Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím, o zapsání knihy 8 Velikost L od H. Wells
A žolika Velikost XL od H l. Wells
Jarní bingo se mi nepodařilo splnit, a tak jsem se obávala, zda uspěju s letním B. Sice nemám (zatím) vše, ale už jsem úspěšnější než na jaře, takže se dodatečně hlásím k letnímu.
jedničku mám rozečtenou, takže začínám
věcí, které před spaním řeší se svou maminkou, která trpí agorafobii
7. Kniha se zvířetem na obálce knížka od ukrajinské spisovatelky Oksana Bula Medvěd nechce jít spát - spojila jsem výzvu Databázie
Dvě knížky mám rozečtené a další, pokud nestihnu bych nahradila žolíkem, kterého mám v záloze)
Prosím o zapsání do kategorie 7. Kniha se zvířetem na obálce:
Gabra a Málinka, povedené dcerky Amálie Kutinová
https://www.databazeknih.cz/…dcerky-12266 Četla jsem dceři před spaním, mě ji jako dítěti četla babička🙂 doufám, že se dá počítat do binga, i když je to dětská knížka, uvidím jestli stihnu dočíst Annu Kareninovou a ještě nějakou novou. Podzim už se blíží 🙂
Ahoj, hlásím další knihy ![]()
4. Kniha vydaná v roce 2023: Les v domě - A. Mornštajnová
8. Kniha, jejíž děj se odehrává ve škole: Proč? 13× proto - J. Asher
Těším se, až se podívám na seriál
Prosím zařadit žolíka do zbývající kategorie
díky
BINGO
Zdravím,
konečně se dostávám k sepsání prvních přečtených knih.
Colin Falconer: Harém - v knihovně jsem sáhla po knize od oblíbeného autora, knížka je historického námětu a jak název napovídá, bude se odehrávat v harému sultána Sulejmana a hlavní hrdinkou je dívka Hürrem, palácové intriky, odpočinkové čtení ideální na letní dovolenou, kniha se četla dobře, děj celkem předvídatelný…
Lesley Kara: Fáma - knížka z edice světový bestseller, knížka se přečetla velmi rychle, napínavý děj, rychlý spád, postavy se „krásně pomlouvají“ a nikdo neví, kde je pravda, zkrátka fáma si žije svým životem…
Lev Nikolajevič Tolstoj: Ďábel - zde jsem sáhla po doplnění četby klasického autora, dílo spadající do období kritického realismu, knihu jsem do té doby neznala, jedná se o soubor povídek… beru to jako doplnění svého literárního rozhledu…
zde jsem také sáhla po knize od Aleny Mornštajnové: Les v domě
co zde dodat - dle mého názoru jedna z nejlepších českých spisovatelek… krásná práce se slovy…
Tom Harper: Černá řeka - hrdinové se vydají hledat ztracené zlato Inků do amazonské džungle, knížka za mě oddychové čtení, nebezpečí džungle, ale i pašeráci… napětí sice nic moc, ale celkový dojem dobrý…
Stephen King: Ústav
nadané děti jsou unášeny do „ústavu“, aby mohly jednou zachránit svět,
s dětským hrdinou Lukem člověk drží sympatie, knížka celkem dobrá, ale od Kinga jsem četla dle mého názoru již lepší… asi to má u tohoho autora každý jinak…
Tim Skelton: Sága rodu Hardacrů (na obálce je žena se psem)
jedná se o historický generační román popisující osudy jedné rodiny a jejího postupného vypracování na pozadí historických událostí, knížka je to zajímavá, mohla dle mého názoru obsahovat ale o něco méně, aby byla přehlednější, hodnotím jako průměr
Prosím o zapsání, děkuji a brzy doplním zbytek ![]()
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 4 - Alan Rickmann - Deníky - deníkové zápisky Alana Rickmanna
Místo č. 6 žolíka - Vlastimil Vondruška - Ďáblova čísla - další případ Jiřího Adama z Dobronína
A tím mám hotovo, BINGO ![]()
Ahoj, posílám přečtené knihy:
1. Patr Brož Vesmírníček – pěkné čtení pro děti o vědě, která potěší i nás dospěláky, pěkná ilustrace od Lucie Škodové
2. Veronika Černá František - pěkné reálné, smutné, doporučuji přečíst
3. T. L. Swanová Na druhý pokus vtipné, zvedne vám náladu
4. Paulo Coelho Lukostřelec
5. James Rollins Indiana Jones Království křišťálové lebky
6. Stephen King Pohádka
7. Carsten Henn Knihomyš (na obálce je kočka) moc pěkná kniha
8. Leo Rosten Pan Kaplan má stále třídu rád, tuto knihu si vždy ráda přečtu
9. Jaroslav Foglar Rychlé šípy - tady není co dodat
Snad mám všechno.
@Fazulina, Děkuji, že se věnuješ knihám i nám
Tak jsem se rozhodla si přečíst Milesův klub komplet sérii
a prosím @Fazulina o zapsání:
4) rok 2023: T. L. Swan - Jen mezi námi
a do žolíka např. T. L. Swan - Jednou za život
Série mně bavila, kupodivu je každý příběh jiný, i když jde o 4 bratry. Jen teda ty postelové scény už se pak celkem opakovaly, ale co tam má člověk furt vymýšlet že
![]()
O víkendu se pokusím o 5 nebo 6, což pro mně bude největší oříšek, ani jedno není můj šálek kávy, ale ráda bych bingo dokončila ![]()
Ahoj holky, další jsem doplnila a gratuluji k dosaženým bingům!!!
Holky, já teď moc nestíhám, ani sem zapisovat, ale něco jsem přečetla, pak sem snad hodím, uvidím, zda stihnu bingo, už na to moc času nemám, ale třeba na tom zamakám teď o víkendu ![]()
@Netopirek píše:
Prosím, o zapsání knihy 8 Velikost L od H. Wells
A žolika Velikost XL od H l. Wells
Knížky jsem četla také a moc se mi líbily. Jen autorka je Meg Cabot, Heather Wellsová je hlavní hrdinka ![]()
Hlásím poslední knihy a prosím @Fazulina o zapsání:
5. Dobrodružná kniha
Jules Verne: Dva roky prázdnin
Klasická Verneovka, přiznám se, že jsem jich zatím moc nečetla. Ale četla se docela dobře, takové oddechové čtení, i když spíš pro mladší čtenáře.
8. Kniha jejíž děj se odehrává ve škole
Anthony Horowitz: Škola černé magie
Na tuhle knížku jsem byla hodně zvědavá, protože údajně byla inspirací pro Harryho Pottera. Musím říct, že Harry se mi tedy líbí mnohem víc a i když tam podobnosti byly, tak zpracování Rowlingové je více propracované a její svět je přístupnější. Možná je to i tím, že i obyčejný mudla, má naději, že mu v jedenácti přijde jeho dopis a studentů je v Bradavicích víc než v Groosham Grange.
Tak a jestli jsem nezapomněla nic nahlásit, tak tímto bych měla mít splněné Bingo ![]()
@anecak jak se ti líbily Deníkové zápisy Alana Rickmanna, taky už jsem po nich pokukovala ![]()
@sssvetluska píše:🙈 jsem to blbě napsala 🤣
Knížky jsem četla také a moc se mi líbily. Jen autorka je Meg Cabot, Heather Wellsová je hlavní hrdinka
@Fazulina Moc zdravím a prosím o zapsání zbývajících knih: č.9 Asterix a olympijské hry - R. Goscinny - se synem máme moc rádi komiksy i filmy, č.7 Rychlé šípy - J. Foglar - jedno vydání z antikvariátu z výletu, přečteno opět se synem během několika večerů. č.3 žolík - Maxl žhář - Anna Strnadová, Čtení velmi zajímavé. Leckterý dnešní zločinec, který si zoufá, by asi koukal na odsouzení a výkon trestu tehdy. Lidské osudy velmi zkoušené, nejednou jsem měla slzy v očích…Zmínka je tu i o válečném roce 1866.
Volám BINGO!! ![]()