Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlásím další úlovky a prosím @Fazulina o zapsání.
3. kniha jejíž autor má iniciály obsahující písmenka L. T.
Laini Taylor: Dcera kostí a dýmu
Jde o první díl série Kost přání, začátek mě úplně nenadchnul. Děj se odehrává v Praze, ale prostě mi to nesedělo. Ve světě chimér a andělů má knížka lepší spád a lépe se čte, ale ten normální svět mi přišel takový divný. Série má celkem tři díly, tak uvidím jestli si přečtu i ostatní.
9. Komiks
George R. R. Martin: Tajemný rytíř
Ze světa hry o trůny. Četlo se to dobře a ilustrace jsou moc pěkné. S původními knihami to moc společného nemá, odehrává se to před nimi, takže nevadí když se člověk v sérii nevyzná.
@Fazulina tak hlásím další úlovky Č. 3 - T. L. Swan - Jednou za život - inspirace tady, takova moderní Popelka. Ale bavilo mně to a bylo to dost čtivé - na rozdíl od Odstínů šedi 🤷 už mám v ruce další díl o Tristanovi - u toho se ale bojím, že to bude dost kopie 1. Dílu
Č. 8 - Harry Potter a vězeň z Azkabanu - doufam, že Bradavice se taky počítají za školu ![]()
Prosím o zapsání do kategorie:
2. Kniha s názvem na F: Fáma - L. Kara
Svobodná matka Joanna se přestěhovala do malého přímořského městečka, kde chce začít nanovo. Aby lépe zapadla mezi matky a pomohla synovi najít kamarády, tak se přihlásí do čtenářského kroužku, kde řekne, co se doslechla - říká se, že v tomto městečku žije žena, která jako desetiletá zabila nožem pětiletého chlapce. Fáma se rychle šíří mezi obyvateli a lidé podezírají jeden druhého. Několikrát jsem si mylně myslela, že už vím, kdo by mohl být tou vražedkyní. Kniha měla překvapivý závěr. ![]()
3. Kniha, autor s iniciály L. T.: Neznámí - C. L.Taylor
V knize se prolínají příběhy 3 lidí, kteří se na závěru knihy setkají. Alice - vedoucí obchodu s oblečením, po nevydařeném rande se seznámí s Simonem, jenže brzy jí začnou chodit divné zprávy a někdo jí sleduje. Ursula, v minulosti učitelka a po tragické smrti přítele se z ní stala zlodějka. Pracuje jako kurýr a přestěhuje se do podnájmu k podivínovi. Gareth, hlídač v obchodním centru, kde Alice pracuje a Ursula krade. Doma má starou matku s demencí, které začnou chodit pohlednice od zesnulého manžela.
6. Kniha od S. Kinga: Geraldova hra Gerald a Jessie jedou na chatu, aby si tam užili romantické chvíle. Gerald Jessie připoutá pouty k manželské posteli, klíče hodí na komodu, nepohodnou se a on se svalí k zemi s infarktem a umírá. Ona zůstává připoutaná k posteli a začíná boj o život. Pokud se nedostane z pout, nikdo jí tu nenajde a zemře. V průběhu knihy se dozvídáme její ošklivé vzpomínky, v hlavě k ní promlouvá několik hlasů. Toulavý pes ohryzává jejího mrtvého manžela a pak v noci tajemná postava stojí vedle komody a ukazuje jí kufřík plný drobných lidských kostí a šperků…
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 6.: Dračí oči- Stephen King
Knihu jsem vybrala dobře, byl to magický svět, kterým nás provedl vypravěč a odhalili jsme vraha krále. Napínavá a velmi čtivá kniha. ![]()
Do kategorie 3. prosím přesunout žolíka.
A hlásím BINGO! ![]()
@Saffiraa páni ty seš dobrá
, gratuluji ![]()
@Fazulina poprosím o zapsání čísla 3 - Julie Lawson Timmer: Pět dní. Knížka mě tedy dostala, přiznám se, že jsem i slzu uronila. Ae pak už mi to přišlo moc natahované, jak pořád ze všech úhlů promýšlela, jestli to tedy udělat má nebo né. Možná se mi víc líbil druhý příběh, kde to nakonec dobře dopadlo
.
@vedma007 píše:
Poradíte, co přečíst od Stephena Kinga, když horory faaakt nemám ráda?
Mě se moc líbil Dlouhý pochod, je to spíš dystopie, horor určitě ne. Je to drsné, ale skvělé. Trochu připomíná Hunger Games…
@Violetina píše:
@Fazulina
Jeee, bingo jsem objevila poprvé. Doufám že se ještě vejdu do tabulky![]()
A hned bych ohlásila knihu č. 1 - Holčičky od Váňové. Jsou to tři povídky, ta prostřední o latentním pedofilovi mi krapet místy obracela žaludek.
Jasan, vítej v bingu!
@Maminkaraubíře píše:
@Fazulina tak hlásím další úlovky Č. 3 - T. L. Swan - Jednou za život - inspirace tady, takova moderní Popelka. Ale bavilo mně to a bylo to dost čtivé - na rozdíl od Odstínů šedi 🤷 už mám v ruce další díl o Tristanovi - u toho se ale bojím, že to bude dost kopie 1. DíluČ. 8 - Harry Potter a vězeň z Azkabanu - doufam, že Bradavice se taky počítají za školu
Jasan, Bradavice jsou Škola s velkým Š:-)))
@Saffiraa píše:
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 6.: Dračí oči- Stephen King
Knihu jsem vybrala dobře, byl to magický svět, kterým nás provedl vypravěč a odhalili jsme vraha krále. Napínavá a velmi čtivá kniha.![]()
Do kategorie 3. prosím přesunout žolíka.
A hlásím BINGO!
Gratuluju!!!
Další jsem zapsala!! Teda vy jedete.
@Fazulina Prosím o zapsání č.2 Fimfárum J. Werich - klasika, nad kterou jsme se zase se synkem pobavili a poučili. č.4 Vraní oko - M. Klevisová Autorka, jejíž knihy beru vždy s velkým očekáváním do ruky. Tato je opět skvělá. Čekala jsem, jak se název knihy objeví v ději. č.7 J. Nesbo Červenka - už vím, co mě čeká v románech od J. Nesba, teď si vždy jednou za čas dočítám ty, které mi do série chybí.
Děkuji ![]()
@Fazulina prosím o zapsání do kat. 8 Holly Bourne - Ročenka - děj se odehrává na anglické střední škole a zabývá se tématem šikany na školách
Ahojky, další jsem zapsala.
Já si píšu do kategorie 8 knihu Třináctkrát proto - Jay Asher
Jedná se o knižní předlohu seriálu na Netflixu, která jsem neviděla, ale chtěla jsem si nejdřív přečíst knihu, než se na to podívám. Kniha má originální námět - hlavní hrdina obdrží balíček s kazetami od dívky, která spáchala sebevraždu. Na těch kazetách se dívka svěřuje s tím, co je k jejímu rozhodnutí vedlo. Postupně se odhalují různé souvislosti a postavy. Děj se odehrává na střední škole a kolem ní, postavy jsou středoškoláci.
Knížku jsem přečetla jedním dechem, líbila se mi. Doporučuju.
Hlásím další knihu: 6. Kniha od Stephena Kinga (může být i pod pseudonymem Richard Bachman):
Stephen King – Nadaný žák
V knize jsou 2 příběhy. V prvním se nadaný žák zajímá až moc o dění v koncentračních táborech a pozná z fotky souseda, který tam pracoval. Nevím, jestli je to úplně horor, byla to pro mě spíš taková sonda do duše psychopata.
Druhý příběh vypráví spisovatel o sobě a jeho prvním setkáním s mrtvolou. Není to úplná autobiografie (zjistila jsem si, že mu bratr zemřel nedávno a ne jako mladý, že ho matka neporodila po 40, město má vymyšlený název, jmenuje se jinak v příběhu,…), ale to, co říkal, jsem mu věřila tak moc, že jsem si o něm googlila informace
je to takový klukovský dobrodružství, ve kterém je několik zamyšlení o životě. Kniha se mi líbila, je to první, co jsem od něj četla. Čekala jsem horor, že se budu bát až neusnu, takže mě kniha překvapila.
Děkuji Fazulině za inspiraci
o seriálu jsem slyšela, takže jsem tušila o čem knížka bude a tak jsem ji i rychle přečetla a teď budu moct shlédnout i seriál ![]()
8. Kniha, jejíž děj se odehrává ve škole
Jay Asher Proč? 13× proto
Prosím o zapsání knih:
Kat.1: Čtenáčka od Traci Chee.
Fantasy o světě, kde jen hrstka lidí umí číst…
Kkt.2: Fimfárum, Jan Werich
kniha, která neomrzí
kat.3: Přehlížená holka od Torey. L. Hayden
knihy speciální pedagožky u nás vydává Portál a jsou fantastické
kat.4: Brutal od Key Kogi
Temný příběh o policistovi, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých vlastních krvavých rukou. Nevhodné pro děti, mlaistvé a křehké duše
kat.5: Motýlek od Henri Charriere
klasika, asi netřeba představovat
kat.7: Krvavý měsíc od Markuse Luttemana
Krvavý měsíc je neobyčejně poutavý příběh o krutém obchodu s ohroženými zvířaty a s ním spojeném lidském utrpení. Tento thriller je fascinujícím a zároveň pravdivým odrazem jednoho z nejšpinavějších a nejvýnosnějších obchodů dnešního světa. Doporučuji!!!
kat.8: Časovaná bomba od Joelle Charbonneau
Senátorova dokonalá dcera. Hvězdný zadák s tajemstvím. Kluk, kterého všichni přehlížejí. Klarinetistka, co se přestala snažit zapadnout. Osiřelý rebel, jenž chce někomu udělit lekci. Mladík, který si přeje, aby lidé vnímali jeho osobnost, ne náboženské vyznání. Nemohou být odlišnější, nicméně jedna událost je osudově spojí. Zůstanou společně zavření v budově školy, v níž právě vybuchla bomba. Atentátník je stále uvnitř a nikdo neví, co bude dál… Do konce knihy netušíte, kdo to vše spáchal. Skvělá kniha.
kat. 9: Brutal 2
@Fazulina prosím o zapsání kat. 2) Daniela Šafránkova - Fína
Velmi čtivá kniha o Američance, která se po zjištění manželovy nevěry vydává po stopách dívky ze staré fotografie, kterou našla v pozůstalosti svého otce. Pátrání ji zavede až do čerstvě postkomunistické Prahy, kde odkrývá velmi nečekanou minulost svých předků.