Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky co clovek to nazor a pak jak se v tom ma tazajici vyznat..?nakonec to zaslo az na pohlavni nemoci.Mit idylicky vztah je nadhera, zkouset nove veci a to at uz se sexem ci bez ma take sve kouzlo v nejakem obdobi zivota a troufam si rict, ze je to snad i nutnost.Pral bych zakladatelce klid v dusi, v hlave a v klinu.Ale obavam se, ze ten prijde az zjisti cokoliv z jakekoliv „akce“,at uz to dopadne jakkoliv.Je mlada a chlapu je preci spousta. Ikdyz tech super chlapu a super holek zase tolik neni, ale jak zjistime a pocitime meritko, kdyz to nikdy nezkusime? a dokazeme s tim cely zivot zit?
Taky mám občas tyhle pocity. Hlavně když je tu třeba ten problém, že já bych chtěla v sexu něco vyzkoušet, co mě láká a partner nechce. Nebo…mám ráda, když mě chlap při sexu lehce kouše, škrábne, chytí mi ruce za hlavou, zatahá za vlasy…ale ten můj to prostě nechce dělat, protože mu to přijde divné. Ani se při sexu moc nelíbá. Výjimka je, když se pohádáme a pak dáme"sex na usmířenou". To je pak líbaní, hlazení…jenže to se opravdu neděje často. Takže já vím, co mi chybí, proč ty touhy mám, ale na druhou stranu mám toho svého jako ohromnou oporu, je ve všech ostatních ohledech naprosto skvělý, miluju ho. Jenže asi je to tak, ze v žádném vztahu nikdo nikdy nebude mít 100 %, protože dokonalý partner prostě neexistuje. A nechci riskovat jinak super vztah kvůli sexu s jiným. I když ta touha je občas velká, nabídek mám opravdu hodně…
@Anamica tak tyhle praktiky nejsou az tak nesplnitelne, to bych si s nim promluvil a „zensky“ ho primel k takovym vecem.Ale pises mam rada kdyz mi muz..to znamena ze mas uz nejakou zkusenost.Co kdybys nemela zadnou a cely zivot bys v sobe nosila otaznik a touhu? a nemluvim jen o sexu, je to poznani jaci my chlapi jsme i v jinych oblastech..nebo pocit nejake svobody, kdy jsi i sama..atd. Tezko o tom mluvit, to se musi prozit. A nebo nemusi, ale pak to bude zivot v obcasnem napeti a nevedomosti, ktere tady budou porad
Já se spíš obávám, že bys se sebou vydržela - kdybys zkusila jiného kluka. Jenže tím víc bys to potom chtěla, když bys věděla, že můžeš, ten adrenalin je návykový.
Nebo bys naopak byla tím vděčnější za přítele a už bys nikdy nekoukala jinam. To nikdo neví.
A napadlo tě, že je dost velké rizko, že by ses zamilovala? Čistě proto, že s tím klukem by třeba byla sranda a tys už tak dlouho nebyla zamilovaná.. Ty jiskřičky, vyměňované vtipné a rozněžnělé smsky..
Myslím si, že ti spíš chybí ty začátky, zamilovanost, když si člověk lítá.
Upadla jsi do stereotypu (ač třeba nemusí být špatný). Ale tohle se stane, i když člověk vyzkoušel x partnerů.
Já nemít dítě, taky už bych byla jinde s jiným. Prostě proto, že kluků je kolem moc a spousta krásných, smějou se, nechají se sbalit. A toho domu už čolvěk zná, leze mu na nervy atd.
Ale jo, ty jsi valstně psala, že máš toho pravého. Takt o promiň.
A promin z nesouvislost textu, řve mi tu dítě. ![]()
Chci jen říct, že chyba je podle mě ve stereotypu, že je to pořád to samé. Pořidte si psa nebo dítě a tyhle myšlenky tě přejdou. Ideálně dítě. Pak už na ně totiž nebudeš mít čas.
Víš, když budeš mít dva kluky (dvě zkušenosti k tvému příteli), bude to fajn. Ale co ti zabrání mít jich dalších dvacet? S každým klukem je to stejné, ač jiné, ano. Buď tě baví jeden, a proto zahodíš ostatní. Nebo tě nebaví, tak budeš zkoušet dál. Ale nic zázračného nenajdeš, rozdíl je právě jen v tom lítání, motýlcích v břiše.
Me prijde ze jeden mluvi o koze a druhy o voze..„kdybych nemela dite, tak mam uz jineho“..„ta zvedavost te prejde, me sice chyta porad, ale odolavam“ je to jako mit jedno auto cely zivot a nevyzkouset jine..a to jsem to trochu prehnal. Kazdopadne zakladatelce preju pohodu a at vse dopadne tak jak ma
@kluuuk píše:
Me prijde ze jeden mluvi o koze a druhy o voze..„kdybych nemela dite, tak mam uz jineho“..„ta zvedavost te prejde, me sice chyta porad, ale odolavam“ je to jako mit jedno auto cely zivot a nevyzkouset jine..a to jsem to trochu prehnal. Kazdopadne zakladatelce preju pohodu a at vse dopadne tak jak ma
Nehovori jeden o voze, druhy o koze. Vsetky hovorime o tom, ze pokial zakladatelka a jej priatel nie su… idealnym vztahom?… prosto takym, kde jeden druhemu dava vsetko co potrebuje pre vzajomne prekonavanie prekazok, a to je ten dovod, preco ju lakaju ini chlapci, tak ma do toho ist, a sucasneho partnera pustit hladat si vhodnejsi protajsok.
Pokial ale zakladatelke len pride trava za plotom zelenejsia a chce vyskusat ineho len proste preto, aby mohla povedat ze v posteli nemala len jedneho, tak splace nad vysledkom.
@rejžička píše:
Já se spíš obávám, že bys se sebou vydržela - kdybys zkusila jiného kluka. Jenže tím víc bys to potom chtěla, když bys věděla, že můžeš, ten adrenalin je návykový.
Nebo bys naopak byla tím vděčnější za přítele a už bys nikdy nekoukala jinam. To nikdo neví.A napadlo tě, že je dost velké rizko, že by ses zamilovala? Čistě proto, že s tím klukem by třeba byla sranda a tys už tak dlouho nebyla zamilovaná.. Ty jiskřičky, vyměňované vtipné a rozněžnělé smsky..
Myslím si, že ti spíš chybí ty začátky, zamilovanost, když si člověk lítá.
Upadla jsi do stereotypu (ač třeba nemusí být špatný). Ale tohle se stane, i když člověk vyzkoušel x partnerů.Já nemít dítě, taky už bych byla jinde s jiným. Prostě proto, že kluků je kolem moc a spousta krásných, smějou se, nechají se sbalit. A toho domu už čolvěk zná, leze mu na nervy atd.
Ale jo, ty jsi valstně psala, že máš toho pravého. Takt o promiň.
Chci jen říct, že chyba je podle mě ve stereotypu, že je to pořád to samé. Pořidte si psa nebo dítě a tyhle myšlenky tě přejdou. Ideálně dítě. Pak už na ně totiž nebudeš mít čas.A promin z nesouvislost textu, řve mi tu dítě.
Víš, když budeš mít dva kluky (dvě zkušenosti k tvému příteli), bude to fajn. Ale co ti zabrání mít jich dalších dvacet? S každým klukem je to stejné, ač jiné, ano. Buď tě baví jeden, a proto zahodíš ostatní. Nebo tě nebaví, tak budeš zkoušet dál. Ale nic zázračného nenajdeš, rozdíl je právě jen v tom lítání, motýlcích v břiše.
Tak to je rada nad zlato: „pořiďte si dítě“, „já nemít dítě, tak už jsem jinde“, možná by sis taky měla ujasnit, co chceš..
@lilliann Nováčku, tady nejde o to, co chci já, ale o radu zakladatelce. ![]()
Pořiďte si dítě - napsáno ve smyslu „budete jinde“. Předpokládám, že zakladatelka není tak pitomá, aby po přečtení téhle věty vyhodila HA do koše a opravdu si to dítě pořídili.
Rozepsáno tedy polopaticky - dítě či pes člověka hodí jinam, dá životu naprosto jiný smysl, rozbije stereotyp, zaměří myšlenky ne jenom na to, že i jiní kluci jsou fajn a hezcí. Prostě podle mě má chuť na jiné a uvažuje o tom, protože je pořád ve stejné řece, ať tomu neříkám pořád tak hnusně - stereotyp. Problém není mezí ní a partnerem, ale prostě jenom v nudě. Ač se třeba nenudí. V tom, že to chce něco nového, nepořád jet ve vyjetých kolejích.
Já nemít dítě, tak už jsem jinde - ano a dost možné i s někým jiným. Ale jinde určitě. O tom to je, tahle věta - mít dítě, bude jinde, nebude řešit, jestli chce spát s jiným, ale zcela jiné věci. ![]()
Stačí jako vysvětlení?
@rejžička ale ji laka to co nezna, nezkusila a ikdyby si poridila zoo nebo skolku, tak ji to nepusti..logicky a prirozene. A navic je mlada a je to porad dokola
@kluuuk píše:
@rejžička ale ji laka to co nezna, nezkusila a ikdyby si poridila zoo nebo skolku, tak ji to nepusti..logicky a prirozene. A navic je mlada a je to porad dokola
V pohodě, já jen řekla svůj názor. Ze své zkušenosti. ![]()
Prostě si myslím, že neupadnout do stereotypu, neohlížela by se po jiných. Ale opět - to je moje zkušenost, můj pohled, třeba se pletu. ![]()
@kluuuk píše:
@Anamica tak tyhle praktiky nejsou az tak nesplnitelne, to bych si s nim promluvil a „zensky“ ho primel k takovym vecem.Ale pises mam rada kdyz mi muz..to znamena ze mas uz nejakou zkusenost.Co kdybys nemela zadnou a cely zivot bys v sobe nosila otaznik a touhu? a nemluvim jen o sexu, je to poznani jaci my chlapi jsme i v jinych oblastech..nebo pocit nejake svobody, kdy jsi i sama..atd. Tezko o tom mluvit, to se musi prozit. A nebo nemusi, ale pak to bude zivot v obcasnem napeti a nevedomosti, ktere tady budou porad
Pro něj nesplnitelné jsou
. Víš, kolikrát jsem s ním o tom chtěla mluvit? Kolikrát jsem mu říkala, co se mi líbí, co mě vzrušuje. Ne..jsem holt divná
On to nedělá a dělat nebude. Konec diskuse… ![]()
@Ana20 píše:
Jdu se virtuálně poradit, ptž ačkoli mám s kým to probrat osobně, tohle by nikdo nepochopil a a si bych mnohé zklamala. Předpokládám, že i tady dostanu čočku a asi je to to, co potřebuji.
Je mi 25 let, jsem 7 let s naprosto perfektním klukem(29), se kterým si rozumíme, plánujeme budoucnost, prostě idylka. Všichni na nás tak koukaj a ono to tak vážně je. Jenže..
Lehké počty, když jsem ho poznala bylo mi čerstvých 18 a jsem zásadovj člověk, čekala jsem na toho pravýho, měla jsem pár „známostí“(-spíš dětských lásek), ale s tím „nejcennějším“ jsem čekala na NĚJ. ALe popravdě, myslela jsem si, že ačkoli to byla láska jako trám už od začátku, že to nevydží až do konce života. Přesto jsem chtěla první sex prožít s někým pro mě důležitým. To se mi povedlo, ale? naneštěstí? to važně byla(je) láska forever…
Už asi víte kam mířím.. Jsem nevybouřená, nic jsem nevyzkoušela a pomaličku mluvíme o svatbě, o dětech, o hypotéce a mě je.. asi ouzko..
Hrozně, hrozně, hrozně mě lákají jiní kluci. Jen na „vyzkoušení“-sama nemůžu uvěřit vlastním slovům. Sex nebo jakýkoli intimní vztah pro mě je svatý. Svým způsobem jsem i „hrdá“ na to, že je můj jediný-v dnešní době fakt rarita. Na druhou stranu.. To asi nevydržím..
Co mám dělat??? Bohužel-příležitostí mám spoustuTeď jim jen odolávám. ALe jak mám odolávat něčemu, čemu odolávat vlastně nechci? Jenže taky vím, že kdybych to udělala (a to mluvím třeba jen o líbání), nevydržela bych sama s sebou.. Nebo jo??? Nikdy by se to nedozvěděl.. Jen na chvilku prožít ten flirt..
Třeba v práci máme jednoho Don Chuana, se kterým slovně flirtuju-evidentně nás to oba baví. On mě dobývá, ja ho odmítám s tím, že si říkám: Nepřehnala jsem to teď??!! Přijde ještě?
On to má určitě jen jako zábavu. Což by bylo ideální.. Nechci s ním nijak pokračovat.. Chlapa pro život už jsem si vybrala(a nemohla jsem vybrat líp). Stačilo by mi asi jen to líbání, dotek..Neměl to někdo podobně?
Možná vám budu vděčná, když mě teď seřvete..
Ahoj, je to pro mě choulostivé, proto anonym. Jsem v podobné situaci (před mým chlapem je jeden) a jsem dost atraktivní. Podobně stará jako ty, příležitostí mraky, zájem snad dvojnásobný co jsem se vdala..nevybouřená jsem jak puberťák a je to čím dál horší..mám pocit, že mé libido stoupá, zatímco mužovo (který je ode mě o 5 let) klesá. Stále se překonávám, jsme manželé, máme dítě, hypotéka…jsem spokojená ve vztahu (někdy méně, někdy více..taková klasika) ale ta představa..zkusit to s někým dalším..jen na chvíli, jen trošku..touha po dobrodružství…zatím jsem nic nepodnikla (jen jednou mi dal nečekaně pusu jeden kamarád…jeli jsme přes noc někam autem, můj chlap byl dokonce na předním sedadle..a on mě jen něžně líbnul..no motýlky jsem měla jak prase..on sám ženatý, tři malé děti, známe se pár let a jiskry létaly vžy) vše je pořád jen platonické, ale často si představuji, jak jsem aspoň na týden někým jiným, svobodným, v jiné zemi a zažívám nějaký románek. Těžko říct, co život přinese a bohužel za sebe nemůžu dát ruku do ohně…ale už 8 let se držím.
@Anamica no a jsme u toho. A jiny to delat bude a treba lepe a zase jine veci budou treba trosku nechci rict horsi, ale jine..ja bych poslechl vnitrni hlas, ikdyz je rozpoluplny a prozil bych si co te laka a zajima. I spatna zkusenost je zkusenost. Nechci te lamat do extremu, ale at uz se rozhodnes jakkoliv, je to tvuj zivot a ty ho zij svobodne a tak jak chces. A ja ti drzim palce