Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Neměla jsem jen jednu známost a můžu ti říct jedno - nakonec je to všechno na jedno brdo. Přijdeš o chlapa bezvadnýho ve všech ohledech a výsledek je… nedostaneš nic extra. Věř mi. A hlavně - všem těm, kteří partnery střídají a „užívají si“ jde obvykle jen o jedno - najít to, co ty už máš
Přesně tak, pod to bych se mohla klidně podepsat. ![]()
Jeden známý (nevěrník) mi říká, že být věrný je jako jíst stále dokola jenom kuřecí. Že on si zkrátka musí prokládat i jiným „masem“. Já mu zase oponuju, že sice „jím jenom kuřecí“, ale na sto způsobů…Jsem si jistá, že tak pestrý sex bych s žádným milencem na chvíli neměla. To bych řekla je to podstatné. Pokud se sex stane rutinou, lehko má člověk všelijaké myšlenky. My si i po víc jak dvaceti letech stále hrajem, vymýšlíme a zkoušíme, sex nás baví. Důležitý je i vztah, to je jasný, ale já si prostě krásné milování bez hezkého vztahu neumím představit.
@Ana20 ja myslim, ze je uplne prirozeny mit pocity jake mas..a obavam se, ze touha se bude jen nasobit..mas perfektni vztah v tvych ocich, ale nemas srovnani. Muzes zit spokojeneji, nebo mene spokojene.Je to tezky, ale pochopitelny. Zrovna nedavno jsme to resili s partnerkou a shodli se, ze jsme radi, ze mame neco za sebou. Promin, vim ze hledas odpoved, ale myslim ze nechces nikoho podvadet, tak bych zvolil rozchod a trochu vyzkousel to, co te laka.Je to bolestny,chapu.Ale rozumny. Odpovedi typu ja to vydrzel, vydrz to taky.Nebo ja to partnerovi dovolim a uvidime, jsou sice fajn, ale na prd
@kluuuk Já nevim, ale zakladatelka píše, že její přítel je skvělý chlap. Když se s ním rozejde a začne si užívat, třeba na takového už nikdy nenatrefí. To za to fakt nestojí. Nic přeci není úplně zadarmo, být věrná mi nepřijde zas až taková oběť, když mám vedle sebe báječného člověka.
@Paoloska souhlasim s tebou..ale takto to vnima clovek, ktery uz si par vztahu prosel a ma tedy moznost ocenit co proziva. V opacnem pripade tady bude viset porad otaznik a prirozena zvedavost a touha..v dnesni dobe moznosti cehokoliv obzvlast..tot muj nazor a nic proti parum, kterym to nejakym zazrakem vyslo
@Anonymní píše:
Ahoj, ja bych to neriskovala. Mela jsem to jako ty s tim rozdilem, ze uz jsem byla i vdana a taky me to porad tahlo, jeste nez budou deti, vyzkouset si to jeste jednou nekde jinde…Taky seladon v praci na kteryho stacilo ukazat prstem a uz to jelo. Jenze se to uplne zvrtlo a ja se do toho silene zamotala, nemohla jsem to pak vubec ovladnout, zacla jsem do toho montovat city a nakonec z toho byl pulrok na houpacce, euforie, nervy, nadseni zklamani, proste smrst citu. Kdyz jsem se dostala do faze, ze jsem byla z dotycneho don chuana uplne paf, tak to prasklo. Dneska jsem za to rada, protoze manzel se zachoval uplne neskutecne a po tydnu, kdy me nechaval vydusit, jsme si promluvili a ja dostala druhou sanci. Ten tyden jsem prozivala neskutecny muka a tak hrozne se bala, ze o manzela prijdu…Najednou jsem vystrizlivela a nechapala jsem, jak jsem to vubec mohla udelat…Nic dal to nebudu rozpatlavat. Uz je to 3 roky a s manzelem jsme zustali spolu a ja vim, ze podobny kraviny nestoji za to, abych prisla o nekoho tak bajecneho, navic jen pro to…proc vlastne? Drzim palce, at se rozhodnes spravne. Chapu te ale nedoporucuju
Muzu se zeptat, jestli je to ve vasem vztahu tedka porad? Vracite se k tomu nebo je odpusteno a uzavreno?
JInak, trosku se bojim, ze potencialne by to dopadlo na chlup stejne… ![]()
@Atra píše:
@Ana20
Ja ti rozumim, zazila jsem to same pred x lety.Ale rozdil byl ten, ze to, ze jsem toho kluka milovala jsem si uz pak jen namlouvala.To bylo stale, on si to nezaslouzi, je hodnej, je milej, je na nej spolehnuti…atd.atd.Ale ve svem nitru jsem vedela, ze uz s nim byt proste nechci.Ze me drzi jen slusnost? setrvacnost?…Da-li se to tak rict. Vsechny
ty veci platili, ale to je zivot, nejedeme na jizdni rad. Proto, podivej se do sveho nitra, hluboko, co rika ten hlas.Je to doopravdy tak, milujes ho? Jestli ano, neni o cem premyslet.Jsi mlada, zvedava…ale nenic si tim vztah. Jestli ale, je tam proste pochybnost…tak muze byt treba milionovy, ale pujdes dal.Tak to nekdy chodi, nemeni to nic na tom, ze vy oba jste fajn lidi.Jen se cesty rozchazi. A treba tam nekde ceka nekdo, kdo bude TEN pravy…Ale na to si musis odpovedet jen ty.
Doufam, ze vis co jsem chtela tim rict:)
DIvam se.. a trosku me tvuj prispevek nuti se divat intenzivneji.. Vazne ho miluju, ale to ze tam je pochybnost je snad taky normalni, to k tomu patri nebo ne? Copak kazda z vas je sice vzdycky, kazdy den na 100% jista, ze ten vas je ten pravy?
@Bábi Zlopočasná píše:
Mna by len tak zaujimalo, co si od toho… vyskusania… s inym slubujes. Ze sa nieco nove naucis, a potom to naucis priatela? Ze budes mat skvely zazitok, na ktory budes do konca zivota spominat? Ze to bude priserny zazitok, a budes si o to viac vazit priatela? Ze to bude impulz ku konecnemu rozchodu? CO ZISKAS, ked vyskusas ineho?
Tobe dekuju za prispevky obzvlast..
CO ziskam.. Jen zkusenost.. Myslim, ze nic vic od toho ani neocekavam. NEmyslim si, ze by byl lepsi/horsi.. Proste to bude jiny.. To je to, co me laka..
@ulice Neni to uplne poprvy, kdy me to napada, vlastne me to provazi v zachvatech celou dobu vztahu, coz asi neni moc pozitivni. Na druhou stranu jsem vzdycky ten zachvev zvladla..
Jiny zivotni smer.. No nevim jak jinak mam jeste zpestrovat svuj mlady zivot
Fakt se nenudim, studuju, pracuju na plnej, byla jsem semestr ve Svedsku (mmch i tam jsem to „zvladla“, ale tam jsem ani choutky moc nemela, mela jsem jiny starosti).
Ja se ho proste nedokazu vzdat..vlastne kvuli rozmaru..
@Anonymní píše:
Neměla jsem jen jednu známost a můžu ti říct jedno - nakonec je to všechno na jedno brdo. Přijdeš o chlapa bezvadnýho ve všech ohledech a výsledek je… nedostaneš nic extra. Věř mi. A hlavně - všem těm, kteří partnery střídají a „užívají si“ jde obvykle jen o jedno - najít to, co ty už máš
Zakladatelko, tak tohle je naprosto přesný a věcný příspěvek. Tohoto životního moudra bych se držela.
Mě teda nepřijdeš už toliko mladá na nějaké velké experimenty. Myslím z hlediska času a výběru partnera pro založení rodiny. Nicméně nikdo jiný, než ty to nezváží, myslím případnou změnu partnera při všech možných rizicích, které nevěra nese, tj. od prasknutí, přes zamilování do daného muže, nechtěné těhotenství až po nákazu pohlavní chorobou.
Vazne, jeste jednou vsem moc dekuju za kazdy prispevek, fakt si toho vazim, pomahate mi. Je to fakt hrozne tezky. Vetsinou mam ale pocit, ze me spis podporujete v tom, abych si pritele vazila, nepodvadela a „vydrzela“. A urcite je to tak spravny. Ono to za tech 7 let neni poprvy a vim stopro, ze ne naposled. Vzdycky mam obdobi, kdy me to laka vic ci min. Musim se s tim vic srovnat a snad to zase pujde dal..
@Anonymní píše:
Přesně tak. Všechny ty, co si „užívají“, v podstatě hledají to, co ty už dávno máš. Jen Ti bohužel chybí ta špatná zkušenost, aby sis na 100% mohla uvědomit, jak velký štěstí Te potkalo.
@Ana20 píše:
Vazne, jeste jednou vsem moc dekuju za kazdy prispevek, fakt si toho vazim, pomahate mi. Je to fakt hrozne tezky. Vetsinou mam ale pocit, ze me spis podporujete v tom, abych si pritele vazila, nepodvadela a „vydrzela“. A urcite je to tak spravny. Ono to za tech 7 let neni poprvy a vim stopro, ze ne naposled. Vzdycky mam obdobi, kdy me to laka vic ci min. Musim se s tim vic srovnat a snad to zase pujde dal..
To je ta věčná touha v nás - mít něco, co nemůžeme mít. Z tvých příspěvků mám pocit, že by jsi takovou zkušeností víc ztratila než získala. Přijde mi to moc velký risk. Možná budeš celý život trochu toužit po něčem jiném, ale kdo z nás po něčem netouží…? A kolik z našich tužeb je vyplněno…?
Důležitý je i vztah, to je jasný, ale já si prostě krásné milování bez hezkého vztahu neumím představit–
@Paoloska
ta poslední věta, je naprosto dokonala pravdivě řečená, souhlas
Ja se musim priznat, ze takovyhle myslenky mam obcas taky. A to muj partner neni jedinej, se kterym jsem spala, dali jsme se dohromady po dvacitce, uplnou nahodou. Myslim, ze jsem si uzila, ale jsou zkratka nekteri chlapi, kteri te okouzlej, pritahujou.. ale jednou jsem tady na eMiminu cetla prispevek, kde bylo psano, ze hormony se obcas poblouznej kazdy z nas, z kolegy v praci a tak. Tak to beru. Mela jsem jeste na stredni par delsich vztahu (dyl jak rok), nijak jsem si s neverou hlavu nelamala, nikdy me to nestvalo, podvadela jsem, chtela jsem si uzivat. Ted vim, ze kdybych to udelala, musela bych se ze sebe poblejt. Podivat se priteli do oci, rikat mu miluju te, kdybych vedela, co jsem provedla.. ne, nevydrzela bych to. Je to nejhorsi zrada a to bych mymu nejblizsimu cloveku (jak rikas ty - muj zivot) neudelala. Takhle jsem poznala, ze on je muj PAN BOZSKY. Nechtela jsem nikoho jinyho, byla a jsem verna. Samozrejme casem ty myslenky prisly, ale predstavy a ciny jsou dve veci.
Uvedom si, co muzes ztratit, jaky by to bylo pak a podle toho se rozhodni.