Kolik přispíváte do domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
462
8.12.23 18:29

Dům je můj, veškeré poplatky platím já. Výhoda je, že máme prakticky stejný příjem, takže si nemáme „co vyčítat“. On platí jídlo. Jinak platíme tak, jak je potřeba. Prostě o tom mluvíme. Když jdu nakoupit, zaplatím to já, neříkám si o peníze. Spolu jezdíme na velký nákupy, ty platí on. Teď jsme napůl platili nový bojler. Tím, že on neplatí hypo, energie, pojištění auta, domu, tak mu samozřejmě zbyde víc peněz, takže platí veškeré opravy na domě. Nikdy by mi neřekl půl slova, kdyby mi peníze nestačily a převedla bych si z účtu jeho. Trošku paradoxní je, že já mám přístup ke všem penězům, on jenom ke svým. Jemu to tak vyhovuje, že mám přehled a k mému účtu přístup nechce.
Na nějaký „platíme napůl“, když jeden vydělává výrazně víc, bych nepřistoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
8.12.23 18:29
@Lily Evans píše:
Já vydělávám víc než manžel, vždycky to tak bylo. A celou dobu to máme nastavené tak, že společné věci se platí napůl - hypotéka, energie, pojištění, to máme rozdělené tak abychom oba platili cca stejně. Zbytek (jídlo, školka, oblečení, kroužky…) platim většinou já, jednou za měsíc to sjedu z bankovnictví, vyhážu co byla moje osobní potřeba a manžel mi pošle půlku toho, co jsem platila za společné (moje hlavní pracovní náplň jsou excelový tabulky a reporty, takže tohle sjet mi zabere cca 5-10 minut). No a to co každýmu zbyde po zaplacení těchto výdajů je na osobní potřebu - pokud chce někdo mít víc, musí si taky víc vydělat :mrgreen:

Takže se může stát že v létě na dovolenou poletís jen ty a manžel zůstane doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 18:35
@Anonymní píše:
No většinu domácích prací- možná jsem to lehce přehnala😂 uklízím, peru a o víkendech vařím obědy. Přes týden ne, on je polovinu měsíce doma a není v práci, takže jsem mu řekla, že nebudu vařit, když on se celý den válel doma a já před chvíli dorazila z práce.

Spíš mě mrzí, že já klidně dám za dovolenou 2 výplaty a ráda a on se cuká, i když je to polovina, ale jakmile jde o jeho koníčky, cigarety, tak to za to dá rád..

Mají to doma nastavené tak, že ženská se doma o vše postará, protože cituju “chlapi jsou nemožný”

Jsem na začátku kariéry a nemám vůbec špatnou práci s výhledem do budoucna, ale teď mi prostě polovina nákladů na bydlení sežere většinu výplaty.

Za mě by bylo idealni, abychom každý přispěli třeba 60% a zbytek si nechával pro sebe… jen nevím, jak mu tuhle situaci nastínit..

Zakladatelka

Vidíš, ideální situace pro trénování vaší komunikace! :-)

• Citovat
  • Upravit
pet p
8.12.23 18:39
@Lily Evans píše:
Já vydělávám víc než manžel, vždycky to tak bylo. A celou dobu to máme nastavené tak, že společné věci se platí napůl - hypotéka, energie, pojištění, to máme rozdělené tak abychom oba platili cca stejně. Zbytek (jídlo, školka, oblečení, kroužky…) platim většinou já, jednou za měsíc to sjedu z bankovnictví, vyhážu co byla moje osobní potřeba a manžel mi pošle půlku toho, co jsem platila za společné (moje hlavní pracovní náplň jsou excelový tabulky a reporty, takže tohle sjet mi zabere cca 5-10 minut). No a to co každýmu zbyde po zaplacení těchto výdajů je na osobní potřebu - pokud chce někdo mít víc, musí si taky víc vydělat :mrgreen:

Pokud chceš, aby ti zbylo víc na osobní věci, musíš víc máknout a víc vydělat? :-)
Tak to je velice zajímavá představa společného soužití s někým, koho miluju a mám s ním děti. Tomu tedy říkám „vzájemná podpora“ 8o

• Citovat
  • Upravit
81481
8.12.23 18:40
@KKK85 píše:
Takže se může stát že v létě na dovolenou poletís jen ty a manžel zůstane doma?

Ja bych se treba prizpusobila a mistp do Thajska jela na takovou dovolenou, ltera by byla finančně dostupna i pro partnera.
Ale bavíme se o dvouletém vztahu bez dětí, ne o manzelstvi se dvema dětmi po 15ti letech. Tam uz bych tp videla na spolecne finance
Ale to oni nemaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
8.12.23 18:41
@pet p píše:
Pokud chceš, aby ti zbylo víc na osobní věci, musíš víc máknout a víc vydělat? :-)
Tak to je velice zajímavá představa společného soužití s někým, koho miluju a mám s ním děti. Tomu tedy říkám „vzájemná podpora“ 8o

Je to děsně takto fungovat jak popisuje… ona si může pořídit parfém za 2tis on toaletku za 300 z drogerky… nechápu toto…manželé mají mít stejnou životní úroveň…ještě mu to napočíta na konci měsíce…lásko zaplať 15543kc strašně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
8.12.23 18:43
@Lama Lama píše:
Ja bych se treba prizpusobila a mistp do Thajska jela na takovou dovolenou, ltera by byla finančně dostupna i pro partnera.
Ale bavíme se o dvouletém vztahu bez dětí, ne o manzelstvi se dvema dětmi po 15ti letech. Tam uz bych tp videla na spolecne finance
Ale to oni nemaji

Já reagovala na uživatelku co má manžela a takto s ním funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
8.12.23 18:44

@Lama Lama na toto jsem reagovala:

Já vydělávám víc než manžel, vždycky to tak bylo. A celou dobu to máme nastavené tak, že společné věci se platí napůl - hypotéka, energie, pojištění, to máme rozdělené tak abychom oba platili cca stejně. Zbytek (jídlo, školka, oblečení, kroužky…) platim většinou já, jednou za měsíc to sjedu z bankovnictví, vyhážu co byla moje osobní potřeba a manžel mi pošle půlku toho, co jsem platila za společné (moje hlavní pracovní náplň jsou excelový tabulky a reporty, takže tohle sjet mi zabere cca 5-10 minut). No a to co každýmu zbyde po zaplacení těchto výdajů je na osobní potřebu - pokud chce někdo mít víc, musí si taky víc vydělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 18:46
@KKK85 píše:
@Lama Lama na toto jsem reagovala:Já vydělávám víc než manžel, vždycky to tak bylo. A celou dobu to máme nastavené tak, že společné věci se platí napůl - hypotéka, energie, pojištění, to máme rozdělené tak abychom oba platili cca stejně. Zbytek (jídlo, školka, oblečení, kroužky…) platim většinou já, jednou za měsíc to sjedu z bankovnictví, vyhážu co byla moje osobní potřeba a manžel mi pošle půlku toho, co jsem platila za společné (moje hlavní pracovní náplň jsou excelový tabulky a reporty, takže tohle sjet mi zabere cca 5-10 minut). No a to co každýmu zbyde po zaplacení těchto výdajů je na osobní potřebu - pokud chce někdo mít víc, musí si taky víc vydělat :mrgreen:

Hele, jestli jim to vyhovuje, tak fakt nemam problem s zadnym modelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 18:47
@KKK85 píše:
Je to děsně takto fungovat jak popisuje… ona si může pořídit parfém za 2tis on toaletku za 300 z drogerky… nechápu toto…manželé mají mít stejnou životní úroveň…ještě mu to napočíta na konci měsíce…lásko zaplať 15543kc strašně…

To ano, ale napsala jsi to tak, že jsem se fakt zasmála :-)

• Citovat
  • Upravit
10185
8.12.23 18:48

Ja tohle nepobiram. Dva spolu ziji, tedy se asi miluji, sdileji vzajemne intimno, kalhotky ti urcite sunda a ani se nezacervena, ale co se penez tyka, tak to prrr, tohle je moje a jestli si myslis, ze kdyz beru vic, budu te dotovat, tak na to zapomen. Pekne fifty fifty.
Muj muz bere trikrat vic, nez ja a diky nemu se OBA mame dobre. Protoze jsme par, jsme spolu radi, zalezi nam na sobe. Predstava, ze me financne skrti, je jak pro me, tak pro nej absolutne neprijatelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
8.12.23 18:49
@Lama Lama píše:

Já jen vyjadřuji svůj názor.. příjde mi to šílené… manželka letí na dovču, muž doma… muž toaletku z drogerky… žena parfém… absolutně si něco takového neumím představit a pak na konci měsíce zkasírovat kolik platí za vše… fajnéééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.12.23 18:50
@KKK85 píše:
Takže se může stát že v létě na dovolenou poletís jen ty a manžel zůstane doma?

On jako nevydělává málo :mrgreen: jenom míň než já. Velké výdaje spolu konzultujeme a plánujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 18:51
@Lama Lama píše:

Však nejde o to, že by ten model měli doma zrušit, protože to tady napíšeme. Určitě to vyhovuje, jinak by to nedělali. Jen jsem chtěla okomentovat (právě v kontextu této diskuze), že je to model dost zvláštní z pohledu nějaké vzájemné podpory ve vztahu a tak (což tady vlastně zakladatelka řeší).

• Citovat
  • Upravit
7450
8.12.23 18:51
@Denisa56 píše:
Ja tohle nepobiram. Dva spolu ziji, tedy se asi miluji, sdileji vzajemne intimno, kalhotky ti urcite sunda a ani se nezacervena, ale co se penez tyka, tak to prrr, tohle je moje a jestli si myslis, ze kdyz beru vic, budu te dotovat, tak na to zapomen. Pekne fifty fifty.
Muj muz bere trikrat vic, nez ja a diky nemu se OBA mame dobre. Protoze jsme par, jsme spolu radi, zalezi nam na sobe. Predstava, ze me financne skrti, je jak pro me, tak pro nej absolutne neprijatelna.

Přesně tak!!! Jako nechápu manželé mají mít prostě stejnou životní úroveň. Můj manžel ještě i než byl přítel prostě zaplatit něco navíc… tu večeři, to nákup… zaplatil dovolenou já tam jídlo apod… ale postupně on měl více a více… a nikdy mi nic nevyčetl… máme stejnou životní úroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí