Kolik přispíváte do domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
8.12.23 20:08

Když jsme se s manželkou seznámili, bylo to v jedné firmě a brali jsme přibližně stejnou výplatu. Já jsem byl věčně bez peněz, protože koníčky, pivo kámoši… Mnohokrát (ne vždy)se stalo, že abychom mohli někam jít, (jídlo, kavárna,) tak ona to musela zaplatit, protože já jsem neměl a nikam bysme nešli. Cítil jsem se trapně a až se to obrátilo, snažil jsem se jí to maximálně vynahradit. A to vlastně dělám dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 20:10
@pet p píše:
Tohle je zajímavý pohled, fakt. Jakože to, že by ten její partner přispíval poměrově a nikoli půl napůl, je z tvého pohledu dar pro zakladatelku. Tedy něco, co ona nemůže nárokovat a co on dělá zcela dobrovolně.
Takže pokud ona ho poprosí (jelikož nárokovat nemůže) a on svůj podíl na společném účtu nezvýší (což zakladatelka naznačila), tak je to podle tebe kvalitní partner, kterého si má vzít a mít s ním děti?

Co by ne. :nevim: Asijak pro koho. Nekdo potrebuje chlapa, co ji bude živit, na to není nic spatnyho. Neni spatne ani kdyz ona nechce. Já bych živit chlapa nechtěla, nepcekavam, že by to mel delat on. Vyjimkou je situace, kdy se dohodneme, že se já budi starat o děti a tim padem nebudu moc kvuli te dohode vydelavat. Ale zas je to dohoda. Neldo nepotřebuje ani to. Nekdo chce chlapa, co bude kacet stromy, sekat dříví, opravi střechu… proc ne. Ale kdyz to neumí nebo nechce dělat, je to budizknicemu? Ne. Prostě to jen není partner pro ni. Já bych ho brala. Ja bych zas nechtěla chlapa, co sedi na gauci a kouka cely vikend na telku. Ale urcite najde partnerku, ltera bude koukat s ním, protože by se nechtěla jako Lama harcovat po horách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 20:17

@Lama Lama Aha, takže by tě vůbec nenapadlo něco jako že mu na ní možná dostatečně nezáleží a peníze jsou pro něj přednější? Když je mu jedno, že jí z výplaty zbyde necelých 7000. Když on by přispět víc mohl, ale nechce. Když se nesnaží ani o návrh jiného řešení, že třeba nepřispěje poměrově, ale aspoň o pár tisíc víc, ať ona má víc pro sebe. Protože láska = chtít dobro pro druhého? Byla bys s tím prostě fakt úplně v pohodě a nic z toho by ti na mysl nepřišlo?

• Citovat
  • Upravit
4311
8.12.23 20:26
@Lama Lama píše:
Pak si misi najit toho kompatibilniho a ne kopat do toho, co ji nechce živit. Já mam taky spoustu nadstamdardnich pozadavku na partnera. Ale to, že je nekdo nesplnuje, je muj problem, ne jeho vina a nedela to znej horsiho cloveka.Příspěvek upraven 08.12.23 v 19:07

Proč by ne? Je to škrt? Je. Tak proč nemůžu pojmenovat věc pravým jménem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 20:28

@Lama Lama Bavíme se o situaci, kdy zakladatelce zbyde po zaplacení do společného 6500, jejímu příteli zbyde 41500.

• Citovat
  • Upravit
1543
8.12.23 20:30
@someargue píše:
Proč by ne? Je to škrt? Je. Tak proč nemůžu pojmenovat věc pravým jménem? :nevim:

Nemusí být škrt, třeba jen se zakladatelkou nevidí budoucnost, tak do ní nechce investovat. Až potká pro něj tu pravou, tak jí třeba koupí dovolenou na Maledivy. A třeba to fakt škrt je. Kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
8.12.23 20:30

Ptala jsem se partnera, co si myslí, protože u nas sice radoby jedeme pul-napul, ale ve finále on prostě platí vyrazne vic nákladů (dovoleny, kultura, věci navíc, vic peněz na jidlo, drazsi darky, na tom me parrner přeplati).

Tak rikal, ze nemá problem platí víc, ale nebylo by mu prijemne byt s zenou, ktera nema zavazky, je zdrava a pracuje za hodne podprůměrnou mzdu, pokud zrovna nestuduje atp. Ze chce mit pocit, ze s nim je rada a nepotrebuje ho k přežití.

• Citovat
  • Upravit
81481
8.12.23 20:33
@pet p píše:
@Lama Lama Aha, takže by tě vůbec nenapadlo něco jako že mu na ní možná dostatečně nezáleží a peníze jsou pro něj přednější? Když je mu jedno, že jí z výplaty zbyde necelých 7000. Když on by přispět víc mohl, ale nechce. Když se nesnaží ani o návrh jiného řešení, že třeba nepřispěje poměrově, ale aspoň o pár tisíc víc, ať ona má víc pro sebe. Protože láska = chtít dobro pro druhého? Byla bys s tím prostě fakt úplně v pohodě a nic z toho by ti na mysl nepřišlo?

Pleteš vic věcí dohromady. Které nutně nemusí spuvoset tak, jak prezentujes.
Jako ja bych s partnerem, ltery si nevydela tolik, aby byl spokojeny, aniz bych mu musela na jeho spokojeny zivot prispivat, neimponoval. Kdyb on by byl spokojeny s malem a ja se rozhodla, že me to ke spokojenosti nestačí, zacne to byt muj problém. A klidne zacvakam leccos navic, aby jsme se meli dobre oba.

Jina situace nastává, pokud partner, původně splnujico má kriteria, se doatane do srabu. Pak mu samozřejmě pomůžu. A cekala bych, ze on by pomohl me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.23 20:34

@andrasteia

Pracuju za “podprůměrnou” mzdu proto, že v mém oboru to takhle na začátku holt chodí. Lidi s mým vzděláním mají po 10-15 letech praxe třeba 200tisíc😊

určitě bych mohla najít práci, kde dostanu o 10 tisíc víc, jen mě to v mém oboru nikam neposune 😊

• Citovat
  • Upravit
81481
8.12.23 20:37
@pet p píše:
@Lama Lama Bavíme se o situaci, kdy zakladatelce zbyde po zaplacení do společného 6500, jejímu příteli zbyde 41500.

Ano. Jak pisu, z meho pohledu to na budoucnost. Prostě nejsou kompatibilni. Přitom oba mohou byt vhodni partneri, jen proste kazdy potrebuje nekoho jineho. Já bych ho nechtěla, protože se nepodili na domácnosti, ale jiste se najde nekldo, kdo s tim nemá problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 20:38
@Lama Lama píše:
Pleteš vic věcí dohromady. Které nutně nemusí spuvoset tak, jak prezentujes.
Jako ja bych s partnerem, ltery si nevydela tolik, aby byl spokojeny, aniz bych mu musela na jeho spokojeny zivot prispivat, neimponoval. Kdyb on by byl spokojeny s malem a ja se rozhodla, že me to ke spokojenosti nestačí, zacne to byt muj problém. A klidne zacvakam leccos navic, aby jsme se meli dobre oba.Jina situace nastává, pokud partner, původně splnujico má kriteria, se doatane do srabu. Pak mu samozřejmě pomůžu. A cekala bych, ze on by pomohl me.

Nechápu, co přesně pletu dohromady a co spolu nutně nemusí souviset.

Jak před chvíli psala @stodvacetjedna buď s ní nevidí společnou budoucnost anebo je to škrt. Ani jedno z toho snad normální ženské imponovat nebude.
Je zajímavé, že tobě by to bylo jedno a klidně bys s ním byla dál. Tak jen proto jsem se tak doptávala.

• Citovat
  • Upravit
pet p
8.12.23 20:40
@Anonymní píše:
@andrasteia

Pracuju za “podprůměrnou” mzdu proto, že v mém oboru to takhle na začátku holt chodí. Lidi s mým vzděláním mají po 10-15 letech praxe třeba 200tisíc😊

určitě bych mohla najít práci, kde dostanu o 10 tisíc víc, jen mě to v mém oboru nikam neposune 😊

Kde dostaneš po 10ti letech 200tis? Že bych změnila obor? :-)

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
8.12.23 20:42
@pet p píše:
Nechápu, co přesně pletu dohromady a co spolu nutně nemusí souviset.Jak před chvíli psala @stodvacetjedna buď s ní nevidí společnou budoucnost anebo je to škrt. Ani jedno z toho snad normální ženské imponovat nebude.
Je zajímavé, že tobě by to bylo jedno a klidně bys s ním byla dál. Tak jen proto jsem se tak doptávala.

Tak třeba pro mě vyšší příjmy partnera jsou motivační. Snažila bych se mu trošku v tom vyrovnat. Ale vždy jsem zastávala názor, že partneři by měli mít srovnatelné příjmy. Nechtěla bych mít partnera, který je na tom výrazně líp nebo hůř finančně. Myslím, že dlouhodobě to není dobrý. Ale je to můj názor.

• Citovat
  • Upravit
81481
8.12.23 21:08
@pet p píše:
Nechápu, co přesně pletu dohromady a co spolu nutně nemusí souviset.Jak před chvíli psala @stodvacetjedna buď s ní nevidí společnou budoucnost anebo je to škrt. Ani jedno z toho snad normální ženské imponovat nebude.

1. nikde jsem nenapsala, že bych s ním byla dál. Naopak jsem napsala, že bych pravděpodobně s partnerem, který není schopný sám sebe uživit tak, aby byl spokojený, nebyla.
2. nevíme, zda on ví. Podle toho, co píše, se s ním o tom vůbec nebavila. Já taky nevěštím partnerovu finanční situaci. Pokud mluvíme o tak důvěrném vztahu, o kterém píšeš, kdy se mají dva podporovat, tak to jde ruku v ruce s otevřeností a tím, že to prostě ona musí přiznat a řešit. Ne jako nárok.
3. nevylučuji, že jsou okolnosti, za kterých bych i já vyhodnotila, že stojí za to partnera finančně podpořit. ALe stále zdůraznuji, je to stále „dárce“ který to vyhodnotí podle svého. Stejně jako se může každý rozhodnout, zda bude partnerovi leštit boty, bude za něj uklízet barák, bude mu každý den vařit večeři… Může a je super, pokud chce, pokud chtějí oba. Ale je to dobrovolné, výběrové. Já klidně budu i za něj uklízet, nakupovat, ale žehlit nebudu, ikdyby mi na kolenou prosil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 21:10
@Anonymní píše:
@andrasteia

Tak se prostě teď rok dva kousni, jednou bude líp. Prostě řekni partnerovi, že na to nemáš a musíš snížit životní standart. Bud se přizpůsobí nebo ti přispěje. :nevim: Nebo půjdete od sebe, alespon se to vyřeší hned, pokud jste finančními představami nekompatibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí