Letní čtenářské bingo 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11090
16.9.23 21:13

@sssvetluskaty Deníky se mi líbily. Ale jedná se spíš o alanovy pocity a postřehy, různé zápisky o filmech, divadelních představeních a setkáních s přáteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
17.9.23 09:48

Prosím zapsat č. 1: Grandhotel
Kdysi jsem viděla film, ale zapomněla. A ke knižní předloze jsem se dostala úplnou náhodou a až v průběhu se mi to spojilo. Dojmy z filmu si už dávno nepamatuju. Knížka mě nezaujala. Není to styl, který bych vyhledávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
18.9.23 07:43

Zdravím a dostávám se k sepsání posledních dvou knih.

1. Kniha odehrávající se ve škole:

McCullochová Amy a Suggová Zoe: Straky
knížka spadá do žánru young adult, odehrává se na škole a na internátu, musím ale uznat, že knížka mě překvapila, četla se lehce, měla spád a i napínavý lehce kriminální děj, konec zůstal otevřený, tak se těším na pokračování

1. Komiks

Sheri L. Smith: Tsu'tejův příběh
komiksový příběh k Avatarovi, obálka hezká, kresby taky, čtení (jak je u komiksu zvykem o něco méně :D ) celkově hezké, ale můj žánr to není

děkuji za zapsání
a už se těším na podzimní bingo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
18.9.23 15:31

Ahojky, zapsala jsem vše další a gratuluji k bingům. Během týdne vypíšu další bingo! Jupí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
18.9.23 15:34

Prosím o zapsání do kategorie 3. Kniha, jejíž autor má iniciály L. T. nebo T. L. (snad někdo takový je:-)):
Lev Nikolajevič Tolstoj
Anna Kareninová
Nevím, jestli jsme brali děj ve škole a už jsem ho zapomněla, nebo jestli jsme se jen učili, co napsal a ne o čem to je. Ale než jsem začala knížku číst, tak jsem děj neznala. Prolíná se tu víc příběhů a i děj vidíme z různých hlavních postav. I když je kniha 150 let stará, tak lidstvo řeší podobné problémy stále. Myslím, že v téhle době už nikdo tak nevěru, nebo rozvod neprožívá, ale i tak si myslím, že žárlivost a touha a hledání smyslu života a deprese spojené s braním omamných látek jsou aktuální i dnes. Myslím, že v dnešní době by Anna mohla ještě žít. Líbilo se mi, že kniha nekončí smrtí, ale nalezením smyslu života a překonáním deprese. Jinak jsem si občas při čtení říkala, že je to takový předchůdce Ulice nebo telenovely, kde řeší každodenní problémy, kdo kam přijel nebo nepřijel a kdo koho miluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
19.9.23 11:36

A hlásím i poslední úlovek: 4. Kniha vydaná v roce 2023:
Letopisy královské komory XVI Zásnubní prsten Vlastimil Vondruška
V Praze se má sejít Ferdinand Habsburský se Sultánem Sulejmanem za přítomnosti vyslanců z Benátek a Polska a v tutéž dobu se začnou ztrácet plavovlasé dívky. Nečekala jsem vyústění zápletky. Knížka se četla lehce a rychle, stihla jsem ji ještě do letního binga :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
20.9.23 14:45

Ahojky, doplnila jsem úlovky a už mám i zveřejněné podzimní bingo, kdyby se někdo chtěl připravit:-).

https://www.emimino.cz/…2023-507569/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.9.23 15:22

Prosim zapsat do Kategorie c.5 Jenn Bennettova
Kudy ke hvezdám
Hlavni hrdinka se schodou nahod ocitne s byvalym nejlepsim kamaradem sama v divočině, musi spolecne putovat nekolik dni, kousne ji had, mezitim resi i co se vlastne mezi nimi stalo a zase se daji dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.9.23 15:26

Prosim do kategorie cislo 9 Renne Goscinny kniha Asterix a Obelix
Klasika ktera me bavi od detstvi(ale ted sem dlouho necetla)a zase se diky bingu k ni vratila, cetla sem ji i dceri a te se take libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
20.9.23 17:26

@Fazulina Last minute! Ale mám č.5) Jules Verne - Dva roky prázdnin. Nakonec to ani nebylo tak “strašné” a kniha se mi četla celkem dobře :) s žolíkem bych tedy měla mít BINGO! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
20.9.23 21:25

Ahoj.

Jdu nahlásit poslední zbytky. Mám to jen tak tak.

5. Záhada hlavolamu - J. Foglar
6. Dlouhý pochod - S. King
8. žolík - Jak chutná strach - M. Harasimová

Děkuji za zapsání a hlásím Bingo. :dance:
Jdu mrknout po knížkách na podzimní. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
21.9.23 07:31

Tak já už to nedám, něco jsem přečetla, ale ani vypisovat nemusím, chybí mi asi ještě další čtyři knížky a to fakt nedám (bych si musela vzít dovolenou a nešaškovat v práci :mrgreen: )
Všem ostatním gratuluji k bingu, já si počkám na to podzimní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
21.9.23 09:59

Ja vzdycky zapomenu sem napsat kdyz doctu a pak to dopisuji najednou
Prosim do kategorie cislo 4
Julie Caplin
Utek na Venkov
Oddechovka kde clovek vi jak to skonci, bez zasadnich zvratů, misty vtipna diky pejskovi o ktereho se ma hlavni hrdinka starat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.9.23 20:43

Prosím zapsat žolíka :
Shary Laena: Manželé od vedle, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
22.9.23 16:10