Gabčulkou jsme tam byli, i na Zlatý Chlum vylezli… a s Pavlínkou teda jen ten Rejvíz, Gabča by to sama ještě neušla a na zádech už by se pronesla…
@Regina Hero píše:
@Haku jo, naše oblíbené výletní místo po porodu… s Gabčulkou jsme tam byli, i na Zlatý Chlum vylezli… a s Pavlínkou teda jen ten Rejvíz, Gabča by to sama ještě neušla a na zádech už by se pronesla…
Tam je to nádherný. My tam byli, když bylo malý necelých 10 měsíců, měli jsme koupený pobyt přes Slevomat a určitě tam ještě chcem jet.
Za měsíc 37, jedno 3,5 leté dítě, postava se mi snaží vnutit krizi středního věku, mohu se přidat? ![]()