Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sssvetluska píše:
Tak konečně hlásím první úlovky a prosím @Fazulina o zapsání
1.Kniha s jednoslovným názvem
Garth Nix: Zlatoruká
Pokračování série Staré království, která se mi moc líbila a nějak mi ušlo, že vyšel pátý dílKnížka se mi četla dobře, i když mi chvíli trochu připadalo, že se tam tolik neděje.
6. Kniha od Stephena Kinga
Stephen King: Dallas 63
Zajímavé pojetí cestování v čase, moc jsem od toho neočekávala, nejsem fanda hororů, tak jsem od Kinga nic nečetla, ale tohle se mi líbilo a horor to naštěstí vůbec nebyl. Závěr mě trochu nemile překvapil, ale nakonec to dávalo smysl.
7.Kniha se zvířetem na obálce
Leigh Bardugo: Prohnilé město
Knížka ze série Šest vran a ze světa Grišů. Předchozí díl se mi líbil o něco víc, ale jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak to dopadlo. Hodně se mi líbilo to komplikované zločinecké plánování, bylo to plné překvapení, což není vždycky běžné.
Knihu Dalas 63 jsem nečetla, ale je velmi zdařilý seriál, ten se mi moc líbil.
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 9. Komiks
Kačka a mops (uchrochtaný komiks) - Kateřina Perglová
Tato knížka je ideální pro milovníky mopsů. Je vážně vtipná a v mnohém pravdivá. ![]()
Ahoj.
@Fazulina prosím o zapsání:
2. Fotograf z Osvětimi - M. Onnis, L. Crippa - k této knize není asi co dodat. ![]()
3. Pět dní - J. L.Timmer - silný příběh. I slza ukápla. ![]()
7. Kouzlo všednosti - T. Keleová - Vasilková - kníhy této autorky se čtou úplně samy. Na obálce motýlek.
9. Slavné příběhy čtyřlístku - 1971-1974 - tady není co napsat.
Jen možná to, že komiksy fakt nemusím. ![]()
A pokračuju dál. ![]()
Děkuji za zapsání. ![]()
Tak konečně také hlásím první úlovky
A prosím o zapsání
č.1 jsem si dala svoji guilty pleasure - Ian Mc Ewan - Pokání.
č. 9 komiks - Tereza a Tomáš Kopečtí - Naprostá šílenost. Původně jsem ho půjčila v knihovně dětem, ale doma jsem zjistila, že ještě nejsou cílová skupina, tak jsem si ho přečetla alespoň já ![]()
Příspěvek upraven 21.08.23 v 09:25
@Fazulina, prosím o zapsání - č. 2
Kennilworthy Whisp (J. K. Rowling) - Famfrpál v průběhu věků - „kouzelná příručka“ o dějinách famfrpálu
Prosím o zapsání do kategorie 5. Dobrodružná kniha (a la Indiana Jones:-)):
Henry Rider Haggard Doly krále Šalamouna
Allan Quatermain známý dobrodruh souhlasí s nabídkou Henryho Curtise, aby se vydali najít jeho ztraceného bratra, který toužil po pokladu, který by měl být v nedostupné poušti. Doprovází je i kapitán John Good, který je i na lov slonů ustrojen jako gentleman s knírkem a monoklem v oku. Dobrodružné filmy ani knížky sama nevyhledávám, příběh byl pěkný, myslím, že je to pro kluky obdoba červené knihovny pro holky. Docela jasný, jak to dopadne a jeden najatý sluha, co se od začátku chová málo jako poddaný, mi byl taky docela brzo jasný, že není obyčejný sluha. Další pokračování bez výzvy asi nebudu číst, já radši zhltnu nějaký ten románek, kde je taky dopředu jasný kdo s kým ![]()
@Fazulina Pěkný večer,
prosím zapsat knihu do kategorie 7.: Kniha se zvířetem na obálce
Holubice a had - Shelby Mahurinová
Moc pěkná fantasy kniha o čarodějnici Louise a lovci čarodějnic jménem Reid. Stanou se z nich manželé, aniž by on věděl, kdo je ona. Louise jde o život a on jí s pomocí přátel zachrání. ![]()
Poradíte, co přečíst od Stephena Kinga, když horory faaakt nemám ráda? ![]()
@vedma007 píše:
Poradíte, co přečíst od Stephena Kinga, když horory faaakt nemám ráda?
Ahoj, já taky horory nerada, tak jsem si pořídila knihu Dračí oči, ale číst jsem ještě nezačala. ![]()
@vedma007 píše:
Poradíte, co přečíst od Stephena Kinga, když horory faaakt nemám ráda?
Já se od něj chystám číst Geraldovu hru. Asi před rokem jsem viděla film a bylo to dobrý.
Prosím o zapsání do kategorie 1. Kniha s jednoslovným názvem:
Tělo - Paolo Giordano
Kniha vypráví příběhy vojáků v Afghánistánu v předsunuté jednotce v Gulistánu. Nemám ráda válečné knihy a vyprávění průběhu bitev, tak se mi do knihy moc nechtělo. (Dostala jsem ji už minulé Vánoce
) velmi mě překvapila, protože je to spíš sonda do životů a duší jednotlivých postav. Je zde frajírek, mladý panic, kluk, kterého všichni šikanují, velitel, co si přivydělává jako gigolo, lékař, co svoje úzkosti a mánie řeší psychofarmaky a další… Autor nás se všemi seznámí, potom proběhne akce, která jim změní život vzhůru nohama a na konci ukáže, jak koho válka poznamenala. Myslím, že je zde spousta věcí k zamyšlení. Je zde ukázané, že celá tahle válka neměla smysl. Kniha se mi líbila a klidně jsem se do ní mohla pustit hned (zbraň na obálce a to, že je to z války mě odrazovalo zbytečně). Ráda si od autora ještě něco přečtu.
@Fazulina
Jeee, bingo jsem objevila poprvé. Doufám že se ještě vejdu do tabulky
![]()
A hned bych ohlásila knihu č. 1 - Holčičky od Váňové. Jsou to tři povídky, ta prostřední o latentním pedofilovi mi krapet místy obracela žaludek.
@Fazulina ahoj, poprosím o zapsání: Číslo 1 - Pikeová Aprilynne: Křídla. První díl fantasy o vílach, trollech a Avalonu, začalo to docela slibně (i když je pro děti a mládež
) tak jsem zvědavá na další díly. Číslo 6, knížka od Stephena Kinga -Carrie. Bylo to moje seznamování s autorem, tak jsem začala útlou knížkou, ale stála za to
. Číslo 8 - Rowell Rainbow: Elanor& Park. Taková zvláštní romance ze školního prostředí, konec jsem teda nečekala a obrečela.
Jako žolika - Jacobs Anne: Kavárna u Anděla: Nová doba. Historie kavárny ve Wiesbadenu a lidí s ní spojených, díl se odehrává koncem druhé světové války.
Prosím o zapsání 3) T. L. Swan - Bez zábran
Je to klasický zamilovaný román s erotickými prvky. Pro mně oddechovka ideální na dovolenou ![]()