Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
24.1.13 17:07

Myslím si že granulí by měl mít pořád dostatek a když si sní tu kapsičku a bude mít hlad tak se dopapá těmi granulemi, aspoň já to tak dělám ale máme kočičku ta nemusí být tak kulatoučká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.1.13 17:11
@RyBANA píše:
Holky prosím o radu, kolik mám dávat dvouměsíčnímu kotěti nažrat? Mě přijde, že by žralo furt :lol:Má granulky furt k dispozici a ráno dostává kapsičku a večer trochu z konzervy? Stačí to? Méně? Víc?

Ono asi taky záleží na tom, jak kvalitní krmivo mu dáváš :) Nečetla jsem diskuzi od doby, co jsem tu nebyla, tak pokud si tam někde dávala název, tak se omlouvám, každopádně my dávali krmivo proplan pro koťátka, stačilo 3× denně dávku, která byla napsaná na obalu (myslím, že 25 - 50g na den), zdálo se nám to strašně málo a báli jsme se, aby nebyl hladový, takže jsme dávali kapsičku, stačilo mu to úplně, teď mu je rok a dva měsíce, máme krmení proplan after care (pro kastráty) a žral by furt, takže jsme mu trochu zvedli dávky a papá 5× - 6× denně, granule k dispozici celý den nemá, protože on je hrozně nenažraný, a snědl by to naráz stejně, je tak zvyklý, ale protože už mu dáváme kapsičky pouze výjimečně, netloustne a hladový také není, takže chce to krmivo s velkou výživovou hodnotou a potom hlad určitě mít nebude a stačí opravdu dávka, která je napsaná na obalu.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.13 17:43

@Kačka92 Máme zatím Brit Care, od majitele…na ty výživové hodnoty musím mrknout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.1.13 17:45

@RyBANA Ty kapsičky jsou většinou docela hnusné - jakože složení, není tam moc masa, takže kočka to do sebe napere - protože jí to chutná, ale nic moc z toho nemá a za chvíli zas hlad. Takže pokud má k dispozici kvalitní granule, tak ta jedna kapsička na chuť je akorát. Jestli jsou podmínky, dala bych spíš maso. Pošušňá si taky a výživová hodnota nesrovnatelná.

@Sorcerka teda to je kočka, ta vaše kočka :mrgreen: fakt zajímavé zabarvení. Na té jedné fotce to vypadá, že má černé polštářky na tlapkách?

@Jitulinaja Těžko říct, asi by to chtělo veterinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.13 17:51

Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovi :mrgreen: http://pp.2i.cz/…58860587.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
24.1.13 20:30
@RyBANA píše:
Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovi :mrgreen: http://pp.2i.cz/…58860587.jpg

Tak to je luxusní :D

Jinak Perfík (ragdoll kocourek) má k dispozici granule celý den a ráno dostává kapsičku - v podstatě hlavně na mlsání jakou dostane tu sní rozmlsaný zatím není. Za chvíli mu budou dva roky a kapánek mi drahoušek přibral jsem ho o víkendu vážila a má něco málo přes 6 Kg, tak jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet, tak ho tak zkoumám jestli není kulaťoučký, ale myslím, že je to OK ještě může kapánek přibrat :D. Jinak granulky má celý den a potroškách uzobává nenefutruje se do prasknutí naštěstí :mrgreen:, protože tu občas bývá přes noc sám když mám služebky tak nemusím mít starost o to jestli mi tady nehladoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.13 20:32

Tak a mám další dotaz, teď ohledně steliva…už vím že bentonitové stelivo nehrozí, kýchá nám z toho…a piliny nechci taky. Včera jsem koupila stelivo Catwill za dost palbu, ale když koukám na net, že 10l vychází do 300,– a 3,8l za 100,– tak přemýšlím, že bych vzala rovnou to obr balení.

Prostě ta kočka je pro mě ve všem záhada stejně jako kočárky a matrace a všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.13 20:42

Je v těch silikagelových nějakej rozdíl nebo je to vcelku jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
24.1.13 20:49

Já měla Catwill a teď mám CatClin (v akci 8l bylo asi 130) kupovala jsem před vánoci. To 8l balení má Perfík tak na měsíc (vysypu ho celý najednou do záchudku - máme velkej). Měním dle potřeby jak se mi zdá, že už je třeba, záleží jak je učůranej a tak. Koťátku to asi vydrží na dýl

Jinak mi přijde, že v různých typech není žádný rozdíl, u mamky mám ještě jiný druh a přijde mi to všechno stejné. (Jen jeden typ byl nějaký odlehčený.. nevím proč :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.1.13 21:07

My máme obyčejné stelivo za pár korun, ale je to tím, že už od kotěte je na to zvyklý, navíc je to domácí kočka, takže je asi míň citlivější, nevím :think: Takže se stelivem nemůžu radit, my to naštěstí nemuseli řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.13 21:14

A co toto nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
24.1.13 21:21

Odpolední spánek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.1.13 21:21

@Pipet S těma kapsičkama máš pravdu, proto dostává raději kapsičku tak za měsíc, jinak mu dáváme třeba hovězí masíčko od oběda nebo třeba vylízat omáčku a jsme spokojení my i on, protože to nemáme přesolený, takže není dehydratovaný. Jinak jsme kupovali kapsičku z pštrosího, klokaního a krokodýlího masa, jedna za 19,– Kč ve slevě a po tom šílel, taky to mělo velké % onoho masa. Bohužel si nepamatuji značku, kamarádka má Zverimex a doporučovala mi je, za den byly všechny pryč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
24.1.13 21:25

Tak naše kočka (obyčejná evropská) dostává jen granule (Brit Care) ke kterým má přístup nonstop (sní tak jednu misku za den - má 4 měsíce) a občas (jednou týdně i víc) dostane půl kapsičky nbo půl konzervičky. Nestěžuje si :lol: Sama paní chovatelka ám říkala, když jsme si ji brali, že kapsičky a jiné podobnosti jsou jen rozmazlování… tak to tak dělám… snad dobře :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.1.13 06:28
@RyBANA píše:
Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovi :mrgreen: http://pp.2i.cz/…58860587.jpg

To je skvělé :mrgreen: :mrgreen:

U nás jsou taky granule k dispozici celý den i noc, mám pro ně 3 misky, k tomu 2 misky vody a ve vaně napuštěná „Kaluž“ vody pro Lotu a Chrlieho.
Ráno dostávají konzervu, každý mají svou misku :-) a to máte vidět, jak vyvádějí, když se dle nich loudám :lol:

A jako stelivo máme růžový extra jemný Zverlit - máme ho už snad 6 let a jsem s ním spokojená. I králík se tam naučil chodit čůrat, když lítá po bytě :-)

Dnes při odchodu do práce seděly v chodbě tři páry vyčítavých oček :) bobinky moje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný