Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@evulkanov nekdy to prejde v obycejny kaslicek, nekdy odezni uplne, jednou to preslo do bronchitidy, coz pry je taky bezne.
Od úterý malý hrozně kašlal, ve čt jsme šli po štěkavé noci k Dr, diagnostikovala laryngitidu. Dostali jsme dva prášky na ráno a na noc, již po prvním užití razantní zlepšení, po dalším užití je kašel úplně pryč… Dr. říkala, že by to mělo hned zabrat, tak jsem ráda. Je mu 2,5r
@Kies no, nám dr. ráno na kontrole po noční návštěvě nemocnice řekla, že mám dávat fenistil kapky a Stoptussin kapky a až kašel přejde ve vlhký, tak dávat Mucosolvan. Ten dávám druhý den. Je to sice trochu lepší, ale kašle šíleně furt.
@evulkanov nas ma pouze nejakou mirnejsi nebo jen nabeh a ven rozhodne nechodime…uz jsme doma pres tyden…:(
@evulkanov My jsme dostali prednison a prothazin… Muco a stoptussin jsou na ‚obyč‘ kašel asi?!
@budi nema. ale ma kasel… urcite neni dobre na zanet hrtanu dychat vzduch kolem 5 stupnu…radsi se budeme nudit doma nez aby jsme chodili ven a jeste to prikrmili… to bych si potom vycitala to nema cenu.
@wiki čiki
hm, čoveče, to musíš sama asi vycítit, co je lepší…
ale my s laryngitidou chodíme ven neustále a jak nejdeme ven, tak je to hned horší… jediná překážka je pro nás horečka.
děcka mívají laryngitidu a malá štěká nebo dusivě kašle - to jsme venku normálně, dopoledne i odpoledne 2 hodiny… ale je malá, takže ji posadím na kočár ať neběhá a vytahuju ji občas.
když začne vlhce kašlat, tak taky ven-ven-ven.
nějak si fakt neumím představit, že bych s nimi ven nešla… to bysme se nevyléčili nikdy. oni vždycky venku přestanou kašlat, jak se vrátíme domů tak zase začnou. studený vzduch splaskává oteklé sliznice - proto i při laryngitidě má být v ložnici studeno a v záchvatu se musí děcko vystrčit ven (nebo k mrazáku)…
ale jak říkám - jde samozřejmě o pocit, ty svoje děcko nejlíp znáš.
@wiki čiki naopak…na to je jen dobře jít ven…
však při záchvatu je první pomoc na balkon, do zimy, k mrazáku…
takže ven my chodíme vždykdyž není teplota
Mě řekla doktorka, že se má syn držet v klidu, nejlépe v posteli, tak 4-5 dní. Ale venku se dýchá teď lépe než doma, tak taky vyrážíme ven
@Petra Z píše:
@wiki čiki naopak…na to je jen dobře jít ven…
však při záchvatu je první pomoc na balkon, do zimy, k mrazáku…
takže ven my chodíme vždykdyž není teplota
Přesně tak..Jít ven se musí. Ale žádné běhání, klidná procházka. A doma hodně zvlhčovat vzduch..
Holky, tak dcera (15 měsíců) chytla laryngitidu asi taky. Ráno se vzbudila s chrapotem a sípavý dechem. Hned jsem ji dala fenistil kapky a stoptussin kapky, zvlhcuji vzduch. Navíc má rýmu. Ale jde vidět, že ji v tom krku škrábe. Co by na to škrábání pomohlo, prosím? Teď usnula - kolem postýlky má mokré plenky, puštěný zvlhčovač, otevřené okno… díky
@budi aha tak to je pro mě zcela nová zkušenost…každopádně dnes už mu to přešlo do vlhkého kašle tak doufám že už to bude v pořádku…malej na to dostal antibiotika tak jsem si říkala že je oslabený a i proto jsme ven už týden nepáchli…zítra jdeme na kontrolu tak se dozvíme co a jak dál…
Ahoj holky, co děláte jako prevenci proti laryngitidě? Dávate nejaké multivitaminy, nebo jen ovoce? Moje malá už to měla taky několikrát, pořád jsem si myslela že imunitu posilujeme dost z ovoce a zeleniny ale nepomáhá to. Chci teď koupit nějaký multivitamin, nebo kapky jako prevenci..doporučíte mi něco?