Kolik přispíváte do domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7457
8.12.23 18:53
@Lily Evans píše:
On jako nevydělává málo :mrgreen: jenom míň než já. Velké výdaje spolu konzultujeme a plánujeme.

Tak popsala jsi to jinak…můj chlap má třeba plat 3× vyšší než já…prostě by to nešlo aby jsme to platili napůl… já zase řeším domácnost, nákupy, i ty finance… on má takový beztarostný život trošku :D v uvozovkách tedy…no řeší práci… a já okolo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 18:54
@Lily Evans píše:
On jako nevydělává málo :mrgreen: jenom míň než já. Velké výdaje spolu konzultujeme a plánujeme.

A s tímto uspořádáním přišel vlastně kdo z vás, že by to tak rád? Nebo kdo by s tím měl větší problém, kdyby se to mělo zrušit? Ptám se jen ze zvědavosti, váš model doma mi přijde fakt dost neobvyklý :-)

• Citovat
  • Upravit
81481
8.12.23 18:55
@KKK85 píše:
Já jen vyjadřuji svůj názor.. příjde mi to šílené… manželka letí na dovču, muž doma… muž toaletku z drogerky… žena parfém… absolutně si něco takového neumím představit a pak na konci měsíce zkasírovat kolik platí za vše… fajnéééé

Asi bych to v manlzestvi s dětmi nechtěla. Ale neznam jejich okolnosti. Sileny bych to neoznacila. Ona nelde psala, ze on ma toaletku z drogerky a ona pardem za 2 tis? Nebo to ji si vymyslela, aby jsi tomu dodala grady? Co kdyz oba maji na parfem, 4 letecke dovolené ročně a jediny rozdil je v tom, že ona si navic koupila 4 nemovitosti jako investici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.12.23 18:57
@KKK85 píše:
Tak popsala jsi to jinak…můj chlap má třeba plat 3× vyšší než já…prostě by to nešlo aby jsme to platili napůl… já zase řeším domácnost, nákupy, i ty finance… on má takový beztarostný život trošku :D v uvozovkách tedy…no řeší práci… a já okolo..

Tak my máme oba prostě dostatek peněz, manžel je navíc založením minimalista takže neutrácí skoro vůbec. Životní úroveň máme stejnou, ale ano, zatímco já mám parfém za tisíce, tak manžel nemá nic, akorát deodorant z drogerky - protože ten parfém za tisíce prostě nechce.
Každej je jinej a žije jinak, my jsme oba analytické typy a máme rádi ve věcech pořádek, jedeme všechno napůl, domácí práce, výdaje, atd. Za třináct let společnýho života jsme neměli ani jednu hádku či neshodu o penězích, jakože zcela upřímně ani jednu jedinou. Protože je to jasně nastavený a oba jsme s tím v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.12.23 18:58
@pet p píše:
A s tímto uspořádáním přišel vlastně kdo z vás, že by to tak rád? Nebo kdo by s tím měl větší problém, kdyby se to mělo zrušit? Ptám se jen ze zvědavosti, váš model doma mi přijde fakt dost neobvyklý :-)

Přišel s tím manžel :mrgreen: mně to přišlo praktický. A když jsem kdysi navrhla společnej účet, že jsme asi fakt divní když ho nemáme, tak manžel nechtěl (a já taky moc ne, pak by remcal že moc utrácim :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
8.12.23 19:02
@Lily Evans píše:
Tak my máme oba prostě dostatek peněz, manžel je navíc založením minimalista takže neutrácí skoro vůbec. Životní úroveň máme stejnou, ale ano, zatímco já mám parfém za tisíce, tak manžel nemá nic, akorát deodorant z drogerky - protože ten parfém za tisíce prostě nechce.
Každej je jinej a žije jinak, my jsme oba analytické typy a máme rádi ve věcech pořádek, jedeme všechno napůl, domácí práce, výdaje, atd. Za třináct let společnýho života jsme neměli ani jednu hádku či neshodu o penězích, jakože zcela upřímně ani jednu jedinou. Protože je to jasně nastavený a oba jsme s tím v pohodě.

Jo, dulezite je najít k sobě člověka, kterému to vyhovuje, a hlavně když mate podobné platy. Jenže zakladatelce to očividně vůbec nevyhovuje, a já se ji nedivím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.12.23 19:04
@someargue píše:
Jo, dulezite je najít k sobě člověka, kterému to vyhovuje, a hlavně když mate podobné platy. Jenže zakladatelce to očividně vůbec nevyhovuje, a já se ji nedivím

Jako mně by na jejich případě vadilo zejména to, jak on zjevně vůbec nechce vést diskusi a hledat řešení které bude pro oba ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 19:05
@someargue píše:

Pak si misi najit toho kompatibilniho a ne kopat do toho, co ji nechce živit. Já mam taky spoustu nadstamdardnich pozadavku na partnera. Ale to, že je nekdo nesplnuje, je muj problem, ne jeho vina a nedela to znej horsiho cloveka.

Příspěvek upraven 08.12.23 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.12.23 19:05
@Anonymní píše:
Mluvili jsme spolu už o tom, resp. naťukla jsem to a myslela, že se chytí za nos, ale ne. Stejnou částkou na bydlení a jídlo jsem přispívala i ve chvíli, kdy jsem ještě byla na VŠ a chodila po brigádách, přispívali mi rodiče. Ani tehdy ho nenapadlo říct, že následující rok, než to dodělám bude nájem platit jen on.

Když jsem řekla, že když posílám tolik, kolik posílám, téměř nic mi nezbyde a neušetřím si na nic, hodil to vlastně do outu

• Zakladatelka :)

To bude opora. :cert:

• Citovat
  • Upravit
7457
8.12.23 19:12
@Lama Lama píše:
Asi bych to v manlzestvi s dětmi nechtěla. Ale neznam jejich okolnosti. Sileny bych to neoznacila. Ona nelde psala, ze on ma toaletku z drogerky a ona pardem za 2 tis? Nebo to ji si vymyslela, aby jsi tomu dodala grady? Co kdyz oba maji na parfem, 4 letecke dovolené ročně a jediny rozdil je v tom, že ona si navic koupila 4 nemovitosti jako investici?

To jsem si vymyslela…jen takový příklad. Ale jak jim to vyhovuje ok…já jen diskutují říkám svůj názor od toho je diskuzní fórum neeee???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 19:28
@KKK85 píše:
To jsem si vymyslela…jen takový příklad. Ale jak jim to vyhovuje ok…já jen diskutují říkám svůj názor od toho je diskuzní fórum neeee???

Np, dyt jo. Já zas rikam, ze to záleží na okolnostech. Samo to nemůže klapat tam, kde mají velky rozdil v zivptni urovni a zejmena pokud to jednomu vadí.

Ja spis polemizuji s tpu nárokovostí. Prirovnala bych to k daru. Prostě na ten nikdo nema nárok. Přijde mi hnusný odspudit nekoho, kdo nedá dar. Ikdyby to ten člověk sebevic potreboval, nemá na tp nárok. Přitom nemam vubec nic proti charitě, sbirkam. Ale zakladem je, ze je to zcela dobrovolné a nikdo nikoho neodsoudí, že darovat nechce. A podobně je to splácením. Můžu to chtít, můžu po tom toužit, ale pokud mi jo nikdo nedá, musí hledat dary a sponzory jinde, ne hejtovat ty, kdo to odmitaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6246
8.12.23 19:33
@Lama Lama píše:
Np, dyt jo. Já zas rikam, ze to záleží na okolnostech. Samo to nemůže klapat tam, kde mají velky rozdil v zivptni urovni a zejmena pokud to jednomu vadí.Ja spis polemizuji s tpu nárokovostí. Prirovnala bych to k daru. Prostě na ten nikdo nema nárok. Přijde mi hnusný odspudit nekoho, kdo nedá dar. Ikdyby to ten člověk sebevic potreboval, nemá na tp nárok. Přitom nemam vubec nic proti charitě, sbirkam. Ale zakladem je, ze je to zcela dobrovolné a nikdo nikoho neodsoudí, že darovat nechce. A podobně je to splácením. Můžu to chtít, můžu po tom toužit, ale pokud mi jo nikdo nedá, musí hledat dary a sponzory jinde,ne hejtovat ty, kdo to odmitaji.

u noveho manzela/partnera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.23 19:38
@Mkmkz píše:
u noveho manzela/partnera :D

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
8.12.23 19:42

Když jsme spolu bydleli nesezdani, tak jsem to byla já, kdo vydělával méně a ja trvala na tom, ze budeme platit striktně půl na půl. Naopak on byl ten, co za mě rád utrácel, resp. neměl problém mě zvát a dopřávat.
V manželství máme oddělené účty, platí ten, kdo je u kasy nebo vytáhne peněženku, nikdy jsme to nemuseli řešit jako téma. Ale je to tím, že já chci byt „rovnocenná a nezávislá“, on mi chce dopřávat, takže oba chceme vlastně platit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 19:56
@Lama Lama píše:
Np, dyt jo. Já zas rikam, ze to záleží na okolnostech. Samo to nemůže klapat tam, kde mají velky rozdil v zivptni urovni a zejmena pokud to jednomu vadí.Ja spis polemizuji s tpu nárokovostí. Prirovnala bych to k daru. Prostě na ten nikdo nema nárok. Přijde mi hnusný odspudit nekoho, kdo nedá dar. Ikdyby to ten člověk sebevic potreboval, nemá na tp nárok. Přitom nemam vubec nic proti charitě, sbirkam. Ale zakladem je, ze je to zcela dobrovolné a nikdo nikoho neodsoudí, že darovat nechce. A podobně je to splácením. Můžu to chtít, můžu po tom toužit, ale pokud mi jo nikdo nedá, musí hledat dary a sponzory jinde, ne hejtovat ty, kdo to odmitaji.

Tohle je zajímavý pohled, fakt. Jakože to, že by ten její partner přispíval poměrově a nikoli půl napůl, je z tvého pohledu dar pro zakladatelku. Tedy něco, co ona nemůže nárokovat a co on dělá zcela dobrovolně.
Takže pokud ona ho poprosí (jelikož nárokovat nemůže) a on svůj podíl na společném účtu nezvýší (což zakladatelka naznačila), tak je to podle tebe kvalitní partner, kterého si má vzít a mít s ním děti?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky