Letní čtenářské bingo 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
22.9.23 22:35

@Fazulina
Bingo už asi taky nedám, ale je to zajímavý počin a dost jsem se inspirovala při zadávání Binga dětem ve škole.

Můžu si dopsat následující a hned se jdu hlásit na podzimní ať nemám časovou ztrátu jako teď v létě…

3. Kniha, jejíž autor má iniciály obsahující písmenka L. T - Zopákla jsem si T. L. Hayden a její Tichou holku

6. Kniha od Stephena Kinga (může být i pod pseudonymem Richard Bachman) - na zítra mám připravenou jednu krátkou

7. Kniha se zvířetem na obálce - tady mohu sloužit jen pár leporely (Mauglí, Co si obleceš, zirafko? a tak

8. Kniha, jejíž děj se odehrává ve škole
Soubor povidek Co z tebe bude - některé byly vtipné, z některých zamrazilo

9. Komiks - v knihkupectví jsem dnes dorazila poslední díl Křídového panáčka, naše knihovna ho má furt půjčený, předchozí mám přečtené už dávno. A byla jsem zklamaná, jak divný konec to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
23.9.23 22:30

Na poslední chvíli, nějak zas nestíhám hlásit včas…

2: Frankenstein. Verze pro mládež, dost obrázků, ale hodně podle originálu. Tj. je tam i několik ošklivých věcí, ale úměrně mladším čtenářům.

4. Letní bouřky. Queer teen romance o dvou kamarádech. Půl knížky je o jejich hádkách. Nic moc.

5. Ztracený chrám. V minulém bingu jsem od tohoto autora četla první knížku a líbila se mi. Tohle bylo víc jako Indy, sověti jsou zlí, Američani hodní. Klasická zápletka, ale bylo to dobře napsané. Příjemná napínavá oddechovka.

6. Pohádka. Chtěla jsem něco méně známého, a ne vyloženě hororového, tak proto tato kniha.

8. Němý hlas. Manga. Hrdinkou je neslyšící holka, kterou spolužáci šikanují. Téma nebylo zrovna oddechové.

9. Sbohem, má růžová zahrado. Taky manga. Dobrá queer trilogie že středověké Anglie. Problematika postavení ve společnosti, kdy lidé musí skrývat své pocity a orientaci.

A místo čísla 3. prosím zapsat žolíka. Takže uf, taky jsem bingo zvládla. :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.9.23 23:46

Ahoj

Doslova na poslední chvíli: 1)Jednoslovný název - Mašjaráda Terry Pratchett - aneb zeměplošský fantom opery potkává Čarodějky.

1. autor na L. T. - autorka Lucie Talavášková se podílela na knížečce pro děti Muchlinka, příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky - myslím, že název mluví za vše, i když dospělému mohou pohádky připadat, až moc roztomilé, ale dětem se líbí.
  1. Dobrodrůžo - Dračí plamen od Patrika Nesse - cestování mezi dimenzemi, kde draci nejsou báchorkou
  1. S. KIng O psaní, chcete-li se naučit psát příběhy, Mistrovy rady vám pomohou,

Tím pádem Bingo splněno, hurááá na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
24.9.23 22:02

Ja sem sice stihla precist ale zapomela jsem nahlasit a to jsem docetla asi v11 vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
25.9.23 09:56
@punkerka89 píše:
Ja sem sice stihla precist ale zapomela jsem nahlasit a to jsem docetla asi v11 vecer

Ahojky a co jsi přečetla? Ať to můžu dopsat. Díky.
Jinak další jsem ještě zapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
25.9.23 11:37

Nakonec sem vybrala ze sve knihovny tak prosim do kategorie cislo 8 Lenka Lanzcova Blbej For
Roman o tom kam vas az muze zavest rekla bych az nenavist ke spoluzacce, parta si vymysli sazku, nakonec to odnese nejvic hlavni hrdinka, klasika ktera me neomrzi i kdyz je to urceno pro dospivaji divky, akorat to ma takovy otevreny konec to nemam rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí