Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BigGold7 píše:
9. Komiks: Pusheen Já košišta - C. Belton
Teď koukám, že máš v tabulce zapsanou “Já košišta”…tu má doma moje dcera. Fakt vtipný komiks
![]()
Ja najak zapominam hlasit prectene knihy
Tak prosim o zapsani do
Kategorie 4 :
Michaela Klevisová, Zloďejka příběhů
Ceska autorka, oddechové čtení, sice o vrazdach, ale s napinavým pribehem, necekaný pachatel
Kategorie 1
Beth O’leary
Výměna
Videla jsem film kdysi kde si vymenily bydleni na 2mesice tak jsem sahla i po knize ve stejnem duchu, ani jsem nevedela ze je, knizka nezacina dobrě, vadila mi tam smutna udalost se kterou se musi rodina vypořádavat, ale dopadlo to dobre, babicka s vnuckou ktere si vymenily bydleni to nakonec zvladly ![]()
Žolík
B. A Paris
Dilema
Tento zanr uz bych si nevybrala, děj se odehrava vlastne jen chvili pred oslavou hlavni hrdinky a behem ni a chvili po ní,
Ta tragicka udalost se vlasne stane skoro hned
@Fazulina prosím o zapsání č. 7 -Krvavý květ od Louise Boije af Gennäs - no, jak bych to napsala, nebyl to můj šálek kávy. Kniha je ze serie, ale to ja číst určitě nebudu 🙈
Do kategorie komix prosím o přesunutí žolíka a tím bych měla mít BINGO ![]()
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 3 - T. L. Swan - Bez zábran - letní oddechovka ![]()
@Fazulina prosím o zapsání 7) Tom Ellen - Krabáci …první knížka se zvířetem na obálce, kterou jsem v knihovně popadla a byla to fakt blbina
Hlásím další knihy a prosím @Fazulina o zapsání:
2. Kniha s názvem na F
Jilliane Hoffman : Falešná stopa
Detektivky normálně moc nečtu a tento „realistický“ typ (spousta krve, případně drastických popisů přepadení, znásilnění atd. ) jsem četla jen párkrát. Na můj vkus je to trochu moc brutálně popsané. Knížka jako taková je spíš psychologická než že by se tam pátralo a hledali nějaké stopy, téma znásilnění a vyrovnávání se s jeho následky ale vede k zamyšlení.
4. Kniha vydaná v roce 2023
Emily Henry: Knihomolové
Oddechové čtení, taková trochu pohádka pro dospělé, i přes pár výhrad k jednání postav se mi knížka líbila.
@H.Jita píše:
Děkuji Fazulině za inspiracio seriálu jsem slyšela, takže jsem tušila o čem knížka bude a tak jsem ji i rychle přečetla a teď budu moct shlédnout i seriál
8. Kniha, jejíž děj se odehrává ve škole
Jay Asher Proč? 13× proto
Ze seriálu jsem zklamaná, ani jsem to nedokoukala, ale zkus… Je tam dost velký rozdíl… Ale hlavní myšlenka zůstala zachovaná:-).
@punkerka89 píše:
Ja najak zapominam hlasit prectene knihy
Tak prosim o zapsani do
Kategorie 4 :
Michaela Klevisová, Zloďejka příběhů
Ceska autorka, oddechové čtení, sice o vrazdach, ale s napinavým pribehem, necekaný pachatel
Zlodějka příběhů vyšla v roce 2009, do této kategorie se tedy nedá zapsat.
@Fazulina já ho už dokoukala. Je jinej, hlavně Clay se chová tak, jak bych neřekla, že by se v knížce zachoval a v druhý sérii mi vůbec nesedělo, že jsem se na Hanu dozvěděla tolik věcí až zpětně. To, že něco řekla mamce a ta si to uvědomila zpětně, ještě jakž takž beru, ale že má vztah a nezmíní ho a pak vyvádí s Clayem, mi přišlo až moc neuvěřitelný. Navíc tím odpustila čin, kvůli kterýmu se zabila. Další dvě série už se Hana téměř neobjeví a příběh se dál točí kolem dalšího tajemství, ze kterýho Clayovi úplně hrábne. Třetí série je taková detektivka kdo měl motiv a poslední je zase o šikaně plus duševní nemoci a je to občas psycho, kdy jsem si říkala, co je skutečnost a co se mu zdálo. Myslím, že jako výchovný seriál pro puberťáky, jak neřešit problémy, je to fajn. Já už na to byla asi moc zralá. S knihou jsem přestala srovnávat hned na začátku, přišlo mi to dost jiný už tou dobou, potom tím, jak tam přidali další činy a další šikanu. Spíš jsem od nich vzala líp 3.a 4. Sérii, kde už si úplně vymýšleli a nebylo to „na motiv knihy“.
Ahojky, prosím zapsat:
č. 7 zvíře na obálce: Hořká múza.
Počítá se i hmyz? ![]()
Prý nej horor loňského roku, ale přišlo mi to jako blbost. Zbytečně natahované, spousta nechutností, spousta sexuálních popisů, pořád jsem čekala, kdy začne nějaký děj. Nelíbilo se mi to.
Zatím jako žolík, kdybych nestíhala:
Skutečná cesta ven, Patrik Banga
Popis, jaké bylo dětství a dospívání, když jste Rom. Neskutečné, jak strašná byla nenávist, jak hluboký rasismus. A přesto se dokázal ubránit nálepkování, dostat se z prostředí a stal se z něj slušný člověk. Kdyby mě tolikrát zatkli a zmlátili bez důvodu…
@Fazulina píše:
Zlodějka příběhů vyšla v roce 2009, do této kategorie se tedy nedá zapsat.
Aha, ja sem prave kontrolovala rok tak to byla tedy jen nova obalka
dotisk
Prosim zapsat do kategorie cislo 7. Samantha Vérantova 7 Dopisů z Paříže
Sahla sem po nem v knihovne hned jak jsem uvidela ptáčka. Je to pribeh co se opravdu autorce stal, odepsala po 20 letech co je mela schované v krabici na milostne dopisy, pekně psany čtivý pribeh ![]()