Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. Hana Marie Körnerová - Hana Marie Körnerová - Znamení hada - druhý díl historického románu odehrávajícího se ve Francii v 18. století.
@Adéla 202 Davida Waliamse mám taky ráda. Jeho knihy jsou pro děti i pro dospělé. U nás doma je čtu víc já než děti
![]()
Prosím o zapsání knihy číslo 1 Legenda, Číslo 2 Fenomén a Číslo 5 Šampion všechno oa Marie Lu
@Fazulina prosím o zapsání:
4. Jason Rekulak - Skryté obrázky - knihou jsem se inspirovala tady. Četla se moc dobře, námět zajímavý.
6. Stephen King - Nezbytné věci - tohle se taky moc dobře četlo. V městečku Castle Rock si otevře krámek Nezbytné věci pán Gaunt. Pro každého se tam najde věc, po které nejvíc touží. Zboží stojí přesně tolik, kolik daná osoba může zaplatit plus „legrácku“ navíc osobě z městečka.
@Fazulina, prosím o zapsání: č. 5 - dá se do dobrodružných knih vzít kniha Zapomenuté dívky z Paříže od Pam Jenoff? Je to kniha o skupině odvážných žen (inspirovaná skutečnými událostmi), které za 2. světové války sloužily jako agentky britského Oddělení pro zvláštní operace (SOE), odvaha, vůle přežít.
Prosím o zapsání do kategorie 9. Komiks: Velká kniha komiksů I Jiří Buchal
Jako dítě jsem měla ráda Kačeří příběhy, Asterixe a Obelixe, Čtyřlístek. Teď už jsem knihu nehltala s takovou vášní. Možná je to i tím, že většina byla starší než já. Větší radost z knihy měl manžel, který příběhy znal a některé nevěděl, jak skončily (vycházely na pokračování v ABC). Docela se mi líbil námět vzpoury mozků, kde roboti ovládnou Zemi. Myslím, že to je stále aktuální. 2× skončil příběh tím, že se hrdina probudil zpět.
@Fazulina Prosím o zapsání: č.1 Sestry - K. Hladká Velmi zajímavá kniha o životě řeholnic.
4 řeholnice různého věku vypráví svůj příběh, na konci knihy je pak shrnutí, shrnutí obsahuje těžší i lepší doby pro řeholnice. č.6 S.King Dolores Claibornfová…žena s nelehkým životem a její monolog. Také se mi líbila. č.8 R. R. Russel Maxovy trable - četla jsem se synem. Dost mi to připomínalo Malého poseroutku.
Děkuji ![]()
@Fazulina prosím o zapsání č. 1 Chladnokrevně - Robert Bryndza - detektívka, moc mně bavila a určitě ještě po knížce s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou sáhnu.
Ahojky
prosím o zapsání přečtených knih do kategorie
9. Komiks: Pusheen Já košišta - C. Belton
7. Kniha se zvířetem na obálce: Manželovo tajemství - L. Moriarty. Na obálce jsou motýli. Kniha opět úžasná s překvapivými zvraty. ![]()
1. Kniha s jednoslovným názvem: Zahrada - P. Dvořáková Kniha se mi moc líbila. Bývalý kněz se navrací do rodného domu se zahradou, snaží se začít od začátku. Nejdřív to vypadá slibně, spřátelí se se sousední rodinou s dětmi, začíná obnovovat a zvelebovat zahradu, jenže pak je všechno jinak a křehké vztahy se trhají. Najednou je předvolán k podání vysvětlení… Knihu doporučuji, skvěle se četla. ![]()
žolík : Žena s. r.o. - E. Brabcová Příběh o Agátě, které je více než 30 let, žije s babičkou, stále je bezdětná a nezadaná. Sledujeme její úspěchy a neúspěchy v seznamování, v práci,… ![]()
Muze byt dobrodruzna kniha od Vondrušky? nebo to je jiny zanr?
Prosím o zapsání do kategorie 2. Kniha s názvem na F:
Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelleyová
Pan Frankenstein vytvořil bytost, kterou s hrůzou opustil, zavrhl. Bytost toužila po lásce a společnosti, kterou ji odmítl dát, tak ho zničila. Myslím, že dodnes je to aktuální dílo, které mě nutilo uvažovat o tom, jestli máme právo si hrát na boha.
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 5. Dobrodružná kniha
Kevin Hearne - Proklatý
Pokračování příběhu druida Attika O´Sullivana a jako psa Oberona. Přišlo mi to „na jedno brdo“ jako předchozí díl. Další pokračování už číst nehodlám.
@Fazulina prosím o zapsaní č. 5 Faraonova šifra - Douglas Preston, Lincoln Child - po knížce nebýt výzvy bych nesáhla, ale překvapivě se to četlo moc dobře, až za chvíli byla kniha přečtena. Firma, ve které Gideon a Manuel pracovali skončila a při balení věci si všimli, že počítač šefa ukončil luštění šifry ukryté na starověkém disku z Faistu. Soubory stáhnou a zjistí, že obsahuje mapu. Jsou přesvědčeni, že v tajemném údolí Egypta najdou poklad.