Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
rozešla by ses v 25 letech se skvělým klukem jen proto, aby sis mohla chvíli užívat? Nerejpu, jen se ptám.
Pokud bych uvažovala jako ona, dívala se na cízí chlapy, trápila se tím, že už se možná neozvou, tak ano.
@Ana20
Ja ti rozumim, zazila jsem to same pred x lety.Ale rozdil byl ten, ze to, ze jsem toho kluka milovala jsem si uz pak jen namlouvala.To bylo stale, on si to nezaslouzi, je hodnej, je milej, je na nej spolehnuti…atd.atd.Ale ve svem nitru jsem vedela, ze uz s nim byt proste nechci.Ze me drzi jen slusnost? setrvacnost?…Da-li se to tak rict. Vsechny
ty veci platili, ale to je zivot, nejedeme na jizdni rad. Proto, podivej se do sveho nitra, hluboko, co rika ten hlas.Je to doopravdy tak, milujes ho? Jestli ano, neni o cem premyslet.Jsi mlada, zvedava…ale nenic si tim vztah. Jestli ale, je tam proste pochybnost…tak muze byt treba milionovy, ale pujdes dal.Tak to nekdy chodi, nemeni to nic na tom, ze vy oba jste fajn lidi.Jen se cesty rozchazi. A treba tam nekde ceka nekdo, kdo bude TEN pravy…Ale na to si musis odpovedet jen ty.
Doufam, ze vis co jsem chtela tim rict:)
@Ana20
Problém je v tom, že nemáš žádnou zkušenost - on byl tvůj první a jediný. Tebe láká vyzkoušet i něco jiného s někým jiným. A to je uplně normalní situace. Já bych si nejdříve něco užila, pak až se usadila. Musíš mít nějakou zkušenost za sebou… ![]()
Mna by len tak zaujimalo, co si od toho… vyskusania… s inym slubujes. Ze sa nieco nove naucis, a potom to naucis priatela? Ze budes mat skvely zazitok, na ktory budes do konca zivota spominat? Ze to bude priserny zazitok, a budes si o to viac vazit priatela? Ze to bude impulz ku konecnemu rozchodu? CO ZISKAS, ked vyskusas ineho?
Ja myslim, ze ty zkusenosti jsou dulezite, hlavne teda u chlapu, urcite vyboureni se, poznani, ze je to vsude podobne, poznani co vlastne chci, co mi vyhovuje…Moc. neverim na vztahy, kde do toho oba jdou na prvni dobrpu, i kdyz uznavam, ze jsou, existuji…Ale stejnak, ja bych to nechtela. A tve pocity-muzou byt docasne, tak v tom. pripade ok, ale taky se ti muzou po letech stale vracet a vracet a jednou stejne neodolas nebo budes litovat az te tvuj mily ve strednim veku napr. podvede, opusti…Asi hodne zalezi na povaze, temperamentu. Vetsina chlapu to vyboureni se potrebuje, zeny ne vsechny, ale taky nektere ano. Z vlastni zkusenosti bych poradila, ze pokud budes pochybovat dlouhodobeji a ta touha po jinych bude silna, tak bych se do svatby, hypo a deti vazne nehrnula a zamyslela se nad tim, jestli treba nevyzkouset jiny ziv.smer,ne treba primo novy chlap, ale cestovani, studium, trocha nezavislosti, neceho mimo plan-svatba, deti,rodina.Ale zalezi na tom co doopravdy chces.Tve pocity muzou znacit, ze TED chces neco jineho nez „sazku na jistotu“.Lepsi si to uvedomit a priznat ted nez za pet let uz s detmi a hypotekou.
@Bábi Zlopočasná píše:
Mna by len tak zaujimalo, co si od toho… vyskusania… s inym slubujes. Ze sa nieco nove naucis, a potom to naucis priatela? Ze budes mat skvely zazitok, na ktory budes do konca zivota spominat? Ze to bude priserny zazitok, a budes si o to viac vazit priatela? Ze to bude impulz ku konecnemu rozchodu? CO ZISKAS, ked vyskusas ineho?
Treba zjisti, ze to nove je TO co hledala.Ze ve starem vztahu ji drzela hlavne laska pratelska, setrvacnost, zvyk, strach ze zmeny, nejistoty a ze muze zazit vyssi level lasky a i toho sexu.
@ulice píše:
Treba zjisti, ze to nove je TO co hledala.Ze ve starem vztahu ji drzela hlavne laska pratelska, setrvacnost, zvyk, strach ze zmeny, nejistoty a ze muze zazit vyssi level lasky a i toho sexu.
A treba zisti, ze to stare bolo TO, co hladala, ale bohuzial, pretoze niektore veci sa nedaju vratit. Preto sa pytam, co caka ![]()
Uplně Ti rozumím. Já jsem to ale měla trochu naopak - třeba budu odstrašující případ.
S mužem jsme do sebe byli zamilovaní už jako náctiletí, pak jsem odjela, on se neozýval a já jsem to „poprvé“ zažila s někým jiným(v 18letech). Byla jsem s ním asi 2 měsíce. Sex stál za houby. Po mém návratu jsme si vše vyříkali, láska jako trám s mým teď už mužem, konečně jsme se dali oficiálně dohromady. Já jsem byla jeho první. On druhý. Dlouho jsme se s tím oba vyrovnávali. Mělo to být jinak. Ještě teď se mi o tom hůř píše, je mi 25- jsme manželé a máme dítě. Prostě jsem chtěla, aby byl v životě jediný.
No, prostě sex s mým mužem se nedá srovnat s ničím, je nejlepší, už mě žádná nevěra neláká, protože vím co bych ztratila a vím, že by to stejně nebylo takové jako s někým, kdo mě zná a ví, co mám ráda, Za ty roky jsme perfektně sehraní…
Bokovka může „bolet“ hodně dlouho.
Vykašli se na to…Buď věrná ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A treba zisti, ze to stare bolo TO, co hladala, ale bohuzial, pretoze niektore veci sa nedaju vratit. Preto sa pytam, co caka
Třeba nečeká vůbec nic, je to jen zvědavost, touha, volání přírody atd. myslím si, že je to naprosto přirozené - nemyslím nevěru, ale tyhle pocity.. a jak s nimi naloží to už záleží jen a jen na ní a na jejích prioritách. Já osobně ji chápu.
@Ana20
Rozumím ti. Všechno „zakázané“ nás mnohdy láká a přitahuje. Někde jsem četla, že hodně vysoké procento lidí miluje platonicky někoho jiného, něž s kým žije.
Pokud máš partnera, který tě miluje a ty jeho, važ si toho a nenič něco tak krásného, jako je kvalitní vztah, jenom pro chvilkové povyražení. Věř mi, že
ti stejně těžko nabídne nějaký jiný muž to, co máš ve svém partnerovi. Některé věci je nejlepší si ponechat jenom ve své fantazii. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:Treba ano.Mas pravdu. Ale pokud by mela tyhle. touhy, puzeni dlouhodobe, tak bych poslechla ten vnitrni hlas a sla za nim…Proto jsem psala, ze zalezi na tom, jestli je to chvilkove a prejde ji to anebo jestli se toho pocitu, ze ma vyzkouset i neco jineho nedokaze zbavit. Protoze v tom pripade bych ja sla radeji do nejistoty, ale vyzkousela to,po.cem.tolik touzim.Ono nakonec je mlada a tech pravych muze potkat jeste hodne…Aby ji u stavajiciho pritele nedrzel hlavne zvyk a kamaradstvi misto partnerske lasky.to musi vedet ona sama.Ja mam zkusenost, ze lidi casto zustavaji ve vztazich, ve kterych nejsou spokojeni hlavne, ze strachu z nejistoty a nemyslim, ze je to spravne.
A treba zisti, ze to stare bolo TO, co hladala, ale bohuzial, pretoze niektore veci sa nedaju vratit. Preto sa pytam, co caka
@Ana20 Věř mi, nestojí to za to zničit si fungující vztah jenom proto, aby jsi vyzkoušela jaké je to s někým jiným. Ono ve finále jsou pak důležitější úplně jiné kvality člověka, než je to, jestli líp a nebo hůř líbá. Ale naprosto tě chápu. Já mít jen jednoho chlapa v životě, také by mě lákalo to alespon jednou v životě zkusit i s někým jiným. ![]()
Nestojí to za to. Naplánujte si něco společně. Zkuste swingers klub. Když spolu budete mluvit, tak má vše řešení. Vlastní zkušenost.
Neměla jsem jen jednu známost a můžu ti říct jedno - nakonec je to všechno na jedno brdo. Přijdeš o chlapa bezvadnýho ve všech ohledech a výsledek je… nedostaneš nic extra. Věř mi. A hlavně - všem těm, kteří partnery střídají a „užívají si“ jde obvykle jen o jedno - najít to, co ty už máš ![]()
@ulice píše:
Treba ano.Mas pravdu. Ale pokud by mela tyhle. touhy, puzeni dlouhodobe, tak bych poslechla ten vnitrni hlas a sla za nim…Proto jsem psala, ze zalezi na tom, jestli je to chvilkove a prejde ji to anebo jestli se toho pocitu, ze ma vyzkouset i neco jineho nedokaze zbavit. Protoze v tom pripade bych ja sla radeji do nejistoty, ale vyzkousela to,po.cem.tolik touzim.Ono nakonec je mlada a tech pravych muze potkat jeste hodne…Aby ji u stavajiciho pritele nedrzel hlavne zvyk a kamaradstvi misto partnerske lasky.to musi vedet ona sama.Ja mam zkusenost, ze lidi casto zustavaji ve vztazich, ve kterych nejsou spokojeni hlavne, ze strachu z nejistoty a nemyslim, ze je to spravne.
Vsak to mam v jednej z otazok
Ci hlada onen impulz pre vymenu chlapa. Pretoze ak svoje chutky posluchne, tak pravdepodobne bude musiet chlapa menit. Ak ostane s tym, ze bude lutovat, ze neposluchla… tak nakoniec zrejme tiez bude chlapa menit
Ale ak do toho pojde len s tym, ze si este musi uzit kym sa vyda, lebo len na emimine je asi 90% nazorov ze si musi uzit a vyskusat… tak aby jej neostali iba oci pre plac ![]()