Kolik přispíváte do domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
8.12.23 21:46
@Anonymní píše:
@Lama Lama ale já přece spokojená se svým standardem jsem a uživit se taky dokážu naprosto v pohodě😊

No tak proc potrebujes, aby on přispíval vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.23 21:46

@pet p no to by mě taky zajímalo, než jsme se sestěhovali, přišlo mi, že podobný jako já…
u nich doma to funguje tak, že peníze mají rodiče společné a byť jeho mamka přispívá minimální podíl a ještě k tomu pracuje jen na částečný úvazek, tak nakupuje jak zjednaná, tudíž mě dost překvapuje, že on chce jet se vším striktně napůl.

Manželství zatím neplánujeme. Buď to začne fungovat, nebo každý půjdeme hledat jinam 🙈

• Citovat
  • Upravit
25
8.12.23 21:49

@Lama Lama já v zásadě nepotřebuju, aby přispíval víc, ale bylo by fajn, kdyby aspoň jednou za půl roku zaplatil kino jen on. Nebo když náhodou cestou z práce nakoupí a omylem to vezme svoji kreditkou, tak aby doma neřekl “dlužíš mi 400” 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
8.12.23 22:00
@Lama Lama píše:
V zásadě se vším, co píšeš, souhlasím, až se „tváříš“ že jsme v rozporu.
Znovu jsem psala, že pokud bude jeden mít „rozmary“ nad to, co si může dovolit druhý, tak prostě se bud sníží na standard prvního nebo pto prostě docvaká on. Nebo půjdou od sebe.
Pokud jde o rodinu a manželství, tak se posouváme jinam, souhlas. Těžko najít asi ten správný moment. Já to mám asi krapet hozený jinak. Já měla svatbu po 6ti letech vztahu, děti po 8mi, druhý vztah taky nebyla a není nijaký fofr.
S posledním souhlas. Jakákoli dohoda je správně ( koneckonců i to já tě živím, ty si služka "nadsázka). Já se spíš vymezují vůči tomu odsouzení, když někdo nechce přistoupit na dohodu - ty mi živíš, nebo opačně - ty jsi služka. Nechce, OK, má na to právo, je to legitimní volba odmítnout, neznmaená to, že je lemra líná, kolenovrt nebo jiné nálepky, co tu padaj.

Jo, máš pravdu že taky nemám ráda, když někdo odmítá platit nějaký symbolický nájem partnerovi s hypotékou "protože láska " a podobně :think:

Ale upřímně mi teda tenhle pán trochu jako kolenovrt přijde :nevim: Asi proto, že mají tak velký rozdíl mezi platy a on sám nepřijde s nějakou dohodou, která by pořád byla nějak fér, ale jí tak nevyčerpávala. A že mu není blbé, že ona doma dělá většinu věcí, a on jí to nekompenzuje (a nebudeme urážet jeho inteligenci tím, že "chlap tohle neví " a podobně).

Možná to tak vidím i proto, že jsem byla kdysi ve vztahu ta víc vydělávající (on byl starší, ale studoval, já ne) a byla jsem naopak ráda, že mu můžu zaplatit aspoň skromnou dovolenou, to samé můj nynější muž vůči mně. Vždy to tak nějak v mých vztazích bylo, že tam byla nějaká štědrost, tak je mi to sympatičtější, ale je fakt, že to není jediný správný model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.23 22:01
@Anonymní píše:
@pet p za 10,15 let už budu doufám vdaná😂 a v manželství je teda za mě už úplně ideální mít všechny peníze společné, nehledě na to, kolik kdo vydělává.. případně model 80/80 kdy ze zbytku “svého” může jeden kupovat dárky druhému.

A navíc, to už (doufám) taky budu živit i svoje děti :D

Spíš jde o jeho přístup než o to, že mně zbyde pak málo peněz. Když řeknu, že tolik je pro mě hodně peněz, on na to, že BUDEME posílat teda míň.

Snad BUDETE živit svoje děti ne? A přesně tímhle to začíná… Však ty už teď počítáš s tím, že budeš VAŠE děti živit ty…

Jinak ne, žádné manželství ho nezmění. Pokud teď nebouchneš do stolu a neřekneš mu jasně, že jen ty budeš posílat míň peněz, protože to ty máš teď menší plat… Tak se rozluč s tím, že on to někdy pochopí a nebo, že snad v manželství se mu najednou rozsvítí v hlavě… Nechceš to slyšet, ale tvůj přítel je pěkny sobec :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 22:03
@Nikolka7657 píše:
@Lama Lama já v zásadě nepotřebuju, aby přispíval víc, ale bylo by fajn, kdyby aspoň jednou za půl roku zaplatil kino jen on. Nebo když náhodou cestou z práce nakoupí a omylem to vezme svoji kreditkou, tak aby doma neřekl “dlužíš mi 400” 😊

To uz zni pochopitelne.
Uprimne, ono tech problemu budete mit vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.12.23 22:56

Na tuto situaci bych nepřistoupila. V rámci zachování nějakého životního standardu si buď najdu partnera, který má podobný příjem, pokud trvám na tom, že pojedeme striktně fifty fifty nebo budu počítat s tím, že se na budeme podílet například procentuálně nebo se peníze hodí na hromadu. Přišla bych si hodně trapně, kdybych žila jako prase v žitě a přítel syslil každou korunu. Samozřejmě se počítá s tím, že protějšek musí vynaložit nějakou snahu a vydělávat tolik, kolik dokáže, ne se někde zašívat jako nefakčenko, ale to už je druhá věc.

Když už se s někým rozhodnu sestěhovat, počítám s tím vztahem do budoucna. Jistě, vyjít to nemusí. Ale ta osoba pro mě není spolubydlící, se kterým skutečně jedeme rovnou měrou. Počítám, že s ním budu sdílet způsob života. A to jde jaksi blbě, když on na to nemá.

Pominu-li nějaké dohodnuté speciální modely (jedna polovička nechce dělat domácí práce, tak buď musí umožnit té druhé dostatek času na jejich vykonání např. při sníženém úvazku nebo zaplatit pomoc), tak mi výše zmíněné dva přijdou jako jediné přijatelné a to, co má zakladatelka, není v pohodě.

Ještě poznamenám, že jsem byla v roli toho, co ve vztahu vydělal nepoměrně víc. Vztah nevyšel, ale v životě by mě nenapadlo to na bývalého vytahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
8.12.23 23:39
@Anonymní píše:
@andrasteia

Pracuju za “podprůměrnou” mzdu proto, že v mém oboru to takhle na začátku holt chodí. Lidi s mým vzděláním mají po 10-15 letech praxe třeba 200tisíc😊

určitě bych mohla najít práci, kde dostanu o 10 tisíc víc, jen mě to v mém oboru nikam neposune 😊

Tak v tom pripade jsi ten případ, kdy za zkusenost a vzdelani „zaplatis“ docasne menším prijmem. Treba v advokacii nic neobvykleho. Jak jsem rikala, muj muz by s timhle problem nemel, nechtěl by mit zenu, ktera nema vyhlidky dobreho zamestnani ani drive. Hlavne s ohledem na zalozeni rodiny.

A vetsi vydelek mit muzes a nemusis; nevis, co te v zivote ceka. A za deset, dvacet let spolu nemusíte byt.

To nic nemeni na tom, ze me by stvalo hlavne to, ze te nikam nepozve, nic ti neda a vse bere ze spolecnyho. To je vrchol hulvatstvi a ukazuje to, jaky je to skrt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky