Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Laky no my už ty granuele asi budem muset dávat pořád
To ale uvidím až příští měsíc jestli jí to zabírá i bez prášků a když jo tak granule na furt anebo mi možná vete. řekne ať skusím přejít na normální garnule a přijdu třeba zas za měsíc abysmě věděli jestli jí ty obyč. granule zas neškodí… ![]()
Ahoj holky.
I já jdu prosit o radu s naším kastrovaným 4letým kočinem. Jde o to, že od kotěte tak asi do tří let chodil na WC opravdu vzorně a nikde nic neudělal. Pak nevím co mu hráblo,ale začal mi chodit močit do vany, no, nijak příjemný mi to nebylo,ale pořád jsem si říkala, že je lepší když jde tam a ne na zem. No to jsem asi zakřikla, protože už asi půl roku mi chodí čůrat v koupelně vedle WC, na velkou chodí do záchůdku,ale malou prostě bude vykonávat vedle. Už jsem zkoušela snad všechno,nadávat, odnášet ho do WC dokonce jsem se někde dočetla že pomůže WC postavit na místo, kde tu louži dělá udělala jsem to a ráno našla louži v koupelně ale u dveří:-( Říkala jsem si, že možná pomůže z krytého WC oddělat buduku, jo, zdálo se, že je vše OK,ale asi tak 3dny-potom zase chodil vedle. I když se kočky trestat nemaj, tak jsem mu v tom vymáchla rypeček-ani to nepomohlo. S moč.cestama problém nemá, je zdravej,stelivo jsem nezměnila, prostě opravdu už mě nic nenapadá:-( Na netu jsem se dočetla, že má spousta lidí takovýto problém s chovným kočinem,ale s kastrátem?
Je přitom zajímavý, že louži mám každou chvilku vedle WC ale bobek je prostě vždy tam kde má být.
Napadá Vás ještě nějaká možnost, čím by to mohlo být? Už mě to fakt štve 2X denně uklízím koupelnu a mám strach, že ta moč na dlažbě bude zachvilenku dost cítit:-( Prosím za jakoukoliv radu.
Uju: ahoj, a dělali mu rozbor moči? Ono třeba Ph může být dobrý, ale při detailnějším rozboru může mít problém taky s močovými kameny
. Jinak ti tu určitě poradí někdo zkušenější…
Tak mi napsal ten lepší veterinář:). A prý tu dietu pro tak malýho kocoura nedoporučuje, že je to pro dospělé kočky a ještě většinou pro kastráty. Takže jen tu Uropet pastu. Tak pro ni hned dneska dojedu k němu…
Mě to bylo právě divný, že tam upozorňují na to, že dieta pro koťata nee.
Ano, všechno je OK Vet říkal jak je to nádhernej, zdravej dlouhosrstej briťáček-byl z něho úplně hotovej-no já doma když koukám na nadílku v koupelně tak taky
![]()
Uju: a říkal přímo, že struvity nebo něco jiného, nemá? Nebo dělal jen vyšetření přes ten papírek?
A co krev?? Bral? Z té by se taky dalo zjistit co a jak. Jinak ty jo, jestli neproběhla žádná změna, tak nevím:(…
Koucoura nám vysál do zkumavky moč jsem musela odvézt sama do nemocnice a jemu potom přišel výsledek. Prostě náš kocour co se zdravotního stavu je naprosto fit (jen má alergii na blechy) ale proto asi nebude občůrávat koupelnu
No, jsem z toho taky dost rozladěná. Já s kočkama vyrostla a vím, že když udělala nějaká čuňárnu, tak se to řešilo záchůdkem, vetem a potm se ji v tom prostě vymáchal rypec-ona si to vždy příště rozmyslela-ale tohle pako, ten se tváří jak u mučení, pak se půl dne myje a když se mu zachce,tak jde zas-teda, pokud se nedívám-jinak jde do WC a nebo odejde s tím, že to vydrží do té doby než budu mít něco na práci-to se taky už párkrát stalo:-(
Uju, taky bych byla pro, aby ti ho na veterině pořádně proklepli. A tím myslím nejen rozbor moči, ale i krve a možná bych uvažovala i o UZV. Kocour po třech letech jen tak nezačne být nečistotný. Pokud jsi vyloučila všechno předtím (jako že když to čtu, tak jsi byla opravdu pečlivá), nezměnilo se stelivo, prostě nic, tak tam může fakt být zdravotní problém. A vůbec nemusí souviset s močovým ústrojím. Jeden můj kocour nám takto oznámil leukémii, která ho ale v tom stádiu, kdy jsme na ní přišli, nemohla bolet a ani obtěžovat. Prostě mi začal házet bobky do pokoje (on byl pravý opak, močil vždy do záchodku, ale v případě nejasností se mi někde vys.al.
Laky, sakryš, co je to za doktora? Jak se jmenuje? Toho bych si nechala klidně i zarámovat, fakt třída, když jde tou nejjednodušší cestou. Většinou to bývá naopak…veterinář tě poždíme z tvého ročního platu, aby jsi se dozvěděla, že má Mourek rýmu.
kakiko-Ježiši nestraš
, jsem si říkala, že to prostě mohou být moč cesty a nic víc pak už je to jen jeho třeba truc(i když absolutně nevím proč) No, to je děs běs. Po výplatě s ním zajdu a nechám ho projet absolutně vším. Manža kočky nesnáší a já si ji vyřvala až po 5ti letech manželství, je to prostě můj milášek.
Uju píše:Uju, já tě vůbec nechtěla vyděsit, jen jsem chtěla napsat, že tak může jednat i z jiných příčin, než močové cesty. I kdyby to byl plácnu…nedostatek železa, zdánlivě i když by člověk řekl, že o tom ta kočka ani nemůže vědět, tak přeci jen vysílá nějaký signál. Pro svůj klid s ním zajdi, ale vůbec se nenech mnou vystrašit, to já mám samé hororové historky, ale všechny se šťastným koncem
kakiko-Ježiši nestraš, jsem si říkala, že to prostě mohou být moč cesty a nic víc pak už je to jen jeho třeba truc(i když absolutně nevím proč) No, to je děs běs. Po výplatě s ním zajdu a nechám ho projet absolutně vším. Manža kočky nesnáší a já si ji vyřvala až po 5ti letech manželství, je to prostě můj milášek.
No, moc děkuju-určitě ho nechám ještě proklepnout. Doma jsem furt jen sama potom odpoledne s dcerou, ten kočin je takové moje zpestření
Takže jsem k němu opravdu hodně přilnula ( i když je zvláštní povaha). Je fajn, že máš příběhy i když hororové tak se šťastným koncem:-) Doufám, že to tak bude i nadále ![]()
Uju, já mám kocoury jako své děti, takže jakékoliv jejich bolístky nesu stejně těžce, jak kdyby onemocněl Luky
Berry je taky zvláštní a spoustou lidí nepochopená povaha, ale nevím, jak to vysvětlit…kdyby byl jiný, asi bychom si nerozumněli
Tazmánek je takové rozvrkočené dítě a Berry je moudrý dospělák. Kdyby to byl člověk, tak ho spousta lidí nesnáší ![]()
Kakika: Jan Šíma
. On dojíždí do Prahy z Písku, protoje dražší, ale jinak myslím, že je to fakt třída a to ho znám jen z emailů, z fora, kde odpovídá na dotazy a od kamarádky, co k němu chodí s kocourem. Jeho přístup se mi fakt líbí a vůbec ta ochota si se mnou psát a radit a přitom na tom až tolik nevydělat. Mohl mi napsat, že to musí mít ty granule a že lze si je u něj koupit atd:)
Jo a taky psal, že pak má lepší zkušenosti s Royal Canine na ty struvity a že je to i levnější. A kapsičky taky od nich. Prostě že léčí lépe, než Hill´s. Ale taky že mi nic nechce vnucovat atd.. ![]()
http://www.veterinabohnice.wz.cz/ ![]()
Jako s problémem jedině k němu:). I když to bude stát víc, ve výsledku to bude mnohem levnější a lepší.